02. maj 2018 Presseklip

Videbæk har landets billigste fjernvarme lidt endnu

LÆS I DAG: Videbæk har landets billigste fjernvarme lidt endnu. Lemvig Varmeværk vil opvarme flere. DIN Forsyning får ny direktør. Rekordhøjt driftsresultat hos NRGI. EU-budget skal afspejle nye klimamål.

Herning Folkeblad:
Videbæk har landets billigste fjernvarme lidt endnu 
Fjernvarmeforbrugerne i Videbæk kan endnu varme sig på Danmarks billigste fjernvarme, skriver Herning Folkeblad.

- Igen har vi i 2017 leveret billig varme. Så billigt, at vi sidste år var det billigste fjernvarmeselskab i Danmark. Det bliver vi nok også i år. Men det bliver vi nok ikke til næste år, da vi mister grundbeløbet til vores elproduktion på kraftvarmeværket. Beløbet udgjorde i fjor cirka ni millioner kroner, siger formand Ingolf Nielsen, der dog kunne berolige med, at overskudsvarme fra Arla Foods Arinco kan afbøde noget af grundbeløbet.

Han betegner samarbejdet med Arla om netop overskudsvarme som en succes, der har leveret 56 procent af Videbæks varme i 2017. Succesen smitter også af på klimaet, da værket har mere end halveret sin CO2-udledning fra 11.240 tons i 2016 til 5.226 tons i 2017.

_____

Dagbladet Holstebro-Struer:
Lemvig Varmeværk vil opvarme flere
Lemvig Varmeværk håber at have en afklaring i august på, at der kan føres fjernvarme fra Lemvig til Lomborg og Ramme. Ideen er at føre en varmeledning fra varmeværket i Lemvig til Ramme og koble det på det eksisterende fjernvarmenet i byen, men for at projektet hænger sammen, skal der også sælges varme til både industriområdet i Rom samt i Lomborg by. I Rom har man sagt ja, men svarene mangler endnu for Lomme og Ramme by.

Forbrugerne i Lemvig skal imidlertid også acceptere de nye aftaler:

- Vi slås lidt med at få lavet sådan et tilbud, så det ikke bliver dyrere for Lemvigerne. Derfor lægger vi også op til, at der skal være en prisforskel for forbrugerne i Lemvig og i f.eks. Ramme i en 10-årig periode, men på stående fod har jeg ikke tallet, siger Sonny Finn Jørgensen.

_____

Pressemeddelelse: 
DIN Forsyning får ny direktør
Christian Udby Olesen bliver den nye direktør for DIN Forsyning – det meddeler det vestjyske forsyningsselskab i en pressemeddelelse. Christian Udby Olesen overtager efter Jesper Frost Rasmussen, der den 1. januar overtog borgmesterposten i Esbjerg Kommune.

Ifølge pressemeddelelsen fra DIN Forsyning har den nye direktør solid erfaring fra forsyningsbranchen, hvor han siden 2009 har været adm. direktør i forsyningsselskabet Arwos A/S. Desuden har han erfaring fra stillinger i kommunalt regi og i Grontmij Carl Bro, en af Europas største rådgivende ingeniørvirksomheder.

Derudover har Christian Udby Olesen også haft en plads i forretningsudvalget under DANVA i periode fra 2012 til 2016. Olesen tiltræder sin nye stilling den 1. august 2018.

_____

EnergiWatch:
Rekordhøjt driftsresultat hos NRGI
Der er fremgang på de fleste poster hos det andelsejede energiselskab NRGI, der kan melde om et rekordhøjt driftsresultat i 2017.

Energikoncernen har løftet både omsætningen og driftsresultatet i 2017, men den nu frasolgte forretningsenhed Veksø har trukket overskuddet væsentligt ned.

På bundlinjen henter selskabet et overskud på 253,99 mio. kr., hvilket er en forbedring fra de 243,47 mio. kr., man hentede i 2016. I regnskabet fremgår det nu solgte Veksø dog som en ophørt aktivitet, og selskabet kostede NRGI 104,5 mio. kr. i 2017. Året før tabte NRGI blot 15 mio. kr. på Veksø, der nu er blevet solgt til Hitsa. Dermed lyder overskuddet på blot 149,5 mio. kr. i 2017, hvor det inklusivt Veksø i 2016 var på 228,3 mio. kr.

I løbet af året kunne opkøbte NRGI selskaberne Gul Strøm og Natur-Energi, hvilket skulle have øget kundeporteføljen med 100.000. Det blev også til investeringer i vedvarende energi, hvilket NRGI har brugt 582 mio. kr. på via divisionen NRGI Renewables. Konkret er der tale om seks nye vindmøller og to solcelleparker.

_____

EnergiWatch:
EU-budget skal afspejle nye klimamål
EU-Kommissionen offentliggør i dag, onsdag, sit budget for perioden 2021-2027, og for bl.a. den danske energiforsyning bliver der skelet til, hvorvidt det nye budget afspejler de nye klimamål og i det hele taget tager hensyn til de klimaudfordringer som også EU har.

Det seneste budget har båret præg af, at den daværende klimakommissær, Connie Hedegaard, fik indført, at 20 procent af EU’s investeringer skal være klimarelaterede. Det er EU næsten kommet i mål med, og det kan derfor også være et princip, som kommissionen vil føre videre i det kommende budget.

Der er dog usikkerhed om det, og det skyldes i hovedsagen den britiske exit fra EU. P.t. er Storbritannien den fjerdestørste netobidragyder, fremgår det af Energiwatch, så der kommer et markant hul i budgettet, der bliver det første, hvor netop Storbritannien ikke figurerer.

Tidligere har 13 af EU’s energiansvarlige ministre – heriblandt Lars Chr. Lilleholt – offentliggjort et fælles brev. Her argumenterer de bl.a. for, at der fortsat skal være en villighed blandt medlemslandene til at leve op til klimamålene, og at det følgelig skal afspejle sig i budgettet for 2021-2027.

Forude venter en længere proces for at få vedtaget det nye budget. Det er således forventningen af både medlemslandene og Europa-Parlamentet realistisk set først vil kunne enes om en budgetramme sent i efteråret 2019 – og frygten går på, at det først vil kunne ske op mod sommeren 2020.

 

Nyheder

17. maj 2018

Web-TV: HOFOR når milepæl i dampskift

Dampen i de lange ledninger under København skal skiftes ud med vand. Dansk Fjernvarme har mødt Bo Jensen Møller, der er sektionsleder hos HOFOR til en snak om, hvad de laver under jorden.

15. maj 2018

Jesper Frost Rasmussen ny formand for Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarmes bestyrelse har udpeget formand og formandskab for fjernvarmeselskabernes forening. Ny formand er Jesper Frost Rasmussen, der er borgmester i Esbjerg.

15. maj 2018

Folketinget stemmer grønt til lavere elvarmeafgift

Et bredt flertal i Folketinget har netop stemt ja til en midlertidig reduktion i elvarmeafgiften. Vedtagelsen glæder Dansk Fjernvarme, der samtidig håber på permanent reduktion.

07. maj 2018

Web-TV: Fjernvarmen spiller central rolle, mener Jens Joel

Socialdemokratiet præsenterede torsdag deres partiets klima- og miljøpolitik. Det var også et udspil til en ny energiaftale. Det punkt spurgte Dansk Fjernvarme efterfølgende ind til ved energiordfører Jens Joel. Se interviewet herunder.

26. apr 2018

Aalborg: "Udspillet fremmer vores grønne omstilling"

I Aalborg er energiudspillet godt nyt for kollektive varmepumper og andre grønne planer.

26. apr 2018

Haderup: "Udspillet har gode incitamenter for en varmepumpe hos os"

Regeringens skitserede ophævning af kraftvarmekravet og brændselsbindingen samt den sænkede elafgift leder Haderup Kraftvarmeværk i retning af en luft til luft-varmepumpe.

26. apr 2018

Sønderborg: "Et godt skridt i den rigtige retning"

Regeringens udspil til en ny energiaftale modtages positivt af Sønderborg Fjernvarme, der dog gerne ser en ens behandling af alle værker omkring ophævelse af bindinger.

24. apr 2018

Ny stor havmøllepark bør ligge ved Horns Rev

En kommende havmøllepark bør placeres hvor den producerer mest og hvor efterspørgslen efter strøm er størst, lyder det fra borgmesteren i Esbjerg. Dansk Fjernvarme efterlyser plan for, hvad vi skal bruge den grønne strøm til.

20. apr 2018

Informationsmøde om kommende kraftvarmeudbud

Nyt udbud af el-kapacitet fra kraftvarmeværkerne i Dansk Kraftvarme Kapacitet til elhandlerne er på trapperne.

19. apr 2018 Generalforsamling

Dansk Fjernvarme vælger ny bestyrelse

På en generalforsamling har Dansk Fjernvarme valgt ny bestyrelse. Formand og næstformænd udpeges på kommende bestyrelsesmøde.

18. apr 2018 Energi på toppen

Politikerne: Ny energiaftale skal løse den gordiske knude

Der skal findes løsninger, der sikrer bedre samspil mellem energiteknologierne. Og der skal findes løsning på udfordringen med bortfald af grundbeløb, lød det fra det politiske panel på Energi på Toppen.

14. maj 2018 Navnenyt

Ny departementschef i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet

Energistyrelsens direktør Morten Bæk er ny departementschef i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet.

09. maj 2018 Presseklip

Partierne kappes om at være grønnest

LÆS I DAG: Partierne kappes om at være grønnest. Regeringen har nedsat grønt vækstteam. Fjernvarme Fyn investerer 400 millioner. Formand vil ikke love stort prisfald. Verdo sænker prisen. Blokade af kraftvarmeværk i København.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

08. maj 2018 Presseklip

Klimarådet vil have skærpede kriterier på biomasse

LÆS I DAG: Klimarådet vil have skærpede kriterier på biomasse. Politikere afviser afgifter på biomasse. Forsyning Helsingør: Flis er en vigtig trædesten. Afgift på biomasse kan bringe kul tilbage. Energitilsynets skæbne er beseglet. Privateje dyrere end forbrugereje. Stor interesse for fjernvarme i Paris. 2017 blev et godt år for Fjernvarme Fyn.

07. maj 2018 Presseklip

Cepos: Regeringsudspil vil give job til 400 personer

LÆS I DAG: Cepos: Regeringsudspil vil give job til 400 personer. Synergi hilser S-udspil velkommen. Ros til målrettet reduktion af elvarmeafgiften.1.500 kroner tilbage i varme. Leca-værk bliver grønnere. Rom-beboere er utilfreds med varmeværk.

04. maj 2018 Presseklip

Bolden er givet op til nyt energiforlig

LÆS I DAG: Bolden er givet op til nyt energiforlig. Grøn Fond er central i S-udspil til energiforhandlinger. Flere efterlyser fokus på energispareordning. Fremsynet S-forslag om kollektiv opvarmning. Gråvejr giver højere priser hos Gram Fjernvarme.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

03. maj 2018 Navnenyt

Mindeord over Henning Elmstrøm

Næstformand for Nørre Alslev Fjernvarmeværk, Gert Clausen, skriver mindeord over formand Henning Elmstrøm.  

03. maj 2018 Navnenyt

Henrik Andersen fylder rundt

Projektchef i DFP, Henrik Andersen, fylder 60 år den 22. maj.

02. maj 2018 Navnenyt

Ny direktør i DIN Forsyning

Christian Udby Olesen begynder som adm. direktør for DIN Forsyning 1. august. 


 

30. apr 2018 Navnenyt

Løgumkloster Fjernvarme fylder 60

Jubilæet fejres den 22. maj. 

26. apr 2018 Navnenyt

Knud Erik Madsen fylder 60

Afdelingsdirektør i Østergaard Enterprise, Knud Erik Madsen, fejrer 60 års fødselsdag fredag den 18. maj.