19. apr 2018 Presseklip

Industrien vil have klare rammer for det danske marked

LÆS I DAG: Industrien vil have klare rammer for det danske marked. Energistyrelsen afviser sortsyn i fremskrivning. Verdo trækker fjernvarmerør under motorvejen. Efter afviste klager er vejen banet for halmværk på Nordals. Ringe Fjernvarme vil have solvarme. Fors udvider fjernvarmen. Droner over Solrød.

Altinget:
Industrien vil have klare rammer for det danske marked
Den grønne teknologi er en eksportsucces for Danmark og for de industrivirksomheder, der er en del af det. Det fremgår klart af flere rapporter – senest da regeringen onsdag gjorde status for den grønne omstilling – men roserne har flere torne, ifølge Altinget.

For selv om eksporten stiger støt, så er forholdene på industriens og virksomhederne hjemmemarked mere uklare – og det skaber usikkerhed omkring eksporten. Det har både Dansk Fjernvarme og – senest Vindmølleindustrien – pointeret.

- Selvom det danske marked er småt, er det strategisk afgørende for at fastholde produktion, arbejdspladser og eksport. Derfor er visibilitet og pipelinen frem mod 2030 det vigtigste for os i energiaftalen, lyder det fra Jan Hylleberg, der er administrerende direktør i Vindmølleindustrien, da han er med Energi På Toppen, onsdag formiddag i København.

Han peger på, at eksportvirksomhederne i Danmark har brug for ”klare, forudsigelige rammer” på hjemmemarkedet.

_____

EnergiWatch:
Energistyrelsen afviser sortsyn i fremskrivning
Er fremtiden sort eller grøn?

Ørsteds, Facebooks, Apples og andre grønne tiltag er ikke regnet med i basisfremskrivningen, men Energistyrelsen afviser, at fremskrivningen tegner et for sort fremtidsbillede, skriver EnergiWatch.

Uden nye tiltag vil samtlige kraftværker med den fornødne evne fyre med kul, der i 2030 så udgør en fjerdedel af det danske energiforbrug. Pånær 189 MW fra to planlagte udbud opstilles ikke en vindmølle, mens 23 procent af den nuværende kapacitet pilles ned, spås der i fremskrivningen.

Vindmølleindustrien spår selv støttefri vind i 2025, og kommercielle elkøbsaftaler vinder frem i Sverige, Norge og Holland. Ørsted fastslår, at selskabet ikke fyrer med kul efter 2023.

- Man skal huske, at hele billedet er under fravær af tiltag. I det billede står der ikke til at komme ny vedvarende kapacitet ind, fordi der ikke er aftalt udbud ud over de to besluttede. Lige som det er en betingelse, at man ikke kan få støtte til ny biomassekapacitet efter 2019, så der er intet inticament er til biomasse i elproduktionen, siger Energistyrelsens kontorchef med ansvar for basisfremskrivningen, Mikkel Sørensen.

_____

Randers Amtsavis:
Verdo trækker fjernvarmerør under motorvejen
Verdo borer et 160 meter langt rør under motorvej E45 i ét langt, sammenhængende stykke.

Røret er et led i fjernvarmeforsyning af Randers-bydelen Over Hornbæk, skriver Randers Amtsavis. 

Normalt svejser Verdo fjernvarmerør á 16 meters længde sammen. Røret er fragtet fra Tyskland til Randers på en seks meter høj tromle på en specialtransport, der gennem Tyskland havde politieskorte. 

- De største fordel ved at bruge dette meget lange rør er, at vi kan være mere sikre på, at røret kan holde 50 eller 100 år ud i fremtiden. Når vi får lækkende fjernvarmerør, ligger problemet næsten altid i sammensvejsningerne, siger Verdos varmeforsyningschef Carsten Randrup til avisen. 

Desuden er denne rørtype meget fleksibel.

_____

JydskeVestkysten:
Efter afviste klager er vejen banet for halmværk på Nordals 
Et halmfyret kraftvarmeværk kan opføres på Nordals, efter Energiklagenævnet har afvist Dansk Gas Distributions klage over projektet, skriver JydskeVestkysten.

Første etape sættes i værk i år og anden etape næste år, så nordalsingerne kan få fjernvarme i 2020.

- Potentialet er 5.000 fjernvarmeforbrugere, og vi kalkulerer med 90 procent tilslutning. Der er ikke tilslutningspligt i 2018 og 2019. De forbrugere, der har gas-, pille- eller oliefyr, er først forpligtede til at koble sig på fjernvarmenettet, når fyret ikke fungerer længere, siger Sønderborg Forsynings direktør Lars Riemann, der leverer varmen.

Den halmfyrede kedel i første etape bliver på 10 megawatt. Forbrugerne får i dag fjernvarme fra naturgasfyrede kedelcentraler og Nordborg Kraftvarmeværk.

_____

P4 FYN:
Ringe Fjernvarme vil have solvarme
Forbrugerne i Ringe på Fyn kan formentlig snart se frem til, at deres varme bliver suppleret med solvarme. Ringe Fjernvarmeselskab har nemlig ansøgt kommunen om tilladelse til at bygge og bruge solvarmepaneler til at varme fjernvarmenettet op.

Anlægget vil – hvis fjernvarmeværket får sin tilladelse fra kommunen – være på 26.000 kvadratmeter, oplyser P4 Fyn. Anlægget vil kunne dække varmebehovet hos 23 procent af fjernvarmekunderne, fremgår det af ansøgningen til kommunen.

Baggrunden for ansøgningen er udover at det vil fremme den grønne omstilling, at det også vil kunne gøre det billigere for forbrugerne. Regningen vil således kunne blive reduceret med omkring 900 kroner årligt for en gennemsnitlig husstand.

Ansøgningen er på dagsordenen hos Faaborg-Midtfyn Kommune senere i dag.

_____

Energy Supply:
Fors udvider fjernvarmen
Efter flere års arbejde på at udvide fjernvarmenettet til Vindinge er det nu lykkedes. I første omgang er der 150 boliger i udstykningsområdet Vindinge Vest, der får fjernvarme.

- I Fors A/S driver vi effektiv forsyning for vores kunder. Derfor er det virkelig positivt, at vi endelig er kommet til Vindinge med fjernvarmen. På sigt gavner det alle fjernvarmekunder i Roskilde både i forhold til den samlede varmeøkonomi og i forhold til miljøgevinsten ved at opvarme med fjernvarme, siger produktionsdirektør Henrik Correll til Energy Supply.

Det er planen, at også det nye udstykningsområde Vindinge Nord skal have fjernvarme. Det er endnu ikke afklaret, om beboerne i det oprindelige Vindinge får mulighed for at få fjernvarme, oplyser Energy Supply.

_____

Solrød Avis:
Droner over Solrød
Solrød Fjernvarme sender en drone i luften for at fotografere hele forsyningsnettet i Havdrup og Solrød Strand.

Dronens varmefølsomme kamera kan finde utætheder på rør og samlinger, der ligger nede i jorden. Flyvningerne sker om natten i løbet af april.

Nyheder

17. maj 2018

Web-TV: HOFOR når milepæl i dampskift

Dampen i de lange ledninger under København skal skiftes ud med vand. Dansk Fjernvarme har mødt Bo Jensen Møller, der er sektionsleder hos HOFOR til en snak om, hvad de laver under jorden.

17. maj 2018

Web-TV: HOFOR når milepæl i dampskift

Dampen i de lange ledninger under København skal skiftes ud med vand. Dansk Fjernvarme har mødt Bo Jensen Møller, der er sektionsleder hos HOFOR til en snak om, hvad de laver under jorden.

15. maj 2018

Jesper Frost Rasmussen ny formand for Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarmes bestyrelse har udpeget formand og formandskab for fjernvarmeselskabernes forening. Ny formand er Jesper Frost Rasmussen, der er borgmester i Esbjerg.

15. maj 2018

Folketinget stemmer grønt til lavere elvarmeafgift

Et bredt flertal i Folketinget har netop stemt ja til en midlertidig reduktion i elvarmeafgiften. Vedtagelsen glæder Dansk Fjernvarme, der samtidig håber på permanent reduktion.

07. maj 2018

Web-TV: Fjernvarmen spiller central rolle, mener Jens Joel

Socialdemokratiet præsenterede torsdag deres partiets klima- og miljøpolitik. Det var også et udspil til en ny energiaftale. Det punkt spurgte Dansk Fjernvarme efterfølgende ind til ved energiordfører Jens Joel. Se interviewet herunder.

26. apr 2018

Aalborg: "Udspillet fremmer vores grønne omstilling"

I Aalborg er energiudspillet godt nyt for kollektive varmepumper og andre grønne planer.

26. apr 2018

Haderup: "Udspillet har gode incitamenter for en varmepumpe hos os"

Regeringens skitserede ophævning af kraftvarmekravet og brændselsbindingen samt den sænkede elafgift leder Haderup Kraftvarmeværk i retning af en luft til luft-varmepumpe.

26. apr 2018

HOFOR: "Gode initiativer i energiudspil"

Regeringen præsenterede torsdag formiddag deres udspil til en ny energiaftale. Flere af forslagene får roser med på vejen fra hovedstadens forsyningsselskab, HOFOR.

24. apr 2018

Ny stor havmøllepark bør ligge ved Horns Rev

En kommende havmøllepark bør placeres hvor den producerer mest og hvor efterspørgslen efter strøm er størst, lyder det fra borgmesteren i Esbjerg. Dansk Fjernvarme efterlyser plan for, hvad vi skal bruge den grønne strøm til.

20. apr 2018

Informationsmøde om kommende kraftvarmeudbud

Nyt udbud af el-kapacitet fra kraftvarmeværkerne i Dansk Kraftvarme Kapacitet til elhandlerne er på trapperne.

19. apr 2018 Generalforsamling

Dansk Fjernvarme vælger ny bestyrelse

På en generalforsamling har Dansk Fjernvarme valgt ny bestyrelse. Formand og næstformænd udpeges på kommende bestyrelsesmøde.

23. maj 2018 Navnenyt

Danske Vandværker får ny direktør

Susan Münster har erfaring fra forsyningsvirksomheder med, når hun tiltræder som ny direktør i Danske Vandværker 1. august.

16. maj 2018 Presseklip

Esbjergs borgmester formand for Dansk Fjernvarme

LÆS I DAG: Esbjergs borgmester formand for Dansk Fjernvarme. Grøn omstilling og vækst passer sammen, mener klimaminister. Alle har fjernvarme i Hurup. Omsider fjernvarme i rørene til Hillested. Haster med at ombygge værker. Stadig mulighed for blokade ved Amagerværket.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

15. maj 2018 Presseklip

Billig strøm dårligt for den grønne bevidsthed

LÆS I DAG:  Ny departementschef i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet. Billig strøm dårligt for den grønne bevidsthed. Departementschef vil have energiforhandlinger sikkert i mål. Kemiker skal se på sammenhængene energisystem. Skotter skal have dansk fjernvarme. Regioner går med i ny energisamarbejde. SK Forsynings nye skorsten og kedel hejses på plads. Bramming Fjernvarme leder fortsat efter læk. 100 til åbent hus hos Veddum-Skelund-Visborg.

14. maj 2018 Presseklip

Lavere elvarmeafgift vil fortrænge biomasse for varmepumper

LÆS I DAG: Lavere elvarmeafgift vil fortrænge biomasse for varmepumper. Energikoncerner er udtaget til stikprøvekontrol. Nye tal viser større forurening fra brændeovne. Strid om varmepris kan koste forbrugerne dyrt. Grønt lys for grønt brændsel i Skive. Fjernvarme på vej til flere nye byer. Sunds sænker igen prisen på fjernvarme. Stadig flere spørgsmål end svar efter geotermisagen i Viborg.

09. maj 2018 Presseklip

Partierne kappes om at være grønnest

LÆS I DAG: Partierne kappes om at være grønnest. Regeringen har nedsat grønt vækstteam. Fjernvarme Fyn investerer 400 millioner. Formand vil ikke love stort prisfald. Verdo sænker prisen. Blokade af kraftvarmeværk i København.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

14. maj 2018 Navnenyt

Ny departementschef i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet

Energistyrelsens direktør Morten Bæk er ny departementschef i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet.

03. maj 2018 Navnenyt

Mindeord over Henning Elmstrøm

Næstformand for Nørre Alslev Fjernvarmeværk, Gert Clausen, skriver mindeord over formand Henning Elmstrøm.  

03. maj 2018 Navnenyt

Henrik Andersen fylder rundt

Projektchef i DFP, Henrik Andersen, fylder 60 år den 22. maj.

02. maj 2018 Navnenyt

Ny direktør i DIN Forsyning

Christian Udby Olesen begynder som adm. direktør for DIN Forsyning 1. august. 


 

30. apr 2018 Navnenyt

Løgumkloster Fjernvarme fylder 60

Jubilæet fejres den 22. maj.