31. maj 2018 Presseklip

Lavere elafgift vil udlede 400.000 ton mere CO2 om året

LÆS I DAG: Lavere elafgift vil udlede 400.000 ton mere dansk CO2 om året. Forsker vil kvalificere energidebat. Fjernvarme Fyn sænker prisen for femte år i træk. Hedensted har fundet ledningsbrud. Venstre ser på energi i Karup.

Information:
Lavere elafgift vil udlede 400.000 ton mere dansk CO2 om året
Lars Løkke Rasmussen pointerede i sin afslutningstale i går, at Danmark skal være mere grøn, men energi- og klimaministeriets egne beregninger viser, at de foreslåede sænkelser af elafgiften betyder udledning af ekstra 400.000 ton dansk CO2 om året, skriver Information.

Ministeriets beregninger viser, at den skitserede sænkelse af elafgiften med 25 øre pr. kilowatt-time vil koste klimaet de omkring 400.000 ton CO2 ekstra om året i 2030, fordi lavere elpris giver højere elforbrug, og el ikke er helt grøn, men stadig til dels produceres på olie, gas og kul.

Regeringens mål er 50 procent vedvarende energi i 2030, og derfor vil over halvdelen af elektriciteten i Danmark fortsat komme fra fossile brændsler frem til 2030.

Kilmarådets formand Peter Birch Sørensen konstaterer, at regeringen ikke med det aktuelle udspil ”tager det store skridt i forhold til den grønne omstilling”.

- Vi foreslår en reduktion af afgifterne, fordi de danske forbrugere er underlagt uforholdsvis høje afgifter i forhold til andre. Derfor mener vi, det er en god politik at sænke afgifterne på el, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt.

_____

Altinget:
Forsker vil kvalificere energidebat
Det kan være svært at diskutere energi på et tilstrækkeligt kvalificeret grundlag. Men det har en hold forskere fra DTU nu rettet op på. De har nemlig fremstillet en regnemodel, som man kan fodre med informationer – fx fra et politisk energiudspil – så man kan se, hvordan det forslag adskiller sig fra andre. 

Kenneth Karlsson forsker på DTU i energisystemanalyse, og han arbejder med den såkaldte Time-DK-Model, som også Energistyrelsen anvender. Der er tale om en optimeringsmodel, der ifølge Altinget finder den billigste løsning, ud fra de forudsætninger, som man fodrer modellen med. 

På den måde kan man sammenligne politiske på ikke mindre end 12 forskellige parametre – det kan være CO2-udledning, fjernvarmeproduktion og afgiftsprovenu. Og Kenneth Karlsson har set på nogle af de seneste udspil.

-Med vores sammenligningsfunktion er det nemt at se, hvor forskellige udspil adskiller sig. Vi kan se, at der ikke er så stor forskel – at det er marginaler, der bliver diskuteret, siger Kenneth Karlsson til Altinget.

_____

Pressemeddelelse:
Fjernvarme Fyn sænker prisen for femte år i træk
Det har været et godt år for Fjernvarme Fyn, hvor fokus på effektivisering og synergi har givet pote, oplyser selskabet. Derfor sænkes fjernvarmeprisen fra 1. juli. Og det glæder forsyningschef Jakob Rasmussen:

- Man bliver aldrig træt af at viderebringe gode nyheder som disse. Og glæden får naturligvis et ekstra nyk opad, når det bunder i virksomhedens flotte resultat for 2017. Det viser, at kursen for medarbejdernes daglige indsats er den rette i forhold til både grøn omstilling og økonomisk ansvarlighed, udtaler han.

For et standardhus på 130 m2 med et forbrug på 18,1 MWh betyder det en årlig besparelse på 357 kroner.

Siden 2014 er varmeprisen faldet omkring 1.500 kroner.

_____

Horsens Folkeblad:
Hedensted har fundet ledningsbrud
En systematisk indsats har ført til, at Hedensted Fjernvarme har lokaliseret det brud, der siden tirsdag morgen har fået vandet til at fosse ud af ledningsnettet. Det skriver Horsens Folkeblad.

Synderen viste sig at være en udtjent stikledning til en villa på Præstegårdsvej i Hedensted, der blev lokaliseret ved systematisk at lukke ned for varmen i forskellige dele af byen og observere resultatet. Og efter et døgns søgen og 27.000 liter vand var der altså bid.

- Vi graver det op i dag og reparerer det med en midlertidig løsning, så vi kan få stoppet for vandet. Efterfølgende skal der nok en ny stikledning til, for den er formentlig fra 60'erne og tæret udefra, siger driftsassistent Martin Zeuthen til Horsens Folkeblad.

_____

Ugeavisen Karup:
Venstre ser på energi i Karup
Kunne du tænke dig at få noget mere at vide om biogasproduktion og om Karup Fjernvarmeværks solfangeranlæg, så er der mulighed for det på lørdag

Lørdag er der rundvisning på Grønhøj Bioenergi og Karup Varmeværk for den lokale afdeling af venstre. Venstrefolkene skal se biogasanlægget ved Grønhøj, der er fra 2017, og får gylle fra omkringliggende kvæg- og svinebesætninger. På varmeværket er det solvarmevarmeanlægget, der i fokus. Det har netop fået tilladelse til at fordoble antallet af solpaneler fra 8000 til 16.000 kvadratmeter.

Folketingsmedlem Krstian Pihl Lorentzen vil være med på hele turen, og alle interesserede kan deltage.

Nyheder

22. jun 2018 PULS

PULS2018 i billeder

Årets PULS bød på spændende debatter, gode indlæg og masser af mulighed for at netværke, hvilket de 200 deltagere nød godt af. Genoplev PULS2018 i billeder her.

21. jun 2018 PULS

PULS2018: Få input udefra og benyt kodeks i bestyrelserne

Energiminister Lars Chr. Lilleholt, Thomas Lyhne fra PLUSS og næstformand i Ewii, Morten Hansen, har på årets PULS givet deres indspark til god ledelse af fjernvarmeselskaber.

20. jun 2018

AP Møller Holding investerer i geotermi

AP Møller Holding er klar til at investere et tocifret milliardbeløb i udvikling af geotermi. Det er en ny satsning fra selskabet, der bliver hilst godt velkommen af Dansk Fjernvarme.

14. jun 2018

Ny analyse ser på mest fair fordeling af omkostninger mellem el og varme

Det kræver en kombination af flere metoder at finde frem til den mest fair fordeling af omkostninger mellem el og varme ved samproduktion. Det fastslår ny analyse udført af analysefirmaet Konveks.

12. jun 2018

Forsyningssektoren flytter sammen

Dansk Fjernvarme, DANVA og Dansk Affaldsforening flytter sammen i nye lokaler i København. Konsolideringen skaber bedre værdi for de tre foreningers medlemmer. 

07. jun 2018

Kraftvarmeværker sælger 526 MW kapacitet til elhandlerne

Dansk Kraftvarme Kapacitet har afsluttet sit andet udbud og opnået aftale med elhandlere i både Danmark og Norge om salg af kapacitet fra en lang række danske kraftvarmeværker. I alt har værkerne solgt kapacitet på 526 MW.

01. jun 2018

Ønsker om et langt forlig i Mørkøv

Mørkøv Varmeværk er både positiv og ærgerlig over regeringens udspil, hvor der foreslås et opgør med bindinger i fjernvarmen.

24. maj 2018

Ny pulje: Søg om støtte til energilagring

En ny pulje med 130 millioner kroner skal støtte projekter inden for energilagring. En kort tidsfrist gør at det gælder om at være hurtig på aftrækkeren, vurderer Dansk Fjernvarme.

17. maj 2018

Web-TV: HOFOR når milepæl i dampskift

Dampen i de lange ledninger under København skal skiftes ud med vand. Dansk Fjernvarme har mødt Bo Jensen Møller, der er sektionsleder hos HOFOR til en snak om, hvad de laver under jorden.

15. maj 2018

Jesper Frost Rasmussen ny formand for Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarmes bestyrelse har udpeget formand og formandskab for fjernvarmeselskabernes forening. Ny formand er Jesper Frost Rasmussen, der er borgmester i Esbjerg.

15. maj 2018

Folketinget stemmer grønt til lavere elvarmeafgift

Et bredt flertal i Folketinget har netop stemt ja til en midlertidig reduktion i elvarmeafgiften. Vedtagelsen glæder Dansk Fjernvarme, der samtidig håber på permanent reduktion.

22. jun 2018 Navnenyt

Morsø Forsyning ansætter direktør

Morsø Forsyning har udnævnt Vivian S. Søndergård som ny direktør.

21. jun 2018 Navnenyt

Ny direktør for Energistyrelsen

Kristoffer Böttzauw er ny direktør for Energistyrelsen.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

15. jun 2018 Presseklip

Regeringen får kritik for ikke at gøre EU-aftale grøn nok

LÆS I DAG: Regeringen får kritik for ikke at gøre EU-aftale grøn nok. Fjernvarmeselskab skyld i sprængte rør. Idéoplæg: Flis til Helsingør skal transporteres med tog. Energinet tvivler fortsat. Danfoss åbner supermarked, tankstation og fjernvarmeværk.

14. jun 2018 Presseklip

Laveste varmepris giver 2,1 millioner kroner mere til boligkøb

LÆS I DAG: Laveste varmepris giver 2,1 millioner kroner mere til boligkøb. Kæmperegning venter fjernvarmebrugere i Aalborg. Energi fra oven i Karup seneste måned. Eniig Varme søger kandidater til bestyrelsen.

13. jun 2018 Presseklip

Fjernvarmen i København er blevet grønnere

LÆS I DAG: Fjernvarmen i København er blevet grønnere. Helsingør kan forsynes med flis via tog. Hele Jelling får varme fra solen. Sæby udvider med mere solvarme. Dansk Fjernvarme flytter sammen med gode partnere. Højspændingsledning skal ned i jorden.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

19. jun 2018 Navnenyt

Ny bestyrelse i Dansk Kraftvarme Kapacitet

To er trådt ind i Dansk Kraftvarme Kapacitets bestyrelse. 

18. jun 2018 Navnenyt

Lilleholt får ny særlig rådgiver

Venstres pressechef, Jens Kloppenborg, og energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholts særlige rådgiver Andreas Thyrring, bytter job.

11. jun 2018 Navnenyt

Ny driftsleder til Ærøskøbing

Efter 26 år hos Ærøskøbing Fjernvarme afløses Jan Ivert Kristensen som driftsleder af Frank Maar, der flytter til fra Sjælland.

04. jun 2018 Navnenyt

Carsten Smidt er ny direktør for det nye Forsyningstilsyn

Den 1. juli skifter Energitilsynet navn til Forsyningstilsynet - og samtidig er det med en ny mand ved roret, Carsten Smidt. Han har tidligere haft en lang karriere i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

23. maj 2018 Navnenyt

Danske Vandværker får ny direktør

Susan Münster har erfaring fra forsyningsvirksomheder med, når hun tiltræder som ny direktør i Danske Vandværker 1. august.

14. maj 2018 Navnenyt

Ny departementschef i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet

Energistyrelsens direktør Morten Bæk er ny departementschef i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet.