26. apr 2018 Presseklip

S bliver udfordret på energiforhandlinger

LÆS I DAG: S bliver udfordret på energiforhandlinger. IDA: Stor eksportgevinst forude. Ewii skal fortsat sponsorere Royal Arena. Regeringen udbygger VE og overskudsvarme i udspil. Facebookvarme er et skridt nærmere. Mere overskudsvarme fra glas i Fensmark? 

Altinget:
S bliver udfordret på energiforhandlinger
Når regeringen torsdag formiddag lancerer sit udspil til et nyt energiforlig, er det samtidig startskuddet til intense forhandlinger henover resten af foråret og forsommeren. Og selvom regeringen vil lægge op til et bredt forlig, så vil det lige så meget være endnu er forsøg fra ikke mindst Venstre på at isolere Socialdemokratiet i forhold til resten af den røde blok i Folketinget.

Det er vurderingen fra den politiske kommentator, Hans Engell, der overfor Altinget giver udtryk for, at den senere tids arbejde med at få sig en grøn klimaprofil hos bl.a. Venstre har et helt andet formål end det. Den grønne dagsorden må for alt i verden ikke blive et samlingspunkt for partierne på venstrefløjen i dansk politik.

- Hvis Socialdemokratiet lægger afstand til resten af den røde blok, bliver det sværere for dem at gå samlet ind i en valgkamp, og det bliver deres svaghed og de blå partiers styrke, lyder forklaringen fra Hans Engell.

En anden politisk kommentator, Peter Goll, mener dog, at statsminister Lars Løkke Rasmussen har en lidt anderledes dagsorden, hvor han rent faktisk ikke ønsker at få Socialdemokratiet med omkring en energipolitisk aftale.

- Løkkes drømmescenarie er, hvis det kan lykkes ham at samle hele sin egen blok og få Radikale med uden Socialdemokratiet, så han får splittet rød blok, siger Peter Goll til Altinget.

_____

Altinget:
IDA: Stor eksportgevinst forude
Danmark står rigtig stærkt på eksport af cleantech, fremgår det af en analyse og en udmelding fra IDA – ingeniørforeningen i Danmark – der netop har offentliggjort 29 anbefalinger til de forestående forhandlinger om et nyt energiforlig.

På falderebet til regeringens udspil lancerer IDA sine anbefalinger i Altinget med et ønske om at bringe Danmark i cirkulær balance. IDA udpeger de tre mest produktive områder i energisektoren, som ifølge ingeniørerne rummer 80 procent af beskæftigelsen i den dansk cleantech-industri: energi, vand og affald.

Hovedbudskabet fra IDA er ifølge Altinget, at Danmark har en stærk position indenfor cleantech, men at det kræver fokus at bevare og udbygge den. Og det skal ske ved at gå nye veje, påpeger IDA, der til gengæld ”lover” store gevinster, hvis det bliver tilfældet.

- Uanset gevinsternes størrelse, indløser de ikke sig selv. Politikerne skal spille med og turde stille ambitiøse mål og krav for en bæredygtig omstilling af Danmark. Samtidig skal de sikre, at der er de nødvendige midler til den forskning og udvikling, som skal gøre gode ideer til bæredygtige produkter, siger formand Thomas Damkjær Petersen til Altinget.

_____

EnergiWatch:
Ewii skal fortsat sponsorere Royal Arena
Ewii vil med ny sponsorstrategi fokusere på amatørerne og det lokale i Trekantområdet. Men de kan ikke slippe for at sponsorere Royal Arena i København. Det kom frem, da Ewii fremlagde sin nye sponsorstrategi onsdag aften. Det skriver EnergiWatch.

Aftalen koster 3,5-4 millioner kroner om året og løber frem til 2020.

- Vi har fortsat det sponsorat, indtil det udløber, og så har vi ikke længere det, lyder det kortfattet fra adm. direktør Lars Bonderup Bjørn ifølge EnergiWatch.

Direktøren konstaterer, at der fortsat arbejdes på at komme ud af aftalen før tid, ligesom sponsoratet med Odense Stadion ophører til sommer.

Fremover vil Ewii koncentrere sig om lokale klubber og foreninger, når det gælder sponsorater.

_____

Politiken:
Regeringen udbygger VE og overskudsvarme i udspil
Regeringens energiudspil 'Energi - til et grønt Danmark' barberer energiafgifter, udbygger vedvarende energi, nedlægger energispareordningen og opretter nye puljer til energieffektivitet og overskudsvarme, skriver Politiken.

Klimarådet, som er regeringens klimarådgiver, opfordrer til at omlægge afgifterne, så energiafgifterne afskaffes, og CO2-udledningen i stedet beskattes. Men den vej ønsker regeringen ikke at gå, da det kolliderer med regeringens skattestop.

Regeringen vil over flere år sænke elafgiften fra 91 øre til 66 øre og elvarmeafgiften fra 25 øre til 15 øre per kilowatt-time.

Energispareordningen fortsætter ind til 2020, men erstattes så af en udbudspulje til virksomhederne. Til gengæld er det ikke sikkert, at puljer til energirenovering af bygninger er tale.

_____

Fyens Stiftstidende:
Facebookvarme er et skridt nærmere
Byggeriet af den varmecentral, der skal lave overskudsvarme fra Facebook om til fjernvarme, er i gang. Fjernvarme Fyn har nemlig taget først spadestik til Tietgenbyens Varmecentral, som om et par år vil sende varme ud til 6.900 husstande i Odense. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Kølevandet fra Facebook vil kun være 25-30 grader varmt, så varmecentralen skal hæve temperaturen med yderligere 45-50 grader, før det varme vand kan sendes ud til forbrugerne.
Forretningsudviklingschef i Fjernvarme Fyn, Kim Winther, vil ikke afsløre, hvad anlægget kommer til at koste. Men ifølge ham er der både økonomi og grøn ræson i øvelsen.

- Jeg vil nok ikke gå så langt som at love, at vi kan sætte vores i forvejen lave varmepris ned som følge af varmepumpeanlægget, men det betyder, at overskudsvarmen fra Facebook gør varmen lidt grønne, uden at det kommer til at påvirke varmeprisen, siger Kim Winther, forretningsudviklingschef i Fjernvarme Fyn til Fyens Stiftstidende.

Varmen fra Facebook bliver en del af Fjernvarme Fyns ambition om helt at droppe kulfyring inden 2030. Facebook vil nemlig bruge 100 procent grøn energi til datacentret.

_____

Pressemeddelelse:
Mere overskudsvarme fra glas i Fensmark?
Glasvirksomheden Ardagh fremstiller flasker, men også overskudsvarme til Fensmark Fjernvarme, skiver Gate 21.

Nu udskifter Ardagh en glasovn, som kan gøre, at mere af fabrikkens overskudsvarme kan udnyttes. Den udvikling hilser Næstved kommune og Fensmark Fjernvarme velkommen.

- I Næstved Kommune er målet, at 45 procent af energiforbruget i 2030 skal komme fra vedvarende energi. Samtidig vil vi reducere vores CO2-udledning med 50 procent. En af de største indsatser for at nå de mål, er at udbrede klimavenlig fjernvarme i kommunen, hvilket samtidig er god økonomi for den enkelte husstand. Så det giver god mening både for klimaet og privatøkonomien, siger Søren Revsbæk, formand for teknisk udvalg i Næstved Kommune.

Fensmark har som mål, at fjernvarmen dækker 90 procent af byens forbrug i 2035. Samarbejdet med Ardagh er en stærk forudsætning for at nå det mål.

 

 

 

 

Nyheder

17. maj 2018

Web-TV: HOFOR når milepæl i dampskift

Dampen i de lange ledninger under København skal skiftes ud med vand. Dansk Fjernvarme har mødt Bo Jensen Møller, der er sektionsleder hos HOFOR til en snak om, hvad de laver under jorden.

15. maj 2018

Jesper Frost Rasmussen ny formand for Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarmes bestyrelse har udpeget formand og formandskab for fjernvarmeselskabernes forening. Ny formand er Jesper Frost Rasmussen, der er borgmester i Esbjerg.

15. maj 2018

Folketinget stemmer grønt til lavere elvarmeafgift

Et bredt flertal i Folketinget har netop stemt ja til en midlertidig reduktion i elvarmeafgiften. Vedtagelsen glæder Dansk Fjernvarme, der samtidig håber på permanent reduktion.

07. maj 2018

Web-TV: Fjernvarmen spiller central rolle, mener Jens Joel

Socialdemokratiet præsenterede torsdag deres partiets klima- og miljøpolitik. Det var også et udspil til en ny energiaftale. Det punkt spurgte Dansk Fjernvarme efterfølgende ind til ved energiordfører Jens Joel. Se interviewet herunder.

26. apr 2018

Aalborg: "Udspillet fremmer vores grønne omstilling"

I Aalborg er energiudspillet godt nyt for kollektive varmepumper og andre grønne planer.

26. apr 2018

Haderup: "Udspillet har gode incitamenter for en varmepumpe hos os"

Regeringens skitserede ophævning af kraftvarmekravet og brændselsbindingen samt den sænkede elafgift leder Haderup Kraftvarmeværk i retning af en luft til luft-varmepumpe.

26. apr 2018

Sønderborg: "Et godt skridt i den rigtige retning"

Regeringens udspil til en ny energiaftale modtages positivt af Sønderborg Fjernvarme, der dog gerne ser en ens behandling af alle værker omkring ophævelse af bindinger.

24. apr 2018

Ny stor havmøllepark bør ligge ved Horns Rev

En kommende havmøllepark bør placeres hvor den producerer mest og hvor efterspørgslen efter strøm er størst, lyder det fra borgmesteren i Esbjerg. Dansk Fjernvarme efterlyser plan for, hvad vi skal bruge den grønne strøm til.

20. apr 2018

Informationsmøde om kommende kraftvarmeudbud

Nyt udbud af el-kapacitet fra kraftvarmeværkerne i Dansk Kraftvarme Kapacitet til elhandlerne er på trapperne.

19. apr 2018 Generalforsamling

Dansk Fjernvarme vælger ny bestyrelse

På en generalforsamling har Dansk Fjernvarme valgt ny bestyrelse. Formand og næstformænd udpeges på kommende bestyrelsesmøde.

18. apr 2018 Energi på toppen

Politikerne: Ny energiaftale skal løse den gordiske knude

Der skal findes løsninger, der sikrer bedre samspil mellem energiteknologierne. Og der skal findes løsning på udfordringen med bortfald af grundbeløb, lød det fra det politiske panel på Energi på Toppen.

14. maj 2018 Navnenyt

Ny departementschef i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet

Energistyrelsens direktør Morten Bæk er ny departementschef i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet.

09. maj 2018 Presseklip

Partierne kappes om at være grønnest

LÆS I DAG: Partierne kappes om at være grønnest. Regeringen har nedsat grønt vækstteam. Fjernvarme Fyn investerer 400 millioner. Formand vil ikke love stort prisfald. Verdo sænker prisen. Blokade af kraftvarmeværk i København.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

08. maj 2018 Presseklip

Klimarådet vil have skærpede kriterier på biomasse

LÆS I DAG: Klimarådet vil have skærpede kriterier på biomasse. Politikere afviser afgifter på biomasse. Forsyning Helsingør: Flis er en vigtig trædesten. Afgift på biomasse kan bringe kul tilbage. Energitilsynets skæbne er beseglet. Privateje dyrere end forbrugereje. Stor interesse for fjernvarme i Paris. 2017 blev et godt år for Fjernvarme Fyn.

07. maj 2018 Presseklip

Cepos: Regeringsudspil vil give job til 400 personer

LÆS I DAG: Cepos: Regeringsudspil vil give job til 400 personer. Synergi hilser S-udspil velkommen. Ros til målrettet reduktion af elvarmeafgiften.1.500 kroner tilbage i varme. Leca-værk bliver grønnere. Rom-beboere er utilfreds med varmeværk.

04. maj 2018 Presseklip

Bolden er givet op til nyt energiforlig

LÆS I DAG: Bolden er givet op til nyt energiforlig. Grøn Fond er central i S-udspil til energiforhandlinger. Flere efterlyser fokus på energispareordning. Fremsynet S-forslag om kollektiv opvarmning. Gråvejr giver højere priser hos Gram Fjernvarme.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

03. maj 2018 Navnenyt

Mindeord over Henning Elmstrøm

Næstformand for Nørre Alslev Fjernvarmeværk, Gert Clausen, skriver mindeord over formand Henning Elmstrøm.  

03. maj 2018 Navnenyt

Henrik Andersen fylder rundt

Projektchef i DFP, Henrik Andersen, fylder 60 år den 22. maj.

02. maj 2018 Navnenyt

Ny direktør i DIN Forsyning

Christian Udby Olesen begynder som adm. direktør for DIN Forsyning 1. august. 


 

30. apr 2018 Navnenyt

Løgumkloster Fjernvarme fylder 60

Jubilæet fejres den 22. maj. 

26. apr 2018 Navnenyt

Knud Erik Madsen fylder 60

Afdelingsdirektør i Østergaard Enterprise, Knud Erik Madsen, fejrer 60 års fødselsdag fredag den 18. maj.