16. apr 2018 Presseklip

Datacentre vil stå for en tredjedel af elforbruget

LÆS I DAG: Datacentre vil stå for en tredjedel af elforbruget. Forsyningsselskaber lægger lønninger frem. Nordiske lande bør samarbejde om grøn omstilling. Bananer fra skibssammenstød bliver til varme

 

Ingeniøren:
Datacentre vil stå for en tredjedel af elforbruget
I 2040 vil Danmark have ni datacentre, der kommer til at sluge enorme mængder el, men som til gengæld kan levere store mængder overskudsvarme. Det forudser Cowi i en ny rapport om netop datacentre, som rådgiveren har udarbejdet for Energistyrelsen som del af Energistyrelsens basisfremskrivning 2018 .

Cowis analyse forudser et scenarie i 2040 hvor ni datacentre på dansk grund i gennemsnit får et effekt-forbrug på 150 MW, alene for drift af it-udstyr. Det betyder et samlet elforbrug fra datacentrene på cirka 11,4 TWh i 2040, hvilket svarer til 33 procent af det samlede elforbrug for 2017.

Den positive side af den mønt er, at store dele af det danske fjernvarmeforbrug ifølge analysen potentielt dækkes af overskudsvarmen fra datacentrene, når de nu alligevel er her. Faktisk har Cowi regnet sig frem til, at datacentrene kan levere op imod 54 procent af den totale varmeproduktion. Men en række faktorer spiller ind, eksempelvis skat, elpriser og forsyningssikkerhed. Samlet set er Danmark mest attraktiv for tiden, men Sverige og Irland er ikke langt bagefter, vurderer Cowi.

_____

Dagbladet Holstebro-Struer:
Forsyningsselskaber lægger lønninger frem
Forsyningsselskaber vil nu lægge løn og vederlag åbent frem i årsrapporterne, så forbrugerne kan forholde sig til det. Ewii var først, og nu følger SE og Fyns Energi trop.

Det var et gyldent håndtryk på over 20 mio. kroner hos energikoncernen Ewii, der blev anledningen til en debat om lønninger i forsyningssektoren. Ewii har i dag taget et opgør med det, og hverken SE eller Energi Energi har man lønninger eller bonusser i den liga, men her vælger man altså nu også at offentliggøre dem.   

- Vores direktør har direktørkontrakter og standard fratrædelsesaftaler. Meget langt fra det vi har set hos Ewii, fastslår bestyrelsesformand Jens Erik Platz, SE Energi til Dagbladet Holstebro-Struer.

Hos Energi Fyn oplyser man, at der heller ikke er risiko for en situation som i Ewii.

_____

EnergiWatch:
Nordiske lande bør samarbejde om grøn omstilling
Det Nordiske Ministerråd har lanceret 12 anbefalinger om nordisk samarbejde for grøn omstilling, skriver EnergiWatch.

Et samlet Norden vil desuden styrke regionen internationalt båd politisk og økonomisk, mener den tidligere norske klima- og miljøminister Tine Sundtoft, der fremlagde anbefalingerne.

Desuden vil samarbejdet indirekte kunne bidrage til, at de nordiske lande opfylder deres klimamål i Parisaftalen og de globale bæredygtighedsmål.

- Verden har hverken tid eller råd til at komme for sent til den grønne omstilling, og Norden har både viljen og værktøjerne til at gå forrest i forandringsarbejdet. I værste fald vil klimaforandringerne medføre en negativ udvikling i andre miljøspørgsmål. Biodiversiteten er allerede reduceret, og det har blandt andet konsekvenser for den luft, vi indånder, det vand, vi drikker og fødevareproduktionen, siger Tine Sundtoft.

Anbefalingerne deles ind i områderne: Konkrete løsninger til grøn omstilling, mobilisering af nøgleaktører, finansiering af grøn omstilling, internationalt samarbejde og tilpasning til klimaændringer.

_____

Århus Stiftstidende:
Bananer fra skibssammenstød bliver til varme
En del af fjernvarmen i Horsens produceres i den kommende tid på noget så usædvanligt som bananer. De kommer fra Endelaves kyster, hvor der er skyllet store mængder bananer, pap og plastik i land efter et skibssammenstød i Storebælt, skriver Århus Stiftstidende.

Mandskab fra Service & Beredskab i Horsens Kommune har grundigt gennemgået Endelaves 30 kilometer kyststrækning og indsamlet de bananer og den pap- og plastikemballage, der er er skyllet i land på Endelave siden skibssammenstødet den 27. marts, hvor fragtskibets containere røg i vandet.

- Der har i gennemsnit gået syv mand fra Service og Beredskab, der har samlet affald med river, skovle og gummigeder. I alt er der blevet opsamlet 20-25 ton affald, siger Tommy Krogh Abrahamsen, der er ingeniør i Horsens Kommunes miljø- og naturafdeling, til Århus Stiftstidende.

De mange ton affald bliver fragtet til Horsens Kraftvarmeværk, hvor det kommer til at lune i radiatorerne.

Nyheder

17. maj 2018

Web-TV: HOFOR når milepæl i dampskift

Dampen i de lange ledninger under København skal skiftes ud med vand. Dansk Fjernvarme har mødt Bo Jensen Møller, der er sektionsleder hos HOFOR til en snak om, hvad de laver under jorden.

17. maj 2018

Web-TV: HOFOR når milepæl i dampskift

Dampen i de lange ledninger under København skal skiftes ud med vand. Dansk Fjernvarme har mødt Bo Jensen Møller, der er sektionsleder hos HOFOR til en snak om, hvad de laver under jorden.

15. maj 2018

Jesper Frost Rasmussen ny formand for Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarmes bestyrelse har udpeget formand og formandskab for fjernvarmeselskabernes forening. Ny formand er Jesper Frost Rasmussen, der er borgmester i Esbjerg.

15. maj 2018

Folketinget stemmer grønt til lavere elvarmeafgift

Et bredt flertal i Folketinget har netop stemt ja til en midlertidig reduktion i elvarmeafgiften. Vedtagelsen glæder Dansk Fjernvarme, der samtidig håber på permanent reduktion.

07. maj 2018

Web-TV: Fjernvarmen spiller central rolle, mener Jens Joel

Socialdemokratiet præsenterede torsdag deres partiets klima- og miljøpolitik. Det var også et udspil til en ny energiaftale. Det punkt spurgte Dansk Fjernvarme efterfølgende ind til ved energiordfører Jens Joel. Se interviewet herunder.

26. apr 2018

Aalborg: "Udspillet fremmer vores grønne omstilling"

I Aalborg er energiudspillet godt nyt for kollektive varmepumper og andre grønne planer.

26. apr 2018

Haderup: "Udspillet har gode incitamenter for en varmepumpe hos os"

Regeringens skitserede ophævning af kraftvarmekravet og brændselsbindingen samt den sænkede elafgift leder Haderup Kraftvarmeværk i retning af en luft til luft-varmepumpe.

26. apr 2018

HOFOR: "Gode initiativer i energiudspil"

Regeringen præsenterede torsdag formiddag deres udspil til en ny energiaftale. Flere af forslagene får roser med på vejen fra hovedstadens forsyningsselskab, HOFOR.

24. apr 2018

Ny stor havmøllepark bør ligge ved Horns Rev

En kommende havmøllepark bør placeres hvor den producerer mest og hvor efterspørgslen efter strøm er størst, lyder det fra borgmesteren i Esbjerg. Dansk Fjernvarme efterlyser plan for, hvad vi skal bruge den grønne strøm til.

20. apr 2018

Informationsmøde om kommende kraftvarmeudbud

Nyt udbud af el-kapacitet fra kraftvarmeværkerne i Dansk Kraftvarme Kapacitet til elhandlerne er på trapperne.

19. apr 2018 Generalforsamling

Dansk Fjernvarme vælger ny bestyrelse

På en generalforsamling har Dansk Fjernvarme valgt ny bestyrelse. Formand og næstformænd udpeges på kommende bestyrelsesmøde.

23. maj 2018 Navnenyt

Danske Vandværker får ny direktør

Susan Münster har erfaring fra forsyningsvirksomheder med, når hun tiltræder som ny direktør i Danske Vandværker 1. august.

16. maj 2018 Presseklip

Esbjergs borgmester formand for Dansk Fjernvarme

LÆS I DAG: Esbjergs borgmester formand for Dansk Fjernvarme. Grøn omstilling og vækst passer sammen, mener klimaminister. Alle har fjernvarme i Hurup. Omsider fjernvarme i rørene til Hillested. Haster med at ombygge værker. Stadig mulighed for blokade ved Amagerværket.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

15. maj 2018 Presseklip

Billig strøm dårligt for den grønne bevidsthed

LÆS I DAG:  Ny departementschef i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet. Billig strøm dårligt for den grønne bevidsthed. Departementschef vil have energiforhandlinger sikkert i mål. Kemiker skal se på sammenhængene energisystem. Skotter skal have dansk fjernvarme. Regioner går med i ny energisamarbejde. SK Forsynings nye skorsten og kedel hejses på plads. Bramming Fjernvarme leder fortsat efter læk. 100 til åbent hus hos Veddum-Skelund-Visborg.

14. maj 2018 Presseklip

Lavere elvarmeafgift vil fortrænge biomasse for varmepumper

LÆS I DAG: Lavere elvarmeafgift vil fortrænge biomasse for varmepumper. Energikoncerner er udtaget til stikprøvekontrol. Nye tal viser større forurening fra brændeovne. Strid om varmepris kan koste forbrugerne dyrt. Grønt lys for grønt brændsel i Skive. Fjernvarme på vej til flere nye byer. Sunds sænker igen prisen på fjernvarme. Stadig flere spørgsmål end svar efter geotermisagen i Viborg.

09. maj 2018 Presseklip

Partierne kappes om at være grønnest

LÆS I DAG: Partierne kappes om at være grønnest. Regeringen har nedsat grønt vækstteam. Fjernvarme Fyn investerer 400 millioner. Formand vil ikke love stort prisfald. Verdo sænker prisen. Blokade af kraftvarmeværk i København.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

14. maj 2018 Navnenyt

Ny departementschef i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet

Energistyrelsens direktør Morten Bæk er ny departementschef i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet.

03. maj 2018 Navnenyt

Mindeord over Henning Elmstrøm

Næstformand for Nørre Alslev Fjernvarmeværk, Gert Clausen, skriver mindeord over formand Henning Elmstrøm.  

03. maj 2018 Navnenyt

Henrik Andersen fylder rundt

Projektchef i DFP, Henrik Andersen, fylder 60 år den 22. maj.

02. maj 2018 Navnenyt

Ny direktør i DIN Forsyning

Christian Udby Olesen begynder som adm. direktør for DIN Forsyning 1. august. 


 

30. apr 2018 Navnenyt

Løgumkloster Fjernvarme fylder 60

Jubilæet fejres den 22. maj.