14. jun 2018 Presseklip

Laveste varmepris giver 2,1 millioner kroner mere til boligkøb

LÆS I DAG: Laveste varmepris giver 2,1 millioner kroner mere til boligkøb. Kæmperegning venter fjernvarmebrugere i Aalborg. Energi fra oven i Karup seneste måned. Eniig Varme søger kandidater til bestyrelsen.

Finans.dk:
Laveste varmepris giver 2,1 mio. mere til boligkøb
De danske fjernvarmepriser varierer så meget, at du i princippet kan købe en dyrere bolig, hvis du vil bo i en kommune med lave varmepriser, skriver Finans.dk.

Besparelsen fra den billigste til den dyreste kommune kan finansiere en bolig, der koster 2,1 mio. kr. mere.

Forskellen mellem dyreste og billigste fjernvarmeværk er 18.000 kr. om året for et standardhus, selvom fjernvarmepriserne er faldet til rekordlave niveauer.

- Det er en stor skævhed, og det svarer til, at familien med den billige varme i princippet kan låne over 2 mio. kr. mere til at købe hus for, siger boligmarkedsanalytiker i Home, Henrik Hauthorn Jensen, til Finans.

_____

Ingeniøren:
Danske skatteydere betaler Facebooks strøm fra Norge
Facebooks center i Odense skal køre på norsk vindmøllestrøm, som giver danske skatteborgere en ekstraregning, skriver Ingeniøren.

Regningen er en konsekvens af, at støtten til vedvarende energi over elprisen er afskaffet, og at regeringens mål om mindst 50 procent vedvarende energi i 2030 er et nationalt mål beregnet efter elforbrug og elproduktion indenfor landets grænser.

- Set fra et klimasynspunkt rummer den her model både godt og skidt. Vi tvinges jo til at udbygge med mere vedvarende energi for at nå de 50 pct., selvom Facebook får grøn strøm fra Norge, men samtidig øges det fossile energiforbrug også i Danmark, fordi den anden halvdel af det ekstra energiforbrug jo netop ikke består af grønt eller vedvarende energi, siger civilingeniør Søren Dyck-Madsen, klimarådgiver i Det Økologiske Råd.

_____

Nordjyske:
Kæmperegning venter fjernvarmebrugere i Aalborg
Regeringens planer om en ny afgift på overskudsvarme vil give fjernvarmebrugerne i Aalborg en ekstraregning på samlet 20 millioner kroner. Samtidig vil Aalborg Portland – der i dag leverer en stor del overskudsvarme til fjernvarmen i byen - droppe en investering på 80 millioner kroner i et overskudsvarmeanlæg.

Det er kommet frem, at regeringen arbejder en ny fast afgift på overskudsvarme. Hvis det bliver til virkelighed, skal forbrugerne op med flere penge end i dag, hvor en markant del af fjernvarmen i Aalborg kommer som overskudsvarme fra Aalborg Portland.

Det vækker bekymring på borgmesterkontoret i Aalborg.
- Jeg synes, at det vil være rigtig træls for vores varmekunder, at de skal få en ekstra afgift og dermed også en potentiel stigende varmeregning på baggrund af det her, siger borgmester Thomas Kastrup-Larsen til Nordjyske.

En fast pris på overskudvarme er specielt et problem for Aalborg Kommune, hvor mere end 20 procent af fjernvarmen er baseret på industriel overskudsvarme. Desuden er netop overskudsvarme en vigtig del af den omstilling af det kulbaserede Nordjyllandsværk, som står for 60 procent af fjernvarmen i Aalborg.

_____

Uge-avisen Karup:
Energi fra oven i Karup seneste måned
Karup Fjernvarmeværks 8.000 kvadratmeter solpaner har den seneste måned forsynet forbrugerne i Kølvrå og Karup med udelukkende solvarme mod normalt 13 procent, skriver Uge-avisen Karup.

Desuden er der lagret megen god varme i værkets 2.000 kubikmeter akkumuleringstank.

Karup Fjernvarmeværk vil udvide med flere solpaneler.

- Vi har i foråret fået godkendt af kommunen, at marken bag solpanelerne skal fyldes helt op med solpaneler, fortæller driftsleder Jens Jørgen Maagaard.

Udvidelsen skal begynde efter sommerferien, så arealet med solpaneler er fordoblet til 16.000 kvadratmeter ved årsskiftet. Solpanelerne skal den tid producere 23 procent af Kølvrå og Karups varmebehov. Desuden overvejer de en varmepumpe i Karup.

_____

Avisen.dk:
Eniig Varme søger kandidater til bestyrelsen
I september afholder Eniig Varme valg til bestyrelsen. Fjernvarmeselskabet skal bruge to nye bestyrelsesmedlemmer, valgt af varmeforbrugerne i Herning, og selskabet opfordrer interesserede til at stille op.

- Vi går en spændende tid i møde med stor politisk bevågenhed omkring fjernvarmesektoren, hvor vi i fællesskab skal bevare fokus på høj forsyningssikkerhed, attraktive priser og grøn omstilling. Det er en både stor og vigtig opgave for bestyrelsen i Eniig Varme at sikre en effektiv og omkostningsbevidst drift af selskabet, og vi håber at kunne tiltrække kandidater, som vil gøre en indsats for at gøre en forskel for fjernvarmen i Herning, siger Erling V. Klemmensen, som er chef i Eniig Varme.

Ved udgangen af 2017 overtog Eniig Herning Kommunes ejerandel på 34,4% af fjernvarmeselskabet, og de nye forbrugervalgte bestyrelsesmedlemmer skal således erstatte de to medlemmer, som var udpeget af Herning Kommune.

Bestyrelsen i Eniig Varme kommer fremadrettet til at bestå af seks medlemmer - de to forbrugerrepræsentanter og fire medlemmer udpeget af Eniig. De nye bestyrelsesmedlemmer vælges for en periode, som løber indtil den ordinære generalforsamling i foråret 2021.

Nyheder

22. jun 2018 PULS

PULS2018 i billeder

Årets PULS bød på spændende debatter, gode indlæg og masser af mulighed for at netværke, hvilket de 200 deltagere nød godt af. Genoplev PULS2018 i billeder her.

21. jun 2018 PULS

PULS2018: Få input udefra og benyt kodeks i bestyrelserne

Energiminister Lars Chr. Lilleholt, Thomas Lyhne fra PLUSS og næstformand i Ewii, Morten Hansen, har på årets PULS givet deres indspark til god ledelse af fjernvarmeselskaber.

20. jun 2018

AP Møller Holding investerer i geotermi

AP Møller Holding er klar til at investere et tocifret milliardbeløb i udvikling af geotermi. Det er en ny satsning fra selskabet, der bliver hilst godt velkommen af Dansk Fjernvarme.

14. jun 2018

Ny analyse ser på mest fair fordeling af omkostninger mellem el og varme

Det kræver en kombination af flere metoder at finde frem til den mest fair fordeling af omkostninger mellem el og varme ved samproduktion. Det fastslår ny analyse udført af analysefirmaet Konveks.

12. jun 2018

Forsyningssektoren flytter sammen

Dansk Fjernvarme, DANVA og Dansk Affaldsforening flytter sammen i nye lokaler i København. Konsolideringen skaber bedre værdi for de tre foreningers medlemmer. 

07. jun 2018

Kraftvarmeværker sælger 526 MW kapacitet til elhandlerne

Dansk Kraftvarme Kapacitet har afsluttet sit andet udbud og opnået aftale med elhandlere i både Danmark og Norge om salg af kapacitet fra en lang række danske kraftvarmeværker. I alt har værkerne solgt kapacitet på 526 MW.

01. jun 2018

Ønsker om et langt forlig i Mørkøv

Mørkøv Varmeværk er både positiv og ærgerlig over regeringens udspil, hvor der foreslås et opgør med bindinger i fjernvarmen.

24. maj 2018

Ny pulje: Søg om støtte til energilagring

En ny pulje med 130 millioner kroner skal støtte projekter inden for energilagring. En kort tidsfrist gør at det gælder om at være hurtig på aftrækkeren, vurderer Dansk Fjernvarme.

17. maj 2018

Web-TV: HOFOR når milepæl i dampskift

Dampen i de lange ledninger under København skal skiftes ud med vand. Dansk Fjernvarme har mødt Bo Jensen Møller, der er sektionsleder hos HOFOR til en snak om, hvad de laver under jorden.

15. maj 2018

Jesper Frost Rasmussen ny formand for Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarmes bestyrelse har udpeget formand og formandskab for fjernvarmeselskabernes forening. Ny formand er Jesper Frost Rasmussen, der er borgmester i Esbjerg.

15. maj 2018

Folketinget stemmer grønt til lavere elvarmeafgift

Et bredt flertal i Folketinget har netop stemt ja til en midlertidig reduktion i elvarmeafgiften. Vedtagelsen glæder Dansk Fjernvarme, der samtidig håber på permanent reduktion.

22. jun 2018 Navnenyt

Morsø Forsyning ansætter direktør

Morsø Forsyning har udnævnt Vivian S. Søndergård som ny direktør.

21. jun 2018 Navnenyt

Ny direktør for Energistyrelsen

Kristoffer Böttzauw er ny direktør for Energistyrelsen.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

15. jun 2018 Presseklip

Regeringen får kritik for ikke at gøre EU-aftale grøn nok

LÆS I DAG: Regeringen får kritik for ikke at gøre EU-aftale grøn nok. Fjernvarmeselskab skyld i sprængte rør. Idéoplæg: Flis til Helsingør skal transporteres med tog. Energinet tvivler fortsat. Danfoss åbner supermarked, tankstation og fjernvarmeværk.

13. jun 2018 Presseklip

Fjernvarmen i København er blevet grønnere

LÆS I DAG: Fjernvarmen i København er blevet grønnere. Helsingør kan forsynes med flis via tog. Hele Jelling får varme fra solen. Sæby udvider med mere solvarme. Dansk Fjernvarme flytter sammen med gode partnere. Højspændingsledning skal ned i jorden.

12. jun 2018 Presseklip

Energiaftale hænger i tynd tråd

LÆS I DAG: Energiaftale hænger i tynd trådRegeringen vil øge afgift på overskudsvarme. S vil skræddersy løsning til industrivirksomheder. Solen har varmet Hadsund i over 4 uger. Dronninglund gemmer solen. Gartnerier frygter for grundbeløbets ophør. Tønders nye energicentral åbner lørdag. 

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

19. jun 2018 Navnenyt

Ny bestyrelse i Dansk Kraftvarme Kapacitet

To er trådt ind i Dansk Kraftvarme Kapacitets bestyrelse. 

18. jun 2018 Navnenyt

Lilleholt får ny særlig rådgiver

Venstres pressechef, Jens Kloppenborg, og energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholts særlige rådgiver Andreas Thyrring, bytter job.

11. jun 2018 Navnenyt

Ny driftsleder til Ærøskøbing

Efter 26 år hos Ærøskøbing Fjernvarme afløses Jan Ivert Kristensen som driftsleder af Frank Maar, der flytter til fra Sjælland.

04. jun 2018 Navnenyt

Carsten Smidt er ny direktør for det nye Forsyningstilsyn

Den 1. juli skifter Energitilsynet navn til Forsyningstilsynet - og samtidig er det med en ny mand ved roret, Carsten Smidt. Han har tidligere haft en lang karriere i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

23. maj 2018 Navnenyt

Danske Vandværker får ny direktør

Susan Münster har erfaring fra forsyningsvirksomheder med, når hun tiltræder som ny direktør i Danske Vandværker 1. august.

14. maj 2018 Navnenyt

Ny departementschef i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet

Energistyrelsens direktør Morten Bæk er ny departementschef i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet.