06. apr 2018 Presseklip

Ikast-Brande kan imødese voldsomme prisstigninger

LÆS I DAG: Ikast-Brande kan imødese voldsomme prisstigninger. Dansk Fjernvarme henter ny udviklingsdirektør hos Vattenfall. Viborg Fjernvarme skal have ny formand.

Herning Folkeblad:
Ikast-Brande kan imødese voldsomme prisstigninger
Når grundbeløbet falder bort fra årsskiftet, kan borgere i Ikast-Brande Kommune se frem til prisstigninger. Der er dog stor forskel på, hvor hårdt ramt borgerne bliver – fra under 1000 kroner om året til næsten 8.000 kroner årligt – det fortæller Herning Folkeblad.

Ifølge den midtjyske avis er det især fjernvarmekunderne hos Engesvang Varmeværk, der bliver ramt på pengepungen af det manglende grundbeløb. Den gennemsnitlige årlige pris forventes her at vokse fra 8.600 kroner om året til omkring 15.700 kroner – altså næsten en fordobling af fjernvarmeregningen.

For 740 forbrugere i Ejstrupholm og 670 i Nørre Snede bliver der også tale om markante stigninger. Ifølge Herning Folkeblad stiger de gennemsnitlige årlige priser med henholdsvis 3700 kroner ekstra om året og 4200 kroner.

- Det har været kendt i mange år, at grundbeløbet forsvinder med udgangen af 2018, og derfor er rigtig ærgerligt, at man landspolitisk ikke har gjort noget for flere år siden, så vi havde haft tid til at omstille vores produktion, siger driftsleder for kraftvarmeværkerne i Ejstrupholm og Nørre Snede, Erik Lund, til avisen.

_____

EnergiWatch: 
Dansk Fjernvarme henter ny udviklingsdirektør hos Vattenfall
Jørgen Nielsen er ny udviklingsdirektør for Dansk Fjernvarme, skriver EnergiWatch.

Den tidligere adm. direktør for Vattenfall i Danmark skal stå i spidsen for udviklingsaktiviteter for nye fjernvarmetransmissionssystemer og udnyttelse af overskudsvarme fra store datacentre.

Jørgen Nielsen har stor erfaring fra energibranchen. I 1990 blev han projektleder for COWI’s afdeling for industrimiljø. I 2000 blev han afdelingsleder for energi, vand og miljø i Rambøll i Aarhus, og fra 2002 til 2005 var han afdelingsleder for miljø i Elsam.

Fra 2005 til 2006 var Jørgen Nielsen sektorchef for energi i Rambøll, inden han i 2008 blev chef for miljø, sikkerhed og kvalitet i Vattenfall i Danmark. I 2009 til 2011 var han strategichef for Vattenfalls kraftvarmeproduktion i Sverige, Finland og Danmark.

I 2011 blev han direktør for Thermal Operations i Vattenfall, inden han i 2012 blev administrerende direktør for Vattenfall i Danmark. Jørgen Nielsens sidste opgave i Vattenfall var frasalget af de danske kraftværker.

_____

Viborg Stifts Folkeblad:
Viborg Fjernvarme skal have ny formand
Når Viborg Fjernvarme den 24. april afvikler ordinær generalforsamling, skal forbrugerne vælge en ny formand. Per B. Jørgensen har været formand siden 2012, og han kan ikke genvælges, fordi medlemmer af bestyrelsen i Viborg Fjernvarme maksimalt kan blive siddende i seks år, før de skal trække sig. Det skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Per B. Jørgensen overtog formandsstolen efter en ekstraordinær generalforsamling i september 2012. Det skete efter en turbulent periode i Viborg Fjernvarme, hvor fjernvarmen i marts 2012 måtte overlade geotermiprojektet i Kvols til det kommunalt ejede Energi Viborg. Viborg Fjernvarme havde da brugt omkring 80 millioner kroner i forsøget på at bore ned til det varme vand.

Nyheder

19. apr 2018

Dansk Fjernvarme vælger ny bestyrelse

På en generalforsamling har Dansk Fjernvarme valgt ny bestyrelse. Formand og næstformænd udpeges på kommende bestyrelsesmøde.

18. apr 2018 Energi på toppen

Politikerne: Ny energiaftale skal løse den gordiske knude

Der skal findes løsninger, der sikrer bedre samspil mellem energiteknologierne. Og der skal findes løsning på udfordringen med bortfald af grundbeløb, lød det fra det politiske panel på Energi på Toppen.

18. apr 2018 Energi på toppen

Se billederne: Et stærkt hjemmemarked er afgørende for den danske eksport

Et ambitiøst energiforlig med gode og stabile rammebetingelser for at sikre udviklingen af et stærkt hjemmemarked. Det var det primære ønske fra forsyningsbranchen, der var samlet til Energi på Toppen.

18. apr 2018

Borgmestre til regeringen: Indstil detailstyringen af vores selskaber

I et fælles brev til energi-, forsyning- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt, opfordrer borgmestrene fra landets fem største kommuner, regeringen til at rulle deres planer om regulering og detailstyring af varmesektoren tilbage. Dansk Fjernvarme er helt enig med borgmestrene.

11. apr 2018

Udvikling skal komme alle til gode

Virksomheden Kamstrup har et tæt samarbejde med de danske fjernvarmeselskaber, når det gælder udvikling og innovation. Divisionsdirektør Knud Bonde tvivler på, det kunne lade sig gøre i samme omfang med en kommerciel sektor.

11. apr 2018

ABB: Sverige og Finland kigger mod Danmark

Både det danske og det svenske fjernvarmemarked har sine fordele. Men over tid vil de ligne hinanden mere end de gør i dag, lyder det fra ABB i Danmark.

11. apr 2018

Regulering på svensk giver ikke svenske resultater

En 1-til-1 kopiering af den svenske fjernvarmeregulering i Danmark vil ikke give lavere priser for forbrugerne. Der er for store forskelle på de to markeder – ikke mindst på biomassen.

22. mar 2018

Permanent afgiftsreduktion vil sikre varmepumper

Størrelsen på den afgiftsreduktion, der er aftalt på elafgiften, er passende, men bør gøres permanent, hvis man vil sikre udbredelse af store varmepumper i fjernvarmen.

22. mar 2018 Konferencer

Billedhjul: Grundbeløb er en bunden opgave

Da Dansk Fjernvarme og Fjernvarmeindustrien holdt Energipolitisk Konference, lovede Folketingets energiordførere en løsning på grundbeløbets bortfald.

22. mar 2018

Brian Mikkelsen: Attraktive rammevilkår skal sætte turbo på fjernvarmeeksport

Energi- og fjernvarmesektoren er med til at holde hånden under en stærk industri, og det skal vi værne om og udvikle – det var budskaberne fra erhvervsminister Brian Mikkelsen på Energipolitisk Konference.

22. mar 2018

Danfoss: Vi skal op på en anden klinge

Verden er ved at få øjnene op for fjernvarme, mener Danfoss. Derfor ønsker koncernen, at den næste energiaftale bliver et bredt langtrækkende forlig, så den positive udvikling kan fortsætte.

19. apr 2018 Navnenyt

Uffe Bro siger farvel som æresmedlem af Dansk Fjernvarme

Efter 25 år som formand takkede Uffe Bro af efter årets generalforsamling og blev hædret som æresmedlem.

18. apr 2018 Navnenyt

Projektleder til DFP

Anita Schultz begynder hos DFP den 1. maj. 

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

12. apr 2018 Presseklip

Ny direktør vil gøre Energinet mere udadvendt

LÆS I DAG: Ny direktør vil gøre Energinet mere udadvendt. Fjernvarmen yder et solidt bidrag til VE-målsætning. Fjernvarme i smart cities styres med radioteknologi og ikke wifi. Politikere afviser ny høring om tilslutningspligt.

11. apr 2018 Presseklip

Der er mange ønsker til energiaftalen

LÆS I DAG: Der er mange ønsker til energiaftalen. Biomasse skiller debattører. Beslutning om Viking Link er udsat. Ringkøbing vil bruge mere vindmøllestrøm. Energikonference i Esbjerg med fokus på grøn omstilling. Fjernvarme på vej til Klitmøller.

10. apr 2018 Presseklip

Web-TV: Fabrik udnytter overskudsvarme og mindsker støjen

LÆS I DAG: Fabrik udnytter overskudsvarme og mindsker støjen. Minister: Der er fokus på forskning. Hollandsk firma vil bore efter geotermi på Lolland-Falster.  Ministeren vil have mere grøn strøm. Assens Fjernvarmeværk har fået kommunegaranti. Droner over Dronninglund.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

17. apr 2018 Navnenyt

Jørgen Risom til DFP

Jørgen Risom forlader Energistyrelsen og er ny projektchef for DFP. 

17. apr 2018 Navnenyt

Ny direktør for Gudenådalens Energiselskab

Jan Dansbo har overtaget efter Charles Hansen i Bjerringbro.

16. apr 2018 Navnenyt

Ny studentermedhjælper til Dansk Fjernvarme

22-årige Katarina Siebuhr Kristiansen er ny studentermedhjælper i Politisk Økonomisk Sekretariat i København.

11. apr 2018 Navnenyt

Nye medlemmer af SK Forsynings bestyrelse

To nye forbrugerrrepræsentanter i SK Forsynings bestyrelser.

11. apr 2018 Navnenyt

Jens Dall Bentzen fylder 50

Civilingeniør og adm. direktør Jens Dall Bentzen fylder 50 år på onsdag den 18. april. 

09. apr 2018 Navnenyt

Ny studentermedhjælper i Dansk Fjernvarme

Kristoffer Conrad Hedeman er ny studentermedhjælper i Faglig Afdeling og Energibesparelser.