16. maj 2018 Presseklip

Esbjergs borgmester formand for Dansk Fjernvarme

LÆS I DAG: Esbjergs borgmester formand for Dansk Fjernvarme. Grøn omstilling og vækst passer sammen, mener klimaminister. Alle har fjernvarme i Hurup. Omsider fjernvarme i rørene til Hillested. Haster med at ombygge værker. Stadig mulighed for blokade ved Amagerværket.

TV Syd:
Esbjergs borgmester formand for Dansk Fjernvarme
Det blev borgmesteren i Esbjerg, Jesper Frost Rasmussen, der overtog den ledige formandspost i Dansk Fjernvarme. Han overtager styringen af brancheorganisationen fra den mangeårige formand, Uffe Bro, der efter 25 år som formand trak sig på den nylige generalforsamling.

Jesper Frost Rasmussen har en fortid i fjernvarmebranchen, da han har været direktør for DIN Forsyning, der leverer varme til husstande i Esbjerg og Varde. Den post varetog han frem til årsskiftet, hvor han overtog posten som borgmester i landets femtestørste by, Esbjerg, fremgår det af hjemmesiden hos TV Syd.

- Jeg er utrolig glad for at få lov til at stå i spidsen for Dansk Fjernvarme, som over en kort årrække er gået fra at være en teknikker-forening med meget begrænsede ressourcer til i dag at være en af de toneangivende brancheforeninger i energidebatten, siger Jesper Frost Rasmussen i en pressemeddelelse om valget. 

_____

Bornholms Tidende/Ritzau:
Grøn omstilling og vækst passer sammen, mener klimaminister
Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt svarer på kritikken fra 301 forskere, som efterlyser en ny klimapolitik.

- Vi har været i stand til at forene økonomisk vækst med uændret forbrug af energi. Det er den vej, vi skal gå. Det er, fordi vi taget nye teknologiske løsninger i brug. Vi har produceret el og varme med virksomheder, som har reduceret energiomkostningerne, siger Lars Chr. Lilleholt til Ritzau ifølge Bornholms Tidende.

Forskerne mener ellers, at den økonomiske vækst skader klodens økosystemer. Men den økonomiske vækst er nødvendig, mener ministeren, for ellers er der ikke ressourcer til at indfri ambitionerne fra klimaaftalen i Paris.

_____

Thylands Avis:
Alle har fjernvarme i Hurup
Formanden for Hurup Fjernvarme, Preben Bjerre, kan i sin beretning til generalforsamling glæde sig over, at alle i Hurup nu har fjernvarme.

- Torvecafeteriet er netop blevet tilsluttet, og så mangler vi kun en halv snes stykker i Heltborg. Så vi kan vist udnævne Hurup Fjernvarme som det selskab, der har størst tilslutning i landet, siger Preben Bjerre i Thylands Avis.

Hurups flisværk har været helt CO2-neutral i 26 år, påpegede han også.

_____

Lolland-Falsters Folketidende:
Omsider fjernvarme i rørene til Hillested
Nu har de første forbrugere i Hillested på Lolland fået fjernvarme. Beboerne i Hillested, Rå og Håred skulle ellers have haft glæde af den kollektive varme fra Maribo allerede i november, men på grund af vejret blev projektet udskudt, skriver Lolland-Falsters Folketidende.

Det regnede simpelt hen så meget på Lolland i efteråret, at de fjernvarmerør, der allerede var gravet ned, kom op til overfladen igen. Det dårlige vejr fortsatte hen over årsskiftet, og derfor blev projektet udskudt til foråret.

- Vi har mødt stor forståelse undervejs, også fordi folk har kunnet se, at vejret var en udfordring, siger bestyrelsesmedlem Erik Holsko fra Maribo Varmeværk til avisen.

I alt 67 forbrugere I Hillested, Rå og Håred bliver tilkoblet fjernvarmen hen over sommeren.

_____

NordVestNyt:
Haster med at ombygge værker
Fjernvarme i Højby og Vig er et ”varmt” emne hos Odsherred Forsyning som overtog de to naturgasfyrede kraftvarmeværker fra Seas-NVE i januar.

Nu haster det med at få ombygget værkerne til andre og billigere varmekilder end naturgas fordi grundbeløbet snart bortfalder. Det kommer til at betyde, at forsyningens tre varmeværker i Grevinge, Højby og Vig samlet mister næsten otte millioner kroner i årligt tilskud. 

- Det er derfor altafgørende for bestyrelsen at få igangsat proces og undersøgelse, så der kan findes billigere alternativ til varmeproduktionen end naturgas, fortæller bestyrelsesformand i Odsherred Forsyning, Vagn Ytte Larsen.

_____

Fagbladet 3F:
Stadig mulighed for blokade ved Amagerværket
I fredags ophævede stilladsarbejderne blokaden mod byggeriet ved Amagerværket, fordi HOFOR indgik en aftale med stilladsarbejderne om øget dialog og overholdelse af overenskomsten. Den faglige strid, som handler om lavere lønninger til østeuropæiske håndværkere på byggeriet, er dog langtfra slut, oplyser Fagbladet 3F.

- Hvis de ikke overholder de aftaler, de nu har skrevet under på, så er det da en mulighed at komme på besøg igen på byggepladsen og minde dem om deres forpligtelser, forklarer Mikkel Kristensen, der er aktiv i Stilladsarbejdernes Klub.

Pressechef i HOFOR Astrid Skotte fastholder dog, at overenskomsten er overholdt på byggeriet, og hun forklarer, at der er aftalt to ting med stilladsarbejderne: Et månedligt dialogmøde, hvor der drøftes løn og arbejdsforhold på byggepladsen, og at stilladsarbejderne til hver en tid kan tage fat i HOFOR og fortælle, hvis de har hørt om noget, der ikke er i orden, fortæller hun. 

Nyheder

17. maj 2018

Web-TV: HOFOR når milepæl i dampskift

Dampen i de lange ledninger under København skal skiftes ud med vand. Dansk Fjernvarme har mødt Bo Jensen Møller, der er sektionsleder hos HOFOR til en snak om, hvad de laver under jorden.

15. maj 2018

Jesper Frost Rasmussen ny formand for Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarmes bestyrelse har udpeget formand og formandskab for fjernvarmeselskabernes forening. Ny formand er Jesper Frost Rasmussen, der er borgmester i Esbjerg.

15. maj 2018

Folketinget stemmer grønt til lavere elvarmeafgift

Et bredt flertal i Folketinget har netop stemt ja til en midlertidig reduktion i elvarmeafgiften. Vedtagelsen glæder Dansk Fjernvarme, der samtidig håber på permanent reduktion.

07. maj 2018

Web-TV: Fjernvarmen spiller central rolle, mener Jens Joel

Socialdemokratiet præsenterede torsdag deres partiets klima- og miljøpolitik. Det var også et udspil til en ny energiaftale. Det punkt spurgte Dansk Fjernvarme efterfølgende ind til ved energiordfører Jens Joel. Se interviewet herunder.

26. apr 2018

Aalborg: "Udspillet fremmer vores grønne omstilling"

I Aalborg er energiudspillet godt nyt for kollektive varmepumper og andre grønne planer.

26. apr 2018

Haderup: "Udspillet har gode incitamenter for en varmepumpe hos os"

Regeringens skitserede ophævning af kraftvarmekravet og brændselsbindingen samt den sænkede elafgift leder Haderup Kraftvarmeværk i retning af en luft til luft-varmepumpe.

26. apr 2018

Sønderborg: "Et godt skridt i den rigtige retning"

Regeringens udspil til en ny energiaftale modtages positivt af Sønderborg Fjernvarme, der dog gerne ser en ens behandling af alle værker omkring ophævelse af bindinger.

24. apr 2018

Ny stor havmøllepark bør ligge ved Horns Rev

En kommende havmøllepark bør placeres hvor den producerer mest og hvor efterspørgslen efter strøm er størst, lyder det fra borgmesteren i Esbjerg. Dansk Fjernvarme efterlyser plan for, hvad vi skal bruge den grønne strøm til.

20. apr 2018

Informationsmøde om kommende kraftvarmeudbud

Nyt udbud af el-kapacitet fra kraftvarmeværkerne i Dansk Kraftvarme Kapacitet til elhandlerne er på trapperne.

19. apr 2018 Generalforsamling

Dansk Fjernvarme vælger ny bestyrelse

På en generalforsamling har Dansk Fjernvarme valgt ny bestyrelse. Formand og næstformænd udpeges på kommende bestyrelsesmøde.

18. apr 2018 Energi på toppen

Politikerne: Ny energiaftale skal løse den gordiske knude

Der skal findes løsninger, der sikrer bedre samspil mellem energiteknologierne. Og der skal findes løsning på udfordringen med bortfald af grundbeløb, lød det fra det politiske panel på Energi på Toppen.

14. maj 2018 Navnenyt

Ny departementschef i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet

Energistyrelsens direktør Morten Bæk er ny departementschef i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet.

08. maj 2018 Presseklip

Klimarådet vil have skærpede kriterier på biomasse

LÆS I DAG: Klimarådet vil have skærpede kriterier på biomasse. Politikere afviser afgifter på biomasse. Forsyning Helsingør: Flis er en vigtig trædesten. Afgift på biomasse kan bringe kul tilbage. Energitilsynets skæbne er beseglet. Privateje dyrere end forbrugereje. Stor interesse for fjernvarme i Paris. 2017 blev et godt år for Fjernvarme Fyn.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

07. maj 2018 Presseklip

Cepos: Regeringsudspil vil give job til 400 personer

LÆS I DAG: Cepos: Regeringsudspil vil give job til 400 personer. Synergi hilser S-udspil velkommen. Ros til målrettet reduktion af elvarmeafgiften.1.500 kroner tilbage i varme. Leca-værk bliver grønnere. Rom-beboere er utilfreds med varmeværk.

04. maj 2018 Presseklip

Bolden er givet op til nyt energiforlig

LÆS I DAG: Bolden er givet op til nyt energiforlig. Grøn Fond er central i S-udspil til energiforhandlinger. Flere efterlyser fokus på energispareordning. Fremsynet S-forslag om kollektiv opvarmning. Gråvejr giver højere priser hos Gram Fjernvarme.

03. maj 2018 Presseklip

Klimarådet efterlyser debat om biomasse

LÆS I DAG: Klimarådet efterlyser debat om biomasse. Dansk energieksport har det fortsat svært. Fusion mellem Gråsten og Sønderborg kan ikke lade sig gøre. Hinnerup Fjernvarme kan måske udvide nettet. SE-koncernen hyrer sig selv til energibesparelser til spotpris 

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

03. maj 2018 Navnenyt

Mindeord over Henning Elmstrøm

Næstformand for Nørre Alslev Fjernvarmeværk, Gert Clausen, skriver mindeord over formand Henning Elmstrøm.  

03. maj 2018 Navnenyt

Henrik Andersen fylder rundt

Projektchef i DFP, Henrik Andersen, fylder 60 år den 22. maj.

02. maj 2018 Navnenyt

Ny direktør i DIN Forsyning

Christian Udby Olesen begynder som adm. direktør for DIN Forsyning 1. august. 


 

30. apr 2018 Navnenyt

Løgumkloster Fjernvarme fylder 60

Jubilæet fejres den 22. maj. 

26. apr 2018 Navnenyt

Knud Erik Madsen fylder 60

Afdelingsdirektør i Østergaard Enterprise, Knud Erik Madsen, fejrer 60 års fødselsdag fredag den 18. maj.