10. apr 2018 Presseklip

Web-TV: Fabrik udnytter overskudsvarme og mindsker støjen

LÆS I DAG: Fabrik udnytter overskudsvarme og mindsker støjen. Minister: Der er fokus på forskning. Hollandsk firma vil bore efter geotermi på Lolland-Falster.  Ministeren vil have mere grøn strøm. Assens Fjernvarmeværk har fået kommunegaranti. Droner over Dronninglund.

TV2 Lorry:
Fabrik udnytter overskudsvarme og mindsker støjen
CP Kelkos fabrik i Køge leverer nu overskudsvarme fra pektin-produktionen til VEKS’ fjernvarmenet. Tidligere har fabrikken sendt varmen op i luften gennem et larmende køletårn. Men nu sendes energien ud i radiatorerne hos 2.200 husstande i Køge.

Det nye anlæg blev indviet af energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

- Jeg er stolt over at være her i dag. Det er et meget flot projekt, hvor forbrugerne får glæde af overskudsvarmen i stedet for at gråspurvene får glæden, siger han til TV2 Lorry.

Se indslaget herover.

_____

Altinget:
Minister: Der er fokus på forskning
Den kommende energipolitiske aftale kommer til at have fokus på forskning. Det fremgår klart efter udmeldinger fra de forskellige partier, men det bliver formentlig uden satsning på grundforskning. I stedet vil der blive lagt vægt på forskningsmidler til test og demonstration.

Mandag var Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt deltager på en konference afholdt af DTU. Her talte han varmt for, at de såkaldte EUDP-midler skal boostes og bør være en grundpille i forskningsdelen af en kommende energipolitisk aftale.

Direkte adspurgt til, hvorvidt der også vil være et lignende fokus på midler til grundforskning, var ministeren ganske i mælet.

- Det tror jeg ikke, du skal regne med, lød det korte, men præcise svar fra Lars Chr. Lilleholt – det fortæller Altinget.

Ministeren var som nævnt anderledes positivt indstillet til at støtte forskning via EUDP-midlerne. Og her gjorde Lars Chr. Lilleholt det klart, at det stiller krav til både undervisningsinstitutioner og virksomheder, hvis de vil have del i midlerne.

- Når virksomheder får støtte til projekter, er det vigtigt, at de synliggør i lokalsamfundet, hvilken betydning det har for skabelse af arbejdspladser og for deres evne til at tjene penge. Mange er gode til det, men det kunne måske blive en smule bedre visse steder, forklarede Lars Chr. Lilleholt.

_____

Ingeniøren: 
Nail Resources vil nu bore efter geotermi på Lolland-Falster
Efter regeringen for nylig meddelte, at al olie- og gasefterforskning stoppes på land i Danmark – primært foranlediget af Nail Resources’ ønske om at bore på Lolland-Falster – vil den hollandske virksomhed nu i stedet bore efter geotermisk varme på øerne, skriver Ingeniøren.

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt har tilladt efterforskning og indvinding af geotermisk energi til fjernvarme i på seks år fordelt på tre trin a to år.

Fase 1 er geologiske/-fysiske studier og redegørelse for geotermisk potentiale og afsætningsmuligheder.

I fase 2 indskrænkes tilladelsen til det konkrete område, virksomheden vil arbejde i, som også skal seismisk undersøges. I fase 3 snævres arealet mere ind, og selskabet skal efterforskningsbore.

Hvis Nail Resources vil indvinde geotermi til fjernvarme, kan selskabet forlænge tilladelsen i op til 30 år i et afgrænset område.

_____

Energy Supply:
Ministeren vil have mere grøn strøm
Sidste år var udledningen af CO2 i elforbruget for første gang under 200 gram pr. kilowatttime hos forbrugeren. Det viser den seneste udgave af Energinets årlige Miljødeklaration.

- Det viser, at der er fart på den grønne omstilling i Danmark. Det er glædeligt, at kraftværkerne sender kullene på pension og bruger bæredygtig biomasse i stedet. Det er en udvikling, som vi vil skubbe på vores mål om at al kul skal være udfaset af elforbruget inden 2030, så vi forhåbentlig kan gøre strømmen endnu mere grøn og klimavenlig, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

Kul er den mest forurenende energikilde i Danmark. Forbruget af kul stod i 2016 for en udledning på næsten 11 mio. ton CO2, hvilket var ca. 28 pct. af de samlede danske udledninger.

Ministeren siger derfor, at målet for Danmark er at få udledningerne af CO2 fra elproduktionen meget længere ned. Han vil nu i dialog med de kraftværker, der stadig bruger kul.

_____

Hadsund Folkeblad:
Assens Fjernvarmeværk har fået kommunegaranti
Mariagerfjord Kommune har givet Assens Fjernvarmeværk kommunegaranti til et 20-årigt lån i Kommunekredit på 3,8 millioner kroner. Pengene skal bruges til en varmeakkumuleringstank, skriver Hadsund Folkeblad.

Akkumuleringstanken skal sikre en mere stabil og økonomisk drift. I dag giver spidsbelastningerne morgen og aften ændringer i fremløbstemperaturen, og det er ikke sundt for ledningsnettet. Det kan akkumuleringstanken afhjælpe samtidig med, at varmeværket stort set kan undgå at bruge oliefyret, når fliskedlen skal efterses om sommeren.

Assens Fjernvarmeværk skal i forbindelse med det kommunegaranterede lån betale en årlig garantiprovision på 0,75 procent.

_____

Østvendsyssel Avis:
Drone fotograferer fjernvarme i Dronninglund
Dronninglunds indbyggere kan de kommende nætter høre en stille summen, fordi en drone, der fra lufte fotograferer fjernvarmeoplandet ved det lokale solvarmeanlæg, skriver Østvendsyssel Avis.

Når hele området er fotograferet med varmesøgende kamera, kan Dronninglund Fjernvarmes ansatte nøjagtig se, hvor ledningerne løber, og hvor der kan være brud på ledningerne, som bør repareres.

Nyheder

19. apr 2018

Dansk Fjernvarme vælger ny bestyrelse

På en generalforsamling har Dansk Fjernvarme valgt ny bestyrelse. Formand og næstformænd udpeges på kommende bestyrelsesmøde.

18. apr 2018 Energi på toppen

Politikerne: Ny energiaftale skal løse den gordiske knude

Der skal findes løsninger, der sikrer bedre samspil mellem energiteknologierne. Og der skal findes løsning på udfordringen med bortfald af grundbeløb, lød det fra det politiske panel på Energi på Toppen.

18. apr 2018 Energi på toppen

Se billederne: Et stærkt hjemmemarked er afgørende for den danske eksport

Et ambitiøst energiforlig med gode og stabile rammebetingelser for at sikre udviklingen af et stærkt hjemmemarked. Det var det primære ønske fra forsyningsbranchen, der var samlet til Energi på Toppen.

18. apr 2018

Borgmestre til regeringen: Indstil detailstyringen af vores selskaber

I et fælles brev til energi-, forsyning- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt, opfordrer borgmestrene fra landets fem største kommuner, regeringen til at rulle deres planer om regulering og detailstyring af varmesektoren tilbage. Dansk Fjernvarme er helt enig med borgmestrene.

11. apr 2018

Udvikling skal komme alle til gode

Virksomheden Kamstrup har et tæt samarbejde med de danske fjernvarmeselskaber, når det gælder udvikling og innovation. Divisionsdirektør Knud Bonde tvivler på, det kunne lade sig gøre i samme omfang med en kommerciel sektor.

11. apr 2018

ABB: Sverige og Finland kigger mod Danmark

Både det danske og det svenske fjernvarmemarked har sine fordele. Men over tid vil de ligne hinanden mere end de gør i dag, lyder det fra ABB i Danmark.

11. apr 2018

Regulering på svensk giver ikke svenske resultater

En 1-til-1 kopiering af den svenske fjernvarmeregulering i Danmark vil ikke give lavere priser for forbrugerne. Der er for store forskelle på de to markeder – ikke mindst på biomassen.

22. mar 2018

Permanent afgiftsreduktion vil sikre varmepumper

Størrelsen på den afgiftsreduktion, der er aftalt på elafgiften, er passende, men bør gøres permanent, hvis man vil sikre udbredelse af store varmepumper i fjernvarmen.

22. mar 2018 Konferencer

Billedhjul: Grundbeløb er en bunden opgave

Da Dansk Fjernvarme og Fjernvarmeindustrien holdt Energipolitisk Konference, lovede Folketingets energiordførere en løsning på grundbeløbets bortfald.

22. mar 2018

Brian Mikkelsen: Attraktive rammevilkår skal sætte turbo på fjernvarmeeksport

Energi- og fjernvarmesektoren er med til at holde hånden under en stærk industri, og det skal vi værne om og udvikle – det var budskaberne fra erhvervsminister Brian Mikkelsen på Energipolitisk Konference.

22. mar 2018

Danfoss: Vi skal op på en anden klinge

Verden er ved at få øjnene op for fjernvarme, mener Danfoss. Derfor ønsker koncernen, at den næste energiaftale bliver et bredt langtrækkende forlig, så den positive udvikling kan fortsætte.

19. apr 2018 Navnenyt

Uffe Bro siger farvel som æresmedlem af Dansk Fjernvarme

Efter 25 år som formand takkede Uffe Bro af efter årets generalforsamling og blev hædret som æresmedlem.

18. apr 2018 Navnenyt

Projektleder til DFP

Anita Schultz begynder hos DFP den 1. maj. 

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

12. apr 2018 Presseklip

Ny direktør vil gøre Energinet mere udadvendt

LÆS I DAG: Ny direktør vil gøre Energinet mere udadvendt. Fjernvarmen yder et solidt bidrag til VE-målsætning. Fjernvarme i smart cities styres med radioteknologi og ikke wifi. Politikere afviser ny høring om tilslutningspligt.

11. apr 2018 Presseklip

Der er mange ønsker til energiaftalen

LÆS I DAG: Der er mange ønsker til energiaftalen. Biomasse skiller debattører. Beslutning om Viking Link er udsat. Ringkøbing vil bruge mere vindmøllestrøm. Energikonference i Esbjerg med fokus på grøn omstilling. Fjernvarme på vej til Klitmøller.

09. apr 2018 Presseklip

Regeringsudspil har fokus på lavere afgifter

LÆS I DAG: Regeringsudspil har fokus på lavere afgifter. Rentesmæk på 800 mio. kr. til fjernvarmekunder. Aalborg venter spændt på energiudspil. Engelsk affald skal brændes i Aalborg. Positiv udvikling hos Give Fjernvarme. Nye vedtægter fejret med kringle.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

17. apr 2018 Navnenyt

Jørgen Risom til DFP

Jørgen Risom forlader Energistyrelsen og er ny projektchef for DFP. 

17. apr 2018 Navnenyt

Ny direktør for Gudenådalens Energiselskab

Jan Dansbo har overtaget efter Charles Hansen i Bjerringbro.

16. apr 2018 Navnenyt

Ny studentermedhjælper til Dansk Fjernvarme

22-årige Katarina Siebuhr Kristiansen er ny studentermedhjælper i Politisk Økonomisk Sekretariat i København.

11. apr 2018 Navnenyt

Nye medlemmer af SK Forsynings bestyrelse

To nye forbrugerrrepræsentanter i SK Forsynings bestyrelser.

11. apr 2018 Navnenyt

Jens Dall Bentzen fylder 50

Civilingeniør og adm. direktør Jens Dall Bentzen fylder 50 år på onsdag den 18. april. 

09. apr 2018 Navnenyt

Ny studentermedhjælper i Dansk Fjernvarme

Kristoffer Conrad Hedeman er ny studentermedhjælper i Faglig Afdeling og Energibesparelser.