12. apr 2018 Presseklip

Ny direktør vil gøre Energinet mere udadvendt

LÆS I DAG: Ny direktør vil gøre Energinet mere udadvendt. Fjernvarmen yder et solidt bidrag til VE-målsætning. Fjernvarme i smart cities styres med radioteknologi og ikke wifi. Politikere afviser ny høring om tilslutningspligt.

Altinget:
Ny direktør vil gøre Energinet mere udadvendt
Energinets nye direktør Thomas Egebo har siden 2005 været departementschef for Energiministeriet. Så han har et godt kendskab til den virksomhed, som han snart skal stå i spidsen for.

I et interview med Altinget om sin nye rolle roser han Energinet og fremhæver, at virksomheden har en stor del af æren for, at det danske energisystem er blandt verdens bedste. Thomas Egebo mener, der sker nogle markante forandringer omkring Energinet:

- Det giver en ny dagsorden, som kalder på mere samarbejde – ikke mindst internationalt med henblik på at påvirke ens egne vilkår. Men også samarbejde med sektoren og med nye aktører, siger han til Altinget.

Han afviser, at Energinet er en politisk aktør, men mener samtidig, at man godt kan deltage i debatten:

- Man har nok nogle synspunkter i forhold til udfordringer og muligheder inden for de problemstillinger, man er sat i verden for at varetage, siger han og fortsætter:

- Qua de nævnte forandringer ser vi nok også frem imod et mere udadvendt Energinet. En del af min vision er at være med til at understøtte et fortsat godt samarbejde med ministeriet, men også ud mod sektoren og de nye aktører, som man måske skal i dialog med.

_____

Ringkøbing-Skjern Kommune:
Fjernvarmen yder et solidt bidrag til VE-målsætning
Fjernvarmen bidrager massivt til Ringkøbing-Skjern Kommunes ambitiøse målsætning om, at kommunen skal være 100 procent selvforsynende med vedvarende energi allerede i 2020 – og ikke i 2050 som resten af Danmark. Det skriver Ringkøbing-Skjern Kommune.

- 10 af fjernvarmeværkerne i kommunen kørte oprindeligt primært på naturgas, som trods det måske lidt misvisende navn, ikke er en vedvarende energikilde. Fjernvarmeværkerne har nu omlagt, så tæt på 60 procent af deres varmeproduktion kommer fra vedvarende energikilder, forklarer Henning Donslund, der er sekretariatsleder for vedvarende energi i Ringkøbing-Skjern Kommune og koordinator for Energirådet.

To år tidligere var det 40 procent af varmeproduktionen, der kom fra vedvarende energikilder, så fjernvarmeværkerne har foretaget en meget stor omstilling på kort tid. Energirådets nye formand Jakob Agerbo roser da også fjernvarmeværkerne for at levere grønnere fjernvarme til samme pris eller endda billigere.

Når det ikke er alle fjernvarmeværker, der omlægger til 100 procent vedvarende energi, skyldes det, at nogle værker er tvunget til at bruge dyr afgiftsbelagt naturgas.  

_____

Horsens Folkeblad:
Politikere afviser ny høring om tilslutningspligt
Byrådet i Horsens skal den 23. april tage stilling til, om 4.700 ejendomme i Horsens og Egebjerg skal pålægges at få fjernvarme installeret på matriklen. Det står klart efter tirsdagens møde i plan- og miljøudvalget, hvor emnet var på dagsordenen på baggrund af en sag, hvor kommunen har vejledt en borger efter regler, der ikke er tidssvarende.

Først rådede kommunen borgeren til at investere i en varmepumpe med en effekt på 10 kw for at få fritagelse fra fjernvarme, som han ønsker. Senere anerkendte kommunen imidlertid, at beregningen var foretaget efter regler, der ikke længere er tidssvarende, og at borgeren formentlig kunne nøjes med en meget billigere løsning på 2,5 kw.

Ifølge kommunen er årsagen til miseren, at den har rådgivet efter en vejledning fra 1983 og ikke rigtigt kan gøre andet.

Sagen fik et medlem af plan- og miljøudvalget til at opfordre til, at tilslutningspligten sendes i en ny høring. Det ønskede flertallet i udvalget imidlertid ikke og dermed kan byrådet nu tage endeligt stilling til brugen af tilslutningspligt.

Kommunen understreger, at der bliver lavet en individuel vurdering, når ønskerne om fritagelse skal behandles og at der under visse betingelser stadig er mulighed for fritagelse fra tilslutningspligt.

_____

IDA Universe:
Fjernvarme i smart cities styres med radioteknologi og ikke wifi
Når træerne i Aarhus skal vandes, eller fjernvarmeledninger rammes af brud, går beskederne ikke via en wifi-forbindelse, men at ”smalt internet” kaldet LoRaWAN (Long Range Wide Area Network), beretter IDAs teknologipodcast Techtopia.

Det vil være meget uhensigtsmæssigt, hvis de enheder var afhængige af strøm og dyrt wifi, forklarer Søren Manicus fra rådgivningsfirmaet Indesmatech. LoRaWAN-netværket er baseret på radioteknologien LoRa opfundet af selskab Semtech og har meget lavt energiforbrug.

- Skal du have en lille enhed, der sidder hjemme på dit køleskab eller din væg og måler temperatur eller noget andet, og det data skal kunne sendes op i skyen, nytter det ikke noget, at det skal kobles op på det lokale wifi eller kobles til strøm derhjemme. Du skal bare sætte et batteri i, og så fungerer det i de næste mange år, forklarer Søren Manicus til Techtopia.

Aarhus er første danske kommune, der dækker samtlige kvadratmeter med LoRaWAN-netværket. Ballerup, Frederiksberg og Horsens er siden fulgt efter og er også snart helt dækket.

Nyheder

17. maj 2018

Web-TV: HOFOR når milepæl i dampskift

Dampen i de lange ledninger under København skal skiftes ud med vand. Dansk Fjernvarme har mødt Bo Jensen Møller, der er sektionsleder hos HOFOR til en snak om, hvad de laver under jorden.

17. maj 2018

Web-TV: HOFOR når milepæl i dampskift

Dampen i de lange ledninger under København skal skiftes ud med vand. Dansk Fjernvarme har mødt Bo Jensen Møller, der er sektionsleder hos HOFOR til en snak om, hvad de laver under jorden.

15. maj 2018

Jesper Frost Rasmussen ny formand for Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarmes bestyrelse har udpeget formand og formandskab for fjernvarmeselskabernes forening. Ny formand er Jesper Frost Rasmussen, der er borgmester i Esbjerg.

15. maj 2018

Folketinget stemmer grønt til lavere elvarmeafgift

Et bredt flertal i Folketinget har netop stemt ja til en midlertidig reduktion i elvarmeafgiften. Vedtagelsen glæder Dansk Fjernvarme, der samtidig håber på permanent reduktion.

07. maj 2018

Web-TV: Fjernvarmen spiller central rolle, mener Jens Joel

Socialdemokratiet præsenterede torsdag deres partiets klima- og miljøpolitik. Det var også et udspil til en ny energiaftale. Det punkt spurgte Dansk Fjernvarme efterfølgende ind til ved energiordfører Jens Joel. Se interviewet herunder.

26. apr 2018

Aalborg: "Udspillet fremmer vores grønne omstilling"

I Aalborg er energiudspillet godt nyt for kollektive varmepumper og andre grønne planer.

26. apr 2018

Haderup: "Udspillet har gode incitamenter for en varmepumpe hos os"

Regeringens skitserede ophævning af kraftvarmekravet og brændselsbindingen samt den sænkede elafgift leder Haderup Kraftvarmeværk i retning af en luft til luft-varmepumpe.

26. apr 2018

HOFOR: "Gode initiativer i energiudspil"

Regeringen præsenterede torsdag formiddag deres udspil til en ny energiaftale. Flere af forslagene får roser med på vejen fra hovedstadens forsyningsselskab, HOFOR.

24. apr 2018

Ny stor havmøllepark bør ligge ved Horns Rev

En kommende havmøllepark bør placeres hvor den producerer mest og hvor efterspørgslen efter strøm er størst, lyder det fra borgmesteren i Esbjerg. Dansk Fjernvarme efterlyser plan for, hvad vi skal bruge den grønne strøm til.

20. apr 2018

Informationsmøde om kommende kraftvarmeudbud

Nyt udbud af el-kapacitet fra kraftvarmeværkerne i Dansk Kraftvarme Kapacitet til elhandlerne er på trapperne.

19. apr 2018 Generalforsamling

Dansk Fjernvarme vælger ny bestyrelse

På en generalforsamling har Dansk Fjernvarme valgt ny bestyrelse. Formand og næstformænd udpeges på kommende bestyrelsesmøde.

23. maj 2018 Navnenyt

Danske Vandværker får ny direktør

Susan Münster har erfaring fra forsyningsvirksomheder med, når hun tiltræder som ny direktør i Danske Vandværker 1. august.

16. maj 2018 Presseklip

Esbjergs borgmester formand for Dansk Fjernvarme

LÆS I DAG: Esbjergs borgmester formand for Dansk Fjernvarme. Grøn omstilling og vækst passer sammen, mener klimaminister. Alle har fjernvarme i Hurup. Omsider fjernvarme i rørene til Hillested. Haster med at ombygge værker. Stadig mulighed for blokade ved Amagerværket.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

15. maj 2018 Presseklip

Billig strøm dårligt for den grønne bevidsthed

LÆS I DAG:  Ny departementschef i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet. Billig strøm dårligt for den grønne bevidsthed. Departementschef vil have energiforhandlinger sikkert i mål. Kemiker skal se på sammenhængene energisystem. Skotter skal have dansk fjernvarme. Regioner går med i ny energisamarbejde. SK Forsynings nye skorsten og kedel hejses på plads. Bramming Fjernvarme leder fortsat efter læk. 100 til åbent hus hos Veddum-Skelund-Visborg.

14. maj 2018 Presseklip

Lavere elvarmeafgift vil fortrænge biomasse for varmepumper

LÆS I DAG: Lavere elvarmeafgift vil fortrænge biomasse for varmepumper. Energikoncerner er udtaget til stikprøvekontrol. Nye tal viser større forurening fra brændeovne. Strid om varmepris kan koste forbrugerne dyrt. Grønt lys for grønt brændsel i Skive. Fjernvarme på vej til flere nye byer. Sunds sænker igen prisen på fjernvarme. Stadig flere spørgsmål end svar efter geotermisagen i Viborg.

09. maj 2018 Presseklip

Partierne kappes om at være grønnest

LÆS I DAG: Partierne kappes om at være grønnest. Regeringen har nedsat grønt vækstteam. Fjernvarme Fyn investerer 400 millioner. Formand vil ikke love stort prisfald. Verdo sænker prisen. Blokade af kraftvarmeværk i København.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

14. maj 2018 Navnenyt

Ny departementschef i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet

Energistyrelsens direktør Morten Bæk er ny departementschef i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet.

03. maj 2018 Navnenyt

Mindeord over Henning Elmstrøm

Næstformand for Nørre Alslev Fjernvarmeværk, Gert Clausen, skriver mindeord over formand Henning Elmstrøm.  

03. maj 2018 Navnenyt

Henrik Andersen fylder rundt

Projektchef i DFP, Henrik Andersen, fylder 60 år den 22. maj.

02. maj 2018 Navnenyt

Ny direktør i DIN Forsyning

Christian Udby Olesen begynder som adm. direktør for DIN Forsyning 1. august. 


 

30. apr 2018 Navnenyt

Løgumkloster Fjernvarme fylder 60

Jubilæet fejres den 22. maj.