09. maj 2018 Presseklip

Partierne kappes om at være grønnest

LÆS I DAG: Partierne kappes om at være grønnest. Regeringen har nedsat grønt vækstteam. Fjernvarme Fyn investerer 400 millioner. Formand vil ikke love stort prisfald. Verdo sænker prisen. Blokade af kraftvarmeværk i København.

Altinget:
Partierne kappes om at være grønnest
Onsdag tager partierne i Folketinget hul på forhandlingerne om den danske energipolitik fra 2020.

I en analyse ridser Altinget rammerne op. For partierne har kappedes om med deres udspil at vise, hvem, der er mest grønne. Der er derfor meget, der taler for, at klimaet kan få en prominent plads i valgkampen.

Statsminister Lars Løkke har sagt, at han håber på en bred aftale inden sommerferien. Flere parter har været ude med samme ønske.

Fjernvarmesektoren ønsker sikkerhed for fjernvarmeselskaberne, når grundbeløbet ophører. Og ifølge analysen står det punkt øverst på dagsorden. Første punkt her til morgen i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet er modernisering af varmesektoren. Og i aften er der møde i Finansministeriet, ”hvor de generelle forhandlinger kan sparkes i gang for alvor,” skriver Altinget.

_____

EnergiWatch:
Regeringen har nedsat grønt vækstteam
For at få ny gang i den grønne eksport har regeringen nedsat et grønt vækstteam. Cowis topchef Lars-Peter Søbye er formand. Og allerede inden for to år forventer holdet at fremvise gode resultater. Det oplyser EnergiWatch.

Holdet vil ifølge formanden koncentrere sig om områderne: innovation og start-ups, brugen af data, test- og demonstrationsfaciliteter og globale markeder.

Formanden tror selv, at digitalisering er næste skridt. Derudover mener han også, at en af vækstteamets anbefalinger kommer til at bestå af, hvilke uddannelser, vi skal satse på for at få de rette kompetencer:

- Uden at foregribe begivenhederne kan jeg godt forestille mig, at vi kan foreslå, hvilke uddannelser man er nødt til at satse på. En ny analyse fra Dansk Industri viser netop, at mange af de små- og mellemstore virksomheder ikke ved, hvilke kompetencer de skal efterspørge. Der tror jeg vi kan være med til at pege i den retning, man bør investere, siger Lars-Peter Søbye til EnergiWatch.

_____

Fyens Stiftstidende:
Fjernvarme Fyn investerer 400 millioner
Fjernvarme Fyn lagt investerer stort. Næsten 400 millioner kroner blev investeret i nye anlæg, ombygninger og forbedringer. Der er især i Fynsværket, som kostede, ligesom der er brugt penge på at udvide fjernvarmenettet udenfor Odense. Endelig er man gået i gang med at bygge et anlæg, der skal omdanne Facebooks overskudsvarme til fjernvarmevand.

Samtidig er det lykkedes at sænke priserne i 2017, ligesom man har sikret et overskud af samme størrelse som året før - 60 millioner kroner før skat.

_____

Helsingør Dagblad:
Formand vil ikke love stort prisfald
Da politikerne i Helsingør byråd for fire år siden nikkede ja til at ombygge Helsingørs kraftvarmeværk for over en halv milliard, var det ud fra en forventning om projektet kunne betyde et markant fald i varmepriserne når naturgas blev skiftet ud med flis. 

Siden da har forudsætningerne for regnestykket imidlertid ændret sig. Først og fremmest blev ombygningen en dyrere end beregnet. 709 millioner kroner i stedet for 520 millioner kroner. Samtidig er prisen på naturgas faldet, hvilket har ført til at Forsyning Helsingør over fem år har sænket prisen med samlet 1.452 kroner.

Det betyder samlet set, at muligheden for et yderligere dramatisk prisfald er begrænset. 

Bestyrelsesformand for Forsyning Helsingør, Per Tærsbøl, kommer ikke med gyldne løfter.

- Jeg har aldrig sagt, at det ville blive 3.500 kroner billigere. Det har heller ikke været det afgørende. Det har hele tiden været det miljømæssige perspektiv, der var afgørende for omlægningen, og det er det stadig. Vi har løbende kunnet sætte prisen på fjernvarme ned stille og roligt. Og det håber vi at kunne fortsætte med. Nu har vi sænket priserne fem år i træk. Dermed udviser vi rettidig omhu. Det er langt bedre end at sætte prisen voldsomt ned og så risikere at måtte sætte den op igen, som vi har set tidligere, siger Per Tærsbøl.

_____

Pressemeddelelse:
Verdo sænker igen varmeprisen efter godt 2017
Energikoncernen Verdos regnskab viser et driftsresultat på 263 millioner kroner og resultat før skat på 79 millioner kroner ved en omsætning på 2,4 milliarder, skriver koncernen i en pressemeddelelse.

Omsætning og indtjening for 2017 er begge lidt lavere end 2016, og faldet skyldes hovedsageligt afregning via engrosmodellen.

En del af overskuddet går til at sænke varmeprisen og tage del i den grønne omstilling.

- Det stærke resultat vil igen komme vores kunder til gode, da vi nedsætter prisen på fjernvarmen for tredje år i træk. Verdo vil være med forrest i den grønne omstilling, og derfor vil vi blandt andet investere yderligere i udvikling og etablering af grønne energianlæg, og vi vil fortsat udbygge vores internationale handelsplatform for biomasse. Vi forventer øget omsætning på disse forretningsområder i de kommende år, siger koncernens adm. direktør Kim Frimer.

_____

Ekstra Bladet:
Blokade af kraftvarmeværk i København
Op mod 100 håndværkere og stilladsarbejdere har siden 1. maj blokeret indgangen til HOFORs kraftvarmeværk på Amager i København, skriver Ekstra Bladet.

De blokerer byggeriet efter påstande om tjekkiske stilladsarbejdere til 135 kroner i timen og svejsere til 60-80 kroner i timen uden overtids- eller søgnehelligdagsbetaling. Danske stilladsfolk får 235 kroner i timen.

Både Metal og 3F undersøger påstandene om løndumping.

- Vi synes, at det skal gå gennem det danske fagretslige system, og at det skal respekteres. Vi vil meget gerne i dialog og imødekomme dem mest muligt. Vi har også tilbudt løbende dialogmøder. Vi vil gerne åbne vores dør, så de kan tale med de mennesker, der arbejder derinde. Men vi synes ikke, at det skal løses med ulovlige blokader, siger pressechef i HOFOR, Astrid Skotte. 

Nyheder

22. jun 2018 PULS

PULS2018 i billeder

Årets PULS bød på spændende debatter, gode indlæg og masser af mulighed for at netværke, hvilket de 200 deltagere nød godt af. Genoplev PULS2018 i billeder her.

21. jun 2018 PULS

PULS2018: Få input udefra og benyt kodeks i bestyrelserne

Energiminister Lars Chr. Lilleholt, Thomas Lyhne fra PLUSS og næstformand i Ewii, Morten Hansen, har på årets PULS givet deres indspark til god ledelse af fjernvarmeselskaber.

20. jun 2018

AP Møller Holding investerer i geotermi

AP Møller Holding er klar til at investere et tocifret milliardbeløb i udvikling af geotermi. Det er en ny satsning fra selskabet, der bliver hilst godt velkommen af Dansk Fjernvarme.

14. jun 2018

Ny analyse ser på mest fair fordeling af omkostninger mellem el og varme

Det kræver en kombination af flere metoder at finde frem til den mest fair fordeling af omkostninger mellem el og varme ved samproduktion. Det fastslår ny analyse udført af analysefirmaet Konveks.

12. jun 2018

Forsyningssektoren flytter sammen

Dansk Fjernvarme, DANVA og Dansk Affaldsforening flytter sammen i nye lokaler i København. Konsolideringen skaber bedre værdi for de tre foreningers medlemmer. 

07. jun 2018

Kraftvarmeværker sælger 526 MW kapacitet til elhandlerne

Dansk Kraftvarme Kapacitet har afsluttet sit andet udbud og opnået aftale med elhandlere i både Danmark og Norge om salg af kapacitet fra en lang række danske kraftvarmeværker. I alt har værkerne solgt kapacitet på 526 MW.

01. jun 2018

Ønsker om et langt forlig i Mørkøv

Mørkøv Varmeværk er både positiv og ærgerlig over regeringens udspil, hvor der foreslås et opgør med bindinger i fjernvarmen.

24. maj 2018

Ny pulje: Søg om støtte til energilagring

En ny pulje med 130 millioner kroner skal støtte projekter inden for energilagring. En kort tidsfrist gør at det gælder om at være hurtig på aftrækkeren, vurderer Dansk Fjernvarme.

17. maj 2018

Web-TV: HOFOR når milepæl i dampskift

Dampen i de lange ledninger under København skal skiftes ud med vand. Dansk Fjernvarme har mødt Bo Jensen Møller, der er sektionsleder hos HOFOR til en snak om, hvad de laver under jorden.

15. maj 2018

Jesper Frost Rasmussen ny formand for Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarmes bestyrelse har udpeget formand og formandskab for fjernvarmeselskabernes forening. Ny formand er Jesper Frost Rasmussen, der er borgmester i Esbjerg.

15. maj 2018

Folketinget stemmer grønt til lavere elvarmeafgift

Et bredt flertal i Folketinget har netop stemt ja til en midlertidig reduktion i elvarmeafgiften. Vedtagelsen glæder Dansk Fjernvarme, der samtidig håber på permanent reduktion.

22. jun 2018 Navnenyt

Morsø Forsyning ansætter direktør

Morsø Forsyning har udnævnt Vivian S. Søndergård som ny direktør.

21. jun 2018 Navnenyt

Ny direktør for Energistyrelsen

Kristoffer Böttzauw er ny direktør for Energistyrelsen.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

15. jun 2018 Presseklip

Regeringen får kritik for ikke at gøre EU-aftale grøn nok

LÆS I DAG: Regeringen får kritik for ikke at gøre EU-aftale grøn nok. Fjernvarmeselskab skyld i sprængte rør. Idéoplæg: Flis til Helsingør skal transporteres med tog. Energinet tvivler fortsat. Danfoss åbner supermarked, tankstation og fjernvarmeværk.

14. jun 2018 Presseklip

Laveste varmepris giver 2,1 millioner kroner mere til boligkøb

LÆS I DAG: Laveste varmepris giver 2,1 millioner kroner mere til boligkøb. Kæmperegning venter fjernvarmebrugere i Aalborg. Energi fra oven i Karup seneste måned. Eniig Varme søger kandidater til bestyrelsen.

13. jun 2018 Presseklip

Fjernvarmen i København er blevet grønnere

LÆS I DAG: Fjernvarmen i København er blevet grønnere. Helsingør kan forsynes med flis via tog. Hele Jelling får varme fra solen. Sæby udvider med mere solvarme. Dansk Fjernvarme flytter sammen med gode partnere. Højspændingsledning skal ned i jorden.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

19. jun 2018 Navnenyt

Ny bestyrelse i Dansk Kraftvarme Kapacitet

To er trådt ind i Dansk Kraftvarme Kapacitets bestyrelse. 

18. jun 2018 Navnenyt

Lilleholt får ny særlig rådgiver

Venstres pressechef, Jens Kloppenborg, og energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholts særlige rådgiver Andreas Thyrring, bytter job.

11. jun 2018 Navnenyt

Ny driftsleder til Ærøskøbing

Efter 26 år hos Ærøskøbing Fjernvarme afløses Jan Ivert Kristensen som driftsleder af Frank Maar, der flytter til fra Sjælland.

04. jun 2018 Navnenyt

Carsten Smidt er ny direktør for det nye Forsyningstilsyn

Den 1. juli skifter Energitilsynet navn til Forsyningstilsynet - og samtidig er det med en ny mand ved roret, Carsten Smidt. Han har tidligere haft en lang karriere i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

23. maj 2018 Navnenyt

Danske Vandværker får ny direktør

Susan Münster har erfaring fra forsyningsvirksomheder med, når hun tiltræder som ny direktør i Danske Vandværker 1. august.

14. maj 2018 Navnenyt

Ny departementschef i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet

Energistyrelsens direktør Morten Bæk er ny departementschef i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet.