03. maj 2018 Presseklip

Klimarådet efterlyser debat om biomasse

LÆS I DAG: Klimarådet efterlyser debat om biomasse. Dansk energieksport har det fortsat svært. Fusion mellem Gråsten og Sønderborg kan ikke lade sig gøre. Hinnerup Fjernvarme kan måske udvide nettet. SE-koncernen hyrer sig selv til energibesparelser til spotpris 

Altinget:
Klimarådet efterlyser debat om biomasse
Regeringens energiudspil har en stor mangel, mener formanden for Klimarådet, Peter Birch Sørensen. Overfor Altinget peger han på, at regeringen gør alt for lidt ud af, hvad man vil gøre ved den største vedvarende energikilde i den danske energiforsyning; biomasse.

- Man kunne godt ønske sig en diskussion af, hvordan vi sikrer, at det faktisk gavner klimaet, at vi omstiller til biomasse, siger formanden, der sammen med sine rådskollegaer på mandag i næste uge netop vil offentliggøre en rapport om biomasse.

Biomasse bliver rubriceret som CO2-neutralt, og derfor bliver det i store del af den danske energiforsyning anset for at være en vej til en fossilfri fremtid. Den mulighed har Klimarådet fokus på i sin rapport, selv om Peter Birch Sørensen holder kortene tæt på kroppen endnu.

- Vi har en længere diskussion af, hvilke forudsætninger der skal være opfyldt, før man kan tale om en klar fordel for klimaet ved at erstatte fossile brændsler. Umiddelbart er den mest sikre effekt ved biomasse, at der bliver udledt CO2, når det brændes af – ovenikøbet ofte mere, end når man brænder kul af, siger Peter Birch Sørensen til Altinget.

Klimarådet offentliggør sin rapport om biomasse på et pressemøde mandag kl. 10.

_____

EnergiWatch:
Dansk energieksport har det fortsat svært
En ny opgørelse viser, at den danske eksport af grøn eksportteknologi fortsat har det svært. Ifølge rapporten, som EnergiWatch har læst, faldt eksporten af vindmøller, biomasseanlæg og anden teknologi således med knap 4 milliarder kroner fra 2016 til 2017 – et fald på 8,4 procent.

Samlet set er der dog tale om, at den samlede eksport – og især eksport af teknologi til fossil afbrænding – næsten er uændret fra 2016 til 2017. Den samlede eksport af energiteknologi var således stort uændret i forhold til 2016 på 85 milliarder kroner.

- Samlet set steg eksporten en smule i 2017. Men værdien af serviceeksporten er behæftet med usikkerhed, da det er udtryk for et skøn, og set over de seneste tre år er der en afmatning i tallene, siger branchedirektør i DI, Troels Ranis.

Han erkender, at navnlig eksporten grøn energiteknologi er faldet, og han peger på, at det navnlig skyldes, at det tyske marked giver problemer. Ifølge rapporten er salget af den type teknologi mere end halveret over de foregående to år.

_____

JydskeVestkysten:
Fusion mellem Gråsten og Sønderborg kan ikke lade sig gøre
Gråsten Fjernvarme vil svært gerne fusionere med Sønderborg Fjernvarme blandt andet på grund af det snart mistede grundbeløb, skriver JydskeVestkysten.

- Det er forbrugerne, der kommer til at betale den regning. Vi ser frem mod en prisstigning. Hvis vi var sammen med Sønderborg Fjernvarme, så ville det blive nivelleret ud, og vi ville finde et fælles prisleje, siger formanden Morten Sommer.

Han ser også andre stordriftsfordele som ved anlæggelse af nye røranlæg, anskaffelse af ny tank og indkøb af biobrændsel.

Fusionen kan dog for nærværende ikke gennemføres, da Gråsten Andelsboligforening er imod og kan forhindre den ekstraordinære generalforsamling, fusionen i givet fald skulle vedtages på.

_____

Jyllands-Posten:
Hinnerup Fjernvarme kan måske udvide nettet
To nye lokalplaner baner vej for, at fjernvarme alligevel kan blive den nye varmekilde i Korsholm og Norring. De to landsbyer får i øjeblikket varmen fra naturgas, men naturgasnettet må ikke længere udbygges, og derfor har teknik- og miljøudvalget bedt Hinnerup Fjernvarme om at beregne økonomien i at føre fjernvarme til både nye og gamle boliger i landsbyerne. 

- Fjernvarme er en miljøvenlig og billig varmekilde, så jeg håber, at endnu flere husstande i fremtiden er med på fjernvarmenettet, siger Anders G. Christensen (V), formand for teknik- og miljøudvalget.

_____

Finans:
SE-koncernen hyrer sig selv til energibesparelser til spotpris  
I SE har monopolselskabet Evonet indgået en aftale om energibesparelser til spotpris, så selskabets sønderjyske kunder de kommende år slipper billigere end ellers i energispareordningen, skriver Finans.

Evonet har monopol på el-nettet i Sønderjylland og har hyret søsterselskabet SE Rådgivning til at levere energibesparelser. Aftalen kan løbe op i 74 mio. kr., men målt per sparet kilowatt-time (kWh) er prisen nede på 33,5 øre per sparet kilowattime (kWh).

Udbuddet blev vundet i konkurrence med to andre selskaber og omfatter energibesparelser på 220 gWh i 2018 og 2019.

Nyheder

17. maj 2018

Web-TV: HOFOR når milepæl i dampskift

Dampen i de lange ledninger under København skal skiftes ud med vand. Dansk Fjernvarme har mødt Bo Jensen Møller, der er sektionsleder hos HOFOR til en snak om, hvad de laver under jorden.

15. maj 2018

Jesper Frost Rasmussen ny formand for Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarmes bestyrelse har udpeget formand og formandskab for fjernvarmeselskabernes forening. Ny formand er Jesper Frost Rasmussen, der er borgmester i Esbjerg.

15. maj 2018

Folketinget stemmer grønt til lavere elvarmeafgift

Et bredt flertal i Folketinget har netop stemt ja til en midlertidig reduktion i elvarmeafgiften. Vedtagelsen glæder Dansk Fjernvarme, der samtidig håber på permanent reduktion.

07. maj 2018

Web-TV: Fjernvarmen spiller central rolle, mener Jens Joel

Socialdemokratiet præsenterede torsdag deres partiets klima- og miljøpolitik. Det var også et udspil til en ny energiaftale. Det punkt spurgte Dansk Fjernvarme efterfølgende ind til ved energiordfører Jens Joel. Se interviewet herunder.

26. apr 2018

Aalborg: "Udspillet fremmer vores grønne omstilling"

I Aalborg er energiudspillet godt nyt for kollektive varmepumper og andre grønne planer.

26. apr 2018

Haderup: "Udspillet har gode incitamenter for en varmepumpe hos os"

Regeringens skitserede ophævning af kraftvarmekravet og brændselsbindingen samt den sænkede elafgift leder Haderup Kraftvarmeværk i retning af en luft til luft-varmepumpe.

26. apr 2018

Sønderborg: "Et godt skridt i den rigtige retning"

Regeringens udspil til en ny energiaftale modtages positivt af Sønderborg Fjernvarme, der dog gerne ser en ens behandling af alle værker omkring ophævelse af bindinger.

24. apr 2018

Ny stor havmøllepark bør ligge ved Horns Rev

En kommende havmøllepark bør placeres hvor den producerer mest og hvor efterspørgslen efter strøm er størst, lyder det fra borgmesteren i Esbjerg. Dansk Fjernvarme efterlyser plan for, hvad vi skal bruge den grønne strøm til.

20. apr 2018

Informationsmøde om kommende kraftvarmeudbud

Nyt udbud af el-kapacitet fra kraftvarmeværkerne i Dansk Kraftvarme Kapacitet til elhandlerne er på trapperne.

19. apr 2018 Generalforsamling

Dansk Fjernvarme vælger ny bestyrelse

På en generalforsamling har Dansk Fjernvarme valgt ny bestyrelse. Formand og næstformænd udpeges på kommende bestyrelsesmøde.

18. apr 2018 Energi på toppen

Politikerne: Ny energiaftale skal løse den gordiske knude

Der skal findes løsninger, der sikrer bedre samspil mellem energiteknologierne. Og der skal findes løsning på udfordringen med bortfald af grundbeløb, lød det fra det politiske panel på Energi på Toppen.

14. maj 2018 Navnenyt

Ny departementschef i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet

Energistyrelsens direktør Morten Bæk er ny departementschef i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet.

09. maj 2018 Presseklip

Partierne kappes om at være grønnest

LÆS I DAG: Partierne kappes om at være grønnest. Regeringen har nedsat grønt vækstteam. Fjernvarme Fyn investerer 400 millioner. Formand vil ikke love stort prisfald. Verdo sænker prisen. Blokade af kraftvarmeværk i København.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

08. maj 2018 Presseklip

Klimarådet vil have skærpede kriterier på biomasse

LÆS I DAG: Klimarådet vil have skærpede kriterier på biomasse. Politikere afviser afgifter på biomasse. Forsyning Helsingør: Flis er en vigtig trædesten. Afgift på biomasse kan bringe kul tilbage. Energitilsynets skæbne er beseglet. Privateje dyrere end forbrugereje. Stor interesse for fjernvarme i Paris. 2017 blev et godt år for Fjernvarme Fyn.

07. maj 2018 Presseklip

Cepos: Regeringsudspil vil give job til 400 personer

LÆS I DAG: Cepos: Regeringsudspil vil give job til 400 personer. Synergi hilser S-udspil velkommen. Ros til målrettet reduktion af elvarmeafgiften.1.500 kroner tilbage i varme. Leca-værk bliver grønnere. Rom-beboere er utilfreds med varmeværk.

04. maj 2018 Presseklip

Bolden er givet op til nyt energiforlig

LÆS I DAG: Bolden er givet op til nyt energiforlig. Grøn Fond er central i S-udspil til energiforhandlinger. Flere efterlyser fokus på energispareordning. Fremsynet S-forslag om kollektiv opvarmning. Gråvejr giver højere priser hos Gram Fjernvarme.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

03. maj 2018 Navnenyt

Mindeord over Henning Elmstrøm

Næstformand for Nørre Alslev Fjernvarmeværk, Gert Clausen, skriver mindeord over formand Henning Elmstrøm.  

03. maj 2018 Navnenyt

Henrik Andersen fylder rundt

Projektchef i DFP, Henrik Andersen, fylder 60 år den 22. maj.

02. maj 2018 Navnenyt

Ny direktør i DIN Forsyning

Christian Udby Olesen begynder som adm. direktør for DIN Forsyning 1. august. 


 

30. apr 2018 Navnenyt

Løgumkloster Fjernvarme fylder 60

Jubilæet fejres den 22. maj. 

26. apr 2018 Navnenyt

Knud Erik Madsen fylder 60

Afdelingsdirektør i Østergaard Enterprise, Knud Erik Madsen, fejrer 60 års fødselsdag fredag den 18. maj.