16. apr 2018 Presseklip

Datacentre vil stå for en tredjedel af elforbruget

LÆS I DAG: Datacentre vil stå for en tredjedel af elforbruget. Forsyningsselskaber lægger lønninger frem. Nordiske lande bør samarbejde om grøn omstilling. Bananer fra skibssammenstød bliver til varme

 

Ingeniøren:
Datacentre vil stå for en tredjedel af elforbruget
I 2040 vil Danmark have ni datacentre, der kommer til at sluge enorme mængder el, men som til gengæld kan levere store mængder overskudsvarme. Det forudser Cowi i en ny rapport om netop datacentre, som rådgiveren har udarbejdet for Energistyrelsen som del af Energistyrelsens basisfremskrivning 2018 .

Cowis analyse forudser et scenarie i 2040 hvor ni datacentre på dansk grund i gennemsnit får et effekt-forbrug på 150 MW, alene for drift af it-udstyr. Det betyder et samlet elforbrug fra datacentrene på cirka 11,4 TWh i 2040, hvilket svarer til 33 procent af det samlede elforbrug for 2017.

Den positive side af den mønt er, at store dele af det danske fjernvarmeforbrug ifølge analysen potentielt dækkes af overskudsvarmen fra datacentrene, når de nu alligevel er her. Faktisk har Cowi regnet sig frem til, at datacentrene kan levere op imod 54 procent af den totale varmeproduktion. Men en række faktorer spiller ind, eksempelvis skat, elpriser og forsyningssikkerhed. Samlet set er Danmark mest attraktiv for tiden, men Sverige og Irland er ikke langt bagefter, vurderer Cowi.

_____

Dagbladet Holstebro-Struer:
Forsyningsselskaber lægger lønninger frem
Forsyningsselskaber vil nu lægge løn og vederlag åbent frem i årsrapporterne, så forbrugerne kan forholde sig til det. Ewii var først, og nu følger SE og Fyns Energi trop.

Det var et gyldent håndtryk på over 20 mio. kroner hos energikoncernen Ewii, der blev anledningen til en debat om lønninger i forsyningssektoren. Ewii har i dag taget et opgør med det, og hverken SE eller Energi Energi har man lønninger eller bonusser i den liga, men her vælger man altså nu også at offentliggøre dem.   

- Vores direktør har direktørkontrakter og standard fratrædelsesaftaler. Meget langt fra det vi har set hos Ewii, fastslår bestyrelsesformand Jens Erik Platz, SE Energi til Dagbladet Holstebro-Struer.

Hos Energi Fyn oplyser man, at der heller ikke er risiko for en situation som i Ewii.

_____

EnergiWatch:
Nordiske lande bør samarbejde om grøn omstilling
Det Nordiske Ministerråd har lanceret 12 anbefalinger om nordisk samarbejde for grøn omstilling, skriver EnergiWatch.

Et samlet Norden vil desuden styrke regionen internationalt båd politisk og økonomisk, mener den tidligere norske klima- og miljøminister Tine Sundtoft, der fremlagde anbefalingerne.

Desuden vil samarbejdet indirekte kunne bidrage til, at de nordiske lande opfylder deres klimamål i Parisaftalen og de globale bæredygtighedsmål.

- Verden har hverken tid eller råd til at komme for sent til den grønne omstilling, og Norden har både viljen og værktøjerne til at gå forrest i forandringsarbejdet. I værste fald vil klimaforandringerne medføre en negativ udvikling i andre miljøspørgsmål. Biodiversiteten er allerede reduceret, og det har blandt andet konsekvenser for den luft, vi indånder, det vand, vi drikker og fødevareproduktionen, siger Tine Sundtoft.

Anbefalingerne deles ind i områderne: Konkrete løsninger til grøn omstilling, mobilisering af nøgleaktører, finansiering af grøn omstilling, internationalt samarbejde og tilpasning til klimaændringer.

_____

Århus Stiftstidende:
Bananer fra skibssammenstød bliver til varme
En del af fjernvarmen i Horsens produceres i den kommende tid på noget så usædvanligt som bananer. De kommer fra Endelaves kyster, hvor der er skyllet store mængder bananer, pap og plastik i land efter et skibssammenstød i Storebælt, skriver Århus Stiftstidende.

Mandskab fra Service & Beredskab i Horsens Kommune har grundigt gennemgået Endelaves 30 kilometer kyststrækning og indsamlet de bananer og den pap- og plastikemballage, der er er skyllet i land på Endelave siden skibssammenstødet den 27. marts, hvor fragtskibets containere røg i vandet.

- Der har i gennemsnit gået syv mand fra Service og Beredskab, der har samlet affald med river, skovle og gummigeder. I alt er der blevet opsamlet 20-25 ton affald, siger Tommy Krogh Abrahamsen, der er ingeniør i Horsens Kommunes miljø- og naturafdeling, til Århus Stiftstidende.

De mange ton affald bliver fragtet til Horsens Kraftvarmeværk, hvor det kommer til at lune i radiatorerne.

Nyheder

19. apr 2018

Dansk Fjernvarme vælger ny bestyrelse

På en generalforsamling har Dansk Fjernvarme valgt ny bestyrelse. Formand og næstformænd udpeges på kommende bestyrelsesmøde.

18. apr 2018 Energi på toppen

Politikerne: Ny energiaftale skal løse den gordiske knude

Der skal findes løsninger, der sikrer bedre samspil mellem energiteknologierne. Og der skal findes løsning på udfordringen med bortfald af grundbeløb, lød det fra det politiske panel på Energi på Toppen.

18. apr 2018 Energi på toppen

Se billederne: Et stærkt hjemmemarked er afgørende for den danske eksport

Et ambitiøst energiforlig med gode og stabile rammebetingelser for at sikre udviklingen af et stærkt hjemmemarked. Det var det primære ønske fra forsyningsbranchen, der var samlet til Energi på Toppen.

18. apr 2018

Borgmestre til regeringen: Indstil detailstyringen af vores selskaber

I et fælles brev til energi-, forsyning- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt, opfordrer borgmestrene fra landets fem største kommuner, regeringen til at rulle deres planer om regulering og detailstyring af varmesektoren tilbage. Dansk Fjernvarme er helt enig med borgmestrene.

11. apr 2018

Udvikling skal komme alle til gode

Virksomheden Kamstrup har et tæt samarbejde med de danske fjernvarmeselskaber, når det gælder udvikling og innovation. Divisionsdirektør Knud Bonde tvivler på, det kunne lade sig gøre i samme omfang med en kommerciel sektor.

11. apr 2018

ABB: Sverige og Finland kigger mod Danmark

Både det danske og det svenske fjernvarmemarked har sine fordele. Men over tid vil de ligne hinanden mere end de gør i dag, lyder det fra ABB i Danmark.

11. apr 2018

Regulering på svensk giver ikke svenske resultater

En 1-til-1 kopiering af den svenske fjernvarmeregulering i Danmark vil ikke give lavere priser for forbrugerne. Der er for store forskelle på de to markeder – ikke mindst på biomassen.

22. mar 2018

Permanent afgiftsreduktion vil sikre varmepumper

Størrelsen på den afgiftsreduktion, der er aftalt på elafgiften, er passende, men bør gøres permanent, hvis man vil sikre udbredelse af store varmepumper i fjernvarmen.

22. mar 2018 Konferencer

Billedhjul: Grundbeløb er en bunden opgave

Da Dansk Fjernvarme og Fjernvarmeindustrien holdt Energipolitisk Konference, lovede Folketingets energiordførere en løsning på grundbeløbets bortfald.

22. mar 2018

Brian Mikkelsen: Attraktive rammevilkår skal sætte turbo på fjernvarmeeksport

Energi- og fjernvarmesektoren er med til at holde hånden under en stærk industri, og det skal vi værne om og udvikle – det var budskaberne fra erhvervsminister Brian Mikkelsen på Energipolitisk Konference.

22. mar 2018

Danfoss: Vi skal op på en anden klinge

Verden er ved at få øjnene op for fjernvarme, mener Danfoss. Derfor ønsker koncernen, at den næste energiaftale bliver et bredt langtrækkende forlig, så den positive udvikling kan fortsætte.

19. apr 2018 Navnenyt

Uffe Bro siger farvel som æresmedlem af Dansk Fjernvarme

Efter 25 år som formand takkede Uffe Bro af efter årets generalforsamling og blev hædret som æresmedlem.

18. apr 2018 Navnenyt

Projektleder til DFP

Anita Schultz begynder hos DFP den 1. maj. 

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

11. apr 2018 Presseklip

Der er mange ønsker til energiaftalen

LÆS I DAG: Der er mange ønsker til energiaftalen. Biomasse skiller debattører. Beslutning om Viking Link er udsat. Ringkøbing vil bruge mere vindmøllestrøm. Energikonference i Esbjerg med fokus på grøn omstilling. Fjernvarme på vej til Klitmøller.

10. apr 2018 Presseklip

Web-TV: Fabrik udnytter overskudsvarme og mindsker støjen

LÆS I DAG: Fabrik udnytter overskudsvarme og mindsker støjen. Minister: Der er fokus på forskning. Hollandsk firma vil bore efter geotermi på Lolland-Falster.  Ministeren vil have mere grøn strøm. Assens Fjernvarmeværk har fået kommunegaranti. Droner over Dronninglund.

09. apr 2018 Presseklip

Regeringsudspil har fokus på lavere afgifter

LÆS I DAG: Regeringsudspil har fokus på lavere afgifter. Rentesmæk på 800 mio. kr. til fjernvarmekunder. Aalborg venter spændt på energiudspil. Engelsk affald skal brændes i Aalborg. Positiv udvikling hos Give Fjernvarme. Nye vedtægter fejret med kringle.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

17. apr 2018 Navnenyt

Jørgen Risom til DFP

Jørgen Risom forlader Energistyrelsen og er ny projektchef for DFP. 

17. apr 2018 Navnenyt

Ny direktør for Gudenådalens Energiselskab

Jan Dansbo har overtaget efter Charles Hansen i Bjerringbro.

16. apr 2018 Navnenyt

Ny studentermedhjælper til Dansk Fjernvarme

22-årige Katarina Siebuhr Kristiansen er ny studentermedhjælper i Politisk Økonomisk Sekretariat i København.

11. apr 2018 Navnenyt

Nye medlemmer af SK Forsynings bestyrelse

To nye forbrugerrrepræsentanter i SK Forsynings bestyrelser.

11. apr 2018 Navnenyt

Jens Dall Bentzen fylder 50

Civilingeniør og adm. direktør Jens Dall Bentzen fylder 50 år på onsdag den 18. april. 

09. apr 2018 Navnenyt

Ny studentermedhjælper i Dansk Fjernvarme

Kristoffer Conrad Hedeman er ny studentermedhjælper i Faglig Afdeling og Energibesparelser.