01. jun 2018 Presseklip

Regeringen åbner for forhandlinger

LÆS I DAG: Regeringen åbner for forhandlinger. Danmark anlægger milliarddyr gasledning for Polens skyld. Ukraine besøger Danmark for at se på energi. Fjernvarmepriser stiger og falder igen.

EnergiWatch:
Regeringen åbner for forhandlinger
Torsdag aften lød det officielle startskud til de energipolitiske forhandlinger. Ifølge EnergiWatch havde regeringen i første omgang valgt at invitere Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti til forhandlinger fra torsdag klokken 18.

Indtil videre har partierne uden for regeringen haft mulighed for møder med regeringen og embedsværket for at få forklaret detaljerne i det udspil, som regeringen offentliggjorde for noget tid siden. Nu er det imidlertid alvor, hvor den mest vigtige melding kom for blot få dage siden, da S og DF samlet meldte ud, at de ikke vil bakke regeringen om på deres finansieringsforslag for energiudspillet. 

Og så sent som ganske få timer før mødestarten torsdag, var Socialdemokraterne fortsat stålsatte i både blikket og talen.

- Vi møder op med ambitionen om at få et konkret svar fra regeringen på, om man vil være med til at bygge tre havvindmølleparker, om man vil være med til at få en halv million grønne biler på gaden, og om man vil være med til at skærpe forskningsindsatsen, lød det fra partiets energiordfører, Jens Joel.

Han understregede, at Socialdemokraterne ikke vil stille ultimative enkeltkrav til en politisk aftale, men at der vil være et krav om, at aftalen i sin helhed skal understøtte den grønne omstilling. 

_____

Ingeniøren:
Danmark anlægger milliarddyr gasledning for Polens skyld
Den nye Baltic Pipe gasledning til Polen forbedrer ikke den danske forsyningssikkerhed og den fremmer heller ikke den grønne omstilling i Danmark. Alligevel er der nærmest ingen debat om projektet på samme måde som med diskussionen om Viking Link søkablet til England, konstaterer Ingeniøren i dag.

Baltic Pipe-projektet kommer til at betyde rørlægningsarbejde over hele Danmark: Over 200 km på land plus undersøiske ledninger i Nordsøen og Østersøen. Der er tale om en investering til cirka 12 mia. kr. – heraf 6,3 mia. kr. for den danske del.

Kun ganske få uden Energinet og det tilsvarende polske selskab, Gaz-System, har læst den business case, Energinet har udarbejdet, og som nu ligger til godkendelse hos energi­minister Lars Chr. Lilleholt (V).

Men hvad skal Danmark egentlig bruge sådan en gasledning til. Svaret på er, at vi ikke skal bruge den – det skal polakkerne, som gerne vil gøre sig fri af den russiske gas. Danskerne får ganske vist adgang til mere naturgas – vi har bare ikke brug for den.

Professor i offentlig økonomistyring fra Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh har for Ingeniøren gennemgået Baltic Pipes business case og siger:

- Business casen viser en forrentning af de investerede penge på 4,32 procent, hvilket kun er ganske lidt over de krævede 4 pct. Så lille en margen ville jeg ikke acceptere i et projekt, hvor man efter min vurdering bruger samfundets penge på noget, som ikke gavner danskerne, siger han.

Professor i energiplanlægning Frede Hvelplund fra Aalborg Universitet, som sidder i Energinets interessentforum, er skuffet over, at business ­casen skjuler de væsentlige oplysninger, selvom Energinet ifølge Hvelplund har lovet at være mere åbne.

_____

Energy Supply:
Ukraine besøger Danmark for at se på energi
Den ukrainske energiminister Ihor Nasalyk mødes med energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt for at vende de to landes energisamarbejde. Det oplyser Energy Supply.

Samarbejdet har kastet en række initiativer af sig, hvor danske eksperter og virksomheder inden for fjernvarme, vindenergi, biomasse og energieffektivitet er blevet koblet på – ikke mindst for at styrke eksporten af energiteknologi til Ukraine.

Under besøget skal den ukrainske minister se Amager Bakke og Energylab Nordhavn.

_____

Sjællandske:
Fjernvarmepriser stiger og falder igen
Den kommende pris på fjernvarme fyldte meget hos de forbrugere, der i aftes var til dialogmøde om Sorø Fjernvarme med AffaldPlus, skriver Sjællandske.

AffaldPlus har købt Sorø Fjernvarme af SEAS-NVE, så mødet var første mulighed for at møde de nye ejere.

Administrations- og økonomichef Peter Fugmann fortalte, at AffaldPlus har stabile varmepriser som mål for de 1.500 varmeforbrugere i Sorø.

Peter Fugmann viste en prisudvikling med udgangspunkt i de kendte rammebetingelser, der viser, at priserne ser ud til at stige frem til 2026, men fra 2026 til 2039.

Nyheder

22. jun 2018 PULS

PULS2018 i billeder

Årets PULS bød på spændende debatter, gode indlæg og masser af mulighed for at netværke, hvilket de 200 deltagere nød godt af. Genoplev PULS2018 i billeder her.

21. jun 2018 PULS

PULS2018: Få input udefra og benyt kodeks i bestyrelserne

Energiminister Lars Chr. Lilleholt, Thomas Lyhne fra PLUSS og næstformand i Ewii, Morten Hansen, har på årets PULS givet deres indspark til god ledelse af fjernvarmeselskaber.

20. jun 2018

AP Møller Holding investerer i geotermi

AP Møller Holding er klar til at investere et tocifret milliardbeløb i udvikling af geotermi. Det er en ny satsning fra selskabet, der bliver hilst godt velkommen af Dansk Fjernvarme.

14. jun 2018

Ny analyse ser på mest fair fordeling af omkostninger mellem el og varme

Det kræver en kombination af flere metoder at finde frem til den mest fair fordeling af omkostninger mellem el og varme ved samproduktion. Det fastslår ny analyse udført af analysefirmaet Konveks.

12. jun 2018

Forsyningssektoren flytter sammen

Dansk Fjernvarme, DANVA og Dansk Affaldsforening flytter sammen i nye lokaler i København. Konsolideringen skaber bedre værdi for de tre foreningers medlemmer. 

07. jun 2018

Kraftvarmeværker sælger 526 MW kapacitet til elhandlerne

Dansk Kraftvarme Kapacitet har afsluttet sit andet udbud og opnået aftale med elhandlere i både Danmark og Norge om salg af kapacitet fra en lang række danske kraftvarmeværker. I alt har værkerne solgt kapacitet på 526 MW.

01. jun 2018

Ønsker om et langt forlig i Mørkøv

Mørkøv Varmeværk er både positiv og ærgerlig over regeringens udspil, hvor der foreslås et opgør med bindinger i fjernvarmen.

24. maj 2018

Ny pulje: Søg om støtte til energilagring

En ny pulje med 130 millioner kroner skal støtte projekter inden for energilagring. En kort tidsfrist gør at det gælder om at være hurtig på aftrækkeren, vurderer Dansk Fjernvarme.

17. maj 2018

Web-TV: HOFOR når milepæl i dampskift

Dampen i de lange ledninger under København skal skiftes ud med vand. Dansk Fjernvarme har mødt Bo Jensen Møller, der er sektionsleder hos HOFOR til en snak om, hvad de laver under jorden.

15. maj 2018

Jesper Frost Rasmussen ny formand for Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarmes bestyrelse har udpeget formand og formandskab for fjernvarmeselskabernes forening. Ny formand er Jesper Frost Rasmussen, der er borgmester i Esbjerg.

15. maj 2018

Folketinget stemmer grønt til lavere elvarmeafgift

Et bredt flertal i Folketinget har netop stemt ja til en midlertidig reduktion i elvarmeafgiften. Vedtagelsen glæder Dansk Fjernvarme, der samtidig håber på permanent reduktion.

22. jun 2018 Navnenyt

Morsø Forsyning ansætter direktør

Morsø Forsyning har udnævnt Vivian S. Søndergård som ny direktør.

21. jun 2018 Navnenyt

Ny direktør for Energistyrelsen

Kristoffer Böttzauw er ny direktør for Energistyrelsen.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

15. jun 2018 Presseklip

Regeringen får kritik for ikke at gøre EU-aftale grøn nok

LÆS I DAG: Regeringen får kritik for ikke at gøre EU-aftale grøn nok. Fjernvarmeselskab skyld i sprængte rør. Idéoplæg: Flis til Helsingør skal transporteres med tog. Energinet tvivler fortsat. Danfoss åbner supermarked, tankstation og fjernvarmeværk.

14. jun 2018 Presseklip

Laveste varmepris giver 2,1 millioner kroner mere til boligkøb

LÆS I DAG: Laveste varmepris giver 2,1 millioner kroner mere til boligkøb. Kæmperegning venter fjernvarmebrugere i Aalborg. Energi fra oven i Karup seneste måned. Eniig Varme søger kandidater til bestyrelsen.

13. jun 2018 Presseklip

Fjernvarmen i København er blevet grønnere

LÆS I DAG: Fjernvarmen i København er blevet grønnere. Helsingør kan forsynes med flis via tog. Hele Jelling får varme fra solen. Sæby udvider med mere solvarme. Dansk Fjernvarme flytter sammen med gode partnere. Højspændingsledning skal ned i jorden.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

19. jun 2018 Navnenyt

Ny bestyrelse i Dansk Kraftvarme Kapacitet

To er trådt ind i Dansk Kraftvarme Kapacitets bestyrelse. 

18. jun 2018 Navnenyt

Lilleholt får ny særlig rådgiver

Venstres pressechef, Jens Kloppenborg, og energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholts særlige rådgiver Andreas Thyrring, bytter job.

11. jun 2018 Navnenyt

Ny driftsleder til Ærøskøbing

Efter 26 år hos Ærøskøbing Fjernvarme afløses Jan Ivert Kristensen som driftsleder af Frank Maar, der flytter til fra Sjælland.

04. jun 2018 Navnenyt

Carsten Smidt er ny direktør for det nye Forsyningstilsyn

Den 1. juli skifter Energitilsynet navn til Forsyningstilsynet - og samtidig er det med en ny mand ved roret, Carsten Smidt. Han har tidligere haft en lang karriere i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

23. maj 2018 Navnenyt

Danske Vandværker får ny direktør

Susan Münster har erfaring fra forsyningsvirksomheder med, når hun tiltræder som ny direktør i Danske Vandværker 1. august.

14. maj 2018 Navnenyt

Ny departementschef i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet

Energistyrelsens direktør Morten Bæk er ny departementschef i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet.