07. jun 2018 Presseklip

DF tror ikke på energiaftale før sommerferien

LÆS I DAG: DF tror ikke på energiaftale før sommerferien. Gasselskaber peger fingre af fjernvarmen. Danmark sakker bagud i brugen af klimavenlig el. Solvarmeanlæg producer dobbelt op. Fjernvarme til Stenshede.

EnergiWatch:
DF tror ikke på energiaftale før sommerferien
Det ligner mere og mere, at der ikke kommer en ny energiaftale på denne side af sommerferien. Det er angiveligt finansieringen af aftalen, der volder problemer og skiller parterne – med regeringen på den en side og Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti på den anden side.

Overfor EnergiWatch giver finansordfører René Christensen udtryk for, at hans tro på en bred aftale inden sommerferien efterhånden er noget tyndslidt.

- Man kan godt nå at lave en aftale inden sommerferien, men så bliver det en lille aftale. Vi er også villige til at vente til efter sommerferien, så vi kan finde noget mere finansiering. Så den ligger på regeringens banehalvdel, om det skal lukkes nu, eller om vi skal finde noget mere økonomi efter sommerferien og lave en større aftale, siger René Christensen.

På den anden er der noget mere optimisme at spore hos energiordfører Carsten Bach fra Liberal Alliance. Han peger på Socialdemokratiet som stopklodsen og opfordrer til, at de ”besinder” sig.

- Jeg er fortrøstningsfuld omkring, at forhandlingerne fortsætter løbende. Både i denne og næste uge. Så må vi se, om Socialdemokraterne besinder sig, siger Carsten Bach til EnergiWatch.

_____

Altinget:
Gasselskaber peger fingre af fjernvarmen
Selv om gasselskaberne ikke er modstandere af lavere varmeregninger til brugerne, så er de dog ikke tilhængere af, at det primært er fjernvarmepriserne, der falder. Gasbranchen argumenterer således for, at fjernvarmen er langt mindre gavnlig for samfundsøkonomien end gas, fremgår det af en artikel fra Altinget.

Administrerende direktør i HMN Naturgas, Susanne Juhl, giver udtryk for, at fjernvarmeprisernes fald kan forklares med, at der i stigende grad bliver brugt afgiftsfri brændsler – fx biomasse – og det kun vil blive øget, hvis fjernvarmeselskaberne bliver ”sat fri” – dvs. bliver fri for de nuværende brændselsbindinger.

- Et overset element i omstillingen af fjernvarmen er spørgsmålet om samfundsøkonomi. Én ting er, at vi afgiftsmæssigt får ligestillet el og biomasse til fjernvarme, så værkerne selskabsøkonomisk og dermed brugerøkonomisk kan tilbyde billigere fjernvarme uanset teknologi. Noget andet er, hvad der samfundsøkonomisk er det bedste valg, siger Susanne Juhl ifølge Altinget.

Hendes argument er, at de nuværende samfundsøkonomiske beregninger er et godt udgangspunkt, og at man skal holde fast i dem, fordi det sikrer mod konverteringer fra gas til andet brændsel, hvor det samfundsøkonomisk ikke kan svare sig.

- Hidtil har vi ikke set, at naturgas bliver erstattet af ret meget andet end træflis. Og den større visdom i den transformation er der andre end mig, der bestrider. Det her er ikke bare et branchesynspunkt, siger Susanne Juhl.

_____

Politiken:
Danmark sakker bagud i brugen af klimavenlig el
Danmark halter efter de fleste lande i Vesteuropa, når det gælder om at bruge elektricitet i den grønne omstilling inden for områder som transport, varmeproduktion, industri og landbrug.

Nye tal fra EUs statistiske kontor, Eurostat, placerer Danmark på en beskeden plads som nummer 32 ud af 40 europæiske lande, når det gælder andelen af el ud af det samlede energiforbrug. Det mindsker vores mulighed for at nå målene i Paris-aftalen, siger Kristian Ruby, direktør for den europæiske brancheorganisation for elproducenter, Eurelectric til Politiken.

- Det er en smule trist, at Danmark ligger så relativt dårligt, og det vidner om, hvor meget det haster at gøre noget. Det er en stor udfordring for Danmark og et eksempel på, at vi nogle gange har en tendens til at være lidt selvfede og sove i timen, fordi vi historisk har ligget godt i den grønne dagsorden, siger han.

Emnet er varmt i dansk politik, hvor regeringen og Socialdemokratiet begge har fremlagt nye energi- og klimaudspil.

_____

Viborg Stifts Folkeblad:
Fjernvarme til Stenshede
Formanden for Gudenåens Energiselskab kan glæde sig over, at der er opnået enighed om tilslutning til fjernvarme forsyning på Stenshede. Preben Sørensen siger til Viborg Stifts Folkeblad:  

- Vi har i en periode undersøgt muligheden for at udvide varme forsyningsområdet på Stenshede, og det er vi gennem en god dialog med Boligselselskabet Sct Jørgen, der har adskillige udlejningsmål på Stenshede, nået til enighed om tilslutning til fjernvarmeforsyning fra Gudenådalens Energiselskab. Alle de fire afdelinger, som er under Boligselskabet Sct. Jørgen, har alle stemt for, at man ønsker at skifte den nuværende opvarmning fra Naturgas til Fjernvarme, lyder det.  

Gudenådalens Energiselskab har lavet et projektforslag, der nu indsendes til Viborg Kommune, som skal godkende det.

_____

TV2 Østjylland:
Solvarmeanlæg producer dobbelt op
Det ekstraordinært gode vejr kan ses på produktionen fra solvarmeanlæggene. Og verdens største anlæg på Sejling Hede ved Silkeborg producerede i maj måned dobbelt så meget energi, som samme måned sidste år, skriver TV2 Østjylland.

- Siden fjerde maj har vi overhovedet ikke brugt fossilbrændstof til glæde for os og Silkeborgs borgere, siger Jan Gorridsen, der er formand for Silkeborg Forsyning, til TV2 Østjylland.

Den ekstra energi kan i første omgang gemmes i lagringstanke, men når solen skinner så meget, slår de ikke til.

Se TV-indslag om solvarmen i Silkeborg herunder:

Nyheder

22. jun 2018 PULS

PULS2018 i billeder

Årets PULS bød på spændende debatter, gode indlæg og masser af mulighed for at netværke, hvilket de 200 deltagere nød godt af. Genoplev PULS2018 i billeder her.

21. jun 2018 PULS

PULS2018: Få input udefra og benyt kodeks i bestyrelserne

Energiminister Lars Chr. Lilleholt, Thomas Lyhne fra PLUSS og næstformand i Ewii, Morten Hansen, har på årets PULS givet deres indspark til god ledelse af fjernvarmeselskaber.

20. jun 2018

AP Møller Holding investerer i geotermi

AP Møller Holding er klar til at investere et tocifret milliardbeløb i udvikling af geotermi. Det er en ny satsning fra selskabet, der bliver hilst godt velkommen af Dansk Fjernvarme.

14. jun 2018

Ny analyse ser på mest fair fordeling af omkostninger mellem el og varme

Det kræver en kombination af flere metoder at finde frem til den mest fair fordeling af omkostninger mellem el og varme ved samproduktion. Det fastslår ny analyse udført af analysefirmaet Konveks.

12. jun 2018

Forsyningssektoren flytter sammen

Dansk Fjernvarme, DANVA og Dansk Affaldsforening flytter sammen i nye lokaler i København. Konsolideringen skaber bedre værdi for de tre foreningers medlemmer. 

07. jun 2018

Kraftvarmeværker sælger 526 MW kapacitet til elhandlerne

Dansk Kraftvarme Kapacitet har afsluttet sit andet udbud og opnået aftale med elhandlere i både Danmark og Norge om salg af kapacitet fra en lang række danske kraftvarmeværker. I alt har værkerne solgt kapacitet på 526 MW.

01. jun 2018

Ønsker om et langt forlig i Mørkøv

Mørkøv Varmeværk er både positiv og ærgerlig over regeringens udspil, hvor der foreslås et opgør med bindinger i fjernvarmen.

24. maj 2018

Ny pulje: Søg om støtte til energilagring

En ny pulje med 130 millioner kroner skal støtte projekter inden for energilagring. En kort tidsfrist gør at det gælder om at være hurtig på aftrækkeren, vurderer Dansk Fjernvarme.

17. maj 2018

Web-TV: HOFOR når milepæl i dampskift

Dampen i de lange ledninger under København skal skiftes ud med vand. Dansk Fjernvarme har mødt Bo Jensen Møller, der er sektionsleder hos HOFOR til en snak om, hvad de laver under jorden.

15. maj 2018

Jesper Frost Rasmussen ny formand for Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarmes bestyrelse har udpeget formand og formandskab for fjernvarmeselskabernes forening. Ny formand er Jesper Frost Rasmussen, der er borgmester i Esbjerg.

15. maj 2018

Folketinget stemmer grønt til lavere elvarmeafgift

Et bredt flertal i Folketinget har netop stemt ja til en midlertidig reduktion i elvarmeafgiften. Vedtagelsen glæder Dansk Fjernvarme, der samtidig håber på permanent reduktion.

22. jun 2018 Navnenyt

Morsø Forsyning ansætter direktør

Morsø Forsyning har udnævnt Vivian S. Søndergård som ny direktør.

21. jun 2018 Navnenyt

Ny direktør for Energistyrelsen

Kristoffer Böttzauw er ny direktør for Energistyrelsen.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

15. jun 2018 Presseklip

Regeringen får kritik for ikke at gøre EU-aftale grøn nok

LÆS I DAG: Regeringen får kritik for ikke at gøre EU-aftale grøn nok. Fjernvarmeselskab skyld i sprængte rør. Idéoplæg: Flis til Helsingør skal transporteres med tog. Energinet tvivler fortsat. Danfoss åbner supermarked, tankstation og fjernvarmeværk.

14. jun 2018 Presseklip

Laveste varmepris giver 2,1 millioner kroner mere til boligkøb

LÆS I DAG: Laveste varmepris giver 2,1 millioner kroner mere til boligkøb. Kæmperegning venter fjernvarmebrugere i Aalborg. Energi fra oven i Karup seneste måned. Eniig Varme søger kandidater til bestyrelsen.

13. jun 2018 Presseklip

Fjernvarmen i København er blevet grønnere

LÆS I DAG: Fjernvarmen i København er blevet grønnere. Helsingør kan forsynes med flis via tog. Hele Jelling får varme fra solen. Sæby udvider med mere solvarme. Dansk Fjernvarme flytter sammen med gode partnere. Højspændingsledning skal ned i jorden.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

19. jun 2018 Navnenyt

Ny bestyrelse i Dansk Kraftvarme Kapacitet

To er trådt ind i Dansk Kraftvarme Kapacitets bestyrelse. 

18. jun 2018 Navnenyt

Lilleholt får ny særlig rådgiver

Venstres pressechef, Jens Kloppenborg, og energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholts særlige rådgiver Andreas Thyrring, bytter job.

11. jun 2018 Navnenyt

Ny driftsleder til Ærøskøbing

Efter 26 år hos Ærøskøbing Fjernvarme afløses Jan Ivert Kristensen som driftsleder af Frank Maar, der flytter til fra Sjælland.

04. jun 2018 Navnenyt

Carsten Smidt er ny direktør for det nye Forsyningstilsyn

Den 1. juli skifter Energitilsynet navn til Forsyningstilsynet - og samtidig er det med en ny mand ved roret, Carsten Smidt. Han har tidligere haft en lang karriere i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

23. maj 2018 Navnenyt

Danske Vandværker får ny direktør

Susan Münster har erfaring fra forsyningsvirksomheder med, når hun tiltræder som ny direktør i Danske Vandværker 1. august.

14. maj 2018 Navnenyt

Ny departementschef i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet

Energistyrelsens direktør Morten Bæk er ny departementschef i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet.