25. maj 2018 Presseklip

Fjernvarmepriserne rasler fortsat ned og er lavere end nogensinde

LÆS I DAG: Fjernvarmepriserne rasler fortsat ned og er lavere end nogensinde. Regeringen vil øge private investeringer i grøn energi. Overskudstræ opvarmer hele Gelsted. Solvarmeanlæg på vej ved Værum. Politikere parkerer redningsplan for Amager Bakke. Vandværker har fundet ny direktør

EnergiWatch:
Fjernvarmepriserne rasler fortsat ned og er lavere end nogensinde
Det seneste år har fjernvarmepriserne taget endnu et markant nøk nedad og er i snit faldet yderligere 3,8 procent efter de seneste års prisfald, skriver EnergiWatch på baggrund af Energitilsynets nye prisstatistik.

De seneste tre år er priserne faldet cirka 9,1 procent, så den årlige varmeregning for en standardbolig er faldet 1.230 kroner fra 2015 til 2018 – og hele 14,3 procent de seneste fire år. De aktuelle fjernvarmepriser er de laveste, Energitilsynet har registreret nogensinde.

Tilsynet konstaterer, at "faldende varmeproduktionsomkostninger som følge af lavere brændselsomkostninger og omkostninger til køb af varme" er årsagerne til de faldende priser.

Grundbeløbets snarlige bortfald er én årsag til, at den positive udvikling kan vende, vurderer Dansk Fjernvarme.

- Fjernvarmeselskaberne har især to store barrierer for, at de kan tage de næste skridt mod lavere priser for kunderne. Den ene er kravet om, at de skal producere både el og varme. Den anden er, at en del af dem skal fyre med afgiftstung naturgas, selv om der findes billigere og mere miljøvenlige brændsler, der ovenikøbet binder energisystemet bedre sammen. Ophæves de to krav, der nok gav mening engang, men som i dag er blevet en gevaldig klods om benet, vil selskaberne få frihed til at foretage kloge investeringer i ny teknologi og dermed sætte priserne endnu mere ned, siger Dansk Fjernvarmes politiske chef Rune Moesgaard til EnergiWatch.

_____

Altinget:
Regeringen vil øge private investeringer i grøn energi
Nordic Clean Energy Week blev i går afsluttet med Clean Energy Minesterial (CEM), og her talte statsminister Lars Løkke Rasmussen om vigtigheden af bedre rammer og vilkår for at tiltrække private investeringer i grøn omstilling.

- Det er tid til at arbejde sammen og til at rykke hurtigere for at undgå klimakatastrofen. For at gøre det har vi blandt andet brug for mere finansiering. Nogle ser det som en stor udgift – og det er sandt. Men jeg ser det også som en god og nødvendig mulighed for investering, sagde statsministeren ifølge Altinget til mødedeltagerne.

Statsministeren afviste desuden at gå videre med atomkraft som en bæredygtig energikilde – noget andre lande skele til som energikilde. CEM er et mere uformelt supplement til klimaforhandlingerne i FN, og ved møderne findes repræsentanter fra verdens største økonomier samt de nordiske lande.

_____

Fyens.dk:
Overskudstræ opvarmer hele Gelsted
Borgerne i Gelsted mærker ingen forskel i forhold til tidligere, men det er faktisk overskudstræ fra den nye lokale møbelfabrik, der fremover sørger for varmen i deres huse fra april til september. Fabrikken Carl Hansen & Søn flyttede i vinteren fra Aarup til Gelsted og med det fulgte også en masse affald fra deres møbelproduktion, som nu bliver brugt til fjernvarmeopvarmning.

I forbindelse med flytningen valgte ejeren af møbelfabrikken, Knud Erik Hansen, at renovere den nye fabriksbygning for et større millionbeløb og gå fra opvarmning med oliefyr til fjernvarme. Samtidig kunne han se, at der ville blive tilstrækkeligt med affald fra møbelproduktionen til overs, som han tilbød fjernvarmeværket at købe, fremgår det af Fyens.dk.

- I Aarup var vi tvunget til at bruge gas, også selv om vi kunne varme det hele op med overskudstræ, siger Knud Erik Hansen, der skønner at varmeregningen for fabrikken fremover kan reduceres med en million kroner om året.

_____

Dinavis.dk:
Solvarmeanlæg på vej ved Værum
Randers Kommune har modtaget en ansøgning om etablering af et nyt solvarmeanlæg ved Værum.

Anlægget skal levere varme til forbrugerne hos Værum-Ørum Kraftvarmeværk.

Sagen behandles i Rands Kommunes Miljø – og teknikudvalg på mandag.

_____

Energy Supply:
Politikere parkerer redningsplan for Amager Bakke
Flere politikere i Københavns Kommune vil nu udsætte beslutningen om en ny plan, der skal redde det kriseramte forbrændingsanlæg Amager Bakke, skriver kommunen.dk ifølge Energy Supply.

Kommunen.dk har afdækket, hvordan det kommunalt ejede selskab Amager Ressource Center i flere år har købt ind for et trecifret millionbeløb hos tre private virksomheder, uden at opgaverne har været sendt i offentligt udbud. 

- Det kan vi selvfølgelig ikke leve med, og det er vi nødt til at grave dybere ned i, inden vi kan gå videre med en eventuel redningsplan. Det er klart, for ellers hælder vi bare midler ned i et sort hul, hvor ingen på ARC tilsyneladende kerer sig om, hvordan pengene bliver brugt, siger Mette Annelie Rasmussen, radikal gruppeformand og medlem af Teknik- og Miljøudvalget i København, til kommunen.dk.

_____

Altinget:
Vandværker har fundet ny direktør
Susan Münster bliver ny direktør for Danske Vandværker og tiltræder sin stilling den 1. august. Susan Münster har tidligere været direktør for bl.a. Holbæk Forsyning og har senest drevet sit eget konsulentfirma, hvor hun har rådgivet og hjulpet bestyrelser og ledelser med udvikling af deres virksomhed.

- Jeg er særdeles glad for, at Susan Münster nu skal være med til at videreføre og udvikle Danske Vandværker. Susan er en dygtig og erfaren leder, som jeg ser frem til at arbejde sammen med. Ligesom det er glædeligt, at det er et helt enigt ansættelsesudvalg, der peger på Susan som vores nye direktør, siger landsformand for Danske Vandværker, Ole Wiil.

I følge Altinget afløser Susan Münster den tidligere direktør, Allan Weirup, der først på året blev fyret samtidig med, at såvel den daværende landsformand som næstformand valgte at træde tilbage.

Nyheder

22. jun 2018 PULS

PULS2018 i billeder

Årets PULS bød på spændende debatter, gode indlæg og masser af mulighed for at netværke, hvilket de 200 deltagere nød godt af. Genoplev PULS2018 i billeder her.

21. jun 2018 PULS

PULS2018: Få input udefra og benyt kodeks i bestyrelserne

Energiminister Lars Chr. Lilleholt, Thomas Lyhne fra PLUSS og næstformand i Ewii, Morten Hansen, har på årets PULS givet deres indspark til god ledelse af fjernvarmeselskaber.

20. jun 2018

AP Møller Holding investerer i geotermi

AP Møller Holding er klar til at investere et tocifret milliardbeløb i udvikling af geotermi. Det er en ny satsning fra selskabet, der bliver hilst godt velkommen af Dansk Fjernvarme.

14. jun 2018

Ny analyse ser på mest fair fordeling af omkostninger mellem el og varme

Det kræver en kombination af flere metoder at finde frem til den mest fair fordeling af omkostninger mellem el og varme ved samproduktion. Det fastslår ny analyse udført af analysefirmaet Konveks.

12. jun 2018

Forsyningssektoren flytter sammen

Dansk Fjernvarme, DANVA og Dansk Affaldsforening flytter sammen i nye lokaler i København. Konsolideringen skaber bedre værdi for de tre foreningers medlemmer. 

07. jun 2018

Kraftvarmeværker sælger 526 MW kapacitet til elhandlerne

Dansk Kraftvarme Kapacitet har afsluttet sit andet udbud og opnået aftale med elhandlere i både Danmark og Norge om salg af kapacitet fra en lang række danske kraftvarmeværker. I alt har værkerne solgt kapacitet på 526 MW.

01. jun 2018

Ønsker om et langt forlig i Mørkøv

Mørkøv Varmeværk er både positiv og ærgerlig over regeringens udspil, hvor der foreslås et opgør med bindinger i fjernvarmen.

24. maj 2018

Ny pulje: Søg om støtte til energilagring

En ny pulje med 130 millioner kroner skal støtte projekter inden for energilagring. En kort tidsfrist gør at det gælder om at være hurtig på aftrækkeren, vurderer Dansk Fjernvarme.

17. maj 2018

Web-TV: HOFOR når milepæl i dampskift

Dampen i de lange ledninger under København skal skiftes ud med vand. Dansk Fjernvarme har mødt Bo Jensen Møller, der er sektionsleder hos HOFOR til en snak om, hvad de laver under jorden.

15. maj 2018

Jesper Frost Rasmussen ny formand for Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarmes bestyrelse har udpeget formand og formandskab for fjernvarmeselskabernes forening. Ny formand er Jesper Frost Rasmussen, der er borgmester i Esbjerg.

15. maj 2018

Folketinget stemmer grønt til lavere elvarmeafgift

Et bredt flertal i Folketinget har netop stemt ja til en midlertidig reduktion i elvarmeafgiften. Vedtagelsen glæder Dansk Fjernvarme, der samtidig håber på permanent reduktion.

22. jun 2018 Navnenyt

Morsø Forsyning ansætter direktør

Morsø Forsyning har udnævnt Vivian S. Søndergård som ny direktør.

21. jun 2018 Navnenyt

Ny direktør for Energistyrelsen

Kristoffer Böttzauw er ny direktør for Energistyrelsen.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

15. jun 2018 Presseklip

Regeringen får kritik for ikke at gøre EU-aftale grøn nok

LÆS I DAG: Regeringen får kritik for ikke at gøre EU-aftale grøn nok. Fjernvarmeselskab skyld i sprængte rør. Idéoplæg: Flis til Helsingør skal transporteres med tog. Energinet tvivler fortsat. Danfoss åbner supermarked, tankstation og fjernvarmeværk.

14. jun 2018 Presseklip

Laveste varmepris giver 2,1 millioner kroner mere til boligkøb

LÆS I DAG: Laveste varmepris giver 2,1 millioner kroner mere til boligkøb. Kæmperegning venter fjernvarmebrugere i Aalborg. Energi fra oven i Karup seneste måned. Eniig Varme søger kandidater til bestyrelsen.

13. jun 2018 Presseklip

Fjernvarmen i København er blevet grønnere

LÆS I DAG: Fjernvarmen i København er blevet grønnere. Helsingør kan forsynes med flis via tog. Hele Jelling får varme fra solen. Sæby udvider med mere solvarme. Dansk Fjernvarme flytter sammen med gode partnere. Højspændingsledning skal ned i jorden.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

19. jun 2018 Navnenyt

Ny bestyrelse i Dansk Kraftvarme Kapacitet

To er trådt ind i Dansk Kraftvarme Kapacitets bestyrelse. 

18. jun 2018 Navnenyt

Lilleholt får ny særlig rådgiver

Venstres pressechef, Jens Kloppenborg, og energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholts særlige rådgiver Andreas Thyrring, bytter job.

11. jun 2018 Navnenyt

Ny driftsleder til Ærøskøbing

Efter 26 år hos Ærøskøbing Fjernvarme afløses Jan Ivert Kristensen som driftsleder af Frank Maar, der flytter til fra Sjælland.

04. jun 2018 Navnenyt

Carsten Smidt er ny direktør for det nye Forsyningstilsyn

Den 1. juli skifter Energitilsynet navn til Forsyningstilsynet - og samtidig er det med en ny mand ved roret, Carsten Smidt. Han har tidligere haft en lang karriere i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

23. maj 2018 Navnenyt

Danske Vandværker får ny direktør

Susan Münster har erfaring fra forsyningsvirksomheder med, når hun tiltræder som ny direktør i Danske Vandværker 1. august.

14. maj 2018 Navnenyt

Ny departementschef i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet

Energistyrelsens direktør Morten Bæk er ny departementschef i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet.