10. apr 2018 Presseklip

Web-TV: Fabrik udnytter overskudsvarme og mindsker støjen

LÆS I DAG: Fabrik udnytter overskudsvarme og mindsker støjen. Minister: Der er fokus på forskning. Hollandsk firma vil bore efter geotermi på Lolland-Falster.  Ministeren vil have mere grøn strøm. Assens Fjernvarmeværk har fået kommunegaranti. Droner over Dronninglund.

TV2 Lorry:
Fabrik udnytter overskudsvarme og mindsker støjen
CP Kelkos fabrik i Køge leverer nu overskudsvarme fra pektin-produktionen til VEKS’ fjernvarmenet. Tidligere har fabrikken sendt varmen op i luften gennem et larmende køletårn. Men nu sendes energien ud i radiatorerne hos 2.200 husstande i Køge.

Det nye anlæg blev indviet af energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

- Jeg er stolt over at være her i dag. Det er et meget flot projekt, hvor forbrugerne får glæde af overskudsvarmen i stedet for at gråspurvene får glæden, siger han til TV2 Lorry.

Se indslaget herover.

_____

Altinget:
Minister: Der er fokus på forskning
Den kommende energipolitiske aftale kommer til at have fokus på forskning. Det fremgår klart efter udmeldinger fra de forskellige partier, men det bliver formentlig uden satsning på grundforskning. I stedet vil der blive lagt vægt på forskningsmidler til test og demonstration.

Mandag var Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt deltager på en konference afholdt af DTU. Her talte han varmt for, at de såkaldte EUDP-midler skal boostes og bør være en grundpille i forskningsdelen af en kommende energipolitisk aftale.

Direkte adspurgt til, hvorvidt der også vil være et lignende fokus på midler til grundforskning, var ministeren ganske i mælet.

- Det tror jeg ikke, du skal regne med, lød det korte, men præcise svar fra Lars Chr. Lilleholt – det fortæller Altinget.

Ministeren var som nævnt anderledes positivt indstillet til at støtte forskning via EUDP-midlerne. Og her gjorde Lars Chr. Lilleholt det klart, at det stiller krav til både undervisningsinstitutioner og virksomheder, hvis de vil have del i midlerne.

- Når virksomheder får støtte til projekter, er det vigtigt, at de synliggør i lokalsamfundet, hvilken betydning det har for skabelse af arbejdspladser og for deres evne til at tjene penge. Mange er gode til det, men det kunne måske blive en smule bedre visse steder, forklarede Lars Chr. Lilleholt.

_____

Ingeniøren: 
Nail Resources vil nu bore efter geotermi på Lolland-Falster
Efter regeringen for nylig meddelte, at al olie- og gasefterforskning stoppes på land i Danmark – primært foranlediget af Nail Resources’ ønske om at bore på Lolland-Falster – vil den hollandske virksomhed nu i stedet bore efter geotermisk varme på øerne, skriver Ingeniøren.

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt har tilladt efterforskning og indvinding af geotermisk energi til fjernvarme i på seks år fordelt på tre trin a to år.

Fase 1 er geologiske/-fysiske studier og redegørelse for geotermisk potentiale og afsætningsmuligheder.

I fase 2 indskrænkes tilladelsen til det konkrete område, virksomheden vil arbejde i, som også skal seismisk undersøges. I fase 3 snævres arealet mere ind, og selskabet skal efterforskningsbore.

Hvis Nail Resources vil indvinde geotermi til fjernvarme, kan selskabet forlænge tilladelsen i op til 30 år i et afgrænset område.

_____

Energy Supply:
Ministeren vil have mere grøn strøm
Sidste år var udledningen af CO2 i elforbruget for første gang under 200 gram pr. kilowatttime hos forbrugeren. Det viser den seneste udgave af Energinets årlige Miljødeklaration.

- Det viser, at der er fart på den grønne omstilling i Danmark. Det er glædeligt, at kraftværkerne sender kullene på pension og bruger bæredygtig biomasse i stedet. Det er en udvikling, som vi vil skubbe på vores mål om at al kul skal være udfaset af elforbruget inden 2030, så vi forhåbentlig kan gøre strømmen endnu mere grøn og klimavenlig, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

Kul er den mest forurenende energikilde i Danmark. Forbruget af kul stod i 2016 for en udledning på næsten 11 mio. ton CO2, hvilket var ca. 28 pct. af de samlede danske udledninger.

Ministeren siger derfor, at målet for Danmark er at få udledningerne af CO2 fra elproduktionen meget længere ned. Han vil nu i dialog med de kraftværker, der stadig bruger kul.

_____

Hadsund Folkeblad:
Assens Fjernvarmeværk har fået kommunegaranti
Mariagerfjord Kommune har givet Assens Fjernvarmeværk kommunegaranti til et 20-årigt lån i Kommunekredit på 3,8 millioner kroner. Pengene skal bruges til en varmeakkumuleringstank, skriver Hadsund Folkeblad.

Akkumuleringstanken skal sikre en mere stabil og økonomisk drift. I dag giver spidsbelastningerne morgen og aften ændringer i fremløbstemperaturen, og det er ikke sundt for ledningsnettet. Det kan akkumuleringstanken afhjælpe samtidig med, at varmeværket stort set kan undgå at bruge oliefyret, når fliskedlen skal efterses om sommeren.

Assens Fjernvarmeværk skal i forbindelse med det kommunegaranterede lån betale en årlig garantiprovision på 0,75 procent.

_____

Østvendsyssel Avis:
Drone fotograferer fjernvarme i Dronninglund
Dronninglunds indbyggere kan de kommende nætter høre en stille summen, fordi en drone, der fra lufte fotograferer fjernvarmeoplandet ved det lokale solvarmeanlæg, skriver Østvendsyssel Avis.

Når hele området er fotograferet med varmesøgende kamera, kan Dronninglund Fjernvarmes ansatte nøjagtig se, hvor ledningerne løber, og hvor der kan være brud på ledningerne, som bør repareres.

Nyheder

17. maj 2018

Web-TV: HOFOR når milepæl i dampskift

Dampen i de lange ledninger under København skal skiftes ud med vand. Dansk Fjernvarme har mødt Bo Jensen Møller, der er sektionsleder hos HOFOR til en snak om, hvad de laver under jorden.

17. maj 2018

Web-TV: HOFOR når milepæl i dampskift

Dampen i de lange ledninger under København skal skiftes ud med vand. Dansk Fjernvarme har mødt Bo Jensen Møller, der er sektionsleder hos HOFOR til en snak om, hvad de laver under jorden.

15. maj 2018

Jesper Frost Rasmussen ny formand for Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarmes bestyrelse har udpeget formand og formandskab for fjernvarmeselskabernes forening. Ny formand er Jesper Frost Rasmussen, der er borgmester i Esbjerg.

15. maj 2018

Folketinget stemmer grønt til lavere elvarmeafgift

Et bredt flertal i Folketinget har netop stemt ja til en midlertidig reduktion i elvarmeafgiften. Vedtagelsen glæder Dansk Fjernvarme, der samtidig håber på permanent reduktion.

07. maj 2018

Web-TV: Fjernvarmen spiller central rolle, mener Jens Joel

Socialdemokratiet præsenterede torsdag deres partiets klima- og miljøpolitik. Det var også et udspil til en ny energiaftale. Det punkt spurgte Dansk Fjernvarme efterfølgende ind til ved energiordfører Jens Joel. Se interviewet herunder.

26. apr 2018

Aalborg: "Udspillet fremmer vores grønne omstilling"

I Aalborg er energiudspillet godt nyt for kollektive varmepumper og andre grønne planer.

26. apr 2018

Haderup: "Udspillet har gode incitamenter for en varmepumpe hos os"

Regeringens skitserede ophævning af kraftvarmekravet og brændselsbindingen samt den sænkede elafgift leder Haderup Kraftvarmeværk i retning af en luft til luft-varmepumpe.

26. apr 2018

HOFOR: "Gode initiativer i energiudspil"

Regeringen præsenterede torsdag formiddag deres udspil til en ny energiaftale. Flere af forslagene får roser med på vejen fra hovedstadens forsyningsselskab, HOFOR.

24. apr 2018

Ny stor havmøllepark bør ligge ved Horns Rev

En kommende havmøllepark bør placeres hvor den producerer mest og hvor efterspørgslen efter strøm er størst, lyder det fra borgmesteren i Esbjerg. Dansk Fjernvarme efterlyser plan for, hvad vi skal bruge den grønne strøm til.

20. apr 2018

Informationsmøde om kommende kraftvarmeudbud

Nyt udbud af el-kapacitet fra kraftvarmeværkerne i Dansk Kraftvarme Kapacitet til elhandlerne er på trapperne.

19. apr 2018 Generalforsamling

Dansk Fjernvarme vælger ny bestyrelse

På en generalforsamling har Dansk Fjernvarme valgt ny bestyrelse. Formand og næstformænd udpeges på kommende bestyrelsesmøde.

23. maj 2018 Navnenyt

Danske Vandværker får ny direktør

Susan Münster har erfaring fra forsyningsvirksomheder med, når hun tiltræder som ny direktør i Danske Vandværker 1. august.

16. maj 2018 Presseklip

Esbjergs borgmester formand for Dansk Fjernvarme

LÆS I DAG: Esbjergs borgmester formand for Dansk Fjernvarme. Grøn omstilling og vækst passer sammen, mener klimaminister. Alle har fjernvarme i Hurup. Omsider fjernvarme i rørene til Hillested. Haster med at ombygge værker. Stadig mulighed for blokade ved Amagerværket.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

15. maj 2018 Presseklip

Billig strøm dårligt for den grønne bevidsthed

LÆS I DAG:  Ny departementschef i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet. Billig strøm dårligt for den grønne bevidsthed. Departementschef vil have energiforhandlinger sikkert i mål. Kemiker skal se på sammenhængene energisystem. Skotter skal have dansk fjernvarme. Regioner går med i ny energisamarbejde. SK Forsynings nye skorsten og kedel hejses på plads. Bramming Fjernvarme leder fortsat efter læk. 100 til åbent hus hos Veddum-Skelund-Visborg.

14. maj 2018 Presseklip

Lavere elvarmeafgift vil fortrænge biomasse for varmepumper

LÆS I DAG: Lavere elvarmeafgift vil fortrænge biomasse for varmepumper. Energikoncerner er udtaget til stikprøvekontrol. Nye tal viser større forurening fra brændeovne. Strid om varmepris kan koste forbrugerne dyrt. Grønt lys for grønt brændsel i Skive. Fjernvarme på vej til flere nye byer. Sunds sænker igen prisen på fjernvarme. Stadig flere spørgsmål end svar efter geotermisagen i Viborg.

09. maj 2018 Presseklip

Partierne kappes om at være grønnest

LÆS I DAG: Partierne kappes om at være grønnest. Regeringen har nedsat grønt vækstteam. Fjernvarme Fyn investerer 400 millioner. Formand vil ikke love stort prisfald. Verdo sænker prisen. Blokade af kraftvarmeværk i København.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

14. maj 2018 Navnenyt

Ny departementschef i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet

Energistyrelsens direktør Morten Bæk er ny departementschef i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet.

03. maj 2018 Navnenyt

Mindeord over Henning Elmstrøm

Næstformand for Nørre Alslev Fjernvarmeværk, Gert Clausen, skriver mindeord over formand Henning Elmstrøm.  

03. maj 2018 Navnenyt

Henrik Andersen fylder rundt

Projektchef i DFP, Henrik Andersen, fylder 60 år den 22. maj.

02. maj 2018 Navnenyt

Ny direktør i DIN Forsyning

Christian Udby Olesen begynder som adm. direktør for DIN Forsyning 1. august. 


 

30. apr 2018 Navnenyt

Løgumkloster Fjernvarme fylder 60

Jubilæet fejres den 22. maj.