07. jun 2018 Presseklip

DF tror ikke på energiaftale før sommerferien

LÆS I DAG: DF tror ikke på energiaftale før sommerferien. Gasselskaber peger fingre af fjernvarmen. Danmark sakker bagud i brugen af klimavenlig el. Solvarmeanlæg producer dobbelt op. Fjernvarme til Stenshede.

EnergiWatch:
DF tror ikke på energiaftale før sommerferien
Det ligner mere og mere, at der ikke kommer en ny energiaftale på denne side af sommerferien. Det er angiveligt finansieringen af aftalen, der volder problemer og skiller parterne – med regeringen på den en side og Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti på den anden side.

Overfor EnergiWatch giver finansordfører René Christensen udtryk for, at hans tro på en bred aftale inden sommerferien efterhånden er noget tyndslidt.

- Man kan godt nå at lave en aftale inden sommerferien, men så bliver det en lille aftale. Vi er også villige til at vente til efter sommerferien, så vi kan finde noget mere finansiering. Så den ligger på regeringens banehalvdel, om det skal lukkes nu, eller om vi skal finde noget mere økonomi efter sommerferien og lave en større aftale, siger René Christensen.

På den anden er der noget mere optimisme at spore hos energiordfører Carsten Bach fra Liberal Alliance. Han peger på Socialdemokratiet som stopklodsen og opfordrer til, at de ”besinder” sig.

- Jeg er fortrøstningsfuld omkring, at forhandlingerne fortsætter løbende. Både i denne og næste uge. Så må vi se, om Socialdemokraterne besinder sig, siger Carsten Bach til EnergiWatch.

_____

Altinget:
Gasselskaber peger fingre af fjernvarmen
Selv om gasselskaberne ikke er modstandere af lavere varmeregninger til brugerne, så er de dog ikke tilhængere af, at det primært er fjernvarmepriserne, der falder. Gasbranchen argumenterer således for, at fjernvarmen er langt mindre gavnlig for samfundsøkonomien end gas, fremgår det af en artikel fra Altinget.

Administrerende direktør i HMN Naturgas, Susanne Juhl, giver udtryk for, at fjernvarmeprisernes fald kan forklares med, at der i stigende grad bliver brugt afgiftsfri brændsler – fx biomasse – og det kun vil blive øget, hvis fjernvarmeselskaberne bliver ”sat fri” – dvs. bliver fri for de nuværende brændselsbindinger.

- Et overset element i omstillingen af fjernvarmen er spørgsmålet om samfundsøkonomi. Én ting er, at vi afgiftsmæssigt får ligestillet el og biomasse til fjernvarme, så værkerne selskabsøkonomisk og dermed brugerøkonomisk kan tilbyde billigere fjernvarme uanset teknologi. Noget andet er, hvad der samfundsøkonomisk er det bedste valg, siger Susanne Juhl ifølge Altinget.

Hendes argument er, at de nuværende samfundsøkonomiske beregninger er et godt udgangspunkt, og at man skal holde fast i dem, fordi det sikrer mod konverteringer fra gas til andet brændsel, hvor det samfundsøkonomisk ikke kan svare sig.

- Hidtil har vi ikke set, at naturgas bliver erstattet af ret meget andet end træflis. Og den større visdom i den transformation er der andre end mig, der bestrider. Det her er ikke bare et branchesynspunkt, siger Susanne Juhl.

_____

Politiken:
Danmark sakker bagud i brugen af klimavenlig el
Danmark halter efter de fleste lande i Vesteuropa, når det gælder om at bruge elektricitet i den grønne omstilling inden for områder som transport, varmeproduktion, industri og landbrug.

Nye tal fra EUs statistiske kontor, Eurostat, placerer Danmark på en beskeden plads som nummer 32 ud af 40 europæiske lande, når det gælder andelen af el ud af det samlede energiforbrug. Det mindsker vores mulighed for at nå målene i Paris-aftalen, siger Kristian Ruby, direktør for den europæiske brancheorganisation for elproducenter, Eurelectric til Politiken.

- Det er en smule trist, at Danmark ligger så relativt dårligt, og det vidner om, hvor meget det haster at gøre noget. Det er en stor udfordring for Danmark og et eksempel på, at vi nogle gange har en tendens til at være lidt selvfede og sove i timen, fordi vi historisk har ligget godt i den grønne dagsorden, siger han.

Emnet er varmt i dansk politik, hvor regeringen og Socialdemokratiet begge har fremlagt nye energi- og klimaudspil.

_____

Viborg Stifts Folkeblad:
Fjernvarme til Stenshede
Formanden for Gudenåens Energiselskab kan glæde sig over, at der er opnået enighed om tilslutning til fjernvarme forsyning på Stenshede. Preben Sørensen siger til Viborg Stifts Folkeblad:  

- Vi har i en periode undersøgt muligheden for at udvide varme forsyningsområdet på Stenshede, og det er vi gennem en god dialog med Boligselselskabet Sct Jørgen, der har adskillige udlejningsmål på Stenshede, nået til enighed om tilslutning til fjernvarmeforsyning fra Gudenådalens Energiselskab. Alle de fire afdelinger, som er under Boligselskabet Sct. Jørgen, har alle stemt for, at man ønsker at skifte den nuværende opvarmning fra Naturgas til Fjernvarme, lyder det.  

Gudenådalens Energiselskab har lavet et projektforslag, der nu indsendes til Viborg Kommune, som skal godkende det.

_____

TV2 Østjylland:
Solvarmeanlæg producer dobbelt op
Det ekstraordinært gode vejr kan ses på produktionen fra solvarmeanlæggene. Og verdens største anlæg på Sejling Hede ved Silkeborg producerede i maj måned dobbelt så meget energi, som samme måned sidste år, skriver TV2 Østjylland.

- Siden fjerde maj har vi overhovedet ikke brugt fossilbrændstof til glæde for os og Silkeborgs borgere, siger Jan Gorridsen, der er formand for Silkeborg Forsyning, til TV2 Østjylland.

Den ekstra energi kan i første omgang gemmes i lagringstanke, men når solen skinner så meget, slår de ikke til.

Se TV-indslag om solvarmen i Silkeborg herunder:

Nyheder

30. jun 2018 Energiaftale

Goldschmidt: Tag hensyn til eksisterende investeringer

Alle partier i Folketinget har indgået en ny energiaftale. Formanden for Bornholms Energi & Forsyning og Fjernvarme Horsens, Lars Goldschmidt ønsker, at man ikke opgiver samfundsøkonomien, når aftalen skal udmøntes.

30. jun 2018 Energiaftale

Fjernvarme Fyn savner afklaring

En længe ventet ny energiaftale blev præsenteret fredag eftermiddag. Men direktør Jan Strømvig fra Fjernvarme Fyn synes, at meget stadig er uafklaret.

29. jun 2018 Energiaftale

Assens: 2021 er for sent for gode initiativer i aftalen

Assens Fjernvarme bifalder blandt andet den sænkede elvarmeafgift og afskaffelsen af energispareordningen i energiaftalen.

29. jun 2018 Energiaftale

Haderslev: Ophævelse af pligterne vil bremse investeringer

Haderslev Fjernvarme tøver med at udvide sit forsyningsområde, fordi tilslutnings- og forblivelsespligterne formentlig bliver ophævet med energiaftalen.

28. jun 2018

Sommer i Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarmes nyhedsbreve holder ferie i juli, men sekretariatet i Fjernvarmens Hus holder åbent hele sommeren.

27. jun 2018

Kraftvarmekrav hindrer varmepumper i store byer

En ny rapport fra Siemens viser, at der er både teknisk og økonomisk ræson i at investere i store varmepumper i de store byer, men kraftvarmekravet står i vejen.

27. jun 2018

DIN Forsyning ønsker et miks af teknologier

I Esbjerg og Varde vil DIN Forsyning gerne lade varmeforsyningen være en integreret del af det samlede energisystem. Men det kræver en ophævelse af kraftvarmebindingen.

22. jun 2018 PULS

PULS 2018 i billeder

Årets PULS bød på spændende debatter, gode indlæg og masser af mulighed for at netværke, hvilket de 200 deltagere nød godt af. Genoplev PULS 2018 i billeder her.

21. jun 2018 PULS

PULS2018: Få input udefra og benyt kodeks i bestyrelserne

Energiminister Lars Chr. Lilleholt, Thomas Lyhne fra PLUSS og næstformand i Ewii, Morten Hansen, har på årets PULS givet deres indspark til god ledelse af fjernvarmeselskaber.

20. jun 2018

AP Møller Holding investerer i geotermi

AP Møller Holding er klar til at investere et tocifret milliardbeløb i udvikling af geotermi. Det er en ny satsning fra selskabet, der bliver hilst godt velkommen af Dansk Fjernvarme.

14. jun 2018

Ny analyse ser på mest fair fordeling af omkostninger mellem el og varme

Det kræver en kombination af flere metoder at finde frem til den mest fair fordeling af omkostninger mellem el og varme ved samproduktion. Det fastslår ny analyse udført af analysefirmaet Konveks.

04. jul 2018 Navnenyt

Kommunikationskonsulent i Dansk Fjernvarme fylder 40

Kommunikationskonsulent i Dansk Fjernvarme, Flemming Linnebjerg Rasmussen, fylder 40 år onsdag den 11. juli. 

02. jul 2018 Navnenyt

Ny direktør for TVIS

Jørgen Nielsen er ny administrerende direktør for transmissionsselskabet TVIS per 1. august og overtager stillingen efter Hans Bjørn, som går på pension.    

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

22. jun 2018 Presseklip

Solvarme og økonomi siver ud af damlagre

LÆS I DAG: Solvarme og økonomi siver ud af damlagre. Lilleholt styrker dialog om højspændingsledninger. Losseplads lægger jord til kraftvarmeværk. Biogas kan sænke varmeregningen. Svensk eltarif er steget med 65 procent.

21. jun 2018 Presseklip

Energiaftale: Finansieringen er en stor knast

LÆS I DAG: Energiaftale: Finansieringen er en stor knast. EU enige om nye mål for energibesparelser. AP Møller vil prøvebore efter geotermi i Aalborg. Beboerforening opgiver lokal fjernvarme. Fjernvarmen på Bornholm blev dyrere end forventet. Energistyrelsen har fået ny direktør. DI starter branchefællesskab for vand.

20. jun 2018 Presseklip

A.P. Møller satser på geotermi

LÆS I DAG: A.P. Møller vil satse på geotermi. Minister: Energiudspil skal ikke stå alene. Fjernvarmepris kan stige med 7000 kroner. Fuglebjerg udvider solvarmeanlægget. Fjernvarme skal måske opvarme friluftsbad. Leca erstatter kul med biomasse til fjernvarme. Hvalpsund har 25 års jubilæum. Ny rekord i solvarme i Farsø.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

28. jun 2018 Navnenyt

Jacob Hartvig Simonsen ny direktør for ARC

Dansk Affaldsforenings direktør bliver ny direktør for Amager Ressourcecenter. 

26. jun 2018 Navnenyt

Ny projektchef for energianlæg

Morten Holmsberg er ny projektchef for energianlæg hos Logimatic

25. jun 2018 Navnenyt

Kursuskoordinator fylder rundt

Kursuskoordinator i Dansk Fjernvarme, Tina Weber Peters, fylder 40 den 4. juli.

22. jun 2018 Navnenyt

Morsø Forsyning ansætter direktør

Morsø Forsyning har udnævnt Vivian S. Søndergård som ny direktør.

21. jun 2018 Navnenyt

Ny direktør for Energistyrelsen

Kristoffer Böttzauw er ny direktør for Energistyrelsen.

19. jun 2018 Navnenyt

Ny bestyrelse i Dansk Kraftvarme Kapacitet

To er trådt ind i Dansk Kraftvarme Kapacitets bestyrelse.