29. maj 2018 Presseklip

Fjernvarmekunder har grund til smil

LÆS I DAG: Fjernvarmekunder har grund til smil. E.On går til angreb på biomassen. EU rangerer grønne investeringer efter klimaeffekt. Energibesparelser kan ende i bankerne. Sag om fjernvarmeafgift ender i byrådet.

Finans.dk:
Fjernvarmekunder har grund til smil
Fjernvarmeprisen for landets omkring 400 fjernvarmeværker er på et rekordlavt niveau. Siden 2014 har priserne for kunderne på det nærmest været i frit fald med 13,2 procent. Det betyder, at fjernvarmekunderne i gennemsnit har fået en årlig besparelse på 1.867 kroner. 

Tallene giver grund til glæde hos Dansk Fjernvarme, der mener, at det markante og kontinuerlige prisfald for fjernvarmekunderne beviser, at fjernvarmeselskaberne har effektiviseret som følge af den politiske aftale fra 2016.

I følge Finans.dk advarer Dansk Fjernvarme dog samtidig om, at prisfaldet kan vende, hvis Grundbeløbet falder bort med årets udgang uden at der bliver taget politiske handling forinden - fx via de nuværende forhandlinger om en ny energipolitisk aftale.

En analyse viser, at omkring 140.000 husstande vil blive ramt af årlige prisstigninger på 2.000-10.000 kr. som følge af grundbeløbets bortfald.

_____

Business.dk:
E.On går til angreb på biomassen
Afgiftsfritagelsen af biomasse er en byrde for statskassen, og pengene kunne være brugt langt bedre. Det mener den danske topchef i E.On, Tore Harritshøj.

Selv om vindmøllerne får mest opmærksomhed i den grønne omstilling, er det biomassekraftværkerne, som står for den største mængde grønne energi i Danmark. Og det er også biomassen, der kosterne Danmark flest penge – i hvert fald ifølge energiselskabet E.On. For biomassen er nemlig afgiftsfritaget.

Hvad fritagelsen koster, kan være svært at sige, men ifølge E.On’s beregninger resulterer afgiftsfritagelsen i et provenutab på 12 mia. kr. i 2015 og 2016, i forhold til hvis der stadig blev fyret med kul. Og E.On fremhæver i den sammenhæng, at Klimarådets seneste rapport peger på at der samfundsøkonomisk er bedre alternativer end biomasse som ikke kommer frem, med mindre biomassens fordele elimineres.

- For statskassen er støtte kontra manglende provenu to sider af den samme mønt. Vi taler meget om, at vi har opbygget en vindindustri, men den usagte sandhed er, at vi har været bedre til at opbygge en biomasseindustri. Og biomasse er ikke den energiform, vi bør satse mest på. Det manglende provenu, som staten bruger på at afgiftsfritage biomasse, er lige så mange penge som til resten af støtten til grøn energi, siger han til Business.dk.

Energiminister Lars Chr. Lilleholt fastholder, at brug af bæredygtig biomasse efter regeringens opfattelse er en del af den grønne omstilling og han fremhæver den frivillige aftale som Dansk Fjernvarme og Dansk Energi samtidig med, at han håber på at der kommer fælles bæredygtighedskriterier på EU-niveau.

_____

Altinget:
EU rangerer grønne investeringer efter klimaeffekt
Går private investorers penge til projekter, der har en positiv effekt på klimaet eller ej?

Det vil EU-Kommissionen give investorerne et klarere billede af ved at gennemgå alle sektorer og skabe klassifikation af forskellige tiltag, skriver Altinget.

Kommissionens næstformand, Valdis Dombrovskis, vurderer, at der er behov for 180 milliarder euro om året til grønne projekter i Europa indtil 2030, og derfor vil Kommissionen dreje private investeringer i grøn retning.

Kommissionen forslår også to nye benchmarks for investeringsvirksomheder, hvis porteføljer kan være ”low-carbon benchmark” eller ”positive-carbon impact benchmark”.

- Denne nye markedsstandard bør afspejle selskabers CO2-aftryk og give investorer bedre information om en investeringsporteføljes CO2-aftryk, skriver Kommissionen i en pressemeddelelse.

_____

Altinget:
Energibesparelser kan ende i bankerne
I sit udspil til en ny energiaftale lægger regeringen op til kun at give støtte til energibesparende tiltag i industrien. Og ikke boliger. Her skal der oplysning til. Gerne gennem dem, der finansierer boliger,

Den tilgang har fået kritik fra flere sider, blandt andre Bendt Bendtsen, der ærgrer sig over, at regeringen ikke bygger videre på bygningsdirektivet, som han selv ser som en sejr for Danmark og klimaet.

Tænketanken Concito mener, at udviklingen omkring energirenoveringer går for langsom. Concito kan dog godt se fidusen i, at det er banker og realkreditinstitutter, der rådgiver om energirenovering.

Det kan Nykredit også, hvor boligøkonom Mira Lie Nielsen mener, at boligejerne ikke har en brændende platform til at energirenovere.

”Hvis der er gode råd at give, kan det også være en opgave for os. Jeg ved ikke, om vi skal tvinges til det eller ej. Det må også være op til, hvor vores kunder gerne vil have informationen fra,” siger Mira Lie Nielsen til Altinget.

_____

Viborg Stifts Folkeblad:
Sag om fjernvarmeafgift ender i byrådet
Gert Lokdam, der i lokalområdet er kendt som godsejer og hotelmand, vil ikke betale det faste bidrag på 6833,75 kroner om året for sin ejendom i Kølvrå. Eller rettere for halvdelen af den, nemlig Torvet 1A. Den del af ejendommen er ikke opvarmet, og derfor vil ejeren, der selv bor på herregården Store Restrup, ikke betale, skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Ejendommen Torvet 1 i Kølvrå har været tilsluttet fjernvarmen siden 1963, og Karup Varmeværk mener, at opdelingen af ejendommen i to er sagen uvedkommende, fordi der fortsat er installeret en fælles måler i ejendommen.

Sagen, der er enestående i Viborg Kommune, har kørt som en tvist mellem Karup Varmeværk og Lokdam i flere år. Nu havner den i byrådets miljø- og klimaudvalg, der den 31. maj skal tage stilling til, om der skal gives dispensation.

 

Nyheder

22. jun 2018 PULS

PULS2018 i billeder

Årets PULS bød på spændende debatter, gode indlæg og masser af mulighed for at netværke, hvilket de 200 deltagere nød godt af. Genoplev PULS2018 i billeder her.

21. jun 2018 PULS

PULS2018: Få input udefra og benyt kodeks i bestyrelserne

Energiminister Lars Chr. Lilleholt, Thomas Lyhne fra PLUSS og næstformand i Ewii, Morten Hansen, har på årets PULS givet deres indspark til god ledelse af fjernvarmeselskaber.

20. jun 2018

AP Møller Holding investerer i geotermi

AP Møller Holding er klar til at investere et tocifret milliardbeløb i udvikling af geotermi. Det er en ny satsning fra selskabet, der bliver hilst godt velkommen af Dansk Fjernvarme.

14. jun 2018

Ny analyse ser på mest fair fordeling af omkostninger mellem el og varme

Det kræver en kombination af flere metoder at finde frem til den mest fair fordeling af omkostninger mellem el og varme ved samproduktion. Det fastslår ny analyse udført af analysefirmaet Konveks.

12. jun 2018

Forsyningssektoren flytter sammen

Dansk Fjernvarme, DANVA og Dansk Affaldsforening flytter sammen i nye lokaler i København. Konsolideringen skaber bedre værdi for de tre foreningers medlemmer. 

07. jun 2018

Kraftvarmeværker sælger 526 MW kapacitet til elhandlerne

Dansk Kraftvarme Kapacitet har afsluttet sit andet udbud og opnået aftale med elhandlere i både Danmark og Norge om salg af kapacitet fra en lang række danske kraftvarmeværker. I alt har værkerne solgt kapacitet på 526 MW.

01. jun 2018

Ønsker om et langt forlig i Mørkøv

Mørkøv Varmeværk er både positiv og ærgerlig over regeringens udspil, hvor der foreslås et opgør med bindinger i fjernvarmen.

24. maj 2018

Ny pulje: Søg om støtte til energilagring

En ny pulje med 130 millioner kroner skal støtte projekter inden for energilagring. En kort tidsfrist gør at det gælder om at være hurtig på aftrækkeren, vurderer Dansk Fjernvarme.

17. maj 2018

Web-TV: HOFOR når milepæl i dampskift

Dampen i de lange ledninger under København skal skiftes ud med vand. Dansk Fjernvarme har mødt Bo Jensen Møller, der er sektionsleder hos HOFOR til en snak om, hvad de laver under jorden.

15. maj 2018

Jesper Frost Rasmussen ny formand for Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarmes bestyrelse har udpeget formand og formandskab for fjernvarmeselskabernes forening. Ny formand er Jesper Frost Rasmussen, der er borgmester i Esbjerg.

15. maj 2018

Folketinget stemmer grønt til lavere elvarmeafgift

Et bredt flertal i Folketinget har netop stemt ja til en midlertidig reduktion i elvarmeafgiften. Vedtagelsen glæder Dansk Fjernvarme, der samtidig håber på permanent reduktion.

22. jun 2018 Navnenyt

Morsø Forsyning ansætter direktør

Morsø Forsyning har udnævnt Vivian S. Søndergård som ny direktør.

21. jun 2018 Navnenyt

Ny direktør for Energistyrelsen

Kristoffer Böttzauw er ny direktør for Energistyrelsen.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

15. jun 2018 Presseklip

Regeringen får kritik for ikke at gøre EU-aftale grøn nok

LÆS I DAG: Regeringen får kritik for ikke at gøre EU-aftale grøn nok. Fjernvarmeselskab skyld i sprængte rør. Idéoplæg: Flis til Helsingør skal transporteres med tog. Energinet tvivler fortsat. Danfoss åbner supermarked, tankstation og fjernvarmeværk.

14. jun 2018 Presseklip

Laveste varmepris giver 2,1 millioner kroner mere til boligkøb

LÆS I DAG: Laveste varmepris giver 2,1 millioner kroner mere til boligkøb. Kæmperegning venter fjernvarmebrugere i Aalborg. Energi fra oven i Karup seneste måned. Eniig Varme søger kandidater til bestyrelsen.

13. jun 2018 Presseklip

Fjernvarmen i København er blevet grønnere

LÆS I DAG: Fjernvarmen i København er blevet grønnere. Helsingør kan forsynes med flis via tog. Hele Jelling får varme fra solen. Sæby udvider med mere solvarme. Dansk Fjernvarme flytter sammen med gode partnere. Højspændingsledning skal ned i jorden.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

19. jun 2018 Navnenyt

Ny bestyrelse i Dansk Kraftvarme Kapacitet

To er trådt ind i Dansk Kraftvarme Kapacitets bestyrelse. 

18. jun 2018 Navnenyt

Lilleholt får ny særlig rådgiver

Venstres pressechef, Jens Kloppenborg, og energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholts særlige rådgiver Andreas Thyrring, bytter job.

11. jun 2018 Navnenyt

Ny driftsleder til Ærøskøbing

Efter 26 år hos Ærøskøbing Fjernvarme afløses Jan Ivert Kristensen som driftsleder af Frank Maar, der flytter til fra Sjælland.

04. jun 2018 Navnenyt

Carsten Smidt er ny direktør for det nye Forsyningstilsyn

Den 1. juli skifter Energitilsynet navn til Forsyningstilsynet - og samtidig er det med en ny mand ved roret, Carsten Smidt. Han har tidligere haft en lang karriere i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

23. maj 2018 Navnenyt

Danske Vandværker får ny direktør

Susan Münster har erfaring fra forsyningsvirksomheder med, når hun tiltræder som ny direktør i Danske Vandværker 1. august.

14. maj 2018 Navnenyt

Ny departementschef i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet

Energistyrelsens direktør Morten Bæk er ny departementschef i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet.