07. maj 2018 Presseklip

Cepos: Regeringsudspil vil give job til 400 personer

LÆS I DAG: Cepos: Regeringsudspil vil give job til 400 personer. Synergi hilser S-udspil velkommen. Ros til målrettet reduktion af elvarmeafgiften.1.500 kroner tilbage i varme. Leca-værk bliver grønnere. Rom-beboere er utilfreds med varmeværk.

Nordjyske Stiftstidende:
Cepos: Regeringsudspil vil give job til 400 personer
Regeringens energiudspil skaber job til 400 personer, vurderer den borgerlig-liberale tænketank Cepos. Dermed når statsminister Lars Løkke Rasmussens reformer siden valget op på 3.850 personer af den samlede en ambition på 55.000-60.000 personer, skriver Nordjyske. 

- I regeringens udspil lettes elafgiften, elvarmeafgiften og afgifterne for liberale erhverv. Afgiftslempelserne indebærer grundlæggende, at der kan købes flere varer for en ekstra arbejdstime. Det øger arbejdsudbuddet ifølge vismændene og Finansministeriet, siger cheføkonom Mads Lundby Hansen, Cepos.

Han mener, at det er bidende nødvendigt at få flere i arbejde, når samfundet er på vej i højkonjunktur.

_____

JydskeVestkysten:
Synergi hilser S-udspil velkommen
Interesseorganisationen Synergi, der er stiftet af Danfoss, Grundfos, Rockwool og Velux, hilser det nye energiudspil fra Socialdemokratiet velkommen.

- Vi har de rette forudsætninger for at gøre vores grønne omstilling til en motor for vækst og jobskabelse i Danmark. En ambitiøs og bred energiaftale vil danne et fundament for fremtidens vækst og arbejdspladser i Danmark. Derfor er det positivt, at der nu lægges op til et højere ambitionsniveau, siger bestyrelsesformand for Synergi Christian Jølck, i en pressemeddelelse.

Kim Nøhr Skibsted, næstformand for Synergi, tilføjer at Socialdemokratiet efter Synergis mening kommer med en række gode konkrete forslag, som langt hen ad vejen sætter den rigtige retning og det rette ambitionsniveau.

_____

Kamikposten:
Ros til målrettet reduktion af elvarmeafgiften
Det grønlandske medie Kamikposten.gl bringer Danske Fjernvarmes kommentar til det klima- og miljøpolitiske udspil, Socialdemokratiet netop har fremlagt. Socialdemokratiet vil nedbringe CO2-udledningen i varmesektoren permanent ved at nedsætte elvarmeafgiften, og det vil give fjernvarmeselskaberne mulighed for at investere i store eldrevne varmepumper.

– Vi skal bruge langt mere el i varmesektoren og vejen derhen er permanent at reducere elvarmeafgiften målrettet de store varmepumper i fjernvarmen. Det er nu et forslag som både regeringen og Socialdemokraterne har på deres ønskeseddel og som der derfor burde være bred opbakning til, siger direktør i Dansk Fjernvarme Kim Mortensen ifølge Kamikposten.gl.

Kim Mortensen glæder sig samtidig over, at skattelettelser gennem en bred reduktion i elafgiften ikke er blandt forslagene i Socialdemokratiets udspil. Det er derimod en langt større udnyttelse af overskudsvarmen. Og det skal ifølge Socialdemokratiet blandt andet ske ved at tilpasse afgiftssystemet og fjerne nogle af de administrative byrder, der i dag afholder mange virksomheder fra at udnytte overskudsvarmen.

_____

Randers Amtsavis:
Leca-værk bliver grønnere
Leca Danmark omstiller deres fabrik og dropper kul for at fyre fabrikkens store ovne op med primært dansk affaldstræ i stedet.

Omstillingen skal halvere fabrikkens CO2-udslip, oplyser direktør Jesper Schmidt.

Produktionen giver en del overskudsvarme, og Leca Danmark håber engang i fremtiden at kunne sælge varmen til fjernvarme.

- Vi har været i dialog med både Hadsten og Randers om mulig levering af varme til dele af de to byer, men vi har aktuelt ingen aftaler i hus. Nu koncentrerer vi os om projektet med at gøre vores egen produktion mere bæredygtig, så må det med fjernvarmen komme senere. I hvert fald bliver vores nye anlæg forberedt til også at kunne levere fjernvarme, siger Jesper Schmidt.

_____

Dagbladet Holstebro-Struer:
1.500 kroner tilbage i varme
Et stærkt år hos Lemvig Biogas og Lemvig Varmeværk betyder, at de lokale forbrugeres varmeregning bliver 1.500 kroner lavere i år, skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

Varmeprisen for et standardhus falder dermed til omkring 5.600 kroner om året, som understreger, at Lemvig Varmeværk er blandet de billigste varmeværker i Danmark.

- Høj betaling for el produceret på biogas kombineret med stor biogasproduktion og stabilt gasforbrug sikrede god økonomi for begge selskaber, konstaterer bestyrelsesformændene Sonny Finn Jørgensen, Lemvig Varmeværk, og Gustav Madsen, Lemvig Biogas.

Lemvig Biogas nåede rekordproduktion på 8,4 millioner kubikmeter gas til Lemvig Varmeværk via Lemvig Gasdistribution, som gav overskud hos Lemvig Biogas på cirka 1,8 millioner kroner, mens Lemvig Varmeværk tjente cirka 20 millioner kroner.

_____

Folkebladet Lemvig:
Rom-beboere er utilfreds med varmeværk
Beboere i byen Rom i det vestlige Jylland forsøger nu at få aktiveret kommunen for at lægge pres på Lemvig Varmeværk. Det drejer sig om, at beboerne gerne vil på fjernvarmenettet – hvilket ikke længere er en del af planerne hos varmeværket.

Ifølge Lemvig Fjernvarmeværk er der ikke økonomi i at lave en ledning til Rom by, fordi der ikke er beboere nok til at gøre det rentabelt. Men den forklaring tager beboerne i Rom ikke for gode varer, og de lægger nu pres på kommunen i håb om, at det kan få varmeværket til at ændre holdning.

- Jeg fyrer med olie, og det må da også være i kommunes interesse at få os med på fjernvarmen, når man tænker på den landdistrikt-politik, man gerne vil føre. Der er kun et par kilometer fra Rom by til varmeværket, og hvorfor kan vi så ikke komme med, når andre villa- og industrikvarterer kan, siger en af beboerne i Rom, Flemming Henningsen, til Folkebladet Lemvig.

Konkret har beboerne lavet en underskriftsindsamling som samtlige beboere i Rom har skrevet under på, og den er nu afleveret til kommunen. Fra kommunens side er man afventende, da Lemvig Varmeværk endnu ikke har afleveret en projektbeskrivelse på de nye ledninger – som altså foreløbig går uden om Rom.

Nyheder

17. maj 2018

Web-TV: HOFOR når milepæl i dampskift

Dampen i de lange ledninger under København skal skiftes ud med vand. Dansk Fjernvarme har mødt Bo Jensen Møller, der er sektionsleder hos HOFOR til en snak om, hvad de laver under jorden.

15. maj 2018

Jesper Frost Rasmussen ny formand for Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarmes bestyrelse har udpeget formand og formandskab for fjernvarmeselskabernes forening. Ny formand er Jesper Frost Rasmussen, der er borgmester i Esbjerg.

15. maj 2018

Folketinget stemmer grønt til lavere elvarmeafgift

Et bredt flertal i Folketinget har netop stemt ja til en midlertidig reduktion i elvarmeafgiften. Vedtagelsen glæder Dansk Fjernvarme, der samtidig håber på permanent reduktion.

07. maj 2018

Web-TV: Fjernvarmen spiller central rolle, mener Jens Joel

Socialdemokratiet præsenterede torsdag deres partiets klima- og miljøpolitik. Det var også et udspil til en ny energiaftale. Det punkt spurgte Dansk Fjernvarme efterfølgende ind til ved energiordfører Jens Joel. Se interviewet herunder.

26. apr 2018

Aalborg: "Udspillet fremmer vores grønne omstilling"

I Aalborg er energiudspillet godt nyt for kollektive varmepumper og andre grønne planer.

26. apr 2018

Haderup: "Udspillet har gode incitamenter for en varmepumpe hos os"

Regeringens skitserede ophævning af kraftvarmekravet og brændselsbindingen samt den sænkede elafgift leder Haderup Kraftvarmeværk i retning af en luft til luft-varmepumpe.

26. apr 2018

Sønderborg: "Et godt skridt i den rigtige retning"

Regeringens udspil til en ny energiaftale modtages positivt af Sønderborg Fjernvarme, der dog gerne ser en ens behandling af alle værker omkring ophævelse af bindinger.

24. apr 2018

Ny stor havmøllepark bør ligge ved Horns Rev

En kommende havmøllepark bør placeres hvor den producerer mest og hvor efterspørgslen efter strøm er størst, lyder det fra borgmesteren i Esbjerg. Dansk Fjernvarme efterlyser plan for, hvad vi skal bruge den grønne strøm til.

20. apr 2018

Informationsmøde om kommende kraftvarmeudbud

Nyt udbud af el-kapacitet fra kraftvarmeværkerne i Dansk Kraftvarme Kapacitet til elhandlerne er på trapperne.

19. apr 2018 Generalforsamling

Dansk Fjernvarme vælger ny bestyrelse

På en generalforsamling har Dansk Fjernvarme valgt ny bestyrelse. Formand og næstformænd udpeges på kommende bestyrelsesmøde.

18. apr 2018 Energi på toppen

Politikerne: Ny energiaftale skal løse den gordiske knude

Der skal findes løsninger, der sikrer bedre samspil mellem energiteknologierne. Og der skal findes løsning på udfordringen med bortfald af grundbeløb, lød det fra det politiske panel på Energi på Toppen.

14. maj 2018 Navnenyt

Ny departementschef i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet

Energistyrelsens direktør Morten Bæk er ny departementschef i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet.

09. maj 2018 Presseklip

Partierne kappes om at være grønnest

LÆS I DAG: Partierne kappes om at være grønnest. Regeringen har nedsat grønt vækstteam. Fjernvarme Fyn investerer 400 millioner. Formand vil ikke love stort prisfald. Verdo sænker prisen. Blokade af kraftvarmeværk i København.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

08. maj 2018 Presseklip

Klimarådet vil have skærpede kriterier på biomasse

LÆS I DAG: Klimarådet vil have skærpede kriterier på biomasse. Politikere afviser afgifter på biomasse. Forsyning Helsingør: Flis er en vigtig trædesten. Afgift på biomasse kan bringe kul tilbage. Energitilsynets skæbne er beseglet. Privateje dyrere end forbrugereje. Stor interesse for fjernvarme i Paris. 2017 blev et godt år for Fjernvarme Fyn.

04. maj 2018 Presseklip

Bolden er givet op til nyt energiforlig

LÆS I DAG: Bolden er givet op til nyt energiforlig. Grøn Fond er central i S-udspil til energiforhandlinger. Flere efterlyser fokus på energispareordning. Fremsynet S-forslag om kollektiv opvarmning. Gråvejr giver højere priser hos Gram Fjernvarme.

03. maj 2018 Presseklip

Klimarådet efterlyser debat om biomasse

LÆS I DAG: Klimarådet efterlyser debat om biomasse. Dansk energieksport har det fortsat svært. Fusion mellem Gråsten og Sønderborg kan ikke lade sig gøre. Hinnerup Fjernvarme kan måske udvide nettet. SE-koncernen hyrer sig selv til energibesparelser til spotpris 

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

03. maj 2018 Navnenyt

Mindeord over Henning Elmstrøm

Næstformand for Nørre Alslev Fjernvarmeværk, Gert Clausen, skriver mindeord over formand Henning Elmstrøm.  

03. maj 2018 Navnenyt

Henrik Andersen fylder rundt

Projektchef i DFP, Henrik Andersen, fylder 60 år den 22. maj.

02. maj 2018 Navnenyt

Ny direktør i DIN Forsyning

Christian Udby Olesen begynder som adm. direktør for DIN Forsyning 1. august. 


 

30. apr 2018 Navnenyt

Løgumkloster Fjernvarme fylder 60

Jubilæet fejres den 22. maj. 

26. apr 2018 Navnenyt

Knud Erik Madsen fylder 60

Afdelingsdirektør i Østergaard Enterprise, Knud Erik Madsen, fejrer 60 års fødselsdag fredag den 18. maj.