30. maj 2018 Presseklip

S og DF afviser finansieringsforslag fra regeringen

LÆS I DAG: S og DF afviser finansieringsforslag fra regeringen. Regeringen tror fortsat på aftale. Lemvig løber med førstepladsen. Fjernvarme fra Y-stole på Fyn. Politiske varmeudmeldinger holder ikke. Hedensted jagter stort ledningsbrud. Folk i Kalundborg må undvære varmen i 48 timer. Spar penge ved at sommerlukke. 

Politiken:
S og DF afviser finansieringsforslag fra regeringen 
De to største partier i Folketinget gør nu fælles front i energiforhandlingerne med regeringen. Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti vil nemlig ikke acceptere den finansieringsmodel, som regeringen har lagt frem i forbindelse med sit udspil til en ny energiaftale.

Regeringen vil nemlig tage hovedparten af finansieringen – bl.a. for at dække for en nedsættelse af elafgiften – fra det såkaldte økonomiske råderum. Råderummet er det forventede økonomiske overskud, som regeringen regner med at have frem mod 2025 via besparelser.

Det drejer sig 7,7 milliarder kroner, og ifølge Politiken vil Socialdemokratiet finde pengene i direkte forhandlinger med regeringen.

- Vi er meget optagede af den grønne omstilling, men det er klart, at den ikke skal finansieres af fremtidens velfærd. Den plan, regeringen har lagt frem, vil betyde store besparelser på sundhed, ældre og børn, siger partiformand Mette Frederiksen til Politiken.

Partiformanden nævner også direkte, at partiet ikke vil være med til at skaffe finansieringen til energiaftalen via afgiftsnedsættelse på den generelle elafgift.

Dansk Folkeparti lægger sig op ad Socialdemokratiet og kræver, at energiaftalen ikke bliver betalt over dårligere velfærd. Og partiformand Kristian Thulesen Dahl mener, at det standpunkt må være kendt af regeringen.

- Det kan slet ikke være nyt i den forstand, at vi også ved tidligere forhandlinger har gjort det klart, at vi, når vi er der, skal have sikkerhed for de nødvendige ressourcer til den velfærd, der også handler om ældrepleje, sygehuse og flere politibetjente, siger han ifølge Politiken.

______

Ritzau:
Regeringen tror fortsat på aftale 
Selv om både Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti truer med fjerne finansieringsgrundlaget for en ny energiaftale, så holder regeringen fast i troen på, at det vil lykke ganske snart at få en ny aftale på plads i Folketinget. Det skriver Ritzau.

De to oppositionspartier har meldt ud, at de ikke vil gå med til, at en ny energiaftale skal finansieres via det økonomiske råderum, og dermed mangler der 7,7 milliarder kroner i forhold til det udspil, som regeringen for nylig lagde frem. Det ryster dog ikke finansminister Kristian Jensen.

- Jeg glæder mig til at høre de tanker, partierne har gjort sig. Vi vil holde fast i, at det skal være en stor pakke og en ambitiøs omlægning, og det skal finansieres af de midler, der er bragt til veje i andre reformer, siger Kristian Jensen og tilføjer:

- Jeg tror godt, vi kan få en aftale, jeg er bare i tvivl om, hvorvidt den kan blive ambitiøs nok.

_____ 

Folkebladet Lemvig:
Lemvig løber med førstepladsen 
Det er forbrugerne hos Lemvig Varmeværk, der lige i øjeblikket har rekorden med den laveste pris for fjernvarme. Og det er et værk ganske tæt på – i Harboøre – der indtager tredjepladsen; det viser Energitilsynets liste over fjernvarmepriserne.

Lemvig Varmeværk holder således i det seneste år en gennemsnitlig pris for et standardhus på 7.154 kroner, mens forbrugerne i Harboøre hvert år skal have 7.476 kroner op af lommerne for at betale deres varmeregning.

Men selv om forbrugerne i Lemvig lige her og nu kan glæde sig over at betale væsentligt mindre for varmen end andre steder i landet, så venter der prisstigninger forude, lyder det fra værkets varmemester.

- Indenfor tre-fire års periode skal vi nok forvente en stigning i varmeprisen - blandt andet fordi afregning på el fra biogas vil stige. Ingen ved dog præcist, hvor meget den vil stige, men vi vil formentligt fortsætte med at være blandt de ti billigste i landet, siger Svend Erik Bjerg til Folkebladet Lemvig.

Forbrugerne over hele landet har de senere år oplevet faldende priser for fjernvarmen. På tre år er den gennemsnitligt faldet med 9,1 procent - her af 3,8 procent alene det seneste år. Det svarer til, at den gennemsnitlige, årlige varmeregning for en standardbolig på 130 kvadratmeter er faldet med ca. 489 kroner til cirka 12.272 kroner om året. Over de seneste tre år svarer det til, at prisen er faldet med ca. 1.230 kroner. 

_____

Energy Supply:
Fjernvarme fra Y-stole og jagtborde på Fyn
Fynske Carl Hansen & Søn producerer nu både fjernvarme og designklassikere som Wegners Y-stol, Børge Mogensens Jagtbord og Arne Jacobsens Society Table, skriver Energy Supply.

Carl Hansen & Søn flyttede sidste år til Gelsted og har investeret 100 millioner kroner i nyt produktionsanlæg. Blandt andet udskiftede Carl Hansen & Søn to oliefyr, der i forvejen var i produktionshallerne, med stokerkedler fyret med spåner fra møbelproduktionen, så møbelfabrikken blev fuldstændig selvforsynende med varme.

Den udvikling er dog sat på hovedet nu, efter parterne fik lagt en ledning fra værket til Gelsted Erhvervspark. Gelsted Fjernvarme har overtaget den ene af fabrikkens to stoker-kedler, og den anden er sat til salg. Desuden sender møbelproducenten 40-50 tons spåner om måneden til brug på fjernvarmeværket. Dette genbrug af rest-biomasse reducerer værkets brug af naturgas markant.

- Vi er fri for at vedligeholde stokerfyr og resten af anlægget - det er ikke vores speciale, og så er vi selvfølgelig glade for at kunne hjælpe lokalsamfundet, hvor den enkelte borger nu sparer på varmeregningen, siger Carl Hansen & Søns adm. direktør Knud Erik Hansen, der sparer cirka en million kroner om året på varme med denne model.

_____

Vesthimmerlands Avis:
Politiske varmeudmeldinger holder ikke
Bestyrelsen i Aalestrup-Nørager Energi i Himmerland er ikke regeringens udmeldinger om fjernvarme, skriver Vesthimmerlands Avis.

- Regeringen har meldt et - efter vores mening - fuldstændig urealistisk sparemål ud for vores sektor og har stillet forbrugerne en generel besparelse på fjernvarme i udsigt, som vi på vores værk ikke kan se, hvor skal komme fra, sagde bestyrelsesformand Søren Hestbæk i sin beretning på generalforsamlingen mandag aften.

Aalestrup-Nørager Energi fusionerer med Hvam-Gl. Hvam Kraftvarmeværk fra 1. juli i år, så forbrugerne i Hvam-området kan se frem til markant lavere varmepriser efter 2019.

_____

Vejle Amts Folkeblad:
Hedensted jagter stort ledningsbrud
Hedensted Fjernvarme leder i øjeblikket efter et stort ledningsbrud, der får 27.000 liter vand til at forsvinde i døgnet. Det skriver Vejle Amts Folkeblad.

Bruddet blev opdaget tirsdag morgen, men det er endnu uklart, hvor det er. Derfor kan borgerne i hele Hedensted opleve, at der er lukket for fjernvarmen i en periode.

- Vi har endnu ingen indikationer på, hvor det kan være henne, så nu går vi i gang med at lukke områder af i byen for at kredse det ind. Det kan tage alt fra en time til flere døgn at finde, afhængig af hvor heldige vi er, siger driftsassistent Martin Zeuthen til Vejle Amts Folkeblad.

I vinter endte flere ledningsbrud i området med at koste 140.000 liter vand, før bruddene blev fundet.

_____

Sn.dk:
Folk i Kalundborg må undvære varmen i 48 timer 
Der skal nedgraves nye fjernvarmerør ved Rynkevangskolen i Kalundborg, og det tager 48 timer at tappe vandet af rørene, svejse de nye fjernvarmerør på og sætte vand på igen. I den tid vil kunderne være uden varme i radiatoren og varmt vand i hanen.

Kalundborg Forsyning gennemfører tre andre renoveringsopgaver samtidig for at genere de samme kunder mindst muligt. Kunderne har mulighed for at tage et gratis varmt bad i Kalundborg Hallen.

Lukningen bliver den første af i alt tre planlagte lukninger i 2018. Den næste større lukning forventes i uge 30, hvor Ørsted indskærer fjernvarmerørene i forbindelse med det kommende kraftvarmeanlæg på Asnæsværket. Den sidste lukning forventes i uge 42, hvor Kalundborg Forsyning planlægger at renovere fjernvarmeledningen som løber under jernbanen. Dette gøres samtidig med at Banedanmark lukker jernbanestrækningen i nogle uger for at etablere Station Øst.

_____

Spøttrup Ugeavis:
Spar penge ved at sommerlukke
Det er en god forretning at sætte fem minutter af til at sommerlukke dit fjernvarmeanlæg. Du kan nemlig spare tre til fem procent på dit årlige varmeforbrug, hvis du lukker anlægget hen over sommeren.

Sådan lyder budskabet i Spøttrup Ugeavis, der fremhæver at en sommerlukning kan spare en typisk familie i et parcelhus for mere end 1.000 kroner mens CO2-udslippet mindskes med 100 kilo om året.

Nyheder

22. jun 2018 PULS

PULS2018 i billeder

Årets PULS bød på spændende debatter, gode indlæg og masser af mulighed for at netværke, hvilket de 200 deltagere nød godt af. Genoplev PULS2018 i billeder her.

21. jun 2018 PULS

PULS2018: Få input udefra og benyt kodeks i bestyrelserne

Energiminister Lars Chr. Lilleholt, Thomas Lyhne fra PLUSS og næstformand i Ewii, Morten Hansen, har på årets PULS givet deres indspark til god ledelse af fjernvarmeselskaber.

20. jun 2018

AP Møller Holding investerer i geotermi

AP Møller Holding er klar til at investere et tocifret milliardbeløb i udvikling af geotermi. Det er en ny satsning fra selskabet, der bliver hilst godt velkommen af Dansk Fjernvarme.

14. jun 2018

Ny analyse ser på mest fair fordeling af omkostninger mellem el og varme

Det kræver en kombination af flere metoder at finde frem til den mest fair fordeling af omkostninger mellem el og varme ved samproduktion. Det fastslår ny analyse udført af analysefirmaet Konveks.

12. jun 2018

Forsyningssektoren flytter sammen

Dansk Fjernvarme, DANVA og Dansk Affaldsforening flytter sammen i nye lokaler i København. Konsolideringen skaber bedre værdi for de tre foreningers medlemmer. 

07. jun 2018

Kraftvarmeværker sælger 526 MW kapacitet til elhandlerne

Dansk Kraftvarme Kapacitet har afsluttet sit andet udbud og opnået aftale med elhandlere i både Danmark og Norge om salg af kapacitet fra en lang række danske kraftvarmeværker. I alt har værkerne solgt kapacitet på 526 MW.

01. jun 2018

Ønsker om et langt forlig i Mørkøv

Mørkøv Varmeværk er både positiv og ærgerlig over regeringens udspil, hvor der foreslås et opgør med bindinger i fjernvarmen.

24. maj 2018

Ny pulje: Søg om støtte til energilagring

En ny pulje med 130 millioner kroner skal støtte projekter inden for energilagring. En kort tidsfrist gør at det gælder om at være hurtig på aftrækkeren, vurderer Dansk Fjernvarme.

17. maj 2018

Web-TV: HOFOR når milepæl i dampskift

Dampen i de lange ledninger under København skal skiftes ud med vand. Dansk Fjernvarme har mødt Bo Jensen Møller, der er sektionsleder hos HOFOR til en snak om, hvad de laver under jorden.

15. maj 2018

Jesper Frost Rasmussen ny formand for Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarmes bestyrelse har udpeget formand og formandskab for fjernvarmeselskabernes forening. Ny formand er Jesper Frost Rasmussen, der er borgmester i Esbjerg.

15. maj 2018

Folketinget stemmer grønt til lavere elvarmeafgift

Et bredt flertal i Folketinget har netop stemt ja til en midlertidig reduktion i elvarmeafgiften. Vedtagelsen glæder Dansk Fjernvarme, der samtidig håber på permanent reduktion.

22. jun 2018 Navnenyt

Morsø Forsyning ansætter direktør

Morsø Forsyning har udnævnt Vivian S. Søndergård som ny direktør.

21. jun 2018 Navnenyt

Ny direktør for Energistyrelsen

Kristoffer Böttzauw er ny direktør for Energistyrelsen.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

15. jun 2018 Presseklip

Regeringen får kritik for ikke at gøre EU-aftale grøn nok

LÆS I DAG: Regeringen får kritik for ikke at gøre EU-aftale grøn nok. Fjernvarmeselskab skyld i sprængte rør. Idéoplæg: Flis til Helsingør skal transporteres med tog. Energinet tvivler fortsat. Danfoss åbner supermarked, tankstation og fjernvarmeværk.

14. jun 2018 Presseklip

Laveste varmepris giver 2,1 millioner kroner mere til boligkøb

LÆS I DAG: Laveste varmepris giver 2,1 millioner kroner mere til boligkøb. Kæmperegning venter fjernvarmebrugere i Aalborg. Energi fra oven i Karup seneste måned. Eniig Varme søger kandidater til bestyrelsen.

13. jun 2018 Presseklip

Fjernvarmen i København er blevet grønnere

LÆS I DAG: Fjernvarmen i København er blevet grønnere. Helsingør kan forsynes med flis via tog. Hele Jelling får varme fra solen. Sæby udvider med mere solvarme. Dansk Fjernvarme flytter sammen med gode partnere. Højspændingsledning skal ned i jorden.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

19. jun 2018 Navnenyt

Ny bestyrelse i Dansk Kraftvarme Kapacitet

To er trådt ind i Dansk Kraftvarme Kapacitets bestyrelse. 

18. jun 2018 Navnenyt

Lilleholt får ny særlig rådgiver

Venstres pressechef, Jens Kloppenborg, og energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholts særlige rådgiver Andreas Thyrring, bytter job.

11. jun 2018 Navnenyt

Ny driftsleder til Ærøskøbing

Efter 26 år hos Ærøskøbing Fjernvarme afløses Jan Ivert Kristensen som driftsleder af Frank Maar, der flytter til fra Sjælland.

04. jun 2018 Navnenyt

Carsten Smidt er ny direktør for det nye Forsyningstilsyn

Den 1. juli skifter Energitilsynet navn til Forsyningstilsynet - og samtidig er det med en ny mand ved roret, Carsten Smidt. Han har tidligere haft en lang karriere i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

23. maj 2018 Navnenyt

Danske Vandværker får ny direktør

Susan Münster har erfaring fra forsyningsvirksomheder med, når hun tiltræder som ny direktør i Danske Vandværker 1. august.

14. maj 2018 Navnenyt

Ny departementschef i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet

Energistyrelsens direktør Morten Bæk er ny departementschef i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet.