03. apr 2018 Presseklip

Vindmøllestrøm skal bruges til fjernvarme

LÆS I DAG: S og R: Det haster med en løsning på grundbeløb. Oppositionen vil have flere havvindmøller. Vindmøllestrøm skal bruges til fjernvarme. Datacenterchef vil gerne udnytte overskudsvarme. Ny direktør i Gudenådalens Energiselskab begynder i dag.

TV 2:
S og R: Det haster med en løsning på grundbeløb
Grundbeløbet forsvinder fra nytår, og det får nu en række oppositionspolitikere til at opfordre til, at Regeringen skal have gjort noget ved bortfaldet i forbindelse med de forestående forhandlinger om en ny energipolitisk aftale.

- Det er meget presserende, og det haster ekstremt meget med at finde en løsning. Først og fremmest fordi varmekunderne kan se frem til en meget markant prisstigning på flere tusinde kroner til nytår, siger Socialdemokratiets energiordfører, Jens Joel, til TV 2.

Han får opbakning fra Andreas Steenberg, der er energiordfører for De Radikale, der peger på, at det formentlig især vil være fjernvarmekunder i yderkanterne af landet, der vil blive ramt af de formentlig ganske hidsige prisstigninger.

- Det her skulle have været løst for et par år siden. Det er helt urimeligt, at nogle borgere bliver ramt af en skatteforhøjelse, bare fordi de bor et bestemt sted. Jeg betragter det som en bunden opgave at få løst det her, siger Andreas Steenberg til TV 2.

Venstres energiordfører, Thomas Danielsen, lover, at der kommer et udspil fra Regeringen, hvor ”vi tager hånd om det her”. Dog lægger han ikke skjul på, at der vil være forbrugere, der vil opleve prisstigninger.

- Vi vil målrettet hjælpe dem, som står til at få de største stigninger. Men dem, som står til en prisstigning på en 1000-kronesedel om året, de er måske lidt mere nogen, som må acceptere, at deres forsyningsselskab er ved at investere sig ud af en udfordring, siger Thomas Danielsen til TV 2.

Regeringen forventes at præsentere sit udspil til en energiaftale for 2020-2030 efter påske.

_____

Politiken:
Oppositionen vil have flere havvindmøller
Forud for forhandlingerne med regeringen er oppositionspartierne enige om, at havvindmøller skal spille en markant rolle i dansk energipolitik frem mod 2030. Det skriver Politiken.

- Vi forslår tre nye havvindmølleparker frem mod 2030, siger De Radikales politiske leder, Morten Østergaard, til Politiken.

De Radikale fremlægger fredag partiets udspil til en ny energiaftale, der skal gøre Danmark til storeksportør af grøn energi, og partiet vil frem mod 2030 øge elproduktionen fra havvind med cirka 3.000 megawatt.

Tanken Idéen er, at Facebook, Apple og andre multinationale selskaber kan bruge den grønne el til deres nye datacentre.

Det radikale udspil får opbakning fra de øvrige partier i rød blok.

_____

JydskeVestkysten:
Vindmøllestrøm skal bruges til fjernvarme
Regeringen fremsætter snart sit udspil til en energiaftale, og netop energiaftale er temaet for Energikonference Esbjerg 2018, som afholdes af Dansk Fjernvarme, Maskinmesterforeningen og Aalborg Universitet.

Forud for konferencen er både Esbjergs borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) og Henning Hyllested (EL) enige om, at energiaftalen bør indeholde endnu en vindmøllepark på Horns Rev. Hos Dansk Fjernvarme mener man, at det er oplagt at bruge strømmen fra vindmøller til fjernvarme, og her er forhåbningen, at energiaftalen lander en permanent nedsættelse af elafgiften, skriver JydskeVestkysten.

-  Hvis vi får flere vindmølleparker, kan vi øge værdien i vindenergien ved at skabe bedre samspil mellem vind og varme. Det kloge valg er at omsætte noget af den til fjernvarme, som så både bliver grøn og billig. Men det kræver, at vi får de store varmepumper ind i fjernvarmen, så vi kan skabe en forbindelse mellem el og varme, forklarer Kim Mortensen, direktør i Dansk Fjernvarme.

_____

Computerworld:
Datacenterchef vil gerne udnytte overskudsvarme
Den administrerende direktør i datacentervirksomheden Interxion, Peder Bank, er klar til at investere millioner i overskudsvarme. Men det kræver, at elafgiften fjernes i en ny energiaftale.

- Vi har et projekt liggende med professionelle rådgivere og samarbejdspartnere inde over. Så det er bestemt ikke bare varm luft og powerpoints. Projektet er køreklart, og der er ikke noget, jeg hellere vil, end at skyde det afsted, siger han til Computerworld.

Peder Bank oplyser, at det vil kræve en investering på 25 millioner hos ham, hvorfor det vil være rart med faste rammer. Og som det er nu, afholder det komplekse afgiftsbillede datacenteraktørerne fra at foretage de nødvendige investeringer.

_____

Midtjyllands Avis:
Ny direktør i Gudenådalens Energiselskab begynder i dag
38-årige Jan Dansbo fra Langå har i dag første arbejdsdag som direktør for Gudenådalens Energiselskab i Bjerringbro, efter Charles Hansen er skiftet til Grundfos.

Jan Dansbo er valgt ud af 43 ansøgere og skal have fokus på udvikling, struktur og ledelse.

Han er uddannet maskinmester og begyndte sin karriere på Lisbjergværket ved Aarhus og skiftede siden til Dansk Vilomex.

- Jeg har altid ønsket at arbejde med fjernvarme og energi og kombinere det med ledelse og projektstyring, siger Jan Dansbo.

Gudenådalens Energiselskab har 2100 forbrugere i Bjerringbro og 500 forbrugere i Ulstrup og har som vision at frigøre sig af naturgas med alternative energikilder. Selskabet benytter allerede overskudsvarme fra Grundfos og vil gerne have varme fra flere virksomheder koblet på samt trække varme fra vandet i Gudenåen og Tange Sø.

Desuden er der tanker om samarbejde med værkerne i Ans, Rødkærsbro og Tangeværket.

Nyheder

19. apr 2018

Dansk Fjernvarme vælger ny bestyrelse

På en generalforsamling har Dansk Fjernvarme valgt ny bestyrelse. Formand og næstformænd udpeges på kommende bestyrelsesmøde.

18. apr 2018 Energi på toppen

Politikerne: Ny energiaftale skal løse den gordiske knude

Der skal findes løsninger, der sikrer bedre samspil mellem energiteknologierne. Og der skal findes løsning på udfordringen med bortfald af grundbeløb, lød det fra det politiske panel på Energi på Toppen.

18. apr 2018 Energi på toppen

Se billederne: Et stærkt hjemmemarked er afgørende for den danske eksport

Et ambitiøst energiforlig med gode og stabile rammebetingelser for at sikre udviklingen af et stærkt hjemmemarked. Det var det primære ønske fra forsyningsbranchen, der var samlet til Energi på Toppen.

18. apr 2018

Borgmestre til regeringen: Indstil detailstyringen af vores selskaber

I et fælles brev til energi-, forsyning- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt, opfordrer borgmestrene fra landets fem største kommuner, regeringen til at rulle deres planer om regulering og detailstyring af varmesektoren tilbage. Dansk Fjernvarme er helt enig med borgmestrene.

11. apr 2018

Udvikling skal komme alle til gode

Virksomheden Kamstrup har et tæt samarbejde med de danske fjernvarmeselskaber, når det gælder udvikling og innovation. Divisionsdirektør Knud Bonde tvivler på, det kunne lade sig gøre i samme omfang med en kommerciel sektor.

11. apr 2018

ABB: Sverige og Finland kigger mod Danmark

Både det danske og det svenske fjernvarmemarked har sine fordele. Men over tid vil de ligne hinanden mere end de gør i dag, lyder det fra ABB i Danmark.

11. apr 2018

Regulering på svensk giver ikke svenske resultater

En 1-til-1 kopiering af den svenske fjernvarmeregulering i Danmark vil ikke give lavere priser for forbrugerne. Der er for store forskelle på de to markeder – ikke mindst på biomassen.

22. mar 2018

Permanent afgiftsreduktion vil sikre varmepumper

Størrelsen på den afgiftsreduktion, der er aftalt på elafgiften, er passende, men bør gøres permanent, hvis man vil sikre udbredelse af store varmepumper i fjernvarmen.

22. mar 2018 Konferencer

Billedhjul: Grundbeløb er en bunden opgave

Da Dansk Fjernvarme og Fjernvarmeindustrien holdt Energipolitisk Konference, lovede Folketingets energiordførere en løsning på grundbeløbets bortfald.

22. mar 2018

Brian Mikkelsen: Attraktive rammevilkår skal sætte turbo på fjernvarmeeksport

Energi- og fjernvarmesektoren er med til at holde hånden under en stærk industri, og det skal vi værne om og udvikle – det var budskaberne fra erhvervsminister Brian Mikkelsen på Energipolitisk Konference.

22. mar 2018

Danfoss: Vi skal op på en anden klinge

Verden er ved at få øjnene op for fjernvarme, mener Danfoss. Derfor ønsker koncernen, at den næste energiaftale bliver et bredt langtrækkende forlig, så den positive udvikling kan fortsætte.

19. apr 2018 Navnenyt

Uffe Bro siger farvel som æresmedlem af Dansk Fjernvarme

Efter 25 år som formand takkede Uffe Bro af efter årets generalforsamling og blev hædret som æresmedlem.

18. apr 2018 Navnenyt

Projektleder til DFP

Anita Schultz begynder hos DFP den 1. maj. 

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

12. apr 2018 Presseklip

Ny direktør vil gøre Energinet mere udadvendt

LÆS I DAG: Ny direktør vil gøre Energinet mere udadvendt. Fjernvarmen yder et solidt bidrag til VE-målsætning. Fjernvarme i smart cities styres med radioteknologi og ikke wifi. Politikere afviser ny høring om tilslutningspligt.

11. apr 2018 Presseklip

Der er mange ønsker til energiaftalen

LÆS I DAG: Der er mange ønsker til energiaftalen. Biomasse skiller debattører. Beslutning om Viking Link er udsat. Ringkøbing vil bruge mere vindmøllestrøm. Energikonference i Esbjerg med fokus på grøn omstilling. Fjernvarme på vej til Klitmøller.

10. apr 2018 Presseklip

Web-TV: Fabrik udnytter overskudsvarme og mindsker støjen

LÆS I DAG: Fabrik udnytter overskudsvarme og mindsker støjen. Minister: Der er fokus på forskning. Hollandsk firma vil bore efter geotermi på Lolland-Falster.  Ministeren vil have mere grøn strøm. Assens Fjernvarmeværk har fået kommunegaranti. Droner over Dronninglund.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

17. apr 2018 Navnenyt

Jørgen Risom til DFP

Jørgen Risom forlader Energistyrelsen og er ny projektchef for DFP. 

17. apr 2018 Navnenyt

Ny direktør for Gudenådalens Energiselskab

Jan Dansbo har overtaget efter Charles Hansen i Bjerringbro.

16. apr 2018 Navnenyt

Ny studentermedhjælper til Dansk Fjernvarme

22-årige Katarina Siebuhr Kristiansen er ny studentermedhjælper i Politisk Økonomisk Sekretariat i København.

11. apr 2018 Navnenyt

Nye medlemmer af SK Forsynings bestyrelse

To nye forbrugerrrepræsentanter i SK Forsynings bestyrelser.

11. apr 2018 Navnenyt

Jens Dall Bentzen fylder 50

Civilingeniør og adm. direktør Jens Dall Bentzen fylder 50 år på onsdag den 18. april. 

09. apr 2018 Navnenyt

Ny studentermedhjælper i Dansk Fjernvarme

Kristoffer Conrad Hedeman er ny studentermedhjælper i Faglig Afdeling og Energibesparelser.