17. apr 2018 Presseklip

Regeringen klar med "markant sænkelse" af elafgiften

LÆS I DAG: Regeringen klar med »markant sænkelse« af elafgiften. S vil målrette afgiftslettelser. Overskudsvarme kompenserer for grundbeløbet i Grindsted. Minister kritiseres for utydelig grøn udmelding

Berlingske:
Regeringen klar med »markant sænkelse« af elafgiften
En væsentlig del af regeringens udspil til et kommende energiforlig vil være en markant sænkelse af elafgiften. Det oplyser skatteminister Karsten Lauritzen (V) til Berlingske.

Manøvren i sig selv synes på forhånd at have et flertal bag sig, mens den politiske diskussion kan opstå om finansieringen af en sænket elafgift, der ventes at indbringe staten knap 13 mia. kroner i år.

Karsten Lauritzens udmelding er første gang, at et medlem af regeringen officielt løfter sløret for en væsentlig del af det energiudspil, der ventes offentliggjort inden længe.

- Man kan give danskerne en væsentlig lettelse i deres el-regning, samtidig med at man kan understøtte den grønne omstilling, og man kan gøre det relativt billigt, siger han.

Skatteministeren vil dog ikke oplyse, hvor meget regeringen konkret i udspillet planlægger at sænke elafgiften.  Karsten Lauritzen ønsker heller ikke at oplyse, om pengene til en sænkelse af elafgiften skal hentes fra aftalen om en afskaffelse af PSO-afgiften fra 2016 eller fra det økonomiske råderum. Han afviser, at det er planen af hæve afgifterne for erhvervslivet.

Både DF, S og R erklærer sig over for Berlingske ”ikke afvisende” over for forslaget.

_____

EnergiWatch:
S vil målrette afgiftslettelser
Socialdemokraterne er villige til at diskutere lettelser af de nuværende energiafgifter, men det vil kræve, at lettelserne går til at fremme den grønne omstilling. Det er meldingen fra partiets energiordfører, Jens Joel, efter skatteminister Karsten Lauritzen på regeringens vegne mandag fortalte, at elafgiften skal sænkes i forbindelse med en ny energipolitisk aftale.

Ifølge EnergiWatch vil Jens Joel dog ikke binde sig fast på, at Socialdemokraterne vil støtte forslaget som et led i de kommende forhandlinger. Dertil er udmeldingen fra Karsten Lauritzen for upræcis, mener partiets energiordfører.

Han efterlyser således svar på, hvor stor en sænkning af elafgiften regeringen lægger op til, og hvordan sænkelsen skal finansieres. Her vil det være et uomgængeligt krav, at lettelsen skal gå til grøn omstilling.

- I Socialdemokratiet diskuterer vi gerne afgifter. Vi mener, at man skal starte med de afgifter, der står mest i vejen for den grønne omstilling. På den måde får vi mest grøn omstilling for de afgifter, vi letter, siger Jens Joel ifølge EnergiWatch.

_____

JydskeVestkysten:
Overskudsvarme kompenserer for grundbeløbet i Grindsted 
Grindsted El- og Varmeværk (GEV) benytter blandt andet overskudsvarme til at kompensere for grundbeløbets bortfald fra nytår.

GEV aftager overskudsvarme fra fødevareingrediensvirksomheden Duponts flisanlæg og har desuden investeret i et røggasanlæg, som trækker fjernvarme ud af dampen i Duponts skorstene.

Prisen for at opvarme et standardhus i Grindsted er i dag på 7.400 kroner årligt, og prisen vil stige til næste år, men ikke så meget, som hvis GEV ikke havde investeret i billigere varme. Op mod 50 procent af Grindsteds varmebehov forventes dækket af varme fra DuPont.

- Havde vi ikke gjort noget, ville det have kostet mellem 6000-7000 kroner ekstra for et standardhus, men det bliver der ikke tale om, siger Rene Heiselberg Gier, direktør i GEV, til JydskeVestkysten.

Han kan ikke sætte nøjagtigt tal på prisstigningen.

______

EnergiWatch:
Minister kritiseres for utydelig grøn udmelding
Danmarks minister deltager ikke, når EU's medlemslande i denne uge skal forhandle et centralt EU-mål for den grønne omstilling på et møde i Bulgarien. Den beslutning møder kritik fra Socialdemokratiet, og partiets energiordfører Jens Joel påpeger, at regeringen hverken har søgt eller fået et konkret mandat fra Folketinget. Det skriver EnergiWatch.

Spørgsmålet er, hvor stor en del af energien, der i 2030 skal komme fra vedvarende energikilder som vind og sol. EU-Kommissionen har foreslået 27 procent, og det nikkede ministerrådet til i december. Men EU-Parlamentet kræver 35 procent, og det er for at komme videre i forhandlingerne, at EU’s formandsland, Bulgarien, har bedt ministrene komme til møde og give klare svar på, hvad de mener vil være et tilstrækkeligt VE-mål.

- Når diskussionen er, om EU skal blive på de 27 procent eller hæve målet, risikerer vi at komme på hold med de mest reaktionære, kulbegejstrede kræfter i EU, hvis vi ikke har en klar position, siger Jens Joel (S) til EnergiWatch.

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt, der sender en embedsmand til Bulgarien, siger, at der på mødet klart vil blive klart tilkendegivet, at Danmark er parat til et mål, der er højere end 27 procent. Og han afviser, at "højere end 27" er for defensivt. 

Nyheder

19. apr 2018

Dansk Fjernvarme vælger ny bestyrelse

På en generalforsamling har Dansk Fjernvarme valgt ny bestyrelse. Formand og næstformænd udpeges på kommende bestyrelsesmøde.

18. apr 2018 Energi på toppen

Politikerne: Ny energiaftale skal løse den gordiske knude

Der skal findes løsninger, der sikrer bedre samspil mellem energiteknologierne. Og der skal findes løsning på udfordringen med bortfald af grundbeløb, lød det fra det politiske panel på Energi på Toppen.

18. apr 2018 Energi på toppen

Se billederne: Et stærkt hjemmemarked er afgørende for den danske eksport

Et ambitiøst energiforlig med gode og stabile rammebetingelser for at sikre udviklingen af et stærkt hjemmemarked. Det var det primære ønske fra forsyningsbranchen, der var samlet til Energi på Toppen.

18. apr 2018

Borgmestre til regeringen: Indstil detailstyringen af vores selskaber

I et fælles brev til energi-, forsyning- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt, opfordrer borgmestrene fra landets fem største kommuner, regeringen til at rulle deres planer om regulering og detailstyring af varmesektoren tilbage. Dansk Fjernvarme er helt enig med borgmestrene.

11. apr 2018

Udvikling skal komme alle til gode

Virksomheden Kamstrup har et tæt samarbejde med de danske fjernvarmeselskaber, når det gælder udvikling og innovation. Divisionsdirektør Knud Bonde tvivler på, det kunne lade sig gøre i samme omfang med en kommerciel sektor.

11. apr 2018

ABB: Sverige og Finland kigger mod Danmark

Både det danske og det svenske fjernvarmemarked har sine fordele. Men over tid vil de ligne hinanden mere end de gør i dag, lyder det fra ABB i Danmark.

11. apr 2018

Regulering på svensk giver ikke svenske resultater

En 1-til-1 kopiering af den svenske fjernvarmeregulering i Danmark vil ikke give lavere priser for forbrugerne. Der er for store forskelle på de to markeder – ikke mindst på biomassen.

22. mar 2018

Permanent afgiftsreduktion vil sikre varmepumper

Størrelsen på den afgiftsreduktion, der er aftalt på elafgiften, er passende, men bør gøres permanent, hvis man vil sikre udbredelse af store varmepumper i fjernvarmen.

22. mar 2018 Konferencer

Billedhjul: Grundbeløb er en bunden opgave

Da Dansk Fjernvarme og Fjernvarmeindustrien holdt Energipolitisk Konference, lovede Folketingets energiordførere en løsning på grundbeløbets bortfald.

22. mar 2018

Brian Mikkelsen: Attraktive rammevilkår skal sætte turbo på fjernvarmeeksport

Energi- og fjernvarmesektoren er med til at holde hånden under en stærk industri, og det skal vi værne om og udvikle – det var budskaberne fra erhvervsminister Brian Mikkelsen på Energipolitisk Konference.

22. mar 2018

Danfoss: Vi skal op på en anden klinge

Verden er ved at få øjnene op for fjernvarme, mener Danfoss. Derfor ønsker koncernen, at den næste energiaftale bliver et bredt langtrækkende forlig, så den positive udvikling kan fortsætte.

19. apr 2018 Navnenyt

Uffe Bro siger farvel som æresmedlem af Dansk Fjernvarme

Efter 25 år som formand takkede Uffe Bro af efter årets generalforsamling og blev hædret som æresmedlem.

18. apr 2018 Navnenyt

Projektleder til DFP

Anita Schultz begynder hos DFP den 1. maj. 

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

11. apr 2018 Presseklip

Der er mange ønsker til energiaftalen

LÆS I DAG: Der er mange ønsker til energiaftalen. Biomasse skiller debattører. Beslutning om Viking Link er udsat. Ringkøbing vil bruge mere vindmøllestrøm. Energikonference i Esbjerg med fokus på grøn omstilling. Fjernvarme på vej til Klitmøller.

10. apr 2018 Presseklip

Web-TV: Fabrik udnytter overskudsvarme og mindsker støjen

LÆS I DAG: Fabrik udnytter overskudsvarme og mindsker støjen. Minister: Der er fokus på forskning. Hollandsk firma vil bore efter geotermi på Lolland-Falster.  Ministeren vil have mere grøn strøm. Assens Fjernvarmeværk har fået kommunegaranti. Droner over Dronninglund.

09. apr 2018 Presseklip

Regeringsudspil har fokus på lavere afgifter

LÆS I DAG: Regeringsudspil har fokus på lavere afgifter. Rentesmæk på 800 mio. kr. til fjernvarmekunder. Aalborg venter spændt på energiudspil. Engelsk affald skal brændes i Aalborg. Positiv udvikling hos Give Fjernvarme. Nye vedtægter fejret med kringle.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

17. apr 2018 Navnenyt

Jørgen Risom til DFP

Jørgen Risom forlader Energistyrelsen og er ny projektchef for DFP. 

17. apr 2018 Navnenyt

Ny direktør for Gudenådalens Energiselskab

Jan Dansbo har overtaget efter Charles Hansen i Bjerringbro.

16. apr 2018 Navnenyt

Ny studentermedhjælper til Dansk Fjernvarme

22-årige Katarina Siebuhr Kristiansen er ny studentermedhjælper i Politisk Økonomisk Sekretariat i København.

11. apr 2018 Navnenyt

Nye medlemmer af SK Forsynings bestyrelse

To nye forbrugerrrepræsentanter i SK Forsynings bestyrelser.

11. apr 2018 Navnenyt

Jens Dall Bentzen fylder 50

Civilingeniør og adm. direktør Jens Dall Bentzen fylder 50 år på onsdag den 18. april. 

09. apr 2018 Navnenyt

Ny studentermedhjælper i Dansk Fjernvarme

Kristoffer Conrad Hedeman er ny studentermedhjælper i Faglig Afdeling og Energibesparelser.