23. maj 2018 Presseklip

Lilleholt opfordrer til grønt samarbejde

LÆS I DAG: Lilleholt opfordrer til grønt samarbejde. Fjernvarme-tyv har fået sin dom. Forrentning er skattefri. Verdo trækker rør under motorvejen. Ærøskøbing henter ny driftsleder fra Roskilde Universitet.

Altinget:
Lilleholt opfordrer til grønt samarbejde
København lægger torsdag by til Clean Energy Ministerial (CEM), der er et internationalt møde mellem repræsentanter fra G20-landene samt de nordiske lande. Energi-, Forsynings- og Klimaminister, Lars Chr. Lilleholt, bruger anledningen til at opfordre til øget internationalt samarbejde om private grønne investeringer.

Det vil være et spor, som flugter med den danske regerings ambitioner, fremgår det af Altinget.

- Hvis vi skal opnå regeringens mål om en energieksport på over 140 milliarder kroner i 2030, må Danmark gå forrest og søge indflydelse gennem CEM. Med så mange beslutningstagere i København får vi enorme muligheder for at præge den globale energipolitiske dagsorden og fremme danske styrkepositioner, siger Lars Christian Lilleholt.

Mødedeltagerne står for over 90 procent af de private investeringer i grøn teknologi.

_____

Nordjyske Stiftstidende:
Fjernvarme-tyv har fået sin dom
I november anmeldte varmeværket i Vesløs en kunde for at have omgået en spærring af fjernvarmen til sin bolig og på den måde tiltuske sig fjernvarme til en værdi af godt 20.000 kroner. 

I retten erkendte den 48-årige mand, at han havde fået varme uden at betale for den. Med tidligere domme for blandt andet tyveri i bagagen, endte straffen på 40 dages ubetinget fængsel og et krav om at betale erstatning for varmen. 
Den 48-årige modtog dommen på stedet.

_____

Pressemeddelelse:
Forrentning er skattefri
Eniig Varme betaler nu 70 mio. kr. tilbage til sine forbrugere, efter skattemyndighederne har afgjort, at forbrugerne ikke skal betale skat oveni de 282 mio. kr., de har betalt i forrentning af indskudskapital, skriver Eniig Varme.  

Eniig har cirka 19.000 fjernvarmekunder på Herning-kanten. Det er op til bestyrelsen i Eniig varme at beslutte, hvordan de 70 mio. kr. kommer retur til forbrugerne.

_____

Energy Supply:
Verdo trækker rør under motorvejen
Verdo har netop fået trukket en 160 meter lang fjernvarmeledning i ét stykke under motorvej E45, der hvor den skiller Randers fra Over Hornbæk. Årsagen er, at 141 boliger og ni offentlige bygninger skal sluttes til fjernvarmenettet.

- Det svageste led i et rørsystem er altid samlingerne, og normalt samler man fjernvarmerør hver 16. meter. Men denne løsning bestod af et rør i ét stykke, og derfor var det interessant, om vi kunne trække den type fjernvarmeledning under motorvejen, siger Allan Amby, som er projektleder hos Verdo og ansvarlig for anlægsarbejdet ved motorvejen til Energy Supply.

Røret har været brugt i Tyskland, men herhjemme har man ikke tidligere brugt det til fjernvarme. Borearbejdet tog omtrent en uge tid og krævede, at den ene af vejbanerne var spærret i en time ad gangen, og der ventes at være fjernvarme i rørene på den anden side, når fyringssæsonen starter.

_____

Fyens Stiftstidende:
Ærøskøbing henter ny driftsleder fra Roskilde Universitet
Efter sommerferien tiltræder Frank Maar som ny driftsleder ved Ærøskøbing Fjernvarme. Han kommer fra en stilling som teknisk chef ved Roskilde Universitet, skriver Fyens Stiftstidende.

Frank Maar har regnet ud, at han bruger 42 dage om året på at pendle mellem sit nuværende job i Roskilde og sin bolig i Ramløse i Nordsjælland, og han ser frem til at bruge mindre tid i bilen.

- Jeg glæder mig til et nyt liv i et andet tempo, hvor du kan gå på arbejde og cykle hjem i frokostpausen, hvis det er det, du vil, siger Frank Maar til Fyens Stiftstidende.

Han afløser Jan Ivert Kristensen, der har været driftsleder for Ærøskøbing Fjernvarme i 26 år.

Nyheder

22. jun 2018 PULS

PULS2018 i billeder

Årets PULS bød på spændende debatter, gode indlæg og masser af mulighed for at netværke, hvilket de 200 deltagere nød godt af. Genoplev PULS2018 i billeder her.

21. jun 2018 PULS

PULS2018: Få input udefra og benyt kodeks i bestyrelserne

Energiminister Lars Chr. Lilleholt, Thomas Lyhne fra PLUSS og næstformand i Ewii, Morten Hansen, har på årets PULS givet deres indspark til god ledelse af fjernvarmeselskaber.

20. jun 2018

AP Møller Holding investerer i geotermi

AP Møller Holding er klar til at investere et tocifret milliardbeløb i udvikling af geotermi. Det er en ny satsning fra selskabet, der bliver hilst godt velkommen af Dansk Fjernvarme.

14. jun 2018

Ny analyse ser på mest fair fordeling af omkostninger mellem el og varme

Det kræver en kombination af flere metoder at finde frem til den mest fair fordeling af omkostninger mellem el og varme ved samproduktion. Det fastslår ny analyse udført af analysefirmaet Konveks.

12. jun 2018

Forsyningssektoren flytter sammen

Dansk Fjernvarme, DANVA og Dansk Affaldsforening flytter sammen i nye lokaler i København. Konsolideringen skaber bedre værdi for de tre foreningers medlemmer. 

07. jun 2018

Kraftvarmeværker sælger 526 MW kapacitet til elhandlerne

Dansk Kraftvarme Kapacitet har afsluttet sit andet udbud og opnået aftale med elhandlere i både Danmark og Norge om salg af kapacitet fra en lang række danske kraftvarmeværker. I alt har værkerne solgt kapacitet på 526 MW.

01. jun 2018

Ønsker om et langt forlig i Mørkøv

Mørkøv Varmeværk er både positiv og ærgerlig over regeringens udspil, hvor der foreslås et opgør med bindinger i fjernvarmen.

24. maj 2018

Ny pulje: Søg om støtte til energilagring

En ny pulje med 130 millioner kroner skal støtte projekter inden for energilagring. En kort tidsfrist gør at det gælder om at være hurtig på aftrækkeren, vurderer Dansk Fjernvarme.

17. maj 2018

Web-TV: HOFOR når milepæl i dampskift

Dampen i de lange ledninger under København skal skiftes ud med vand. Dansk Fjernvarme har mødt Bo Jensen Møller, der er sektionsleder hos HOFOR til en snak om, hvad de laver under jorden.

15. maj 2018

Jesper Frost Rasmussen ny formand for Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarmes bestyrelse har udpeget formand og formandskab for fjernvarmeselskabernes forening. Ny formand er Jesper Frost Rasmussen, der er borgmester i Esbjerg.

15. maj 2018

Folketinget stemmer grønt til lavere elvarmeafgift

Et bredt flertal i Folketinget har netop stemt ja til en midlertidig reduktion i elvarmeafgiften. Vedtagelsen glæder Dansk Fjernvarme, der samtidig håber på permanent reduktion.

22. jun 2018 Navnenyt

Morsø Forsyning ansætter direktør

Morsø Forsyning har udnævnt Vivian S. Søndergård som ny direktør.

21. jun 2018 Navnenyt

Ny direktør for Energistyrelsen

Kristoffer Böttzauw er ny direktør for Energistyrelsen.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

15. jun 2018 Presseklip

Regeringen får kritik for ikke at gøre EU-aftale grøn nok

LÆS I DAG: Regeringen får kritik for ikke at gøre EU-aftale grøn nok. Fjernvarmeselskab skyld i sprængte rør. Idéoplæg: Flis til Helsingør skal transporteres med tog. Energinet tvivler fortsat. Danfoss åbner supermarked, tankstation og fjernvarmeværk.

14. jun 2018 Presseklip

Laveste varmepris giver 2,1 millioner kroner mere til boligkøb

LÆS I DAG: Laveste varmepris giver 2,1 millioner kroner mere til boligkøb. Kæmperegning venter fjernvarmebrugere i Aalborg. Energi fra oven i Karup seneste måned. Eniig Varme søger kandidater til bestyrelsen.

13. jun 2018 Presseklip

Fjernvarmen i København er blevet grønnere

LÆS I DAG: Fjernvarmen i København er blevet grønnere. Helsingør kan forsynes med flis via tog. Hele Jelling får varme fra solen. Sæby udvider med mere solvarme. Dansk Fjernvarme flytter sammen med gode partnere. Højspændingsledning skal ned i jorden.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

19. jun 2018 Navnenyt

Ny bestyrelse i Dansk Kraftvarme Kapacitet

To er trådt ind i Dansk Kraftvarme Kapacitets bestyrelse. 

18. jun 2018 Navnenyt

Lilleholt får ny særlig rådgiver

Venstres pressechef, Jens Kloppenborg, og energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholts særlige rådgiver Andreas Thyrring, bytter job.

11. jun 2018 Navnenyt

Ny driftsleder til Ærøskøbing

Efter 26 år hos Ærøskøbing Fjernvarme afløses Jan Ivert Kristensen som driftsleder af Frank Maar, der flytter til fra Sjælland.

04. jun 2018 Navnenyt

Carsten Smidt er ny direktør for det nye Forsyningstilsyn

Den 1. juli skifter Energitilsynet navn til Forsyningstilsynet - og samtidig er det med en ny mand ved roret, Carsten Smidt. Han har tidligere haft en lang karriere i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

23. maj 2018 Navnenyt

Danske Vandværker får ny direktør

Susan Münster har erfaring fra forsyningsvirksomheder med, når hun tiltræder som ny direktør i Danske Vandværker 1. august.

14. maj 2018 Navnenyt

Ny departementschef i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet

Energistyrelsens direktør Morten Bæk er ny departementschef i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet.