11. jun 2018 Presseklip

Otte værker advarer om prisstigninger

LÆS I DAG: Otte værker advarer om prisstigninger. Overskudsvarme genopliver plan om friluftsbad i Klejtrup. Danfoss udvider i Kina. Solskinsdage er guld værd i Vojens. Solen har taget over i Nordjylland.

Lolland-Falster Folketidende:
Otte værker advarer om prisstigninger
I forbindelse med forhandlingerne om en ny energiaftale advarer otte fjernvarmeselskaber på Lolland og Falster nu om prisstigninger.

For et af forslagene i regeringens energipolitiske udspil går på, at forblivelsespligten gradvist skal udfases. Og det har fået fjernvarmeselskaberne til at skrive et opråb til lokale folketingspolitikere.

“Hvis til eksempel 20 procent af vores kunder skifter væk fra fjernvarme - et yderst realistisk scenarie - vil vores gennemsnitlige priser stige med i størrelsesordenen 2.000 kroner om året eksklusive moms for de resterende kunder. Der lægges dermed op til, at friheden for de få, er vigtigere end konsekvenserne for de mange”, skriver varmeværkerne til de lokale politikere ifølge Lolland-Falsters Folketidende.

DFs Rene Christensen er blandt de lokale politikere, og han sidder også med ved forhandlingerne om en ny energiaftale. Og han har noteret sig henvendelsen.

Han er ikke nødvendigvis imod en udfasning af forblivelsespligten, men han anerkender, at fjernvarmeværkerne er baseret på store investeringer, der ofte er finansieret med langfristede lån.

- Det er selvfølgelig en udfordring, hvis fjernvarmerørene skal afdrages over 60 år, siger Rene Christensen til Folketidende og tilføjer, at der måske også er stillet kommunegarantier for investeringerne, så regningen alligevel kan ende hos borgerne, hvis et varmeværk må lukke.

*****

Viborg Stifts Folkeblad:
Overskudsvarme genopliver plan om friluftsbad i Klejtrup
Når Klejtrup Kraftvarmeværk hen over sommeren går over til biogas, vil der, ifølge beregningerne, være en del overskudsvarme i byen. Den melding har fået initiativtagerne til et friluftsbad i Klejtrup til at støve en ni år gammel plan af, skriver Viborg Stifts Folkeblad.

- Drømmen er egentlig at være det første nul-energi friluftsbad i Danmark. Varmen skal komme fra kraftvarmeværket. Og så vil vi have solceller, der skal skaffe energien til cirkuleringssystemet til rensning af vandet, siger Jon Pugholm, der er en af tovholderne på projektet, til avisen.

Der er budgetteret med, at det vil koste syv millioner kroner at opføre friluftsbadet. Heraf skal initiativtagerne selv bidrage med tre millioner kroner.

*****

Business.dk
Danfoss udvider i Kina
Danfoss stormer frem i Kina trods benhård lokal konkurrence, men potentialet er også stort. Kinas næste femårsplan skal nemlig omstille hele energisektoren og gøre den mere energieffektiv, blandt andet skal lokale og ineffektive fjernvarmesystemer skiftes ud med moderne systemer.

De systemer kan Danfoss levere, og derfor udvider virksomheden nu sit fabriksanlæg i Kina. Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian LIlleholt (V) åbnede den nye fabrik i Anshan.

- Vi har et højt vækstmomentum i Kina i disse år, blandt andet fordi Kina arbejder med femårsplaner. Staten og regeringen har opstillet klare målsætninger, som skal løse landets problemer med CO 2 -udledning, og det betyder blandt andet, at Kina ønsker at skifte til fjernvarmesystemer af høj kvalitet. Det kan vi levere, siger Kim Fausing, administrerende direktør for Danfoss til Business.dk

Kina er i dag Danfoss' næststørste marked, og sidste år voksede salget med 30 procent.

*****

JydskeVestkysten:
Solskinsdage er guld værd i Vojens
Vojens Fjernvarme har sparet på naturgassen, mens solfangerne har høster solens gavmilde varme de seneste uger, skriver JydskeVestkysten.

I Vojens har de verdens største damlager med 200.000 kubikmeter vand. I de øverste vandlag er vandet 80 grader, mens det er 40 grader i 13 meters dybde.

-Hvis solen fortsætter med at skinne, får vi lageret fyldt helt op i år. Det har vi ikke prøvet før. Hver solskinsdag producerer solfangerne 280 MWH, og vi bruger kun 50 MWH. Vi sparer masser af naturgas både nu og til vinter, siger Arne Holm, forretningsfører for Vojens Fjernvarme med 70.000 kvadratmeter solfangere og 2.500 tilkoblede forbrugere.

Vojens Fjernvarme har vist 2.000 gæster fra ind- og udland rundt mellem solfangerne og damlageret siden åbningen i 2015.

*****

Thisted Dagblad:
Solen har taget over i Nordjylland
Det har nu igennem en måned alene været solen, der sørger for at varme vandet op fra fjernvarmeværket i Als i Nordjylland. Siden den 4. maj har værkets stokerfyr været slukket, så fjernvarmekunderne nu kun får vand, der er varmet op af solens stråler.

Ifølge Thisted Dagblad klarer solvarmeanlægget at varme vandet til de omkring 400 husstande, der er tilsluttet Als Fjernvarmeværk. Det skyldes også, at netop forbruget har været lavt samtidig med den næsten sommerlige varme i maj.

- Byens døgnforbrug ligger på mellem 12 og 14 megawatt-timer (MWh), og solen kan lave mellem 19 og 23 MWh, siger varmemester Anders Andersen til Thisted Dagblad.

Nyheder

22. jun 2018 PULS

PULS2018 i billeder

Årets PULS bød på spændende debatter, gode indlæg og masser af mulighed for at netværke, hvilket de 200 deltagere nød godt af. Genoplev PULS2018 i billeder her.

21. jun 2018 PULS

PULS2018: Få input udefra og benyt kodeks i bestyrelserne

Energiminister Lars Chr. Lilleholt, Thomas Lyhne fra PLUSS og næstformand i Ewii, Morten Hansen, har på årets PULS givet deres indspark til god ledelse af fjernvarmeselskaber.

20. jun 2018

AP Møller Holding investerer i geotermi

AP Møller Holding er klar til at investere et tocifret milliardbeløb i udvikling af geotermi. Det er en ny satsning fra selskabet, der bliver hilst godt velkommen af Dansk Fjernvarme.

14. jun 2018

Ny analyse ser på mest fair fordeling af omkostninger mellem el og varme

Det kræver en kombination af flere metoder at finde frem til den mest fair fordeling af omkostninger mellem el og varme ved samproduktion. Det fastslår ny analyse udført af analysefirmaet Konveks.

12. jun 2018

Forsyningssektoren flytter sammen

Dansk Fjernvarme, DANVA og Dansk Affaldsforening flytter sammen i nye lokaler i København. Konsolideringen skaber bedre værdi for de tre foreningers medlemmer. 

07. jun 2018

Kraftvarmeværker sælger 526 MW kapacitet til elhandlerne

Dansk Kraftvarme Kapacitet har afsluttet sit andet udbud og opnået aftale med elhandlere i både Danmark og Norge om salg af kapacitet fra en lang række danske kraftvarmeværker. I alt har værkerne solgt kapacitet på 526 MW.

01. jun 2018

Ønsker om et langt forlig i Mørkøv

Mørkøv Varmeværk er både positiv og ærgerlig over regeringens udspil, hvor der foreslås et opgør med bindinger i fjernvarmen.

24. maj 2018

Ny pulje: Søg om støtte til energilagring

En ny pulje med 130 millioner kroner skal støtte projekter inden for energilagring. En kort tidsfrist gør at det gælder om at være hurtig på aftrækkeren, vurderer Dansk Fjernvarme.

17. maj 2018

Web-TV: HOFOR når milepæl i dampskift

Dampen i de lange ledninger under København skal skiftes ud med vand. Dansk Fjernvarme har mødt Bo Jensen Møller, der er sektionsleder hos HOFOR til en snak om, hvad de laver under jorden.

15. maj 2018

Jesper Frost Rasmussen ny formand for Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarmes bestyrelse har udpeget formand og formandskab for fjernvarmeselskabernes forening. Ny formand er Jesper Frost Rasmussen, der er borgmester i Esbjerg.

15. maj 2018

Folketinget stemmer grønt til lavere elvarmeafgift

Et bredt flertal i Folketinget har netop stemt ja til en midlertidig reduktion i elvarmeafgiften. Vedtagelsen glæder Dansk Fjernvarme, der samtidig håber på permanent reduktion.

22. jun 2018 Navnenyt

Morsø Forsyning ansætter direktør

Morsø Forsyning har udnævnt Vivian S. Søndergård som ny direktør.

21. jun 2018 Navnenyt

Ny direktør for Energistyrelsen

Kristoffer Böttzauw er ny direktør for Energistyrelsen.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

15. jun 2018 Presseklip

Regeringen får kritik for ikke at gøre EU-aftale grøn nok

LÆS I DAG: Regeringen får kritik for ikke at gøre EU-aftale grøn nok. Fjernvarmeselskab skyld i sprængte rør. Idéoplæg: Flis til Helsingør skal transporteres med tog. Energinet tvivler fortsat. Danfoss åbner supermarked, tankstation og fjernvarmeværk.

14. jun 2018 Presseklip

Laveste varmepris giver 2,1 millioner kroner mere til boligkøb

LÆS I DAG: Laveste varmepris giver 2,1 millioner kroner mere til boligkøb. Kæmperegning venter fjernvarmebrugere i Aalborg. Energi fra oven i Karup seneste måned. Eniig Varme søger kandidater til bestyrelsen.

13. jun 2018 Presseklip

Fjernvarmen i København er blevet grønnere

LÆS I DAG: Fjernvarmen i København er blevet grønnere. Helsingør kan forsynes med flis via tog. Hele Jelling får varme fra solen. Sæby udvider med mere solvarme. Dansk Fjernvarme flytter sammen med gode partnere. Højspændingsledning skal ned i jorden.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

19. jun 2018 Navnenyt

Ny bestyrelse i Dansk Kraftvarme Kapacitet

To er trådt ind i Dansk Kraftvarme Kapacitets bestyrelse. 

18. jun 2018 Navnenyt

Lilleholt får ny særlig rådgiver

Venstres pressechef, Jens Kloppenborg, og energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholts særlige rådgiver Andreas Thyrring, bytter job.

11. jun 2018 Navnenyt

Ny driftsleder til Ærøskøbing

Efter 26 år hos Ærøskøbing Fjernvarme afløses Jan Ivert Kristensen som driftsleder af Frank Maar, der flytter til fra Sjælland.

04. jun 2018 Navnenyt

Carsten Smidt er ny direktør for det nye Forsyningstilsyn

Den 1. juli skifter Energitilsynet navn til Forsyningstilsynet - og samtidig er det med en ny mand ved roret, Carsten Smidt. Han har tidligere haft en lang karriere i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

23. maj 2018 Navnenyt

Danske Vandværker får ny direktør

Susan Münster har erfaring fra forsyningsvirksomheder med, når hun tiltræder som ny direktør i Danske Vandværker 1. august.

14. maj 2018 Navnenyt

Ny departementschef i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet

Energistyrelsens direktør Morten Bæk er ny departementschef i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet.