14. jun 2018 Presseklip

Laveste varmepris giver 2,1 millioner kroner mere til boligkøb

LÆS I DAG: Laveste varmepris giver 2,1 millioner kroner mere til boligkøb. Kæmperegning venter fjernvarmebrugere i Aalborg. Energi fra oven i Karup seneste måned. Eniig Varme søger kandidater til bestyrelsen.

Finans.dk:
Laveste varmepris giver 2,1 mio. mere til boligkøb
De danske fjernvarmepriser varierer så meget, at du i princippet kan købe en dyrere bolig, hvis du vil bo i en kommune med lave varmepriser, skriver Finans.dk.

Besparelsen fra den billigste til den dyreste kommune kan finansiere en bolig, der koster 2,1 mio. kr. mere.

Forskellen mellem dyreste og billigste fjernvarmeværk er 18.000 kr. om året for et standardhus, selvom fjernvarmepriserne er faldet til rekordlave niveauer.

- Det er en stor skævhed, og det svarer til, at familien med den billige varme i princippet kan låne over 2 mio. kr. mere til at købe hus for, siger boligmarkedsanalytiker i Home, Henrik Hauthorn Jensen, til Finans.

_____

Ingeniøren:
Danske skatteydere betaler Facebooks strøm fra Norge
Facebooks center i Odense skal køre på norsk vindmøllestrøm, som giver danske skatteborgere en ekstraregning, skriver Ingeniøren.

Regningen er en konsekvens af, at støtten til vedvarende energi over elprisen er afskaffet, og at regeringens mål om mindst 50 procent vedvarende energi i 2030 er et nationalt mål beregnet efter elforbrug og elproduktion indenfor landets grænser.

- Set fra et klimasynspunkt rummer den her model både godt og skidt. Vi tvinges jo til at udbygge med mere vedvarende energi for at nå de 50 pct., selvom Facebook får grøn strøm fra Norge, men samtidig øges det fossile energiforbrug også i Danmark, fordi den anden halvdel af det ekstra energiforbrug jo netop ikke består af grønt eller vedvarende energi, siger civilingeniør Søren Dyck-Madsen, klimarådgiver i Det Økologiske Råd.

_____

Nordjyske:
Kæmperegning venter fjernvarmebrugere i Aalborg
Regeringens planer om en ny afgift på overskudsvarme vil give fjernvarmebrugerne i Aalborg en ekstraregning på samlet 20 millioner kroner. Samtidig vil Aalborg Portland – der i dag leverer en stor del overskudsvarme til fjernvarmen i byen - droppe en investering på 80 millioner kroner i et overskudsvarmeanlæg.

Det er kommet frem, at regeringen arbejder en ny fast afgift på overskudsvarme. Hvis det bliver til virkelighed, skal forbrugerne op med flere penge end i dag, hvor en markant del af fjernvarmen i Aalborg kommer som overskudsvarme fra Aalborg Portland.

Det vækker bekymring på borgmesterkontoret i Aalborg.
- Jeg synes, at det vil være rigtig træls for vores varmekunder, at de skal få en ekstra afgift og dermed også en potentiel stigende varmeregning på baggrund af det her, siger borgmester Thomas Kastrup-Larsen til Nordjyske.

En fast pris på overskudvarme er specielt et problem for Aalborg Kommune, hvor mere end 20 procent af fjernvarmen er baseret på industriel overskudsvarme. Desuden er netop overskudsvarme en vigtig del af den omstilling af det kulbaserede Nordjyllandsværk, som står for 60 procent af fjernvarmen i Aalborg.

_____

Uge-avisen Karup:
Energi fra oven i Karup seneste måned
Karup Fjernvarmeværks 8.000 kvadratmeter solpaner har den seneste måned forsynet forbrugerne i Kølvrå og Karup med udelukkende solvarme mod normalt 13 procent, skriver Uge-avisen Karup.

Desuden er der lagret megen god varme i værkets 2.000 kubikmeter akkumuleringstank.

Karup Fjernvarmeværk vil udvide med flere solpaneler.

- Vi har i foråret fået godkendt af kommunen, at marken bag solpanelerne skal fyldes helt op med solpaneler, fortæller driftsleder Jens Jørgen Maagaard.

Udvidelsen skal begynde efter sommerferien, så arealet med solpaneler er fordoblet til 16.000 kvadratmeter ved årsskiftet. Solpanelerne skal den tid producere 23 procent af Kølvrå og Karups varmebehov. Desuden overvejer de en varmepumpe i Karup.

_____

Avisen.dk:
Eniig Varme søger kandidater til bestyrelsen
I september afholder Eniig Varme valg til bestyrelsen. Fjernvarmeselskabet skal bruge to nye bestyrelsesmedlemmer, valgt af varmeforbrugerne i Herning, og selskabet opfordrer interesserede til at stille op.

- Vi går en spændende tid i møde med stor politisk bevågenhed omkring fjernvarmesektoren, hvor vi i fællesskab skal bevare fokus på høj forsyningssikkerhed, attraktive priser og grøn omstilling. Det er en både stor og vigtig opgave for bestyrelsen i Eniig Varme at sikre en effektiv og omkostningsbevidst drift af selskabet, og vi håber at kunne tiltrække kandidater, som vil gøre en indsats for at gøre en forskel for fjernvarmen i Herning, siger Erling V. Klemmensen, som er chef i Eniig Varme.

Ved udgangen af 2017 overtog Eniig Herning Kommunes ejerandel på 34,4% af fjernvarmeselskabet, og de nye forbrugervalgte bestyrelsesmedlemmer skal således erstatte de to medlemmer, som var udpeget af Herning Kommune.

Bestyrelsen i Eniig Varme kommer fremadrettet til at bestå af seks medlemmer - de to forbrugerrepræsentanter og fire medlemmer udpeget af Eniig. De nye bestyrelsesmedlemmer vælges for en periode, som løber indtil den ordinære generalforsamling i foråret 2021.

Nyheder

21. aug 2018

Varmeforsyninger er på vej mod sammenlægning

Gråsten Fjernvarme og Sønderborg Fjernvarme afventer ekstraordinære generalforsamlinger i begyndelsen af september for at kunne blive lagt sammen.

21. aug 2018

IT-sikkerhed skal være for alle

Dansk Fjernvarme er med på workshop, hvor der bliver arbejdet med den fremtidige strategi for cybersikkerhed i bl.a. energisektoren.

16. aug 2018

Muligt at få en moderne varmeforsyning i de store byer

Vi har alle tiders mulighed for en moderne varmeforsyning i de store byer. Sådan lyder det fra Kim Mortensen i dette interview med Jyske Bank TV fra Energiens Folkemøde.

15. aug 2018

Fremtidens opvarmning er grøn

Det første Energiens Folkemøde afholdes netop nu i Esbjerg. Dansk Fjernvarmes direktør Kim Mortensen taler i dag om fremtidens opvarmning i de store byer.

06. aug 2018

De kommende måneder er afgørende for elpriser

Kraftvarmeværker kan drage fordel af de stigende elpriser, fordi det kan kompensere for bortfaldet af grundbeløbet - men det afhænger af, hvor lang tid tørken fortsætter.

30. jun 2018 Energiaftale

Goldschmidt: Tag hensyn til eksisterende investeringer

Alle partier i Folketinget har indgået en ny energiaftale. Formanden for Bornholms Energi & Forsyning og Fjernvarme Horsens, Lars Goldschmidt ønsker, at man ikke opgiver samfundsøkonomien, når aftalen skal udmøntes.

30. jun 2018 Energiaftale

Fjernvarme Fyn savner afklaring

En længe ventet ny energiaftale blev præsenteret fredag eftermiddag. Men direktør Jan Strømvig fra Fjernvarme Fyn synes, at meget stadig er uafklaret.

29. jun 2018 Energiaftale

Haderslev: Ophævelse af pligterne vil bremse investeringer

Haderslev Fjernvarme tøver med at udvide sit forsyningsområde, fordi tilslutnings- og forblivelsespligterne formentlig bliver ophævet med energiaftalen.

28. jun 2018

Sommer i Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarmes nyhedsbreve holder ferie i juli, men sekretariatet i Fjernvarmens Hus holder åbent hele sommeren.

27. jun 2018

DIN Forsyning ønsker et miks af teknologier

I Esbjerg og Varde vil DIN Forsyning gerne lade varmeforsyningen være en integreret del af det samlede energisystem. Men det kræver en ophævelse af kraftvarmebindingen.

27. jun 2018

Kraftvarmekrav hindrer varmepumper i store byer

En ny rapport fra Siemens viser, at der er både teknisk og økonomisk ræson i at investere i store varmepumper i de store byer, men kraftvarmekravet står i vejen.

21. aug 2018 Navnenyt

Ny teknisk konsulent i Faglig Afdeling

Jens Christian Nielsen er ny teknisk konsulent i Faglig Afdeling i Dansk Fjernvarme.

15. aug 2018 Navnenyt

Praktikant til Kurser & Events i Dansk Fjernvarme

Stine Olesen er i praktik hos Dansk Fjernvarme indtil 1. december.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

14. aug 2018 Presseklip

Hvert andet forsyningsselskab vil investere i varmepumper

LÆS I DAG: Hvert andet forsyningsselskab vil investere i varmepumper. Danmarks CO2-udslip skal sænkes, mener LA. Solvarme hitter hos fjernvarmeselskaber. 12 uger på solvarme i Hadsund. SF kræver klimalov af S.

13. aug 2018 Presseklip

Overskudsvarme fra Apple har lange udsigter

LÆS I DAG: Overskudsvarme fra Apple har lange udsigter. Potentiale i geotermi, men ingen økonomi. Seas-NVE: Ørsted-køb vil flytte magt fra Sjælland til København. Fjernvarme Fyn: Der er halm nok.

10. aug 2018 Presseklip

Vi har ikke råd til at gå på kompromis med forsyningssikkerheden

LÆS I DAG: Vi har ikke råd til at gå på kompromis med forsyningssikkerheden. Dansk selskab bør overtage elkunder.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

13. aug 2018 Navnenyt

Ny adm. direktør for Reci

Henrik Bøje Jacobsen afløser Erik Krøyer som administrerende direktør for Reci.

10. aug 2018 Navnenyt

Driftsleder med jubilæum i Nibe

Flemming Nielsens jubilæum var allerede sidste år og fejres med åbent hus den 6. september. 

07. aug 2018 Navnenyt

Farvel til Per Laugesen

DFF-tekniker Per Laugesen går på pension. 

06. aug 2018 Navnenyt

Ny rådgiver hos NIRAS

Anders Lahn Baatrup er ny rådgiver hos NIRAS i Aarhus. 

04. jul 2018 Navnenyt

Kommunikationskonsulent i Dansk Fjernvarme fylder 40

Kommunikationskonsulent i Dansk Fjernvarme, Flemming Linnebjerg Rasmussen, fylder 40 år onsdag den 11. juli. 

02. jul 2018 Navnenyt

Ny direktør for TVIS

Jørgen Nielsen er ny administrerende direktør for transmissionsselskabet TVIS per 1. august og overtager stillingen efter Hans Bjørn, som går på pension.