05. jun 2018 Presseklip

Partierne er havnet i stillingskrig

LÆS I DAG: Partierne er havnet i stillingskrig. Danskerne ønsker mere vedvarende energi end regeringen. Ringe får solvarmeanlæg. Vestforsyning med overskud på 67 millioner.

Altinget:
Partierne er havnet i stillingskrig 
Da S og DF i sidste meldte ud, at de ikke køber ind på den finansiering, som regeringen har lagt op til som grundlag for en ny energiaftale, satte det næsten omgående forhandlingerne skakmat. Det på trods af, at der sidst på var indkaldt til en forhandlingsrunde med partierne.

Ifølge Altinget har der siden næsten udelukkende været møder mellem regeringen, S og DF, og her har diskussionerne begrænset sig til finansieringen som det primære emne. Reelt er forhandlingerne nu nede i noget nær sneglefart, lyder meldingerne fra politikerne.

Samtidig er der kommet ekstra fart på krigen på ord mellem – især – Venstre og Socialdemokratiet. Det ligner, at partierne er i gang med at varme til den forestående valgkamp, hvor S slår på, at regeringen har en voldsom ubalance i sit udspil – især omkring sænkningen af elafgiften.

Venstre derimod skoser S for at mangle ambitioner.

- Vi har ikke haft nogen forventning om, at vores energiudspil skulle gennemføres en-til-en. Men vi havde aldrig drømt om, at et parti som Socialdemokratiet, der har så travlt med at holde den grønne fane højt, skulle slå bremsen i for den grønne finansiering, siger Thomas Danielsen.

 _____

Politiken:
Danskerne ønsker mere vedvarende energi end regeringen
En ny meningsmåling for Megafon viser, at danskerne vil have langt mere vedvarende energi end regeringen planlægger. Selv i blå blok er der flertal for, at Danmark skal have et højere mål for vedvarende energi end foreslået af regeringen.

I alt svarer 65 procent, at vedvarende energikilder skal udgøre ’mere’ eller ’meget mere’ end de 50 procent i 2030, der er V-LA-K-regeringens forslag i de aktuelle forhandlinger om et nyt energiforlig.

- Der er en klar principiel tilslutning til, at regeringen skal være mere ambitiøs, når det handler om vedvarende energi« siger valgforsker Rune Stubager fra Aarhus Universitet, hvor han er professor i statskundskab til Politiken.

_____

TV2Fyn:
Ringe får solvarmeanlæg 
Til august begynder Ringe Fjernvarmeselskab på at etablere et 26.000 kvadratmeter stort solvarmeanlæg, der bliver det største på Fyn.

Når solvarmeanlægget står klar, regner fjernvarmeselskabet med at kunne lade de tre træpillekedler holder sommerfri mens solens stråler tager sig af at dække varmebehovet.

Solvarmeanlægget kommer til at koste 47 millioner kroner at etablere. Og på årsbasis vil anlægget spare klimaet for tæt på 3.000 tons CO2.

Direktør Karsten Godiksen fra Ringe Fjernvarmeselskab fremhæver over for TV2Fyn to årsager til investeringen: Miljøet og økonomien.

Ringe Fjernvarmeselskab kommer nemlig til at spare knap fem millioner kroner om året og dermed er solvarmeanlægget med til at mindske konsekvenserne ved grundbeløbets bortfald. Det manglende tilskud, som varmeselskabet har fået for at stille sine tre naturgaskedler til rådighed, efterlader et 10 millioner kroner stort hul i pengekassen på Midtfyn og dermed kan forbrugerne stadig se frem til en prisstigning. En stigning, der altså nu ikke bliver helt så stor som den var blevet uden solvarmeanlægget.

Teknisk konsulent Rasmus Bundegaard Eriksen fra Dansk Fjernvarme vurderer i øvrigt over for TV2Fyn, at der de kommende år vil komme endnu mere solvarme.

- De kommende år forventer vi udvidelser på i alt 371.000 kvadratmeter. Cirka halvdelen vil være udvidelser af eksisterede anlæg, mens cirka 15 nye anlæg vil bidrage med den resterende halvdel kvadratmeter, siger han.

_____

Energy Supply:
Vestforsyning med overskud på 67 millioner
Holstebros multiforsyning Vestforsyning opnåede i 2017 et overskud på 67 millioner kroner ved en omsætning på 902 millioner kroner, som begge er en smule bedre end 2016, skriver Energy Supply.

- Vestforsyning fik ny administrerende direktør, og i efteråret blev der valgt ny bestyrelse. Det stiller store krav til medarbejderne, og det kunne nok få de fleste virksomheder til at vakle i en periode, men Vestforsyning har kørt stabilt derudad, siger formand Nils Ulrik Nielsen.

Vestforsyning har i 2017 investeret i grøn energi med seks nye vindmøller vest for Holstebro og forventer i år en økonomisk udvikling svarende til den i 2017.

Nyheder

22. jun 2018 PULS

PULS2018 i billeder

Årets PULS bød på spændende debatter, gode indlæg og masser af mulighed for at netværke, hvilket de 200 deltagere nød godt af. Genoplev PULS2018 i billeder her.

21. jun 2018 PULS

PULS2018: Få input udefra og benyt kodeks i bestyrelserne

Energiminister Lars Chr. Lilleholt, Thomas Lyhne fra PLUSS og næstformand i Ewii, Morten Hansen, har på årets PULS givet deres indspark til god ledelse af fjernvarmeselskaber.

20. jun 2018

AP Møller Holding investerer i geotermi

AP Møller Holding er klar til at investere et tocifret milliardbeløb i udvikling af geotermi. Det er en ny satsning fra selskabet, der bliver hilst godt velkommen af Dansk Fjernvarme.

14. jun 2018

Ny analyse ser på mest fair fordeling af omkostninger mellem el og varme

Det kræver en kombination af flere metoder at finde frem til den mest fair fordeling af omkostninger mellem el og varme ved samproduktion. Det fastslår ny analyse udført af analysefirmaet Konveks.

12. jun 2018

Forsyningssektoren flytter sammen

Dansk Fjernvarme, DANVA og Dansk Affaldsforening flytter sammen i nye lokaler i København. Konsolideringen skaber bedre værdi for de tre foreningers medlemmer. 

07. jun 2018

Kraftvarmeværker sælger 526 MW kapacitet til elhandlerne

Dansk Kraftvarme Kapacitet har afsluttet sit andet udbud og opnået aftale med elhandlere i både Danmark og Norge om salg af kapacitet fra en lang række danske kraftvarmeværker. I alt har værkerne solgt kapacitet på 526 MW.

01. jun 2018

Ønsker om et langt forlig i Mørkøv

Mørkøv Varmeværk er både positiv og ærgerlig over regeringens udspil, hvor der foreslås et opgør med bindinger i fjernvarmen.

24. maj 2018

Ny pulje: Søg om støtte til energilagring

En ny pulje med 130 millioner kroner skal støtte projekter inden for energilagring. En kort tidsfrist gør at det gælder om at være hurtig på aftrækkeren, vurderer Dansk Fjernvarme.

17. maj 2018

Web-TV: HOFOR når milepæl i dampskift

Dampen i de lange ledninger under København skal skiftes ud med vand. Dansk Fjernvarme har mødt Bo Jensen Møller, der er sektionsleder hos HOFOR til en snak om, hvad de laver under jorden.

15. maj 2018

Jesper Frost Rasmussen ny formand for Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarmes bestyrelse har udpeget formand og formandskab for fjernvarmeselskabernes forening. Ny formand er Jesper Frost Rasmussen, der er borgmester i Esbjerg.

15. maj 2018

Folketinget stemmer grønt til lavere elvarmeafgift

Et bredt flertal i Folketinget har netop stemt ja til en midlertidig reduktion i elvarmeafgiften. Vedtagelsen glæder Dansk Fjernvarme, der samtidig håber på permanent reduktion.

22. jun 2018 Navnenyt

Morsø Forsyning ansætter direktør

Morsø Forsyning har udnævnt Vivian S. Søndergård som ny direktør.

21. jun 2018 Navnenyt

Ny direktør for Energistyrelsen

Kristoffer Böttzauw er ny direktør for Energistyrelsen.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

15. jun 2018 Presseklip

Regeringen får kritik for ikke at gøre EU-aftale grøn nok

LÆS I DAG: Regeringen får kritik for ikke at gøre EU-aftale grøn nok. Fjernvarmeselskab skyld i sprængte rør. Idéoplæg: Flis til Helsingør skal transporteres med tog. Energinet tvivler fortsat. Danfoss åbner supermarked, tankstation og fjernvarmeværk.

14. jun 2018 Presseklip

Laveste varmepris giver 2,1 millioner kroner mere til boligkøb

LÆS I DAG: Laveste varmepris giver 2,1 millioner kroner mere til boligkøb. Kæmperegning venter fjernvarmebrugere i Aalborg. Energi fra oven i Karup seneste måned. Eniig Varme søger kandidater til bestyrelsen.

13. jun 2018 Presseklip

Fjernvarmen i København er blevet grønnere

LÆS I DAG: Fjernvarmen i København er blevet grønnere. Helsingør kan forsynes med flis via tog. Hele Jelling får varme fra solen. Sæby udvider med mere solvarme. Dansk Fjernvarme flytter sammen med gode partnere. Højspændingsledning skal ned i jorden.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

19. jun 2018 Navnenyt

Ny bestyrelse i Dansk Kraftvarme Kapacitet

To er trådt ind i Dansk Kraftvarme Kapacitets bestyrelse. 

18. jun 2018 Navnenyt

Lilleholt får ny særlig rådgiver

Venstres pressechef, Jens Kloppenborg, og energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholts særlige rådgiver Andreas Thyrring, bytter job.

11. jun 2018 Navnenyt

Ny driftsleder til Ærøskøbing

Efter 26 år hos Ærøskøbing Fjernvarme afløses Jan Ivert Kristensen som driftsleder af Frank Maar, der flytter til fra Sjælland.

04. jun 2018 Navnenyt

Carsten Smidt er ny direktør for det nye Forsyningstilsyn

Den 1. juli skifter Energitilsynet navn til Forsyningstilsynet - og samtidig er det med en ny mand ved roret, Carsten Smidt. Han har tidligere haft en lang karriere i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

23. maj 2018 Navnenyt

Danske Vandværker får ny direktør

Susan Münster har erfaring fra forsyningsvirksomheder med, når hun tiltræder som ny direktør i Danske Vandværker 1. august.

14. maj 2018 Navnenyt

Ny departementschef i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet

Energistyrelsens direktør Morten Bæk er ny departementschef i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet.