16. maj 2018 Presseklip

Esbjergs borgmester formand for Dansk Fjernvarme

LÆS I DAG: Esbjergs borgmester formand for Dansk Fjernvarme. Grøn omstilling og vækst passer sammen, mener klimaminister. Alle har fjernvarme i Hurup. Omsider fjernvarme i rørene til Hillested. Haster med at ombygge værker. Stadig mulighed for blokade ved Amagerværket.

TV Syd:
Esbjergs borgmester formand for Dansk Fjernvarme
Det blev borgmesteren i Esbjerg, Jesper Frost Rasmussen, der overtog den ledige formandspost i Dansk Fjernvarme. Han overtager styringen af brancheorganisationen fra den mangeårige formand, Uffe Bro, der efter 25 år som formand trak sig på den nylige generalforsamling.

Jesper Frost Rasmussen har en fortid i fjernvarmebranchen, da han har været direktør for DIN Forsyning, der leverer varme til husstande i Esbjerg og Varde. Den post varetog han frem til årsskiftet, hvor han overtog posten som borgmester i landets femtestørste by, Esbjerg, fremgår det af hjemmesiden hos TV Syd.

- Jeg er utrolig glad for at få lov til at stå i spidsen for Dansk Fjernvarme, som over en kort årrække er gået fra at være en teknikker-forening med meget begrænsede ressourcer til i dag at være en af de toneangivende brancheforeninger i energidebatten, siger Jesper Frost Rasmussen i en pressemeddelelse om valget. 

_____

Bornholms Tidende/Ritzau:
Grøn omstilling og vækst passer sammen, mener klimaminister
Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt svarer på kritikken fra 301 forskere, som efterlyser en ny klimapolitik.

- Vi har været i stand til at forene økonomisk vækst med uændret forbrug af energi. Det er den vej, vi skal gå. Det er, fordi vi taget nye teknologiske løsninger i brug. Vi har produceret el og varme med virksomheder, som har reduceret energiomkostningerne, siger Lars Chr. Lilleholt til Ritzau ifølge Bornholms Tidende.

Forskerne mener ellers, at den økonomiske vækst skader klodens økosystemer. Men den økonomiske vækst er nødvendig, mener ministeren, for ellers er der ikke ressourcer til at indfri ambitionerne fra klimaaftalen i Paris.

_____

Thylands Avis:
Alle har fjernvarme i Hurup
Formanden for Hurup Fjernvarme, Preben Bjerre, kan i sin beretning til generalforsamling glæde sig over, at alle i Hurup nu har fjernvarme.

- Torvecafeteriet er netop blevet tilsluttet, og så mangler vi kun en halv snes stykker i Heltborg. Så vi kan vist udnævne Hurup Fjernvarme som det selskab, der har størst tilslutning i landet, siger Preben Bjerre i Thylands Avis.

Hurups flisværk har været helt CO2-neutral i 26 år, påpegede han også.

_____

Lolland-Falsters Folketidende:
Omsider fjernvarme i rørene til Hillested
Nu har de første forbrugere i Hillested på Lolland fået fjernvarme. Beboerne i Hillested, Rå og Håred skulle ellers have haft glæde af den kollektive varme fra Maribo allerede i november, men på grund af vejret blev projektet udskudt, skriver Lolland-Falsters Folketidende.

Det regnede simpelt hen så meget på Lolland i efteråret, at de fjernvarmerør, der allerede var gravet ned, kom op til overfladen igen. Det dårlige vejr fortsatte hen over årsskiftet, og derfor blev projektet udskudt til foråret.

- Vi har mødt stor forståelse undervejs, også fordi folk har kunnet se, at vejret var en udfordring, siger bestyrelsesmedlem Erik Holsko fra Maribo Varmeværk til avisen.

I alt 67 forbrugere I Hillested, Rå og Håred bliver tilkoblet fjernvarmen hen over sommeren.

_____

NordVestNyt:
Haster med at ombygge værker
Fjernvarme i Højby og Vig er et ”varmt” emne hos Odsherred Forsyning som overtog de to naturgasfyrede kraftvarmeværker fra Seas-NVE i januar.

Nu haster det med at få ombygget værkerne til andre og billigere varmekilder end naturgas fordi grundbeløbet snart bortfalder. Det kommer til at betyde, at forsyningens tre varmeværker i Grevinge, Højby og Vig samlet mister næsten otte millioner kroner i årligt tilskud. 

- Det er derfor altafgørende for bestyrelsen at få igangsat proces og undersøgelse, så der kan findes billigere alternativ til varmeproduktionen end naturgas, fortæller bestyrelsesformand i Odsherred Forsyning, Vagn Ytte Larsen.

_____

Fagbladet 3F:
Stadig mulighed for blokade ved Amagerværket
I fredags ophævede stilladsarbejderne blokaden mod byggeriet ved Amagerværket, fordi HOFOR indgik en aftale med stilladsarbejderne om øget dialog og overholdelse af overenskomsten. Den faglige strid, som handler om lavere lønninger til østeuropæiske håndværkere på byggeriet, er dog langtfra slut, oplyser Fagbladet 3F.

- Hvis de ikke overholder de aftaler, de nu har skrevet under på, så er det da en mulighed at komme på besøg igen på byggepladsen og minde dem om deres forpligtelser, forklarer Mikkel Kristensen, der er aktiv i Stilladsarbejdernes Klub.

Pressechef i HOFOR Astrid Skotte fastholder dog, at overenskomsten er overholdt på byggeriet, og hun forklarer, at der er aftalt to ting med stilladsarbejderne: Et månedligt dialogmøde, hvor der drøftes løn og arbejdsforhold på byggepladsen, og at stilladsarbejderne til hver en tid kan tage fat i HOFOR og fortælle, hvis de har hørt om noget, der ikke er i orden, fortæller hun. 

Nyheder

22. jun 2018 PULS

PULS2018 i billeder

Årets PULS bød på spændende debatter, gode indlæg og masser af mulighed for at netværke, hvilket de 200 deltagere nød godt af. Genoplev PULS2018 i billeder her.

21. jun 2018 PULS

PULS2018: Få input udefra og benyt kodeks i bestyrelserne

Energiminister Lars Chr. Lilleholt, Thomas Lyhne fra PLUSS og næstformand i Ewii, Morten Hansen, har på årets PULS givet deres indspark til god ledelse af fjernvarmeselskaber.

20. jun 2018

AP Møller Holding investerer i geotermi

AP Møller Holding er klar til at investere et tocifret milliardbeløb i udvikling af geotermi. Det er en ny satsning fra selskabet, der bliver hilst godt velkommen af Dansk Fjernvarme.

14. jun 2018

Ny analyse ser på mest fair fordeling af omkostninger mellem el og varme

Det kræver en kombination af flere metoder at finde frem til den mest fair fordeling af omkostninger mellem el og varme ved samproduktion. Det fastslår ny analyse udført af analysefirmaet Konveks.

12. jun 2018

Forsyningssektoren flytter sammen

Dansk Fjernvarme, DANVA og Dansk Affaldsforening flytter sammen i nye lokaler i København. Konsolideringen skaber bedre værdi for de tre foreningers medlemmer. 

07. jun 2018

Kraftvarmeværker sælger 526 MW kapacitet til elhandlerne

Dansk Kraftvarme Kapacitet har afsluttet sit andet udbud og opnået aftale med elhandlere i både Danmark og Norge om salg af kapacitet fra en lang række danske kraftvarmeværker. I alt har værkerne solgt kapacitet på 526 MW.

01. jun 2018

Ønsker om et langt forlig i Mørkøv

Mørkøv Varmeværk er både positiv og ærgerlig over regeringens udspil, hvor der foreslås et opgør med bindinger i fjernvarmen.

24. maj 2018

Ny pulje: Søg om støtte til energilagring

En ny pulje med 130 millioner kroner skal støtte projekter inden for energilagring. En kort tidsfrist gør at det gælder om at være hurtig på aftrækkeren, vurderer Dansk Fjernvarme.

17. maj 2018

Web-TV: HOFOR når milepæl i dampskift

Dampen i de lange ledninger under København skal skiftes ud med vand. Dansk Fjernvarme har mødt Bo Jensen Møller, der er sektionsleder hos HOFOR til en snak om, hvad de laver under jorden.

15. maj 2018

Jesper Frost Rasmussen ny formand for Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarmes bestyrelse har udpeget formand og formandskab for fjernvarmeselskabernes forening. Ny formand er Jesper Frost Rasmussen, der er borgmester i Esbjerg.

15. maj 2018

Folketinget stemmer grønt til lavere elvarmeafgift

Et bredt flertal i Folketinget har netop stemt ja til en midlertidig reduktion i elvarmeafgiften. Vedtagelsen glæder Dansk Fjernvarme, der samtidig håber på permanent reduktion.

22. jun 2018 Navnenyt

Morsø Forsyning ansætter direktør

Morsø Forsyning har udnævnt Vivian S. Søndergård som ny direktør.

21. jun 2018 Navnenyt

Ny direktør for Energistyrelsen

Kristoffer Böttzauw er ny direktør for Energistyrelsen.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

15. jun 2018 Presseklip

Regeringen får kritik for ikke at gøre EU-aftale grøn nok

LÆS I DAG: Regeringen får kritik for ikke at gøre EU-aftale grøn nok. Fjernvarmeselskab skyld i sprængte rør. Idéoplæg: Flis til Helsingør skal transporteres med tog. Energinet tvivler fortsat. Danfoss åbner supermarked, tankstation og fjernvarmeværk.

14. jun 2018 Presseklip

Laveste varmepris giver 2,1 millioner kroner mere til boligkøb

LÆS I DAG: Laveste varmepris giver 2,1 millioner kroner mere til boligkøb. Kæmperegning venter fjernvarmebrugere i Aalborg. Energi fra oven i Karup seneste måned. Eniig Varme søger kandidater til bestyrelsen.

13. jun 2018 Presseklip

Fjernvarmen i København er blevet grønnere

LÆS I DAG: Fjernvarmen i København er blevet grønnere. Helsingør kan forsynes med flis via tog. Hele Jelling får varme fra solen. Sæby udvider med mere solvarme. Dansk Fjernvarme flytter sammen med gode partnere. Højspændingsledning skal ned i jorden.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

19. jun 2018 Navnenyt

Ny bestyrelse i Dansk Kraftvarme Kapacitet

To er trådt ind i Dansk Kraftvarme Kapacitets bestyrelse. 

18. jun 2018 Navnenyt

Lilleholt får ny særlig rådgiver

Venstres pressechef, Jens Kloppenborg, og energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholts særlige rådgiver Andreas Thyrring, bytter job.

11. jun 2018 Navnenyt

Ny driftsleder til Ærøskøbing

Efter 26 år hos Ærøskøbing Fjernvarme afløses Jan Ivert Kristensen som driftsleder af Frank Maar, der flytter til fra Sjælland.

04. jun 2018 Navnenyt

Carsten Smidt er ny direktør for det nye Forsyningstilsyn

Den 1. juli skifter Energitilsynet navn til Forsyningstilsynet - og samtidig er det med en ny mand ved roret, Carsten Smidt. Han har tidligere haft en lang karriere i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

23. maj 2018 Navnenyt

Danske Vandværker får ny direktør

Susan Münster har erfaring fra forsyningsvirksomheder med, når hun tiltræder som ny direktør i Danske Vandværker 1. august.

14. maj 2018 Navnenyt

Ny departementschef i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet

Energistyrelsens direktør Morten Bæk er ny departementschef i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet.