13. jun 2018 Presseklip

Fjernvarmen i København er blevet grønnere

LÆS I DAG: Fjernvarmen i København er blevet grønnere. Helsingør kan forsynes med flis via tog. Hele Jelling får varme fra solen. Sæby udvider med mere solvarme. Dansk Fjernvarme flytter sammen med gode partnere. Højspændingsledning skal ned i jorden.

Pressemeddelelse:
Fjernvarmen i København er blevet grønnere
Andelen af grøn fjernvarme fra HOFOR, VEKS og CTR steg fra 56 til 65 procent i 2017, skriver selskaberne i en fælles pressemeddelelse.

Springet skyldes især, at blok 1 på Avedøreværket er bygget om til træpiller i stedet for kul.

- Ombygningen var et kæmpe skridt på vejen til sikre grøn fjernvarme til VEKS' kunder og et markant bidrag til et fossilfrit fjernvarmesystem i hovedstadsområdet i 2025. Ørsted og VEKS har et fælles mål om grøn omstilling og en fælles vilje til at gå ind i en langsigtet investering til gavn for såvel klimaet som for varmeforbrugerne, fortæller direktør for varmeaftageren VEKS, Lars Gullev.

VEKS videresælger en del af varmen fra Avedøreværket til CTR, når VEKS ikke selv har brug for al varmen fra blokken, og den er det billigste alternativ for CTR.

Næste ændring sker i løbet af det kommende år, når HOFOR sætter blok 4 på Amagerværket i drift med varme fra bæredygtig flis, og blok 3 på kul lukker.

_____

Helsingør Dagblad:
Helsingør kan forsynes med flis via tog
Helsingør Kraftvarmeværk skal have masser af træflis, men det er en belastning for vejnettet i byen med de mange store lastbiler. Derfor har et privat konsortium barslet med en ide om at transportere mængderne af flis gennem byen om natten og med tog.

Det er primært ønsket om at undgå en øget lastbiltrafik gennem Helsingør og dermed mindske miljøbelastningen, der har fået investorerne til at lade idéoplægget udarbejde. Projektet koster ca. 80 millioner kroner og vil kunne sættes i gang allerede inden for få måneder. Det skriver Helsingør Dagblad.

- Vi vil helt væk fra lastbiler og udelukkende benytte eltogdrift. At sejle flisen til Helsingør og dermed sende mange lastvognstog gennem byen hvert døgn fra havnen til kraftvarmeværket, det kan nærmest kun gøre sagen endnu værre med endnu flere lastbiler op og ned ad Kongevejen, siger Jan Ryberg, byrådsmedlem for Lokaldemokraterne og med i konsortiet bag idéoplægget.

Tanken har hidtil været, at det nye kraftvarmeværk får leveret flisen med lastvogne, enten fra landsiden eller med lastvogne, der har lastet flisen fra skibe på den omtalte nye erhvervs- og krydstogtkaj, der i givet fald placeres på Sdr. Strandvej lige syd for Helsingør Havn. 

_____

Vejle Amts Folkeblad:
Hele Jelling får varme fra solen
I hele maj blev fjernvarmekundernes forbrug af varme dækket af solen. 

- Vi har aldrig før været ude for, at vi i en hel måned ikke har haft udgift til brændselsforbrug, siger varmemester Bjarne Nielsen fra Jelling Varmeværk til Vejle Amts Folkeblad.

De 15.000 kvm solfangere udnytter varmen fra solen fra kl. 7 til kl. 19.

Og der er mere solvarme på vej – for Jelling Varmeværk har planer om at udvide anlægget med 4800 kvm. Det kan formentlig tages i brug midt i 2019.

_____

Sæby Folkeblad:
Sæby udvider med mere solvarme
Går alt efter planen, får Sæby Varmeværks forbrugere om et år 25 procent af sin varme fra solen, skriver Sæby Folkeblad.

Solen kommer ind som et led i værkets omstilling fra naturgas til mere grøn energi, som samtidig er god økonomi for værket og forbrugerne.

Solvarmeanlægget udvides med 30 hektar ved det eksisterende anlæg og vil yde 14.800 MWh, svarende til 19 procent af værket årlige varmeproduktion. Dermed når Sæby Varmeværk op på 25 procent sol. Den ekstra solvarme vil spare omkring 1,3 millioner kubikmeter naturgas og 3.000 tons CO2 hvert år.

Investeringen anslås til 45,5 millioner kroner, og anlægget forventes i drift senest 30. juni næste år.

_____

EnergiWatch:
Dansk Fjernvarme flytter sammen med gode partnere
Fra 1. juli er Dansk Fjernvarme, Danva og Dansk Affaldsforening samlet under samme tag, skriver EnergiWatch.

Dansk Fjernvarme og Danva har haft fælles lokaler i København siden 2016, mens Dansk Affaldsforening er den nye lejer i forsyningssektorens bofællesskab på den nye fælles adresse Vester Farimagsgade 1, 5.sal.

- Vi har i dag en velfungerende forsyningssektor, der leverer rent drikkevand, håndterer spildevand, affald og leverer grøn varme og energi til danskerne og erhvervslivet. Men vi tror, vi kan skabe en endnu stærkere sektor og levere endnu bedre værdi for vores medlemmer ved at rykke tættere sammen og udnytte nogle af de synergier, der opstår, når man bor sammen, siger Kim Mortensen, direktør i Dansk Fjernvarme.

De tre foreninger er også at finde under samme tag på deres stand på Folkemødet på Bornholm, der begynder i dag og varer til på søndag.

_____

EnergiWatch:
Højspændingsledning skal ned i jorden
Den planlagte højspændingsledning i Syd- og Vestjylland skal alligevel ned i jorden. Det er i hvert fald tanken bag en undersøgelse, som Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt har sat i gang – det fortæller EnergiWatch.

Ledningen er en del af det store projekt Viking Link, der skal sikre elforsyningen tværs over Nordsøen, og som en del af den plan, skal der bygges en 170 kilometer lang højspændingsledning fra Holstebro til den dansk-tyske grænse.

Energinet har i første omgang meddelt, at det ikke vil være muligt at grave ledningen ned, men det skal der nu ses på endnu en gang, mener ministeren.

- Vi har fået en meget klar melding om, at det ikke vil være muligt at kabellægge hele ledningen. Den vurdering har jeg nu bedt Energinet om at gå hjem og kigge på igen, lyder meldingen fra Lars Chr. Lilleholt, der også vil have eksterne konsulenter til at se på, om grundlaget bag anbefalingen fra Energinet holder vand.

Nyheder

21. aug 2018

Varmeforsyninger er på vej mod sammenlægning

Gråsten Fjernvarme og Sønderborg Fjernvarme afventer ekstraordinære generalforsamlinger i begyndelsen af september for at kunne blive lagt sammen.

16. aug 2018

Muligt at få en moderne varmeforsyning i de store byer

Vi har alle tiders mulighed for en moderne varmeforsyning i de store byer. Sådan lyder det fra Kim Mortensen i dette interview med Jyske Bank TV fra Energiens Folkemøde.

15. aug 2018

Fremtidens opvarmning er grøn

Det første Energiens Folkemøde afholdes netop nu i Esbjerg. Dansk Fjernvarmes direktør Kim Mortensen taler i dag om fremtidens opvarmning i de store byer.

06. aug 2018

De kommende måneder er afgørende for elpriser

Kraftvarmeværker kan drage fordel af de stigende elpriser, fordi det kan kompensere for bortfaldet af grundbeløbet - men det afhænger af, hvor lang tid tørken fortsætter.

30. jun 2018 Energiaftale

Goldschmidt: Tag hensyn til eksisterende investeringer

Alle partier i Folketinget har indgået en ny energiaftale. Formanden for Bornholms Energi & Forsyning og Fjernvarme Horsens, Lars Goldschmidt ønsker, at man ikke opgiver samfundsøkonomien, når aftalen skal udmøntes.

30. jun 2018 Energiaftale

Fjernvarme Fyn savner afklaring

En længe ventet ny energiaftale blev præsenteret fredag eftermiddag. Men direktør Jan Strømvig fra Fjernvarme Fyn synes, at meget stadig er uafklaret.

29. jun 2018 Energiaftale

Assens: 2021 er for sent for gode initiativer i aftalen

Assens Fjernvarme bifalder blandt andet den sænkede elvarmeafgift og afskaffelsen af energispareordningen i energiaftalen.

28. jun 2018

Sommer i Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarmes nyhedsbreve holder ferie i juli, men sekretariatet i Fjernvarmens Hus holder åbent hele sommeren.

27. jun 2018

DIN Forsyning ønsker et miks af teknologier

I Esbjerg og Varde vil DIN Forsyning gerne lade varmeforsyningen være en integreret del af det samlede energisystem. Men det kræver en ophævelse af kraftvarmebindingen.

27. jun 2018

Kraftvarmekrav hindrer varmepumper i store byer

En ny rapport fra Siemens viser, at der er både teknisk og økonomisk ræson i at investere i store varmepumper i de store byer, men kraftvarmekravet står i vejen.

27. jun 2018

Aalborg: Dispensation er minimum

I Aalborg skal de udfase deres kraftvarmeværk på 500 MW. Derfor Aalborg Energikoncern kig på en stor eldrevet varmepumpe, men det kræver et opgør med kraftvarmekravet.

15. aug 2018 Navnenyt

Praktikant til Kurser & Events i Dansk Fjernvarme

Stine Olesen er i praktik hos Dansk Fjernvarme indtil 1. december.

14. aug 2018 Presseklip

Hvert andet forsyningsselskab vil investere i varmepumper

LÆS I DAG: Hvert andet forsyningsselskab vil investere i varmepumper. Danmarks CO2-udslip skal sænkes, mener LA. Solvarme hitter hos fjernvarmeselskaber. 12 uger på solvarme i Hadsund. SF kræver klimalov af S.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

13. aug 2018 Presseklip

Overskudsvarme fra Apple har lange udsigter

LÆS I DAG: Overskudsvarme fra Apple har lange udsigter. Potentiale i geotermi, men ingen økonomi. Seas-NVE: Ørsted-køb vil flytte magt fra Sjælland til København. Fjernvarme Fyn: Der er halm nok.

10. aug 2018 Presseklip

Vi har ikke råd til at gå på kompromis med forsyningssikkerheden

LÆS I DAG: Vi har ikke råd til at gå på kompromis med forsyningssikkerheden. Dansk selskab bør overtage elkunder.

09. aug 2018 Presseklip

Opposition vil have grønt superministerium

LÆS I DAG: Opposition vil have grønt superministerium. Havvindmøller ved Bornholm er opgivet. Vindmøller nødvendige for at gøre Bornholm CO2-neutral. Usikkerhed om overskudsvarme hos Apple. Lunken opbakning til dyrere flyrejser.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

13. aug 2018 Navnenyt

Ny adm. direktør for Reci

Henrik Bøje Jacobsen afløser Erik Krøyer som administrerende direktør for Reci.

10. aug 2018 Navnenyt

Driftsleder med jubilæum i Nibe

Flemming Nielsens jubilæum var allerede sidste år og fejres med åbent hus den 6. september. 

07. aug 2018 Navnenyt

Farvel til Per Laugesen

DFF-tekniker Per Laugesen går på pension. 

06. aug 2018 Navnenyt

Ny rådgiver hos NIRAS

Anders Lahn Baatrup er ny rådgiver hos NIRAS i Aarhus. 

04. jul 2018 Navnenyt

Kommunikationskonsulent i Dansk Fjernvarme fylder 40

Kommunikationskonsulent i Dansk Fjernvarme, Flemming Linnebjerg Rasmussen, fylder 40 år onsdag den 11. juli. 

02. jul 2018 Navnenyt

Ny direktør for TVIS

Jørgen Nielsen er ny administrerende direktør for transmissionsselskabet TVIS per 1. august og overtager stillingen efter Hans Bjørn, som går på pension.