20. apr 2018 Presseklip

Ny persondatalov sætter forsyningssektor under pres

LÆS I DAG: Ny persondatalov sætter forsyningssektor under pres. Oplandsværker skal betale millioner for geotermiprojekt. Stort fremmøde til generalforsamling i Haderslev. Stor tilslutning til generalforsamling i Viborg. Sådan ønsker Klimarådet, at energiafgifternes reformeres.

EnergiWatch:
Ny persondatalov sætter forsyningssektor under pres
Den nye persondataforordning træder i kraft den 25. maj. Og det vil sætte den danske forsyningsbranche under pres, mener et advokatfirma.

- Det er for sent at blive klar til reglerne, hvis man ikke er langt nu. Så har man ikke en chance for at nå i mål med at leve op til GDPR-reglerne pr. 25. maj 2018, udtaler Jesper Langemark, der er Managing Partner i advokatfirmaet Bird & Bird, ifølge EnergiWatch.

Og de danske forsyningsselskaber har først sent kunnet sætte gang i arbejdet med at imødekomme kravene fra den nye persondatalov. Digitaliseringsstyrelsen har måttet rådført sig med EU af flere omgange, fordi det har været vanskeligt at finde ud af, hvordan reglerne skal tolkes.

Derfor lyder rådet fra et it-sikkerhedsselskab, at hvis man ikke er helt i mål nu, skal man sørge for at have en prioriteret plan for indsatsen, hvor de største huller lukkes først.

_____

Viborg Stifts Folkeblad:
Oplandsværker skal betale millioner for geotermiprojekt
Vestre Landsret stadfæstede i går byrettens kendelse om, at varmeværkerne i Stoholm, Skals og Løgstrup skal betale i alt 10,3 millioner kroner efter de forgæves geotermiske boringer ved Kvols, skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Værkerne i Løgstrup, Skals og Stoholm skal betale deres procentvise del af udgifterne for projektet, der havde kostet næsten 73 millioner kroner, da Energi Viborg overtog det. Da mente de tre værker, at de blev smidt ud af projektet og derfor heller ikke burde hæfte for gælden.

Oven i de 10,3 millioner - 3,8 millioner til Skals, 3,5 millioner til Stoholm og knap tre millioner kroner til Løgstrup – skal værkerne betale 2,7 millioner kroner i renter og udgifter til advokater i byret og landsret.

 - Det er med blandede følelser, vi får medhold i retten. Men vi var pålagt opgaven af kommunen i forbindelse med overtagelsen af geotermiprojektet fra Viborg Fjernvarme. I sidste ende er der jo ikke andre end netop de tre byers varmekunder til at betale udgifterne, konstaterer formanden for Energi Viborg, Allan Clifford.

_____

JydskeVestkysten:
Stort fremmøde til generalforsamling i Haderslev
Hele 503 andelshavere var mødt frem da Haderslev Fjernvarme i mandags holdt generalforsamling og uventet opstod der kampvalg om bestyrelsesposterne.

Kampvalget opstod, da Ole Aaris på generalforsamlingen meddelte, at han ville trække sig fra bestyrelsen, selv om han ikke var på valg.

Næstformand i boligselskabet HABs bestyrelse, Michael Mouritzen, var indstillet af HAB til at overtage den ledige stol efter Ole Aaris, men pludselig meldte en udfordrer, Peter Allerelli, sig på banen. Det betød, at der pludselig var seks kandidater til fem bestyrelsespladser.

Det hele endte med et valg, hvor formand Birger Rosager og bestyrelsesmedlemmerne Sabine Sandkamm, Morten M. Mathiasen og Allan Enemark som alle genopstillede fik flest stemmer sammen med Michael Mouritzen. Peter Allerelli blev således ikke valgt til bestyrelsen i Haderslev Fjernvarme.

_____

Viborg Stifts Folkeblad:
Stor tilslutning til generalforsamling i Viborg
Der skal stilles en del stole op, når Viborg Fjernvarme på tirsdag holder generalforsamling. 273 af de omkring 8000 forbrugere har meldt deres ankomst, og det er omtrent det samme som sidste år. Det skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Inden udgangen af næste år skal laves en skitse for, hvordan varmeforsyning og varmeproduktion i Viborg fremover skal skrues sammen. Derfor skal det besluttes, om Energi Viborg og Viborg Fjernvarme skal lægges sammen til en organisation eller om der fortsat skal være to selvstændige selskaber.

_____

Ingeniøren:
Sådan ønsker Klimarådet, at energiafgifternes reformeres
CO2-afgiften skal have én størrelse og skal pålægges alle CO2-udledere. Sådan kan Klimarådets forslag til nye energiafgifter koges ind.

For ifølge Klimarådets formand Peter Birch Sørensen beskattes CO2-udledninger i dag meget forskelligt, selvom det er CO2-udledningerne, der er årsag til de globale klimaforandringer:
- Vi anbefaler derfor, at man indfører et nyt afgift- og tilskudssystem på energiområdet, der erstatter energiafgifterne med en forhøjet CO2-afgift, som skal gælde både husholdninger og erhverv, siger han til Ingeniøren.

El fra biomasse, sol og vind skal have et tilskud, der svarer til elafgiften i forbrugsleddet for at tilskynde til mere brug af grøn strøm.

Reformen skal sikre en omkostningseffektiv reduktion af CO2-udledningen fra Danmark.

Nyheder

17. maj 2018

Web-TV: HOFOR når milepæl i dampskift

Dampen i de lange ledninger under København skal skiftes ud med vand. Dansk Fjernvarme har mødt Bo Jensen Møller, der er sektionsleder hos HOFOR til en snak om, hvad de laver under jorden.

17. maj 2018

Web-TV: HOFOR når milepæl i dampskift

Dampen i de lange ledninger under København skal skiftes ud med vand. Dansk Fjernvarme har mødt Bo Jensen Møller, der er sektionsleder hos HOFOR til en snak om, hvad de laver under jorden.

15. maj 2018

Jesper Frost Rasmussen ny formand for Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarmes bestyrelse har udpeget formand og formandskab for fjernvarmeselskabernes forening. Ny formand er Jesper Frost Rasmussen, der er borgmester i Esbjerg.

15. maj 2018

Folketinget stemmer grønt til lavere elvarmeafgift

Et bredt flertal i Folketinget har netop stemt ja til en midlertidig reduktion i elvarmeafgiften. Vedtagelsen glæder Dansk Fjernvarme, der samtidig håber på permanent reduktion.

07. maj 2018

Web-TV: Fjernvarmen spiller central rolle, mener Jens Joel

Socialdemokratiet præsenterede torsdag deres partiets klima- og miljøpolitik. Det var også et udspil til en ny energiaftale. Det punkt spurgte Dansk Fjernvarme efterfølgende ind til ved energiordfører Jens Joel. Se interviewet herunder.

26. apr 2018

Aalborg: "Udspillet fremmer vores grønne omstilling"

I Aalborg er energiudspillet godt nyt for kollektive varmepumper og andre grønne planer.

26. apr 2018

Haderup: "Udspillet har gode incitamenter for en varmepumpe hos os"

Regeringens skitserede ophævning af kraftvarmekravet og brændselsbindingen samt den sænkede elafgift leder Haderup Kraftvarmeværk i retning af en luft til luft-varmepumpe.

26. apr 2018

HOFOR: "Gode initiativer i energiudspil"

Regeringen præsenterede torsdag formiddag deres udspil til en ny energiaftale. Flere af forslagene får roser med på vejen fra hovedstadens forsyningsselskab, HOFOR.

24. apr 2018

Ny stor havmøllepark bør ligge ved Horns Rev

En kommende havmøllepark bør placeres hvor den producerer mest og hvor efterspørgslen efter strøm er størst, lyder det fra borgmesteren i Esbjerg. Dansk Fjernvarme efterlyser plan for, hvad vi skal bruge den grønne strøm til.

20. apr 2018

Informationsmøde om kommende kraftvarmeudbud

Nyt udbud af el-kapacitet fra kraftvarmeværkerne i Dansk Kraftvarme Kapacitet til elhandlerne er på trapperne.

19. apr 2018 Generalforsamling

Dansk Fjernvarme vælger ny bestyrelse

På en generalforsamling har Dansk Fjernvarme valgt ny bestyrelse. Formand og næstformænd udpeges på kommende bestyrelsesmøde.

23. maj 2018 Navnenyt

Danske Vandværker får ny direktør

Susan Münster har erfaring fra forsyningsvirksomheder med, når hun tiltræder som ny direktør i Danske Vandværker 1. august.

16. maj 2018 Presseklip

Esbjergs borgmester formand for Dansk Fjernvarme

LÆS I DAG: Esbjergs borgmester formand for Dansk Fjernvarme. Grøn omstilling og vækst passer sammen, mener klimaminister. Alle har fjernvarme i Hurup. Omsider fjernvarme i rørene til Hillested. Haster med at ombygge værker. Stadig mulighed for blokade ved Amagerværket.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

15. maj 2018 Presseklip

Billig strøm dårligt for den grønne bevidsthed

LÆS I DAG:  Ny departementschef i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet. Billig strøm dårligt for den grønne bevidsthed. Departementschef vil have energiforhandlinger sikkert i mål. Kemiker skal se på sammenhængene energisystem. Skotter skal have dansk fjernvarme. Regioner går med i ny energisamarbejde. SK Forsynings nye skorsten og kedel hejses på plads. Bramming Fjernvarme leder fortsat efter læk. 100 til åbent hus hos Veddum-Skelund-Visborg.

14. maj 2018 Presseklip

Lavere elvarmeafgift vil fortrænge biomasse for varmepumper

LÆS I DAG: Lavere elvarmeafgift vil fortrænge biomasse for varmepumper. Energikoncerner er udtaget til stikprøvekontrol. Nye tal viser større forurening fra brændeovne. Strid om varmepris kan koste forbrugerne dyrt. Grønt lys for grønt brændsel i Skive. Fjernvarme på vej til flere nye byer. Sunds sænker igen prisen på fjernvarme. Stadig flere spørgsmål end svar efter geotermisagen i Viborg.

09. maj 2018 Presseklip

Partierne kappes om at være grønnest

LÆS I DAG: Partierne kappes om at være grønnest. Regeringen har nedsat grønt vækstteam. Fjernvarme Fyn investerer 400 millioner. Formand vil ikke love stort prisfald. Verdo sænker prisen. Blokade af kraftvarmeværk i København.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

14. maj 2018 Navnenyt

Ny departementschef i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet

Energistyrelsens direktør Morten Bæk er ny departementschef i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet.

03. maj 2018 Navnenyt

Mindeord over Henning Elmstrøm

Næstformand for Nørre Alslev Fjernvarmeværk, Gert Clausen, skriver mindeord over formand Henning Elmstrøm.  

03. maj 2018 Navnenyt

Henrik Andersen fylder rundt

Projektchef i DFP, Henrik Andersen, fylder 60 år den 22. maj.

02. maj 2018 Navnenyt

Ny direktør i DIN Forsyning

Christian Udby Olesen begynder som adm. direktør for DIN Forsyning 1. august. 


 

30. apr 2018 Navnenyt

Løgumkloster Fjernvarme fylder 60

Jubilæet fejres den 22. maj.