11. jun 2018 Presseklip

Otte værker advarer om prisstigninger

LÆS I DAG: Otte værker advarer om prisstigninger. Overskudsvarme genopliver plan om friluftsbad i Klejtrup. Danfoss udvider i Kina. Solskinsdage er guld værd i Vojens. Solen har taget over i Nordjylland.

Lolland-Falster Folketidende:
Otte værker advarer om prisstigninger
I forbindelse med forhandlingerne om en ny energiaftale advarer otte fjernvarmeselskaber på Lolland og Falster nu om prisstigninger.

For et af forslagene i regeringens energipolitiske udspil går på, at forblivelsespligten gradvist skal udfases. Og det har fået fjernvarmeselskaberne til at skrive et opråb til lokale folketingspolitikere.

“Hvis til eksempel 20 procent af vores kunder skifter væk fra fjernvarme - et yderst realistisk scenarie - vil vores gennemsnitlige priser stige med i størrelsesordenen 2.000 kroner om året eksklusive moms for de resterende kunder. Der lægges dermed op til, at friheden for de få, er vigtigere end konsekvenserne for de mange”, skriver varmeværkerne til de lokale politikere ifølge Lolland-Falsters Folketidende.

DFs Rene Christensen er blandt de lokale politikere, og han sidder også med ved forhandlingerne om en ny energiaftale. Og han har noteret sig henvendelsen.

Han er ikke nødvendigvis imod en udfasning af forblivelsespligten, men han anerkender, at fjernvarmeværkerne er baseret på store investeringer, der ofte er finansieret med langfristede lån.

- Det er selvfølgelig en udfordring, hvis fjernvarmerørene skal afdrages over 60 år, siger Rene Christensen til Folketidende og tilføjer, at der måske også er stillet kommunegarantier for investeringerne, så regningen alligevel kan ende hos borgerne, hvis et varmeværk må lukke.

*****

Viborg Stifts Folkeblad:
Overskudsvarme genopliver plan om friluftsbad i Klejtrup
Når Klejtrup Kraftvarmeværk hen over sommeren går over til biogas, vil der, ifølge beregningerne, være en del overskudsvarme i byen. Den melding har fået initiativtagerne til et friluftsbad i Klejtrup til at støve en ni år gammel plan af, skriver Viborg Stifts Folkeblad.

- Drømmen er egentlig at være det første nul-energi friluftsbad i Danmark. Varmen skal komme fra kraftvarmeværket. Og så vil vi have solceller, der skal skaffe energien til cirkuleringssystemet til rensning af vandet, siger Jon Pugholm, der er en af tovholderne på projektet, til avisen.

Der er budgetteret med, at det vil koste syv millioner kroner at opføre friluftsbadet. Heraf skal initiativtagerne selv bidrage med tre millioner kroner.

*****

Business.dk
Danfoss udvider i Kina
Danfoss stormer frem i Kina trods benhård lokal konkurrence, men potentialet er også stort. Kinas næste femårsplan skal nemlig omstille hele energisektoren og gøre den mere energieffektiv, blandt andet skal lokale og ineffektive fjernvarmesystemer skiftes ud med moderne systemer.

De systemer kan Danfoss levere, og derfor udvider virksomheden nu sit fabriksanlæg i Kina. Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian LIlleholt (V) åbnede den nye fabrik i Anshan.

- Vi har et højt vækstmomentum i Kina i disse år, blandt andet fordi Kina arbejder med femårsplaner. Staten og regeringen har opstillet klare målsætninger, som skal løse landets problemer med CO 2 -udledning, og det betyder blandt andet, at Kina ønsker at skifte til fjernvarmesystemer af høj kvalitet. Det kan vi levere, siger Kim Fausing, administrerende direktør for Danfoss til Business.dk

Kina er i dag Danfoss' næststørste marked, og sidste år voksede salget med 30 procent.

*****

JydskeVestkysten:
Solskinsdage er guld værd i Vojens
Vojens Fjernvarme har sparet på naturgassen, mens solfangerne har høster solens gavmilde varme de seneste uger, skriver JydskeVestkysten.

I Vojens har de verdens største damlager med 200.000 kubikmeter vand. I de øverste vandlag er vandet 80 grader, mens det er 40 grader i 13 meters dybde.

-Hvis solen fortsætter med at skinne, får vi lageret fyldt helt op i år. Det har vi ikke prøvet før. Hver solskinsdag producerer solfangerne 280 MWH, og vi bruger kun 50 MWH. Vi sparer masser af naturgas både nu og til vinter, siger Arne Holm, forretningsfører for Vojens Fjernvarme med 70.000 kvadratmeter solfangere og 2.500 tilkoblede forbrugere.

Vojens Fjernvarme har vist 2.000 gæster fra ind- og udland rundt mellem solfangerne og damlageret siden åbningen i 2015.

*****

Thisted Dagblad:
Solen har taget over i Nordjylland
Det har nu igennem en måned alene været solen, der sørger for at varme vandet op fra fjernvarmeværket i Als i Nordjylland. Siden den 4. maj har værkets stokerfyr været slukket, så fjernvarmekunderne nu kun får vand, der er varmet op af solens stråler.

Ifølge Thisted Dagblad klarer solvarmeanlægget at varme vandet til de omkring 400 husstande, der er tilsluttet Als Fjernvarmeværk. Det skyldes også, at netop forbruget har været lavt samtidig med den næsten sommerlige varme i maj.

- Byens døgnforbrug ligger på mellem 12 og 14 megawatt-timer (MWh), og solen kan lave mellem 19 og 23 MWh, siger varmemester Anders Andersen til Thisted Dagblad.

Nyheder

30. jun 2018 Energiaftale

Goldschmidt: Tag hensyn til eksisterende investeringer

Alle partier i Folketinget har indgået en ny energiaftale. Formanden for Bornholms Energi & Forsyning og Fjernvarme Horsens, Lars Goldschmidt ønsker, at man ikke opgiver samfundsøkonomien, når aftalen skal udmøntes.

30. jun 2018 Energiaftale

Fjernvarme Fyn savner afklaring

En længe ventet ny energiaftale blev præsenteret fredag eftermiddag. Men direktør Jan Strømvig fra Fjernvarme Fyn synes, at meget stadig er uafklaret.

29. jun 2018 Energiaftale

Assens: 2021 er for sent for gode initiativer i aftalen

Assens Fjernvarme bifalder blandt andet den sænkede elvarmeafgift og afskaffelsen af energispareordningen i energiaftalen.

29. jun 2018 Energiaftale

Haderslev: Ophævelse af pligterne vil bremse investeringer

Haderslev Fjernvarme tøver med at udvide sit forsyningsområde, fordi tilslutnings- og forblivelsespligterne formentlig bliver ophævet med energiaftalen.

28. jun 2018

Sommer i Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarmes nyhedsbreve holder ferie i juli, men sekretariatet i Fjernvarmens Hus holder åbent hele sommeren.

27. jun 2018

Kraftvarmekrav hindrer varmepumper i store byer

En ny rapport fra Siemens viser, at der er både teknisk og økonomisk ræson i at investere i store varmepumper i de store byer, men kraftvarmekravet står i vejen.

27. jun 2018

DIN Forsyning ønsker et miks af teknologier

I Esbjerg og Varde vil DIN Forsyning gerne lade varmeforsyningen være en integreret del af det samlede energisystem. Men det kræver en ophævelse af kraftvarmebindingen.

22. jun 2018 PULS

PULS 2018 i billeder

Årets PULS bød på spændende debatter, gode indlæg og masser af mulighed for at netværke, hvilket de 200 deltagere nød godt af. Genoplev PULS 2018 i billeder her.

21. jun 2018 PULS

PULS2018: Få input udefra og benyt kodeks i bestyrelserne

Energiminister Lars Chr. Lilleholt, Thomas Lyhne fra PLUSS og næstformand i Ewii, Morten Hansen, har på årets PULS givet deres indspark til god ledelse af fjernvarmeselskaber.

20. jun 2018

AP Møller Holding investerer i geotermi

AP Møller Holding er klar til at investere et tocifret milliardbeløb i udvikling af geotermi. Det er en ny satsning fra selskabet, der bliver hilst godt velkommen af Dansk Fjernvarme.

14. jun 2018

Ny analyse ser på mest fair fordeling af omkostninger mellem el og varme

Det kræver en kombination af flere metoder at finde frem til den mest fair fordeling af omkostninger mellem el og varme ved samproduktion. Det fastslår ny analyse udført af analysefirmaet Konveks.

04. jul 2018 Navnenyt

Kommunikationskonsulent i Dansk Fjernvarme fylder 40

Kommunikationskonsulent i Dansk Fjernvarme, Flemming Linnebjerg Rasmussen, fylder 40 år onsdag den 11. juli. 

02. jul 2018 Navnenyt

Ny direktør for TVIS

Jørgen Nielsen er ny administrerende direktør for transmissionsselskabet TVIS per 1. august og overtager stillingen efter Hans Bjørn, som går på pension.    

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

22. jun 2018 Presseklip

Solvarme og økonomi siver ud af damlagre

LÆS I DAG: Solvarme og økonomi siver ud af damlagre. Lilleholt styrker dialog om højspændingsledninger. Losseplads lægger jord til kraftvarmeværk. Biogas kan sænke varmeregningen. Svensk eltarif er steget med 65 procent.

21. jun 2018 Presseklip

Energiaftale: Finansieringen er en stor knast

LÆS I DAG: Energiaftale: Finansieringen er en stor knast. EU enige om nye mål for energibesparelser. AP Møller vil prøvebore efter geotermi i Aalborg. Beboerforening opgiver lokal fjernvarme. Fjernvarmen på Bornholm blev dyrere end forventet. Energistyrelsen har fået ny direktør. DI starter branchefællesskab for vand.

20. jun 2018 Presseklip

A.P. Møller satser på geotermi

LÆS I DAG: A.P. Møller vil satse på geotermi. Minister: Energiudspil skal ikke stå alene. Fjernvarmepris kan stige med 7000 kroner. Fuglebjerg udvider solvarmeanlægget. Fjernvarme skal måske opvarme friluftsbad. Leca erstatter kul med biomasse til fjernvarme. Hvalpsund har 25 års jubilæum. Ny rekord i solvarme i Farsø.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

28. jun 2018 Navnenyt

Jacob Hartvig Simonsen ny direktør for ARC

Dansk Affaldsforenings direktør bliver ny direktør for Amager Ressourcecenter. 

26. jun 2018 Navnenyt

Ny projektchef for energianlæg

Morten Holmsberg er ny projektchef for energianlæg hos Logimatic

25. jun 2018 Navnenyt

Kursuskoordinator fylder rundt

Kursuskoordinator i Dansk Fjernvarme, Tina Weber Peters, fylder 40 den 4. juli.

22. jun 2018 Navnenyt

Morsø Forsyning ansætter direktør

Morsø Forsyning har udnævnt Vivian S. Søndergård som ny direktør.

21. jun 2018 Navnenyt

Ny direktør for Energistyrelsen

Kristoffer Böttzauw er ny direktør for Energistyrelsen.

19. jun 2018 Navnenyt

Ny bestyrelse i Dansk Kraftvarme Kapacitet

To er trådt ind i Dansk Kraftvarme Kapacitets bestyrelse.