06. jun 2018 Presseklip

Værker får deres kommunegaranti

LÆS I DAG: Værker får deres kommunegaranti. Brugere får penge retur i Farum. Esbjerg får gigantisk datacenter. Brande Fjernvarme holder varmeprisen. USA: Rent kul og grøn energi skal sikre forsyningssikkerhed. TV-indslag om solvarme i Ringe.

Randers Amtsavis:
Værker får deres kommunegaranti
Norddjurs Kommune stiller nu garanti for et anlægslån til henholdsvis et nyt solvarmeanlæg og et nyt halmfyr, som Grenaa Varmeværk og Auning Varmeværk hver især vil bygge. Lånoptaget har en samlet værdi på lige under 100 millioner kroner og bliver taget hos Kommunekredit.

Grenaa Varmeværk skal bruge sin andel på knap 50 millioner kroner til etablering af et nyt solvarmeanlæg, der kommer til at være på 18.000 kvm. Auning Varmeværk vil bruge sit lån – der også er på knap 50 millioner kroner - til etablering af et nyt halmvarmeværk i umiddelbar nærhed af det eksisterende på Energivej i Auning.

Selv om Norddjurs Kommune løber en risiko ved at stille garanti, så kan Randers Amtsavis fortælle, at det også er en god forretning for kommunen, fordi den både kan opkræve garantiprovision. Alene gebyret for stiftelsen løber op i næsten én million kroner.

_____

Frederiksborg Amtsavis: 
Brugere får penge retur i Farum
Der er grund til at glæde sig i Farum, forudsat man får sin varme fra Farum Fjernvarme. Ifølge en pressemeddelelse fra Farum Fjernvarme er der nemlig en masse penge retur til brugerne som følge af den såkaldte transmissionssag.

Selskabet har offentliggjort en ganske kortfattet pressemeddelelse:

- Vi har den glæde at kunne meddele, at vi i august måned 2018 returnerer 10.5 millioner kroner til vores kunder afregnet efter forbrug, som direkte konsekvens af overtagelsen af transmissionsledningen, skriver selskabet i pressemeddelelsen.

_____

JydskeVestkysten:
Esbjerg får gigantisk datacenter
Der kommer et sjette kæmpe datacenter til Danmark. Det skal ligge i Esbjerg. Det oplyser JydskeVestkysten.

Datacentret får samme størrelse, som det Apple er ved at bygge ved Viborg, nemlig 250.000 kvadratmeter. Både Facebook og Google er ved at bygge andre store datacentre i Danmark. Men det vides endnu ikke, hvilken virksomhed, der står bag "Projekt Ember", som det omtales i en rapport fra Esbjerg Kommune. 

_____

Brande Bladet: 
Brande Fjernvarme holder varmeprisen
Fjernvarmepriserne i Brande bliver de kommende syv måneder på samme niveau som de forløbne 12 måneder og er dermed fortsat blandt landets laveste, skriver Brande Bladet.

Et standardhus i Brande kan på et år opvarmes for cirka 10.000 kr., mens landsgennemsnittet er 12.272 kr.

For at motivere forbrugerne til at udnytte varmen mest muligt er motivationstariffen forbedret fra 1. juni forbedret, så lav returtemperatur præmieres og høj returtemperatur straffes.

_____

EnergiWatch:
USA: Rent kul og grøn energi skal sikre forsyningssikkerhed
Den amerikanske regering ledet af Donald Trump er vilde med vedvarende energi, men kul kan være lige så godt med CO2-lagring og mere effektiv forbrænding.

Sådan lyder det fra den amerikanske viceenergiminister Mark W. Menezes som ikke lægger skjul på, at Trump-regeringen bakker op om den amerikanske kulindustri.

- Den amerikanske energirevolution, vi er vidner til i disse år, er en af de vigtigste begivenheder for global sikkerhed siden Berlinmurens fald, siger Mark W. Menezes ifølge EnergiWatch.

Donald Trump har udstedt en ordre om, at der skal dæmmes op for lukningen af en stribe kul- og atomkraftværker, der agerer baseload-energikilder i den amerikanske energiproduktion.

Mark W. Menezes oplyser, at det er USA's håb, at branchens innovationsevner kan sikre et stærkt og energiuafhængigt USA. Det betyder i praksis, at kul skal gøres ”rent” via ”carbon capture” og mere effektiv forbrænding. Menezes taler dog også om, at der er store fordele ved vedvarende energikilder såsom vind og sol.

TV2 Fyn:
Ringe Fjernvarme udvider

Nyheder

22. jun 2018 PULS

PULS2018 i billeder

Årets PULS bød på spændende debatter, gode indlæg og masser af mulighed for at netværke, hvilket de 200 deltagere nød godt af. Genoplev PULS2018 i billeder her.

21. jun 2018 PULS

PULS2018: Få input udefra og benyt kodeks i bestyrelserne

Energiminister Lars Chr. Lilleholt, Thomas Lyhne fra PLUSS og næstformand i Ewii, Morten Hansen, har på årets PULS givet deres indspark til god ledelse af fjernvarmeselskaber.

20. jun 2018

AP Møller Holding investerer i geotermi

AP Møller Holding er klar til at investere et tocifret milliardbeløb i udvikling af geotermi. Det er en ny satsning fra selskabet, der bliver hilst godt velkommen af Dansk Fjernvarme.

14. jun 2018

Ny analyse ser på mest fair fordeling af omkostninger mellem el og varme

Det kræver en kombination af flere metoder at finde frem til den mest fair fordeling af omkostninger mellem el og varme ved samproduktion. Det fastslår ny analyse udført af analysefirmaet Konveks.

12. jun 2018

Forsyningssektoren flytter sammen

Dansk Fjernvarme, DANVA og Dansk Affaldsforening flytter sammen i nye lokaler i København. Konsolideringen skaber bedre værdi for de tre foreningers medlemmer. 

07. jun 2018

Kraftvarmeværker sælger 526 MW kapacitet til elhandlerne

Dansk Kraftvarme Kapacitet har afsluttet sit andet udbud og opnået aftale med elhandlere i både Danmark og Norge om salg af kapacitet fra en lang række danske kraftvarmeværker. I alt har værkerne solgt kapacitet på 526 MW.

01. jun 2018

Ønsker om et langt forlig i Mørkøv

Mørkøv Varmeværk er både positiv og ærgerlig over regeringens udspil, hvor der foreslås et opgør med bindinger i fjernvarmen.

24. maj 2018

Ny pulje: Søg om støtte til energilagring

En ny pulje med 130 millioner kroner skal støtte projekter inden for energilagring. En kort tidsfrist gør at det gælder om at være hurtig på aftrækkeren, vurderer Dansk Fjernvarme.

17. maj 2018

Web-TV: HOFOR når milepæl i dampskift

Dampen i de lange ledninger under København skal skiftes ud med vand. Dansk Fjernvarme har mødt Bo Jensen Møller, der er sektionsleder hos HOFOR til en snak om, hvad de laver under jorden.

15. maj 2018

Jesper Frost Rasmussen ny formand for Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarmes bestyrelse har udpeget formand og formandskab for fjernvarmeselskabernes forening. Ny formand er Jesper Frost Rasmussen, der er borgmester i Esbjerg.

15. maj 2018

Folketinget stemmer grønt til lavere elvarmeafgift

Et bredt flertal i Folketinget har netop stemt ja til en midlertidig reduktion i elvarmeafgiften. Vedtagelsen glæder Dansk Fjernvarme, der samtidig håber på permanent reduktion.

22. jun 2018 Navnenyt

Morsø Forsyning ansætter direktør

Morsø Forsyning har udnævnt Vivian S. Søndergård som ny direktør.

21. jun 2018 Navnenyt

Ny direktør for Energistyrelsen

Kristoffer Böttzauw er ny direktør for Energistyrelsen.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

15. jun 2018 Presseklip

Regeringen får kritik for ikke at gøre EU-aftale grøn nok

LÆS I DAG: Regeringen får kritik for ikke at gøre EU-aftale grøn nok. Fjernvarmeselskab skyld i sprængte rør. Idéoplæg: Flis til Helsingør skal transporteres med tog. Energinet tvivler fortsat. Danfoss åbner supermarked, tankstation og fjernvarmeværk.

14. jun 2018 Presseklip

Laveste varmepris giver 2,1 millioner kroner mere til boligkøb

LÆS I DAG: Laveste varmepris giver 2,1 millioner kroner mere til boligkøb. Kæmperegning venter fjernvarmebrugere i Aalborg. Energi fra oven i Karup seneste måned. Eniig Varme søger kandidater til bestyrelsen.

13. jun 2018 Presseklip

Fjernvarmen i København er blevet grønnere

LÆS I DAG: Fjernvarmen i København er blevet grønnere. Helsingør kan forsynes med flis via tog. Hele Jelling får varme fra solen. Sæby udvider med mere solvarme. Dansk Fjernvarme flytter sammen med gode partnere. Højspændingsledning skal ned i jorden.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

19. jun 2018 Navnenyt

Ny bestyrelse i Dansk Kraftvarme Kapacitet

To er trådt ind i Dansk Kraftvarme Kapacitets bestyrelse. 

18. jun 2018 Navnenyt

Lilleholt får ny særlig rådgiver

Venstres pressechef, Jens Kloppenborg, og energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholts særlige rådgiver Andreas Thyrring, bytter job.

11. jun 2018 Navnenyt

Ny driftsleder til Ærøskøbing

Efter 26 år hos Ærøskøbing Fjernvarme afløses Jan Ivert Kristensen som driftsleder af Frank Maar, der flytter til fra Sjælland.

04. jun 2018 Navnenyt

Carsten Smidt er ny direktør for det nye Forsyningstilsyn

Den 1. juli skifter Energitilsynet navn til Forsyningstilsynet - og samtidig er det med en ny mand ved roret, Carsten Smidt. Han har tidligere haft en lang karriere i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

23. maj 2018 Navnenyt

Danske Vandværker får ny direktør

Susan Münster har erfaring fra forsyningsvirksomheder med, når hun tiltræder som ny direktør i Danske Vandværker 1. august.

14. maj 2018 Navnenyt

Ny departementschef i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet

Energistyrelsens direktør Morten Bæk er ny departementschef i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet.