25. apr 2018 Presseklip

Regeringen vil sænke elvarmeafgift permanent

LÆS I DAG: Regeringen vil sænke elvarmeafgift permanent. Varmepumper i spil i Viborg. Fjernvarmeprisen falder i Næstved Kommune. Varmekunderne har fordel af faldende omsætning. Skals-formand ærgrer sig over afgørelse. Fjernvarme Fyn tager første spadestik til Tietgenbyens Varmecentral.

Altinget:
Regeringen vil sænke elvarmeafgift permanent
Meget tyder på, at elvarmeafgiften fremover ikke blot bliver sænket midlertidigt, men permanent. Regeringen vil i hvert fald spille ud med over de kommende år at sænke afgiften fra de nuværende 40 øre pr. kWh til 15 øre pr. kWh.

Det er skatteminister Karsten Lauritzen, der overfor Altinget løfter sløret for en del af det samlede udspil til en nye energiaftale fra Regeringen – et udspil der forventes at blive endeligt og samlet offentliggjort torsdag formiddag.

- Vores meget høje elvarmeafgift er reelt en showstopper for den grønne omstilling. Den gør fossile brændsler mere attraktive for borgere at bruge til opvarmning. Det duer ikke. Vi skal bruge den grønne strøm, vi producerer, og derfor foreslår regeringen at sænke elvarmeafgiften yderligere, forklarer Karsten Lauritzen til Altinget.

Dansk Fjernvarme roser forslaget, fordi det vil være et incitament til fjernvarmeselskaberne om at investere i varmepumper.

- Det er nu, fjernvarmeselskaberne skal foretage investeringerne, og her er der brug for et længere perspektiv. Der er ingen tvivl om, at dette vil være med til at gøre de store varmepumper konkurrencedygtige, lyder kommentaren fra direktør hos Dansk Fjernvarme, Kim Mortensen.

_____

Viborg Stifts Folkeblad:
Varmepumper i spil i Viborg
Hvis varmeforsyningen fra Viborg Fjernvarme på sigt bliver med luft til vand-varmepumper, kan flere virksomheder og institutioner sende deres overskudsvarme ud til fjernvarme på nettet, skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Konsulentfirmaet Niras har regnet ud, at den løsning vil være den billigste og hurtigste i Viborg, fortalte direktør Morten Abildgaards på generalforsamlingen, da han gennemgik syv forskellige scenarier for varmeforsyningen.

Metoden forudsætter, at vandets temperatur sænkes fra 60-65 grader til 55 grader, og at decentrale varmepumper booster varmen op til de nødvendige temperaturer.

Desuden opsættes hos større forbrugere som boligblokke mindre varmepumpeanlæg, lige som to tredjedele af de 9.000 forbrugere skal have skiftet varmevekslere til en højteknologisk udgave, som kan håndtere de lavere temperaturer.

_____

Pressemeddelelse:
Fjernvarmeprisen falder i Næstved Kommune
De seneste tre år er fjernvarmeprisen for fire andelsejede fjernvarmeselskaber i Næstved Kommune faldet mellem 4,3 og 17,6 procent.

 

Samtidig har selskaberne omstillet deres produktion til at være mere miljørigtig, så 94 procent af produktionen i dag CO2-neutral og består af sol, flis, halm og overskudsvarme.

Fjernvarmeselskaberne er ejet af kunderne selv og er næsten i mål med den grønne omstilling. Der er dog stadig potentiale for at udnytte overskudsvarme fra eksempelvis dagligvarebutikker, som køler varme fra kølingsprocessen i deres frysere og køleanlæg.

_____

Viborg Stifts Folkeblad: 
Varmekunderne har fordel af faldende omsætning
Selv om omsætningen er braget ned fra 2013 til 2017, så er der glæde hos Viborg Fjernvarme. Den faldende omsætning er nemlig et tegn på, at priserne tilsvarende er raslet ned for naturgas, og det betyder, at forbrugerne betaler mindre for deres varme fra varmeværket.

Prisen for hver kWh er således dalet fra 64,48 øre i 2013 til 43,56 øre i 2017. Det kom frem på den årlige generalforsamling, der havde samlet op mod 300 deltagere i Tinghallen i Viborg. Det fortæller Viborg Stifts Folkeblad.

Medaljen har en bagside. Den lave pris på naturgas gør nemlig, at det fortsat er svært for fjernvarmen at konkurrere med de private naturgasfyr. Men her lod formand for Viborg Fjernvarme forstå, at man satser på endnu lavere priser på fjernvarmen i fremtiden, og at det vil lokke nye kunder til.

_____

Ugeavisen Møldrup-Ålestrup:
Skals-formand ærgrer sig over afgørelse
Landsretten har stadfæstet byrettens dom om at varmeværkerne Stoholm, Løgstrup og Skals har andel i efterregningen efter forsøget på at finde geotermi-varme i undergrunden i Kvols ved Viborg. Et projekt der havde kostet 165 millioner kroner da det af Viborg byråd blev lukket i 2012. Projektet var først ledet af Viborg Fjernvarme og siden af Energi Viborg. 

Formanden for Skals Fjernvarme Henrik Kristiansen, ærgrer sig over Kvols-afgørelsen, der nu har været behandlet i to retsinstanser. 

- Det er bare ærgerligt, jeg havde håbet at landsretten var kommet til en anden afgørelse. Nu er der to retsinstanser der har truffet den samme afgørelse, det må vi jo tage til efterretning, siger Henrik Kristiansen i en pressemeddelelse. 

Landsrettens afgørelse betyder, at varmeværket i Skals skal betale cirka 5,3 millioner kroner. Formanden håber, at regningen kan betales over fem år, hvilket vil svare til at et standardhus får en prisstigning svarende på 110-120 kroner om måneden.

_____

Pressemeddelelse:
Fjernvarme Fyn tager første spadestik til Tietgenbyens Varmecentral
Fjernvarme Fyn har taget første spadestik til overskudsvarmeanlægget i Tietgenbyen, som skal forvandle overskudsvarme fra Facebooks datacenter til fjernvarme.

Når anlægget sættes i drift i 2020, vil det levere grøn varme til 6.900 odenseanske husstande.

Varmepumpeanlægget får navnet Tietgenbyens Varmecentral og placeres overfor Facebooks datacenter i Tietgenbyen.

En central del af aftalen med Facebook er, at strømmen til anlægget skal stamme fra vedvarende energi. Derfor vil den producerede fjernvarme være CO2-neutral.

Nyheder

17. maj 2018

Web-TV: HOFOR når milepæl i dampskift

Dampen i de lange ledninger under København skal skiftes ud med vand. Dansk Fjernvarme har mødt Bo Jensen Møller, der er sektionsleder hos HOFOR til en snak om, hvad de laver under jorden.

15. maj 2018

Jesper Frost Rasmussen ny formand for Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarmes bestyrelse har udpeget formand og formandskab for fjernvarmeselskabernes forening. Ny formand er Jesper Frost Rasmussen, der er borgmester i Esbjerg.

15. maj 2018

Folketinget stemmer grønt til lavere elvarmeafgift

Et bredt flertal i Folketinget har netop stemt ja til en midlertidig reduktion i elvarmeafgiften. Vedtagelsen glæder Dansk Fjernvarme, der samtidig håber på permanent reduktion.

07. maj 2018

Web-TV: Fjernvarmen spiller central rolle, mener Jens Joel

Socialdemokratiet præsenterede torsdag deres partiets klima- og miljøpolitik. Det var også et udspil til en ny energiaftale. Det punkt spurgte Dansk Fjernvarme efterfølgende ind til ved energiordfører Jens Joel. Se interviewet herunder.

26. apr 2018

Aalborg: "Udspillet fremmer vores grønne omstilling"

I Aalborg er energiudspillet godt nyt for kollektive varmepumper og andre grønne planer.

26. apr 2018

Haderup: "Udspillet har gode incitamenter for en varmepumpe hos os"

Regeringens skitserede ophævning af kraftvarmekravet og brændselsbindingen samt den sænkede elafgift leder Haderup Kraftvarmeværk i retning af en luft til luft-varmepumpe.

26. apr 2018

Sønderborg: "Et godt skridt i den rigtige retning"

Regeringens udspil til en ny energiaftale modtages positivt af Sønderborg Fjernvarme, der dog gerne ser en ens behandling af alle værker omkring ophævelse af bindinger.

24. apr 2018

Ny stor havmøllepark bør ligge ved Horns Rev

En kommende havmøllepark bør placeres hvor den producerer mest og hvor efterspørgslen efter strøm er størst, lyder det fra borgmesteren i Esbjerg. Dansk Fjernvarme efterlyser plan for, hvad vi skal bruge den grønne strøm til.

20. apr 2018

Informationsmøde om kommende kraftvarmeudbud

Nyt udbud af el-kapacitet fra kraftvarmeværkerne i Dansk Kraftvarme Kapacitet til elhandlerne er på trapperne.

19. apr 2018 Generalforsamling

Dansk Fjernvarme vælger ny bestyrelse

På en generalforsamling har Dansk Fjernvarme valgt ny bestyrelse. Formand og næstformænd udpeges på kommende bestyrelsesmøde.

18. apr 2018 Energi på toppen

Politikerne: Ny energiaftale skal løse den gordiske knude

Der skal findes løsninger, der sikrer bedre samspil mellem energiteknologierne. Og der skal findes løsning på udfordringen med bortfald af grundbeløb, lød det fra det politiske panel på Energi på Toppen.

14. maj 2018 Navnenyt

Ny departementschef i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet

Energistyrelsens direktør Morten Bæk er ny departementschef i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet.

09. maj 2018 Presseklip

Partierne kappes om at være grønnest

LÆS I DAG: Partierne kappes om at være grønnest. Regeringen har nedsat grønt vækstteam. Fjernvarme Fyn investerer 400 millioner. Formand vil ikke love stort prisfald. Verdo sænker prisen. Blokade af kraftvarmeværk i København.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

08. maj 2018 Presseklip

Klimarådet vil have skærpede kriterier på biomasse

LÆS I DAG: Klimarådet vil have skærpede kriterier på biomasse. Politikere afviser afgifter på biomasse. Forsyning Helsingør: Flis er en vigtig trædesten. Afgift på biomasse kan bringe kul tilbage. Energitilsynets skæbne er beseglet. Privateje dyrere end forbrugereje. Stor interesse for fjernvarme i Paris. 2017 blev et godt år for Fjernvarme Fyn.

07. maj 2018 Presseklip

Cepos: Regeringsudspil vil give job til 400 personer

LÆS I DAG: Cepos: Regeringsudspil vil give job til 400 personer. Synergi hilser S-udspil velkommen. Ros til målrettet reduktion af elvarmeafgiften.1.500 kroner tilbage i varme. Leca-værk bliver grønnere. Rom-beboere er utilfreds med varmeværk.

04. maj 2018 Presseklip

Bolden er givet op til nyt energiforlig

LÆS I DAG: Bolden er givet op til nyt energiforlig. Grøn Fond er central i S-udspil til energiforhandlinger. Flere efterlyser fokus på energispareordning. Fremsynet S-forslag om kollektiv opvarmning. Gråvejr giver højere priser hos Gram Fjernvarme.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

03. maj 2018 Navnenyt

Mindeord over Henning Elmstrøm

Næstformand for Nørre Alslev Fjernvarmeværk, Gert Clausen, skriver mindeord over formand Henning Elmstrøm.  

03. maj 2018 Navnenyt

Henrik Andersen fylder rundt

Projektchef i DFP, Henrik Andersen, fylder 60 år den 22. maj.

02. maj 2018 Navnenyt

Ny direktør i DIN Forsyning

Christian Udby Olesen begynder som adm. direktør for DIN Forsyning 1. august. 


 

30. apr 2018 Navnenyt

Løgumkloster Fjernvarme fylder 60

Jubilæet fejres den 22. maj. 

26. apr 2018 Navnenyt

Knud Erik Madsen fylder 60

Afdelingsdirektør i Østergaard Enterprise, Knud Erik Madsen, fejrer 60 års fødselsdag fredag den 18. maj.