04. jun 2018 Presseklip

Solvarme til den store guldmedalje i Ringkøbing

LÆS I DAG: S mangler finansiering for energiforslag. Danmark er ikke en del af klimaeliten. Solvarme til den store guldmedalje i Ringkøbing. Jelling vil udvide solvarmeanlægget. Klejtrup får grønt lys for biogas. Forsyningstilsynet har fundet sin første direktør.

Jyllands-Posten:
S mangler finansiering for energiforslag
De seneste uger har været præget af en indædt kamp mellem det regeringsbærende Venstre og Socialdemokratiet om finansieringen af den kommende energiaftale. Nu viser det sig, at det socialdemokratiske udspil – der blev offentliggjort for nogle uger siden – mangler reel finansiering.

Tidligere i sidste uger afviste Socialdemokratiet – og Dansk Folkeparti – at følge finansieringsforslaget fra regeringen, der bl.a. involverer en sænkelse af elafgiften. Men ifølge Jyllands-Posten mangler der helt konkret 3,5 milliarder kroner for at kunne finansiere de tiltag, som Socialdemokratiet lægger op til.

Socialdemokraterne lægger heller ikke skjul på, at der mangler penge for at indfri deres grønne ambitioner, men mener, at det er et forhandlingspunkt.

- Der er ingen tvivl om, at vi skal anvise finansiering for alt, hvad vi vil gøre. Og der skal ikke være tvivl om, at vi har højere ambitioner end regeringen. På sigt kan man hæve ambitionerne, hvis man helt dropper at sænke elafgiften, der ikke har en grøn effekt. lyder det således fra energiordfører Jens Joel, der altså fortsat holder fast i, at elafgiften ikke skal være en del af finansieringen.

Derudover peger partiet også på registreringsafgiften som en mulig finansieringskilde, fremgår det af artiklen fra Jyllands-Posten.

_____

Politiken:
Danmark er ikke en del af klimaeliten
Regeringen ser Danmark iført en global grøn førertrøje, men europæiske og danske politikere, tænketanke og ngo’er med klima for øje ser i stedet Danmark midt i feltet, skriver Politiken.

Frankrig, Sverige, Holland, Finland og Portugal – og til dels Tyskland og Luxembourg – er i dag klimapionerer i EU.

Gerben-Jan Gerbrandy, der er hollandsk medlem af EU-Parlamentet og sidder i gruppe med Venstre, kalder den danske politik »en stor skuffelse« i blandt andet arbejdet med CO2-kvoter.

- I hver eneste diskussion, vi havde med rådet, spillede Danmark ingen rolle, hverken positiv eller negativ. Danmark fulgte bare flertallet. Så jeg ville ikke kalde Danmark førende på klimaemner, siger han.

_____

Dagbladet Ringkøbing-Skjern:
Solvarme til den store guldmedalje i Ringkøbing
Der har været gang i solvarmeproduktionen hos Ringkøbing Fjernvarmeværk i maj. Måneden har været solrig, og det er godt for pengepungen.

- Vi er ude i noget, som vi slet ikke har set før. Vi har produceret cirka 3.000 megawatt-timer i maj på de to solvarmeanlæg, vi har. I maj budgetterer vi normalt med 1.000 megawatt-timer, så det er vildt det her, siger Jesper Skovhus Andersen, direktør for Ringkøbing Fjernvarmeværk til Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Værket har været nødt til at stoppe sine varmepumper, fordi der produceres så meget solenergi.  Det er derfor muligt, at de to solvarmeanlæg kommer til at sætte rekord. 

_____

Vejle Amts Folkeblad:
Jelling vil udvide solvarmeanlægget
Jelling Varmeværk vil udvide sit solvarmeanlæg med en tredjedel til i alt 20.000 kvadratmeter, skriver Vejle Amts Folkeblad.

Vejle Byråd har behandlet et projektforslag fra rådgivningsfirmaet Rambøll og godkendte projektet efter forvaltningens anbefaling.

Anlægget tilsluttes den eksisterende forsyningsledning til varmeværket, der også producerer varme på naturgas og flis.

Varmeværkets forslag viser et samfundsøkonomisk overskud ved solvarmeanlægget på 2,4 millioner kroner, og forvaltningen har beregnet et overskud på 4,6 millioner kroner for varmeværket i beregningsperioden.

_____

Viborg Stifts Folkeblad:
Klejtrup får grønt lys for biogas
Klima- og miljøudvalget under Viborg Byråd har nikket ja til, at Klejtrup Fjernvarmeværk kobler sig på et nyt biogasanlæg, der bliver etableret i tilknytning til en svinefarm ved Klejtrup, skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Det er godt nyt for varmeforbrugere i Klejtrup, der uden biogassen kunne se frem til en prisstigning på 4.000-5.000 kroner om året, når statens kompensation for at stå til rådighed for elmerkedet forsvinder 1. januar.

Det forventes, at prisstigningen helt kan undgås, når fjernvarmeværket fremover næsten udelukkende skal fyre med biogas.

_____

Altinget:
Forsyningstilsynet har fundet sin første direktør
Den 1. juli ser et nyt tilsyn dagens lys – og nu er den første direktør også på plads. Det bliver Carsten Smidt, der indtager direktørstolen i Forsyningstilsynet, som tager over efter Energitilsynet, der tidligere fik heftig kritik og efter en politisk beslutning nu bliver erstattet af Forsyningstilsynet.

Carsten Smidt er ikke ukendt med styrelsesarbejdet, da han fra 2011 til 2016 var vicedirektør for Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. De senere år har han haft sit eget rådgivningsfirma, Konveks, der har specialiseret sig i området konkurrence- og reguleringsforhold.

Forsyningstilsynet skal overtage det nuværende Energitilsyns opgaver, så sagsforberedelse og beslutningskompetence bliver samlet i én tilsynsorganisation. Det er intentionen, det skal skabe et mere effektivt tilsyn med el-, gas- og varmesektoren.

- Jeg glæder mig til at være med til at udvikle og varetage reguleringen af forsyningssektoren. Og så er jeg rigtig glad for at skulle stå i spidsen for Forsyningstilsynet, hvor jeg sammen med dygtige medarbejdere skal bidrage til, at vi som forbrugere får tilbudt gode ydelser til konkurrencedygtige priser, siger Carsten Smidt ifølge Altinget.

Nyheder

22. jun 2018 PULS

PULS2018 i billeder

Årets PULS bød på spændende debatter, gode indlæg og masser af mulighed for at netværke, hvilket de 200 deltagere nød godt af. Genoplev PULS2018 i billeder her.

21. jun 2018 PULS

PULS2018: Få input udefra og benyt kodeks i bestyrelserne

Energiminister Lars Chr. Lilleholt, Thomas Lyhne fra PLUSS og næstformand i Ewii, Morten Hansen, har på årets PULS givet deres indspark til god ledelse af fjernvarmeselskaber.

20. jun 2018

AP Møller Holding investerer i geotermi

AP Møller Holding er klar til at investere et tocifret milliardbeløb i udvikling af geotermi. Det er en ny satsning fra selskabet, der bliver hilst godt velkommen af Dansk Fjernvarme.

14. jun 2018

Ny analyse ser på mest fair fordeling af omkostninger mellem el og varme

Det kræver en kombination af flere metoder at finde frem til den mest fair fordeling af omkostninger mellem el og varme ved samproduktion. Det fastslår ny analyse udført af analysefirmaet Konveks.

12. jun 2018

Forsyningssektoren flytter sammen

Dansk Fjernvarme, DANVA og Dansk Affaldsforening flytter sammen i nye lokaler i København. Konsolideringen skaber bedre værdi for de tre foreningers medlemmer. 

07. jun 2018

Kraftvarmeværker sælger 526 MW kapacitet til elhandlerne

Dansk Kraftvarme Kapacitet har afsluttet sit andet udbud og opnået aftale med elhandlere i både Danmark og Norge om salg af kapacitet fra en lang række danske kraftvarmeværker. I alt har værkerne solgt kapacitet på 526 MW.

01. jun 2018

Ønsker om et langt forlig i Mørkøv

Mørkøv Varmeværk er både positiv og ærgerlig over regeringens udspil, hvor der foreslås et opgør med bindinger i fjernvarmen.

24. maj 2018

Ny pulje: Søg om støtte til energilagring

En ny pulje med 130 millioner kroner skal støtte projekter inden for energilagring. En kort tidsfrist gør at det gælder om at være hurtig på aftrækkeren, vurderer Dansk Fjernvarme.

17. maj 2018

Web-TV: HOFOR når milepæl i dampskift

Dampen i de lange ledninger under København skal skiftes ud med vand. Dansk Fjernvarme har mødt Bo Jensen Møller, der er sektionsleder hos HOFOR til en snak om, hvad de laver under jorden.

15. maj 2018

Jesper Frost Rasmussen ny formand for Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarmes bestyrelse har udpeget formand og formandskab for fjernvarmeselskabernes forening. Ny formand er Jesper Frost Rasmussen, der er borgmester i Esbjerg.

15. maj 2018

Folketinget stemmer grønt til lavere elvarmeafgift

Et bredt flertal i Folketinget har netop stemt ja til en midlertidig reduktion i elvarmeafgiften. Vedtagelsen glæder Dansk Fjernvarme, der samtidig håber på permanent reduktion.

22. jun 2018 Navnenyt

Morsø Forsyning ansætter direktør

Morsø Forsyning har udnævnt Vivian S. Søndergård som ny direktør.

21. jun 2018 Navnenyt

Ny direktør for Energistyrelsen

Kristoffer Böttzauw er ny direktør for Energistyrelsen.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

15. jun 2018 Presseklip

Regeringen får kritik for ikke at gøre EU-aftale grøn nok

LÆS I DAG: Regeringen får kritik for ikke at gøre EU-aftale grøn nok. Fjernvarmeselskab skyld i sprængte rør. Idéoplæg: Flis til Helsingør skal transporteres med tog. Energinet tvivler fortsat. Danfoss åbner supermarked, tankstation og fjernvarmeværk.

14. jun 2018 Presseklip

Laveste varmepris giver 2,1 millioner kroner mere til boligkøb

LÆS I DAG: Laveste varmepris giver 2,1 millioner kroner mere til boligkøb. Kæmperegning venter fjernvarmebrugere i Aalborg. Energi fra oven i Karup seneste måned. Eniig Varme søger kandidater til bestyrelsen.

13. jun 2018 Presseklip

Fjernvarmen i København er blevet grønnere

LÆS I DAG: Fjernvarmen i København er blevet grønnere. Helsingør kan forsynes med flis via tog. Hele Jelling får varme fra solen. Sæby udvider med mere solvarme. Dansk Fjernvarme flytter sammen med gode partnere. Højspændingsledning skal ned i jorden.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

19. jun 2018 Navnenyt

Ny bestyrelse i Dansk Kraftvarme Kapacitet

To er trådt ind i Dansk Kraftvarme Kapacitets bestyrelse. 

18. jun 2018 Navnenyt

Lilleholt får ny særlig rådgiver

Venstres pressechef, Jens Kloppenborg, og energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholts særlige rådgiver Andreas Thyrring, bytter job.

11. jun 2018 Navnenyt

Ny driftsleder til Ærøskøbing

Efter 26 år hos Ærøskøbing Fjernvarme afløses Jan Ivert Kristensen som driftsleder af Frank Maar, der flytter til fra Sjælland.

04. jun 2018 Navnenyt

Carsten Smidt er ny direktør for det nye Forsyningstilsyn

Den 1. juli skifter Energitilsynet navn til Forsyningstilsynet - og samtidig er det med en ny mand ved roret, Carsten Smidt. Han har tidligere haft en lang karriere i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

23. maj 2018 Navnenyt

Danske Vandværker får ny direktør

Susan Münster har erfaring fra forsyningsvirksomheder med, når hun tiltræder som ny direktør i Danske Vandværker 1. august.

14. maj 2018 Navnenyt

Ny departementschef i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet

Energistyrelsens direktør Morten Bæk er ny departementschef i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet.