09. maj 2018 Presseklip

Partierne kappes om at være grønnest

LÆS I DAG: Partierne kappes om at være grønnest. Regeringen har nedsat grønt vækstteam. Fjernvarme Fyn investerer 400 millioner. Formand vil ikke love stort prisfald. Verdo sænker prisen. Blokade af kraftvarmeværk i København.

Altinget:
Partierne kappes om at være grønnest
Onsdag tager partierne i Folketinget hul på forhandlingerne om den danske energipolitik fra 2020.

I en analyse ridser Altinget rammerne op. For partierne har kappedes om med deres udspil at vise, hvem, der er mest grønne. Der er derfor meget, der taler for, at klimaet kan få en prominent plads i valgkampen.

Statsminister Lars Løkke har sagt, at han håber på en bred aftale inden sommerferien. Flere parter har været ude med samme ønske.

Fjernvarmesektoren ønsker sikkerhed for fjernvarmeselskaberne, når grundbeløbet ophører. Og ifølge analysen står det punkt øverst på dagsorden. Første punkt her til morgen i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet er modernisering af varmesektoren. Og i aften er der møde i Finansministeriet, ”hvor de generelle forhandlinger kan sparkes i gang for alvor,” skriver Altinget.

_____

EnergiWatch:
Regeringen har nedsat grønt vækstteam
For at få ny gang i den grønne eksport har regeringen nedsat et grønt vækstteam. Cowis topchef Lars-Peter Søbye er formand. Og allerede inden for to år forventer holdet at fremvise gode resultater. Det oplyser EnergiWatch.

Holdet vil ifølge formanden koncentrere sig om områderne: innovation og start-ups, brugen af data, test- og demonstrationsfaciliteter og globale markeder.

Formanden tror selv, at digitalisering er næste skridt. Derudover mener han også, at en af vækstteamets anbefalinger kommer til at bestå af, hvilke uddannelser, vi skal satse på for at få de rette kompetencer:

- Uden at foregribe begivenhederne kan jeg godt forestille mig, at vi kan foreslå, hvilke uddannelser man er nødt til at satse på. En ny analyse fra Dansk Industri viser netop, at mange af de små- og mellemstore virksomheder ikke ved, hvilke kompetencer de skal efterspørge. Der tror jeg vi kan være med til at pege i den retning, man bør investere, siger Lars-Peter Søbye til EnergiWatch.

_____

Fyens Stiftstidende:
Fjernvarme Fyn investerer 400 millioner
Fjernvarme Fyn lagt investerer stort. Næsten 400 millioner kroner blev investeret i nye anlæg, ombygninger og forbedringer. Der er især i Fynsværket, som kostede, ligesom der er brugt penge på at udvide fjernvarmenettet udenfor Odense. Endelig er man gået i gang med at bygge et anlæg, der skal omdanne Facebooks overskudsvarme til fjernvarmevand.

Samtidig er det lykkedes at sænke priserne i 2017, ligesom man har sikret et overskud af samme størrelse som året før - 60 millioner kroner før skat.

_____

Helsingør Dagblad:
Formand vil ikke love stort prisfald
Da politikerne i Helsingør byråd for fire år siden nikkede ja til at ombygge Helsingørs kraftvarmeværk for over en halv milliard, var det ud fra en forventning om projektet kunne betyde et markant fald i varmepriserne når naturgas blev skiftet ud med flis. 

Siden da har forudsætningerne for regnestykket imidlertid ændret sig. Først og fremmest blev ombygningen en dyrere end beregnet. 709 millioner kroner i stedet for 520 millioner kroner. Samtidig er prisen på naturgas faldet, hvilket har ført til at Forsyning Helsingør over fem år har sænket prisen med samlet 1.452 kroner.

Det betyder samlet set, at muligheden for et yderligere dramatisk prisfald er begrænset. 

Bestyrelsesformand for Forsyning Helsingør, Per Tærsbøl, kommer ikke med gyldne løfter.

- Jeg har aldrig sagt, at det ville blive 3.500 kroner billigere. Det har heller ikke været det afgørende. Det har hele tiden været det miljømæssige perspektiv, der var afgørende for omlægningen, og det er det stadig. Vi har løbende kunnet sætte prisen på fjernvarme ned stille og roligt. Og det håber vi at kunne fortsætte med. Nu har vi sænket priserne fem år i træk. Dermed udviser vi rettidig omhu. Det er langt bedre end at sætte prisen voldsomt ned og så risikere at måtte sætte den op igen, som vi har set tidligere, siger Per Tærsbøl.

_____

Pressemeddelelse:
Verdo sænker igen varmeprisen efter godt 2017
Energikoncernen Verdos regnskab viser et driftsresultat på 263 millioner kroner og resultat før skat på 79 millioner kroner ved en omsætning på 2,4 milliarder, skriver koncernen i en pressemeddelelse.

Omsætning og indtjening for 2017 er begge lidt lavere end 2016, og faldet skyldes hovedsageligt afregning via engrosmodellen.

En del af overskuddet går til at sænke varmeprisen og tage del i den grønne omstilling.

- Det stærke resultat vil igen komme vores kunder til gode, da vi nedsætter prisen på fjernvarmen for tredje år i træk. Verdo vil være med forrest i den grønne omstilling, og derfor vil vi blandt andet investere yderligere i udvikling og etablering af grønne energianlæg, og vi vil fortsat udbygge vores internationale handelsplatform for biomasse. Vi forventer øget omsætning på disse forretningsområder i de kommende år, siger koncernens adm. direktør Kim Frimer.

_____

Ekstra Bladet:
Blokade af kraftvarmeværk i København
Op mod 100 håndværkere og stilladsarbejdere har siden 1. maj blokeret indgangen til HOFORs kraftvarmeværk på Amager i København, skriver Ekstra Bladet.

De blokerer byggeriet efter påstande om tjekkiske stilladsarbejdere til 135 kroner i timen og svejsere til 60-80 kroner i timen uden overtids- eller søgnehelligdagsbetaling. Danske stilladsfolk får 235 kroner i timen.

Både Metal og 3F undersøger påstandene om løndumping.

- Vi synes, at det skal gå gennem det danske fagretslige system, og at det skal respekteres. Vi vil meget gerne i dialog og imødekomme dem mest muligt. Vi har også tilbudt løbende dialogmøder. Vi vil gerne åbne vores dør, så de kan tale med de mennesker, der arbejder derinde. Men vi synes ikke, at det skal løses med ulovlige blokader, siger pressechef i HOFOR, Astrid Skotte. 

Nyheder

17. maj 2018

Web-TV: HOFOR når milepæl i dampskift

Dampen i de lange ledninger under København skal skiftes ud med vand. Dansk Fjernvarme har mødt Bo Jensen Møller, der er sektionsleder hos HOFOR til en snak om, hvad de laver under jorden.

15. maj 2018

Jesper Frost Rasmussen ny formand for Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarmes bestyrelse har udpeget formand og formandskab for fjernvarmeselskabernes forening. Ny formand er Jesper Frost Rasmussen, der er borgmester i Esbjerg.

15. maj 2018

Folketinget stemmer grønt til lavere elvarmeafgift

Et bredt flertal i Folketinget har netop stemt ja til en midlertidig reduktion i elvarmeafgiften. Vedtagelsen glæder Dansk Fjernvarme, der samtidig håber på permanent reduktion.

07. maj 2018

Web-TV: Fjernvarmen spiller central rolle, mener Jens Joel

Socialdemokratiet præsenterede torsdag deres partiets klima- og miljøpolitik. Det var også et udspil til en ny energiaftale. Det punkt spurgte Dansk Fjernvarme efterfølgende ind til ved energiordfører Jens Joel. Se interviewet herunder.

26. apr 2018

Aalborg: "Udspillet fremmer vores grønne omstilling"

I Aalborg er energiudspillet godt nyt for kollektive varmepumper og andre grønne planer.

26. apr 2018

Haderup: "Udspillet har gode incitamenter for en varmepumpe hos os"

Regeringens skitserede ophævning af kraftvarmekravet og brændselsbindingen samt den sænkede elafgift leder Haderup Kraftvarmeværk i retning af en luft til luft-varmepumpe.

26. apr 2018

Sønderborg: "Et godt skridt i den rigtige retning"

Regeringens udspil til en ny energiaftale modtages positivt af Sønderborg Fjernvarme, der dog gerne ser en ens behandling af alle værker omkring ophævelse af bindinger.

24. apr 2018

Ny stor havmøllepark bør ligge ved Horns Rev

En kommende havmøllepark bør placeres hvor den producerer mest og hvor efterspørgslen efter strøm er størst, lyder det fra borgmesteren i Esbjerg. Dansk Fjernvarme efterlyser plan for, hvad vi skal bruge den grønne strøm til.

20. apr 2018

Informationsmøde om kommende kraftvarmeudbud

Nyt udbud af el-kapacitet fra kraftvarmeværkerne i Dansk Kraftvarme Kapacitet til elhandlerne er på trapperne.

19. apr 2018 Generalforsamling

Dansk Fjernvarme vælger ny bestyrelse

På en generalforsamling har Dansk Fjernvarme valgt ny bestyrelse. Formand og næstformænd udpeges på kommende bestyrelsesmøde.

18. apr 2018 Energi på toppen

Politikerne: Ny energiaftale skal løse den gordiske knude

Der skal findes løsninger, der sikrer bedre samspil mellem energiteknologierne. Og der skal findes løsning på udfordringen med bortfald af grundbeløb, lød det fra det politiske panel på Energi på Toppen.

14. maj 2018 Navnenyt

Ny departementschef i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet

Energistyrelsens direktør Morten Bæk er ny departementschef i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet.

08. maj 2018 Presseklip

Klimarådet vil have skærpede kriterier på biomasse

LÆS I DAG: Klimarådet vil have skærpede kriterier på biomasse. Politikere afviser afgifter på biomasse. Forsyning Helsingør: Flis er en vigtig trædesten. Afgift på biomasse kan bringe kul tilbage. Energitilsynets skæbne er beseglet. Privateje dyrere end forbrugereje. Stor interesse for fjernvarme i Paris. 2017 blev et godt år for Fjernvarme Fyn.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

07. maj 2018 Presseklip

Cepos: Regeringsudspil vil give job til 400 personer

LÆS I DAG: Cepos: Regeringsudspil vil give job til 400 personer. Synergi hilser S-udspil velkommen. Ros til målrettet reduktion af elvarmeafgiften.1.500 kroner tilbage i varme. Leca-værk bliver grønnere. Rom-beboere er utilfreds med varmeværk.

04. maj 2018 Presseklip

Bolden er givet op til nyt energiforlig

LÆS I DAG: Bolden er givet op til nyt energiforlig. Grøn Fond er central i S-udspil til energiforhandlinger. Flere efterlyser fokus på energispareordning. Fremsynet S-forslag om kollektiv opvarmning. Gråvejr giver højere priser hos Gram Fjernvarme.

03. maj 2018 Presseklip

Klimarådet efterlyser debat om biomasse

LÆS I DAG: Klimarådet efterlyser debat om biomasse. Dansk energieksport har det fortsat svært. Fusion mellem Gråsten og Sønderborg kan ikke lade sig gøre. Hinnerup Fjernvarme kan måske udvide nettet. SE-koncernen hyrer sig selv til energibesparelser til spotpris 

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

03. maj 2018 Navnenyt

Mindeord over Henning Elmstrøm

Næstformand for Nørre Alslev Fjernvarmeværk, Gert Clausen, skriver mindeord over formand Henning Elmstrøm.  

03. maj 2018 Navnenyt

Henrik Andersen fylder rundt

Projektchef i DFP, Henrik Andersen, fylder 60 år den 22. maj.

02. maj 2018 Navnenyt

Ny direktør i DIN Forsyning

Christian Udby Olesen begynder som adm. direktør for DIN Forsyning 1. august. 


 

30. apr 2018 Navnenyt

Løgumkloster Fjernvarme fylder 60

Jubilæet fejres den 22. maj. 

26. apr 2018 Navnenyt

Knud Erik Madsen fylder 60

Afdelingsdirektør i Østergaard Enterprise, Knud Erik Madsen, fejrer 60 års fødselsdag fredag den 18. maj.