15. jun 2018 Presseklip

Regeringen får kritik for ikke at gøre EU-aftale grøn nok

LÆS I DAG: Regeringen får kritik for ikke at gøre EU-aftale grøn nok. Fjernvarmeselskab skyld i sprængte rør. Idéoplæg: Flis til Helsingør skal transporteres med tog. Energinet tvivler fortsat. Danfoss åbner supermarked, tankstation og fjernvarmeværk.

Finans.dk:
Regeringen får kritik for ikke at gøre EU-aftale grøn nok
De politiske forhandlere er selv svært tilfredse med ny aftale om Europas fremtidige energiforbrug, men den kritiseres af grønne organisationer for ikke at være grøn nok, skriver Finans.dk

Samtidig kritiseres den danske regering får ikke at have kæmpet hårdt nok for grøn energi.

Aftalen mellem Europa-Parlamentet, EU-landenes regeringer og EU-Kommissionen dikterer, at andelen af vedvarende energi i forbruget i EU skal være 32 procent i 2030.

- Danmark har været alt for fodslæbende i forhold til at presse på. Det er fuldstændig uforståeligt og kritisabelt, at et land som Danmark ikke har hjulpet lande som Frankrig og Sverige med at hive målet op. Danmark har ikke været klar i mælet, seniorrådgiver i Verdensnaturfonden WWF, Hanne Jersild.

_____

Fyens Stiftstidende:
Fjernvarmeselskab skyld i sprængte rør
Midtlangelands Fjernvarme bærer skylden for, at en række fjernvarmerør i hus i Rudkøbing sprængte og gav vandskader i husene. Ifølge Fyens Stiftstidende skal selskabet nu betale et større beløb – knap 700.000 kroner – til forsikringsselskabet Codan.

Konkret handler sagen om et enkelt hus, hvor beboerne var på ferie, da rørene sprang. Codan har udbetalt erstatning til beboerne, men krævede pengene fra fjernvarmeselskabet, og det har de nu fået medhold i ved byretten.

Det centrale punkt i sagen er, hvorvidt fjernvarmeselskabet kan gøre ansvarlig for deres produkter i husstanden. Det mener byretten, men fjernvarmeselskabet har allerede valgt at anke dommen videre i systemet, fordi de er uenige i ansvaret

Advokat Klaus Kastrup-Larsen, hvis firma repræsenterer Midtlangelands Fjernvarme, frygter generelt for fjernvarmeværkernes fremtidige ansvar, hvis dommen fra Retten i Svendborg stadfæstes.

- Det vil få vidtgående følger, hvis rettens tolkning af begrebet produktansvar kommer til at stå ved magt. Vi er meget uenige i udfaldet, og det er baggrunden for anken til landsretten, siger han til Fyens Stiftstidende.

_____

Helsingør Dagblad:
Idéoplæg: Flis til Helsingør skal transporteres med tog
Et privat konsortium med lokale investorer arbejder med muligheden for, at flisen til det nye kraftvarmeværk i Helsingør skal transporteres med tog, skriver Helsingør Dagblad.

Bestyrelsesformand for Forsyning Helsingør Per Tærsbøl synes som udgangspunkt godt om ideen med togtransport, fordi den kan mindske lastvognstrafikken gennem Helsingør. Men han understreger, at investeringen skal ligge et andet sted end hos forsyningsselskabet.

- Vores udgangspunkt er, at vi bruger flis, hvor kvalitet og pris er bedst. Og hvor flisen er købt som leveret lige til døren. Vi vil ikke investere i noget, der har med kørsel og transport at gøre, siger bestyrelsesformand Per Tærsbøl til Helsingør Dagblad.

_____

EnergiWatch:
Energinet tvivler fortsat
Regeringens ønske om at genundersøge mulighederne for at grave et højspændingskabel ned i jorden langs den jyske vestkyst får en kølig modtagelse hos Energinet. Det er netop Energinet, der oprindeligt har afvist muligheden for en kabelføring, men er blevet beordret til at se på muligheden igen.

Planerne om en højspændingsledning fra Holstebro i nord til den tyske grænse har vakt stor kritik fra lokale langs den planlagte højspændingsføring. Det har fået energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt til at kræve, at Energinet igen ser på, om det kan lade sig gøre at grave kablet ned.

En ny redegørelse vil dog ifølge direktør for Energinet Eltransmission, Henrik Riis, efter al sandsynlighed ikke ændre på konklusionen om, at det ikke er muligt.

- Vi er blevet bestilt til at lave en rapport om, hvad vi kan og ikke kan. Det bliver alt overvejende et sammendrag og en analyse af de ting, vi allerede har fundet frem til, siger han ifølge EnergiWatch.

_____

TV Syd:
Danfoss åbner supermarked, tankstation og fjernvarmeværk
Danfoss A/S har store, grønne planer på Nordals. Industri-giganten vil åbne et miljørigtigt supermarked, som vil demonstrere køleteknik og smart brug af energi til både køling og opvarmning. Og samme sted vil Danfoss bygge en tankstation, et produktudviklingscenter for køleteknik, et center for varmeforsyning og et fjernvarmeværk baseret på halm.

Danfoss har sendt to ansøgninger til Sønderborg Kommune, som ser positivt på projekterne.

- Vi anbefaler naturligvis planerne alt det, vi kan. Det er guld værd, at Danfoss udvikler og udvider sit hovedkvarter i Nordborg med to udviklingscentre, siger Aase Nyegaard (Fælleslisten), som er formand for Teknik- og Miljøudvalget.

Nyheder

30. jun 2018 Energiaftale

Goldschmidt: Tag hensyn til eksisterende investeringer

Alle partier i Folketinget har indgået en ny energiaftale. Formanden for Bornholms Energi & Forsyning og Fjernvarme Horsens, Lars Goldschmidt ønsker, at man ikke opgiver samfundsøkonomien, når aftalen skal udmøntes.

30. jun 2018 Energiaftale

Fjernvarme Fyn savner afklaring

En længe ventet ny energiaftale blev præsenteret fredag eftermiddag. Men direktør Jan Strømvig fra Fjernvarme Fyn synes, at meget stadig er uafklaret.

29. jun 2018 Energiaftale

Assens: 2021 er for sent for gode initiativer i aftalen

Assens Fjernvarme bifalder blandt andet den sænkede elvarmeafgift og afskaffelsen af energispareordningen i energiaftalen.

29. jun 2018 Energiaftale

Haderslev: Ophævelse af pligterne vil bremse investeringer

Haderslev Fjernvarme tøver med at udvide sit forsyningsområde, fordi tilslutnings- og forblivelsespligterne formentlig bliver ophævet med energiaftalen.

28. jun 2018

Sommer i Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarmes nyhedsbreve holder ferie i juli, men sekretariatet i Fjernvarmens Hus holder åbent hele sommeren.

27. jun 2018

Kraftvarmekrav hindrer varmepumper i store byer

En ny rapport fra Siemens viser, at der er både teknisk og økonomisk ræson i at investere i store varmepumper i de store byer, men kraftvarmekravet står i vejen.

27. jun 2018

DIN Forsyning ønsker et miks af teknologier

I Esbjerg og Varde vil DIN Forsyning gerne lade varmeforsyningen være en integreret del af det samlede energisystem. Men det kræver en ophævelse af kraftvarmebindingen.

22. jun 2018 PULS

PULS 2018 i billeder

Årets PULS bød på spændende debatter, gode indlæg og masser af mulighed for at netværke, hvilket de 200 deltagere nød godt af. Genoplev PULS 2018 i billeder her.

21. jun 2018 PULS

PULS2018: Få input udefra og benyt kodeks i bestyrelserne

Energiminister Lars Chr. Lilleholt, Thomas Lyhne fra PLUSS og næstformand i Ewii, Morten Hansen, har på årets PULS givet deres indspark til god ledelse af fjernvarmeselskaber.

20. jun 2018

AP Møller Holding investerer i geotermi

AP Møller Holding er klar til at investere et tocifret milliardbeløb i udvikling af geotermi. Det er en ny satsning fra selskabet, der bliver hilst godt velkommen af Dansk Fjernvarme.

14. jun 2018

Ny analyse ser på mest fair fordeling af omkostninger mellem el og varme

Det kræver en kombination af flere metoder at finde frem til den mest fair fordeling af omkostninger mellem el og varme ved samproduktion. Det fastslår ny analyse udført af analysefirmaet Konveks.

04. jul 2018 Navnenyt

Kommunikationskonsulent i Dansk Fjernvarme fylder 40

Kommunikationskonsulent i Dansk Fjernvarme, Flemming Linnebjerg Rasmussen, fylder 40 år onsdag den 11. juli. 

02. jul 2018 Navnenyt

Ny direktør for TVIS

Jørgen Nielsen er ny administrerende direktør for transmissionsselskabet TVIS per 1. august og overtager stillingen efter Hans Bjørn, som går på pension.    

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

22. jun 2018 Presseklip

Solvarme og økonomi siver ud af damlagre

LÆS I DAG: Solvarme og økonomi siver ud af damlagre. Lilleholt styrker dialog om højspændingsledninger. Losseplads lægger jord til kraftvarmeværk. Biogas kan sænke varmeregningen. Svensk eltarif er steget med 65 procent.

21. jun 2018 Presseklip

Energiaftale: Finansieringen er en stor knast

LÆS I DAG: Energiaftale: Finansieringen er en stor knast. EU enige om nye mål for energibesparelser. AP Møller vil prøvebore efter geotermi i Aalborg. Beboerforening opgiver lokal fjernvarme. Fjernvarmen på Bornholm blev dyrere end forventet. Energistyrelsen har fået ny direktør. DI starter branchefællesskab for vand.

20. jun 2018 Presseklip

A.P. Møller satser på geotermi

LÆS I DAG: A.P. Møller vil satse på geotermi. Minister: Energiudspil skal ikke stå alene. Fjernvarmepris kan stige med 7000 kroner. Fuglebjerg udvider solvarmeanlægget. Fjernvarme skal måske opvarme friluftsbad. Leca erstatter kul med biomasse til fjernvarme. Hvalpsund har 25 års jubilæum. Ny rekord i solvarme i Farsø.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

28. jun 2018 Navnenyt

Jacob Hartvig Simonsen ny direktør for ARC

Dansk Affaldsforenings direktør bliver ny direktør for Amager Ressourcecenter. 

26. jun 2018 Navnenyt

Ny projektchef for energianlæg

Morten Holmsberg er ny projektchef for energianlæg hos Logimatic

25. jun 2018 Navnenyt

Kursuskoordinator fylder rundt

Kursuskoordinator i Dansk Fjernvarme, Tina Weber Peters, fylder 40 den 4. juli.

22. jun 2018 Navnenyt

Morsø Forsyning ansætter direktør

Morsø Forsyning har udnævnt Vivian S. Søndergård som ny direktør.

21. jun 2018 Navnenyt

Ny direktør for Energistyrelsen

Kristoffer Böttzauw er ny direktør for Energistyrelsen.

19. jun 2018 Navnenyt

Ny bestyrelse i Dansk Kraftvarme Kapacitet

To er trådt ind i Dansk Kraftvarme Kapacitets bestyrelse.