24. maj 2018 Presseklip

Svendborg Fjernvarme overvejer at købe kraftvarmeværk

LÆS I DAG Svendborg Fjernvarme overvejer at købe kraftvarmeværk. Fjernvarme Fyns forbrugere får penge tilbage. Fjernvarmeløsninger i Silkeborg og Kolding kommuner hædret af Realdania og Sustania. Brand ved Energnist i Esbjerg.

Fyns Amtsavis:
Svendborg Fjernvarme overvejer at købe kraftvarmeværk
Svendborg Kommune har besluttet at kappe båndene til det lokale kraftvarmeværk, når gælden er væk i 2024. Men hvis prisen og betingelserne i øvrigt er rigtige, er Svendborg Fjernvarme klar til at overtage det lukningsdømte kraftvarmeværk, skriver Fyns Amtsavis.

- Det kunne godt være interessant for os - også før 2024. Det, der driver os, er forbrugernes interesse, så det handler om en kombination af økonomi, noget miljø og betingelserne for et køb, siger direktør i det forbrugerejede Svendborg Fjernvarme, Carl Madsen, der også er medlem af bestyrelsen i Svendborg Kraftvarme til Fyns Amtsavis.

Formanden for bestyrelsen i Svendborg Kraftvarmeværk, Ove Engstrøm, siger til avisen, at han er bekymret for fremtiden for de 19 ansatte, hvis kommunens beslutning om at trække sig fører til en lukning af værket i 2024.


_____


TV 2 Fyn:
Penge tilbage i Odense
Der er penge på vej til Fjernvarme Fyns kunder, skriver TV 2 Fyn.

Fjernvarme Fyn Distribution A/S foreslår, at både energibidraget og transportbidraget bliver nedsat, men det skal formelt besluttes af byrådet. Forslaget vil give en besparelse for et standardhus på 357 kroner årligt. 

Fjernvarme Fyn Distribution A/S er omfattet af 'hvile-i-sig-selv'-princippet, som betyder, at virksomhedens indtægter og udgifter over en årrække skal gå i nul.

_____

Silkeborgkommune.dk:
Ny rapport anerkender Silkeborg for grønt samarbejde
Realdania og Sustainia udgav i går publikationen Klima100, som samler 100 af de bedste klimaløsninger fra kommuner over hele landet. En af de løsninger, som fremhæves, er solvarmeanlægget på Sejling Hede, der i 2016 blev etableret af Silkeborg Varme.

Solvarmeanlægget var med knap 157.000m2 verdens største, da det blev indviet i 2016. Det forventes, at anlægget hvert år kan levere energi, der svarer til op mod 4.400 parcelhuses årlige varmeforbrug.

Kun et år efter solvarmeanlægget blev taget i brug, har det reduceret Silkeborg Varmes CO2-udledning 46 procent.

Klima100-rapporten kalder solvarmeanlægget på Sejlig Hede et stærkt eksempel på, hvordan kommuner i samarbejde med lokale forsyningsselskaber kan sætte skub i den grønne omstilling.

- Klima100 viser, hvor meget de enkelte kommuner kan løfte i Danmarks grønne omstilling, og hvor stort potentialet er til at skabe lokal vækst og trivsel gennem klimatiltag, siger direktør i Sustainia, Rasmus Schjødt Pedersen.

Læs hele rapporten fra Sustania her

_____


Kolding Kommune: 
Varmepumpeanlæg blandt de bedste kommunale klimaløsninger
Et fælles varmepumpeanlæg i Vester Nebel ved Kolding, der kan forsyne på op til 70 nye boliger med miljøvenlig varme, er blandt de 100 bedste kommunale klimaprojekter i Klima100-publikationen, skriver Kolding Kommune. 

Realdania og Sustainias publikation Klima100 hylder og synliggør grønne ideer og klimaløsninger i danske kommuner.

Grundkøbere i et nyt boligområde i Vester Nebel kan som nogle af de første i landet kan tilslutte sig et kollektivt varmesystem med et varmepumpeanlæg, som giver bæredygtig, grøn, billig og fremtidssikret varmeforsyning.

- Idéen med at samle de bedste klimaløsninger fra landets kommuner er et fantastisk godt initiativ. Vi sidder med de samme udfordringer rundt omkring i kommunerne og derfor skal vi lære af hinandens løsninger og lade os inspirere af hinanden og her kan den nye publikation blive et fint værktøj, siger Koldings borgmester Jørn Pedersen.

_____


JydskeVestkysten:
Brand i affald ved affaldsforbrænding i Esbjerg

Onsdag formiddag brændte affald i en lagerhal ved Energnists forbrændingsanlæg i Esbjerg, inden det kom ind i anlæggets forbrændingsovn, skriver JydskeVestkysten.

Branden brød ud i en 800 kvadratmeter stor lagerhal med usorteret, blandet affald. 

Lagerhallen var overtændt, men efter 45 minutters slukningsarbejde havde brandfolkene kun efterslukning tilbage. Årsagen kan have været brandbare væsker i affaldet, der er antændt i varmen.

_____


Nordjyske:
Grønt vand i Brønderslev
Brønderslev Varme oplever for tiden vandtab og har derfor tilsat et grønt stof for at afsløre skader på fjernvarmeanlæggene.

Hvis vandet er grønt/gult og fedtet, skyldes det sandsynligvis, at der er en fejl på varmtvandsbeholderen, og at fjernvarmevandet er gået i drikkevandssystemet.


Nyheder

22. jun 2018 PULS

PULS2018 i billeder

Årets PULS bød på spændende debatter, gode indlæg og masser af mulighed for at netværke, hvilket de 200 deltagere nød godt af. Genoplev PULS2018 i billeder her.

21. jun 2018 PULS

PULS2018: Få input udefra og benyt kodeks i bestyrelserne

Energiminister Lars Chr. Lilleholt, Thomas Lyhne fra PLUSS og næstformand i Ewii, Morten Hansen, har på årets PULS givet deres indspark til god ledelse af fjernvarmeselskaber.

20. jun 2018

AP Møller Holding investerer i geotermi

AP Møller Holding er klar til at investere et tocifret milliardbeløb i udvikling af geotermi. Det er en ny satsning fra selskabet, der bliver hilst godt velkommen af Dansk Fjernvarme.

14. jun 2018

Ny analyse ser på mest fair fordeling af omkostninger mellem el og varme

Det kræver en kombination af flere metoder at finde frem til den mest fair fordeling af omkostninger mellem el og varme ved samproduktion. Det fastslår ny analyse udført af analysefirmaet Konveks.

12. jun 2018

Forsyningssektoren flytter sammen

Dansk Fjernvarme, DANVA og Dansk Affaldsforening flytter sammen i nye lokaler i København. Konsolideringen skaber bedre værdi for de tre foreningers medlemmer. 

07. jun 2018

Kraftvarmeværker sælger 526 MW kapacitet til elhandlerne

Dansk Kraftvarme Kapacitet har afsluttet sit andet udbud og opnået aftale med elhandlere i både Danmark og Norge om salg af kapacitet fra en lang række danske kraftvarmeværker. I alt har værkerne solgt kapacitet på 526 MW.

01. jun 2018

Ønsker om et langt forlig i Mørkøv

Mørkøv Varmeværk er både positiv og ærgerlig over regeringens udspil, hvor der foreslås et opgør med bindinger i fjernvarmen.

24. maj 2018

Ny pulje: Søg om støtte til energilagring

En ny pulje med 130 millioner kroner skal støtte projekter inden for energilagring. En kort tidsfrist gør at det gælder om at være hurtig på aftrækkeren, vurderer Dansk Fjernvarme.

17. maj 2018

Web-TV: HOFOR når milepæl i dampskift

Dampen i de lange ledninger under København skal skiftes ud med vand. Dansk Fjernvarme har mødt Bo Jensen Møller, der er sektionsleder hos HOFOR til en snak om, hvad de laver under jorden.

15. maj 2018

Jesper Frost Rasmussen ny formand for Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarmes bestyrelse har udpeget formand og formandskab for fjernvarmeselskabernes forening. Ny formand er Jesper Frost Rasmussen, der er borgmester i Esbjerg.

15. maj 2018

Folketinget stemmer grønt til lavere elvarmeafgift

Et bredt flertal i Folketinget har netop stemt ja til en midlertidig reduktion i elvarmeafgiften. Vedtagelsen glæder Dansk Fjernvarme, der samtidig håber på permanent reduktion.

22. jun 2018 Navnenyt

Morsø Forsyning ansætter direktør

Morsø Forsyning har udnævnt Vivian S. Søndergård som ny direktør.

21. jun 2018 Navnenyt

Ny direktør for Energistyrelsen

Kristoffer Böttzauw er ny direktør for Energistyrelsen.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

15. jun 2018 Presseklip

Regeringen får kritik for ikke at gøre EU-aftale grøn nok

LÆS I DAG: Regeringen får kritik for ikke at gøre EU-aftale grøn nok. Fjernvarmeselskab skyld i sprængte rør. Idéoplæg: Flis til Helsingør skal transporteres med tog. Energinet tvivler fortsat. Danfoss åbner supermarked, tankstation og fjernvarmeværk.

14. jun 2018 Presseklip

Laveste varmepris giver 2,1 millioner kroner mere til boligkøb

LÆS I DAG: Laveste varmepris giver 2,1 millioner kroner mere til boligkøb. Kæmperegning venter fjernvarmebrugere i Aalborg. Energi fra oven i Karup seneste måned. Eniig Varme søger kandidater til bestyrelsen.

13. jun 2018 Presseklip

Fjernvarmen i København er blevet grønnere

LÆS I DAG: Fjernvarmen i København er blevet grønnere. Helsingør kan forsynes med flis via tog. Hele Jelling får varme fra solen. Sæby udvider med mere solvarme. Dansk Fjernvarme flytter sammen med gode partnere. Højspændingsledning skal ned i jorden.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

19. jun 2018 Navnenyt

Ny bestyrelse i Dansk Kraftvarme Kapacitet

To er trådt ind i Dansk Kraftvarme Kapacitets bestyrelse. 

18. jun 2018 Navnenyt

Lilleholt får ny særlig rådgiver

Venstres pressechef, Jens Kloppenborg, og energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholts særlige rådgiver Andreas Thyrring, bytter job.

11. jun 2018 Navnenyt

Ny driftsleder til Ærøskøbing

Efter 26 år hos Ærøskøbing Fjernvarme afløses Jan Ivert Kristensen som driftsleder af Frank Maar, der flytter til fra Sjælland.

04. jun 2018 Navnenyt

Carsten Smidt er ny direktør for det nye Forsyningstilsyn

Den 1. juli skifter Energitilsynet navn til Forsyningstilsynet - og samtidig er det med en ny mand ved roret, Carsten Smidt. Han har tidligere haft en lang karriere i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

23. maj 2018 Navnenyt

Danske Vandværker får ny direktør

Susan Münster har erfaring fra forsyningsvirksomheder med, når hun tiltræder som ny direktør i Danske Vandværker 1. august.

14. maj 2018 Navnenyt

Ny departementschef i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet

Energistyrelsens direktør Morten Bæk er ny departementschef i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet.