13. jun 2018 Presseklip

Fjernvarmen i København er blevet grønnere

LÆS I DAG: Fjernvarmen i København er blevet grønnere. Helsingør kan forsynes med flis via tog. Hele Jelling får varme fra solen. Sæby udvider med mere solvarme. Dansk Fjernvarme flytter sammen med gode partnere. Højspændingsledning skal ned i jorden.

Pressemeddelelse:
Fjernvarmen i København er blevet grønnere
Andelen af grøn fjernvarme fra HOFOR, VEKS og CTR steg fra 56 til 65 procent i 2017, skriver selskaberne i en fælles pressemeddelelse.

Springet skyldes især, at blok 1 på Avedøreværket er bygget om til træpiller i stedet for kul.

- Ombygningen var et kæmpe skridt på vejen til sikre grøn fjernvarme til VEKS' kunder og et markant bidrag til et fossilfrit fjernvarmesystem i hovedstadsområdet i 2025. Ørsted og VEKS har et fælles mål om grøn omstilling og en fælles vilje til at gå ind i en langsigtet investering til gavn for såvel klimaet som for varmeforbrugerne, fortæller direktør for varmeaftageren VEKS, Lars Gullev.

VEKS videresælger en del af varmen fra Avedøreværket til CTR, når VEKS ikke selv har brug for al varmen fra blokken, og den er det billigste alternativ for CTR.

Næste ændring sker i løbet af det kommende år, når HOFOR sætter blok 4 på Amagerværket i drift med varme fra bæredygtig flis, og blok 3 på kul lukker.

_____

Helsingør Dagblad:
Helsingør kan forsynes med flis via tog
Helsingør Kraftvarmeværk skal have masser af træflis, men det er en belastning for vejnettet i byen med de mange store lastbiler. Derfor har et privat konsortium barslet med en ide om at transportere mængderne af flis gennem byen om natten og med tog.

Det er primært ønsket om at undgå en øget lastbiltrafik gennem Helsingør og dermed mindske miljøbelastningen, der har fået investorerne til at lade idéoplægget udarbejde. Projektet koster ca. 80 millioner kroner og vil kunne sættes i gang allerede inden for få måneder. Det skriver Helsingør Dagblad.

- Vi vil helt væk fra lastbiler og udelukkende benytte eltogdrift. At sejle flisen til Helsingør og dermed sende mange lastvognstog gennem byen hvert døgn fra havnen til kraftvarmeværket, det kan nærmest kun gøre sagen endnu værre med endnu flere lastbiler op og ned ad Kongevejen, siger Jan Ryberg, byrådsmedlem for Lokaldemokraterne og med i konsortiet bag idéoplægget.

Tanken har hidtil været, at det nye kraftvarmeværk får leveret flisen med lastvogne, enten fra landsiden eller med lastvogne, der har lastet flisen fra skibe på den omtalte nye erhvervs- og krydstogtkaj, der i givet fald placeres på Sdr. Strandvej lige syd for Helsingør Havn. 

_____

Vejle Amts Folkeblad:
Hele Jelling får varme fra solen
I hele maj blev fjernvarmekundernes forbrug af varme dækket af solen. 

- Vi har aldrig før været ude for, at vi i en hel måned ikke har haft udgift til brændselsforbrug, siger varmemester Bjarne Nielsen fra Jelling Varmeværk til Vejle Amts Folkeblad.

De 15.000 kvm solfangere udnytter varmen fra solen fra kl. 7 til kl. 19.

Og der er mere solvarme på vej – for Jelling Varmeværk har planer om at udvide anlægget med 4800 kvm. Det kan formentlig tages i brug midt i 2019.

_____

Sæby Folkeblad:
Sæby udvider med mere solvarme
Går alt efter planen, får Sæby Varmeværks forbrugere om et år 25 procent af sin varme fra solen, skriver Sæby Folkeblad.

Solen kommer ind som et led i værkets omstilling fra naturgas til mere grøn energi, som samtidig er god økonomi for værket og forbrugerne.

Solvarmeanlægget udvides med 30 hektar ved det eksisterende anlæg og vil yde 14.800 MWh, svarende til 19 procent af værket årlige varmeproduktion. Dermed når Sæby Varmeværk op på 25 procent sol. Den ekstra solvarme vil spare omkring 1,3 millioner kubikmeter naturgas og 3.000 tons CO2 hvert år.

Investeringen anslås til 45,5 millioner kroner, og anlægget forventes i drift senest 30. juni næste år.

_____

EnergiWatch:
Dansk Fjernvarme flytter sammen med gode partnere
Fra 1. juli er Dansk Fjernvarme, Danva og Dansk Affaldsforening samlet under samme tag, skriver EnergiWatch.

Dansk Fjernvarme og Danva har haft fælles lokaler i København siden 2016, mens Dansk Affaldsforening er den nye lejer i forsyningssektorens bofællesskab på den nye fælles adresse Vester Farimagsgade 1, 5.sal.

- Vi har i dag en velfungerende forsyningssektor, der leverer rent drikkevand, håndterer spildevand, affald og leverer grøn varme og energi til danskerne og erhvervslivet. Men vi tror, vi kan skabe en endnu stærkere sektor og levere endnu bedre værdi for vores medlemmer ved at rykke tættere sammen og udnytte nogle af de synergier, der opstår, når man bor sammen, siger Kim Mortensen, direktør i Dansk Fjernvarme.

De tre foreninger er også at finde under samme tag på deres stand på Folkemødet på Bornholm, der begynder i dag og varer til på søndag.

_____

EnergiWatch:
Højspændingsledning skal ned i jorden
Den planlagte højspændingsledning i Syd- og Vestjylland skal alligevel ned i jorden. Det er i hvert fald tanken bag en undersøgelse, som Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt har sat i gang – det fortæller EnergiWatch.

Ledningen er en del af det store projekt Viking Link, der skal sikre elforsyningen tværs over Nordsøen, og som en del af den plan, skal der bygges en 170 kilometer lang højspændingsledning fra Holstebro til den dansk-tyske grænse.

Energinet har i første omgang meddelt, at det ikke vil være muligt at grave ledningen ned, men det skal der nu ses på endnu en gang, mener ministeren.

- Vi har fået en meget klar melding om, at det ikke vil være muligt at kabellægge hele ledningen. Den vurdering har jeg nu bedt Energinet om at gå hjem og kigge på igen, lyder meldingen fra Lars Chr. Lilleholt, der også vil have eksterne konsulenter til at se på, om grundlaget bag anbefalingen fra Energinet holder vand.

Nyheder

22. jun 2018 PULS

PULS2018 i billeder

Årets PULS bød på spændende debatter, gode indlæg og masser af mulighed for at netværke, hvilket de 200 deltagere nød godt af. Genoplev PULS2018 i billeder her.

21. jun 2018 PULS

PULS2018: Få input udefra og benyt kodeks i bestyrelserne

Energiminister Lars Chr. Lilleholt, Thomas Lyhne fra PLUSS og næstformand i Ewii, Morten Hansen, har på årets PULS givet deres indspark til god ledelse af fjernvarmeselskaber.

20. jun 2018

AP Møller Holding investerer i geotermi

AP Møller Holding er klar til at investere et tocifret milliardbeløb i udvikling af geotermi. Det er en ny satsning fra selskabet, der bliver hilst godt velkommen af Dansk Fjernvarme.

14. jun 2018

Ny analyse ser på mest fair fordeling af omkostninger mellem el og varme

Det kræver en kombination af flere metoder at finde frem til den mest fair fordeling af omkostninger mellem el og varme ved samproduktion. Det fastslår ny analyse udført af analysefirmaet Konveks.

12. jun 2018

Forsyningssektoren flytter sammen

Dansk Fjernvarme, DANVA og Dansk Affaldsforening flytter sammen i nye lokaler i København. Konsolideringen skaber bedre værdi for de tre foreningers medlemmer. 

07. jun 2018

Kraftvarmeværker sælger 526 MW kapacitet til elhandlerne

Dansk Kraftvarme Kapacitet har afsluttet sit andet udbud og opnået aftale med elhandlere i både Danmark og Norge om salg af kapacitet fra en lang række danske kraftvarmeværker. I alt har værkerne solgt kapacitet på 526 MW.

01. jun 2018

Ønsker om et langt forlig i Mørkøv

Mørkøv Varmeværk er både positiv og ærgerlig over regeringens udspil, hvor der foreslås et opgør med bindinger i fjernvarmen.

24. maj 2018

Ny pulje: Søg om støtte til energilagring

En ny pulje med 130 millioner kroner skal støtte projekter inden for energilagring. En kort tidsfrist gør at det gælder om at være hurtig på aftrækkeren, vurderer Dansk Fjernvarme.

17. maj 2018

Web-TV: HOFOR når milepæl i dampskift

Dampen i de lange ledninger under København skal skiftes ud med vand. Dansk Fjernvarme har mødt Bo Jensen Møller, der er sektionsleder hos HOFOR til en snak om, hvad de laver under jorden.

15. maj 2018

Jesper Frost Rasmussen ny formand for Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarmes bestyrelse har udpeget formand og formandskab for fjernvarmeselskabernes forening. Ny formand er Jesper Frost Rasmussen, der er borgmester i Esbjerg.

15. maj 2018

Folketinget stemmer grønt til lavere elvarmeafgift

Et bredt flertal i Folketinget har netop stemt ja til en midlertidig reduktion i elvarmeafgiften. Vedtagelsen glæder Dansk Fjernvarme, der samtidig håber på permanent reduktion.

22. jun 2018 Navnenyt

Morsø Forsyning ansætter direktør

Morsø Forsyning har udnævnt Vivian S. Søndergård som ny direktør.

21. jun 2018 Navnenyt

Ny direktør for Energistyrelsen

Kristoffer Böttzauw er ny direktør for Energistyrelsen.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

15. jun 2018 Presseklip

Regeringen får kritik for ikke at gøre EU-aftale grøn nok

LÆS I DAG: Regeringen får kritik for ikke at gøre EU-aftale grøn nok. Fjernvarmeselskab skyld i sprængte rør. Idéoplæg: Flis til Helsingør skal transporteres med tog. Energinet tvivler fortsat. Danfoss åbner supermarked, tankstation og fjernvarmeværk.

14. jun 2018 Presseklip

Laveste varmepris giver 2,1 millioner kroner mere til boligkøb

LÆS I DAG: Laveste varmepris giver 2,1 millioner kroner mere til boligkøb. Kæmperegning venter fjernvarmebrugere i Aalborg. Energi fra oven i Karup seneste måned. Eniig Varme søger kandidater til bestyrelsen.

12. jun 2018 Presseklip

Energiaftale hænger i tynd tråd

LÆS I DAG: Energiaftale hænger i tynd trådRegeringen vil øge afgift på overskudsvarme. S vil skræddersy løsning til industrivirksomheder. Solen har varmet Hadsund i over 4 uger. Dronninglund gemmer solen. Gartnerier frygter for grundbeløbets ophør. Tønders nye energicentral åbner lørdag. 

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

19. jun 2018 Navnenyt

Ny bestyrelse i Dansk Kraftvarme Kapacitet

To er trådt ind i Dansk Kraftvarme Kapacitets bestyrelse. 

18. jun 2018 Navnenyt

Lilleholt får ny særlig rådgiver

Venstres pressechef, Jens Kloppenborg, og energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholts særlige rådgiver Andreas Thyrring, bytter job.

11. jun 2018 Navnenyt

Ny driftsleder til Ærøskøbing

Efter 26 år hos Ærøskøbing Fjernvarme afløses Jan Ivert Kristensen som driftsleder af Frank Maar, der flytter til fra Sjælland.

04. jun 2018 Navnenyt

Carsten Smidt er ny direktør for det nye Forsyningstilsyn

Den 1. juli skifter Energitilsynet navn til Forsyningstilsynet - og samtidig er det med en ny mand ved roret, Carsten Smidt. Han har tidligere haft en lang karriere i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

23. maj 2018 Navnenyt

Danske Vandværker får ny direktør

Susan Münster har erfaring fra forsyningsvirksomheder med, når hun tiltræder som ny direktør i Danske Vandværker 1. august.

14. maj 2018 Navnenyt

Ny departementschef i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet

Energistyrelsens direktør Morten Bæk er ny departementschef i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet.