23. apr 2018 Presseklip

Et udspil om milliarder

LÆS I DAG: Et udspil om milliarder. Brædstrup Fjernvarme mangler syv millioner kroner. Oksbøllejren skal forsvare varmeprisen. Fjernvarmeselskaber arbejder fortsat på fusion. Helsingør får milliongevinst fra naturgassalg. Aars Fjernvarme bygger ny affaldssilo.

Politiken:
Et udspil om milliarder
Regeringen præsenterer sit energiudspil på torsdag. Og det handler om meget mere end grøn omstilling, skriver Politiken i en analyse.

Først og fremmest sker der noget på afgiftsområdet. Ifølge ”kilder tæt på forløbet” handler det om afgiftslettelser på et tocifret milliardbeløb frem mod 2030, oplyser avisen.

Og det er især elvarmeafgiften og afgiften på overskudsvarme, der har været på bordet.

Derudover mener Politiken, at regeringen vil lægge op til et paradigmeskifte i energipolitikken.

”Grøn politik skal fremover ikke måles på, hvor mange penge man bruger på eksempelvis vedvarende energi. Nej, den skal måles på, hvor meget grøn energi man får for pengene,” står der i dagens analyse.

Og det er især energispareordningen, som dagbladet mener, regeringen har et kritisk blik rettet mod.

_____

Horsens Folkeblad:
Brædstrup Fjernvarme mangler syv millioner kroner 
Formanden for Brædstrup Fjernvarme spår stigende varmepriser, hvis det kommende energiforlig ikke betyder fuld kompensation for grundbeløbet fra nytår, skriver Horsens Folkeblad.

Brædstrup Fjernvarme mister syv millioner kroner om året, hvis der ikke indføres en overgangsordning, eller værkerne ikke kompenseres. Ellers skal de 1.485 husstande i Brædstrup Fjernvarme betale 4.000 kroner ekstra om året i fjernvarme.

- Det er muligt, vi kan finde optimeringer på driften. Måske er vi heldige, at solen vil skinne lidt mere, eller vi kan købe lidt billig strøm, men i sidste ende er der kun forbrugerne til at betale de manglende indtægter, siger formand Jørgen Korshøj.

Han håber, at Folketinget vil åbne for frit brændselsvalg som kompensation, så Brædstrup Fjernvarmeværk slipper for dyr afgiftsbelagt naturgas.

_____

JydskeVestkysten:
Oksbøllejren skal forsvare varmeprisen
Oksbøllejren ser frem til at spare en million kroner om året på varme, mens Oksbøl Varmeværk og de andre lokale forbrugere håber at holde varmeprisen i bero, skriver JydskeVestkysten. 

Men planerne kræver, at Dansk Gas Distribution ikke igen gør indsigelse, så Oksbøllejren kan forsynes med fjernvarme fra Oksbøl Varmeværk, der så vil opføre et flisfyr. Oksbøllejren har i dag eget naturgasværk. 

Erhardt Jull, formand for Oksbøl Varmeværk, håber, planerne vedtages, så forbrugerne slipper for højere varmepriser næste år. 

- Fra 1. januar mister vi seks-syv millioner kroner om året ved at have en gasmotor stående. Derfor har vi med lys og lygte efter nye ideer, siger Erhardt Jull til avisen. 

Oksbøl Varmeværk ser også på muligheden for en luft til vand-varmepumpe, som Sig Varmeværk har.

_____

JydskeVestkysten:
Fjernvarmeselskaber arbejder fortsat for fusion
Henover årsskiftet var der planer om en fusion mellem Gråsten og Sønderborg Fjernvarme.

To ekstraordinære generalforsamlinger blev imidlertid aflyst, fordi Gråsten Andelsboligforening bebudede at den ville bruge sine 54 stemmer på at stemme imod.

Forud for Sønderborg Fjernvarmes generalforsamling, der afholdes i morgen tirsdag, har et medlem foreslået at droppe planerne. Sønderborg Fjernvarme arbejder dog fortsat for en fusion, der vil gøre direktør Erik Wolff til leder af de fusionerede fjernvarmeselskaber.

- Vi havde emnet på sidste års generalforsamling, hvor det blev vedtaget at arbejde for en fusion med Gråsten Fjernvarme. Det er der ikke ændret på. Jeg synes principielt, det er ærgerligt at sige nej til noget, man ikke kender det konkrete indhold af. Ledelsens opfordring er at forsætte bestræbelserne på en fusion og afvente, hvad der sker i Gråsten, som vil få afklaret sammenlægnings-planerne med deres forbrugere, siger Erik Wolff.

Der er en forventet årlig besparelse på fem millioner i at fusionere fjernvarmeselskaberne i Sønderborg, Gråsten og Augustenborg. Planerne om en fusion med Augustenborg er dog ikke så langt endnu.

_____

Helsingør Dagblad:
Helsingør får milliongevinst fra naturgassalg

Salget af en del af HMN Naturgas giver penge i Helsingørs kommunekasse. Og flest, hvis kommunen ikke bruger dem med det samme, skriver Helsingør Dagblad.

Helsingør Kommune ejer HMN Naturgas sammen med 56 andre, og når de 1.000.000.000 kroner fra salget er fordelt, bliver der 29,047 millioner kroner til Helsingør. I første omgang i hvert fald, for staten skal også have sin del.

Statens andel er størst, hvis en kommune bruger provenumillionerne med det samme – og mindre, hvis kommunen kan gemmer dem nogle år.

Hvis Helsingør vælger den sidste model, skal kommunen betale 20 procent af beløbet i statsafgift. De resterende 80 procent deponeres i en periode på 10 år, og herefter kan kommunen hvert år hæve 10 procent af beløbet - altså cirka 2,2 millioner kroner. Samlet set får kommunen dobbelt så mange penge til rådighed, hvis politikerne har tålmodighed til at vente på at få pengene udbetalt med en tiendedel per år. Det har Helsingør-borgmester Benedikte Kiær. 

- Vi skal efter min mening gøre det, som vi får mest muligt ud af set med kommunens øjne. Og det er at deponere, siger borgmesteren til Helsingør Dagblad.

Politikerne skal diskutere mulighederne på et møde i økonomiudvalget på mandag.

_____

Lokalt indblik:
Aars Fjernvarme bygger ny affaldssilo
I morgen tirsdag tages første spadestik til en ny lagersilo til 16 millioner kroner hos Aars Fjernvarme.

Aars Fjernvarmes nye lagersilo bliver 550 kvadratmeter i grundplan og bygges sammen med det eksisterende varmeværk. Kapaciteten bliver 4.400 kubikmeter, der kan rumme cirka 1400 tons affald.

Den nye lagersilo betyder, at der kan oplagres tørt industriaffald og biomasse til brug på de mest hensigtsmæssige tidspunkter. Affaldet fra den nye silo flyttes til de eksisterende forbrændingssiloer via en automatisk kran.

Lagersiloen skal efter planen stå klar til brug 1. december 2018.

Nyheder

17. maj 2018

Web-TV: HOFOR når milepæl i dampskift

Dampen i de lange ledninger under København skal skiftes ud med vand. Dansk Fjernvarme har mødt Bo Jensen Møller, der er sektionsleder hos HOFOR til en snak om, hvad de laver under jorden.

15. maj 2018

Jesper Frost Rasmussen ny formand for Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarmes bestyrelse har udpeget formand og formandskab for fjernvarmeselskabernes forening. Ny formand er Jesper Frost Rasmussen, der er borgmester i Esbjerg.

15. maj 2018

Folketinget stemmer grønt til lavere elvarmeafgift

Et bredt flertal i Folketinget har netop stemt ja til en midlertidig reduktion i elvarmeafgiften. Vedtagelsen glæder Dansk Fjernvarme, der samtidig håber på permanent reduktion.

07. maj 2018

Web-TV: Fjernvarmen spiller central rolle, mener Jens Joel

Socialdemokratiet præsenterede torsdag deres partiets klima- og miljøpolitik. Det var også et udspil til en ny energiaftale. Det punkt spurgte Dansk Fjernvarme efterfølgende ind til ved energiordfører Jens Joel. Se interviewet herunder.

26. apr 2018

Aalborg: "Udspillet fremmer vores grønne omstilling"

I Aalborg er energiudspillet godt nyt for kollektive varmepumper og andre grønne planer.

26. apr 2018

Haderup: "Udspillet har gode incitamenter for en varmepumpe hos os"

Regeringens skitserede ophævning af kraftvarmekravet og brændselsbindingen samt den sænkede elafgift leder Haderup Kraftvarmeværk i retning af en luft til luft-varmepumpe.

26. apr 2018

Sønderborg: "Et godt skridt i den rigtige retning"

Regeringens udspil til en ny energiaftale modtages positivt af Sønderborg Fjernvarme, der dog gerne ser en ens behandling af alle værker omkring ophævelse af bindinger.

24. apr 2018

Ny stor havmøllepark bør ligge ved Horns Rev

En kommende havmøllepark bør placeres hvor den producerer mest og hvor efterspørgslen efter strøm er størst, lyder det fra borgmesteren i Esbjerg. Dansk Fjernvarme efterlyser plan for, hvad vi skal bruge den grønne strøm til.

20. apr 2018

Informationsmøde om kommende kraftvarmeudbud

Nyt udbud af el-kapacitet fra kraftvarmeværkerne i Dansk Kraftvarme Kapacitet til elhandlerne er på trapperne.

19. apr 2018 Generalforsamling

Dansk Fjernvarme vælger ny bestyrelse

På en generalforsamling har Dansk Fjernvarme valgt ny bestyrelse. Formand og næstformænd udpeges på kommende bestyrelsesmøde.

18. apr 2018 Energi på toppen

Politikerne: Ny energiaftale skal løse den gordiske knude

Der skal findes løsninger, der sikrer bedre samspil mellem energiteknologierne. Og der skal findes løsning på udfordringen med bortfald af grundbeløb, lød det fra det politiske panel på Energi på Toppen.

14. maj 2018 Navnenyt

Ny departementschef i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet

Energistyrelsens direktør Morten Bæk er ny departementschef i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet.

09. maj 2018 Presseklip

Partierne kappes om at være grønnest

LÆS I DAG: Partierne kappes om at være grønnest. Regeringen har nedsat grønt vækstteam. Fjernvarme Fyn investerer 400 millioner. Formand vil ikke love stort prisfald. Verdo sænker prisen. Blokade af kraftvarmeværk i København.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

08. maj 2018 Presseklip

Klimarådet vil have skærpede kriterier på biomasse

LÆS I DAG: Klimarådet vil have skærpede kriterier på biomasse. Politikere afviser afgifter på biomasse. Forsyning Helsingør: Flis er en vigtig trædesten. Afgift på biomasse kan bringe kul tilbage. Energitilsynets skæbne er beseglet. Privateje dyrere end forbrugereje. Stor interesse for fjernvarme i Paris. 2017 blev et godt år for Fjernvarme Fyn.

07. maj 2018 Presseklip

Cepos: Regeringsudspil vil give job til 400 personer

LÆS I DAG: Cepos: Regeringsudspil vil give job til 400 personer. Synergi hilser S-udspil velkommen. Ros til målrettet reduktion af elvarmeafgiften.1.500 kroner tilbage i varme. Leca-værk bliver grønnere. Rom-beboere er utilfreds med varmeværk.

04. maj 2018 Presseklip

Bolden er givet op til nyt energiforlig

LÆS I DAG: Bolden er givet op til nyt energiforlig. Grøn Fond er central i S-udspil til energiforhandlinger. Flere efterlyser fokus på energispareordning. Fremsynet S-forslag om kollektiv opvarmning. Gråvejr giver højere priser hos Gram Fjernvarme.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

03. maj 2018 Navnenyt

Mindeord over Henning Elmstrøm

Næstformand for Nørre Alslev Fjernvarmeværk, Gert Clausen, skriver mindeord over formand Henning Elmstrøm.  

03. maj 2018 Navnenyt

Henrik Andersen fylder rundt

Projektchef i DFP, Henrik Andersen, fylder 60 år den 22. maj.

02. maj 2018 Navnenyt

Ny direktør i DIN Forsyning

Christian Udby Olesen begynder som adm. direktør for DIN Forsyning 1. august. 


 

30. apr 2018 Navnenyt

Løgumkloster Fjernvarme fylder 60

Jubilæet fejres den 22. maj. 

26. apr 2018 Navnenyt

Knud Erik Madsen fylder 60

Afdelingsdirektør i Østergaard Enterprise, Knud Erik Madsen, fejrer 60 års fødselsdag fredag den 18. maj.