28. mar 2018 Presseklip

Energispareordningen får en overhaling

LÆS I DAG Energispareordningen får en overhaling i regeringens energiudspil. Usikre rammevilkår rammer markedet for solvarmeanlæg. Informationsmøde om fjernvarme i Gedesby.

Fyens Stiftstidende:
Energispareordning får overhaling
Energispareordningen skal gøres billigere og mere målrettet, står der blandt andet i det udspil til en energiaftale, regeringen har på vej. Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt vil dog endnu ikke sige, hvad indholdet af udspillet er.

Ordningen har siden 2006 har været stærkt medvirkende til at sænke Danmarks energiforbrug, men har også været udsat for en del kritik. Mikkel Dencker, energiordfører for Dansk Folkeparti, siger til Fyens Stiftstidende:  

- Den nuværende ordning har spillet fallit. Der har været misbrug af den, og den har været for dyr. Så det skal vi have gjort noget ved. 

_____

Finans.dk
Usikre rammevilkår rammer solvarmeanlæg
Flere års vækst hos Arcon-Sunmark, der producerer solvarmeanlæg, er blevet afløst af en stor opbremsning. Markedet for solvarmeanlæg er meget ustabilt, og resultatet for 2017 udviser et nettounderskud mod et overskud året før.

En del af forklaringen på opbremsningen findes i den hjemlige energipolitik, fremgår det af regnskabet. Her er der stor usikkerhed omkring de fremtidige rammevilkår - herunder regler for energispareordninger for solvarmeprojekter, som skabte tilbageholdenhed hos kunderne.

- Der blev gennemført væsentligt færre projekter. I 2016 var der meget uklarhed om, hvordan rammevilkårene for solenergi var. Derfor var der ikke rigtig nogen, der satte gang i større projekter, og det påvirkede sidste år meget, siger Ole Dalby til Finans.dk.

Den anden del af forklaringen er, at selskabet har været længere tid end ventet om at få gang i eksportmarkederne i primært Centraleuropa.

_____


Sydfalster Nyt:
REFA informerer om fjernvarme i Gedesby
Forsyningsselskabet REFA inviterer boligejere i Gedesby til informationsmøde om fjernvarme, som selskabet vil føre til byen, der ligger ved Gedser på Falster.

Mødet holdes tirsdag den 3. april klokken 19.00 i Forsamlingshuset Fremtiden i Gedesby, skriver Sydfalster Nyt.

REFA Gedser Fjernvarme holder mødet for at lodde interessen for fjernvarme i Gedesby og for at give boligejerne indblik i fordelene ved fjernvarme. Foruden REFA-folk deltager en ejendomsmægler og en VVS-installatør på mødet. Deltagerne kan få svar på spørgsmål om tilslutning, omkostninger, etablering og installering.

Nyheder

19. apr 2018

Dansk Fjernvarme vælger ny bestyrelse

På en generalforsamling har Dansk Fjernvarme valgt ny bestyrelse. Formand og næstformænd udpeges på kommende bestyrelsesmøde.

18. apr 2018 Energi på toppen

Politikerne: Ny energiaftale skal løse den gordiske knude

Der skal findes løsninger, der sikrer bedre samspil mellem energiteknologierne. Og der skal findes løsning på udfordringen med bortfald af grundbeløb, lød det fra det politiske panel på Energi på Toppen.

18. apr 2018 Energi på toppen

Se billederne: Et stærkt hjemmemarked er afgørende for den danske eksport

Et ambitiøst energiforlig med gode og stabile rammebetingelser for at sikre udviklingen af et stærkt hjemmemarked. Det var det primære ønske fra forsyningsbranchen, der var samlet til Energi på Toppen.

18. apr 2018

Borgmestre til regeringen: Indstil detailstyringen af vores selskaber

I et fælles brev til energi-, forsyning- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt, opfordrer borgmestrene fra landets fem største kommuner, regeringen til at rulle deres planer om regulering og detailstyring af varmesektoren tilbage. Dansk Fjernvarme er helt enig med borgmestrene.

11. apr 2018

Udvikling skal komme alle til gode

Virksomheden Kamstrup har et tæt samarbejde med de danske fjernvarmeselskaber, når det gælder udvikling og innovation. Divisionsdirektør Knud Bonde tvivler på, det kunne lade sig gøre i samme omfang med en kommerciel sektor.

11. apr 2018

ABB: Sverige og Finland kigger mod Danmark

Både det danske og det svenske fjernvarmemarked har sine fordele. Men over tid vil de ligne hinanden mere end de gør i dag, lyder det fra ABB i Danmark.

11. apr 2018

Regulering på svensk giver ikke svenske resultater

En 1-til-1 kopiering af den svenske fjernvarmeregulering i Danmark vil ikke give lavere priser for forbrugerne. Der er for store forskelle på de to markeder – ikke mindst på biomassen.

22. mar 2018

Permanent afgiftsreduktion vil sikre varmepumper

Størrelsen på den afgiftsreduktion, der er aftalt på elafgiften, er passende, men bør gøres permanent, hvis man vil sikre udbredelse af store varmepumper i fjernvarmen.

22. mar 2018 Konferencer

Billedhjul: Grundbeløb er en bunden opgave

Da Dansk Fjernvarme og Fjernvarmeindustrien holdt Energipolitisk Konference, lovede Folketingets energiordførere en løsning på grundbeløbets bortfald.

22. mar 2018

Brian Mikkelsen: Attraktive rammevilkår skal sætte turbo på fjernvarmeeksport

Energi- og fjernvarmesektoren er med til at holde hånden under en stærk industri, og det skal vi værne om og udvikle – det var budskaberne fra erhvervsminister Brian Mikkelsen på Energipolitisk Konference.

22. mar 2018

Danfoss: Vi skal op på en anden klinge

Verden er ved at få øjnene op for fjernvarme, mener Danfoss. Derfor ønsker koncernen, at den næste energiaftale bliver et bredt langtrækkende forlig, så den positive udvikling kan fortsætte.

19. apr 2018 Navnenyt

Uffe Bro siger farvel som æresmedlem af Dansk Fjernvarme

Efter 25 år som formand takkede Uffe Bro af efter årets generalforsamling og blev hædret som æresmedlem.

18. apr 2018 Navnenyt

Projektleder til DFP

Anita Schultz begynder hos DFP den 1. maj. 

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

12. apr 2018 Presseklip

Ny direktør vil gøre Energinet mere udadvendt

LÆS I DAG: Ny direktør vil gøre Energinet mere udadvendt. Fjernvarmen yder et solidt bidrag til VE-målsætning. Fjernvarme i smart cities styres med radioteknologi og ikke wifi. Politikere afviser ny høring om tilslutningspligt.

11. apr 2018 Presseklip

Der er mange ønsker til energiaftalen

LÆS I DAG: Der er mange ønsker til energiaftalen. Biomasse skiller debattører. Beslutning om Viking Link er udsat. Ringkøbing vil bruge mere vindmøllestrøm. Energikonference i Esbjerg med fokus på grøn omstilling. Fjernvarme på vej til Klitmøller.

10. apr 2018 Presseklip

Web-TV: Fabrik udnytter overskudsvarme og mindsker støjen

LÆS I DAG: Fabrik udnytter overskudsvarme og mindsker støjen. Minister: Der er fokus på forskning. Hollandsk firma vil bore efter geotermi på Lolland-Falster.  Ministeren vil have mere grøn strøm. Assens Fjernvarmeværk har fået kommunegaranti. Droner over Dronninglund.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

17. apr 2018 Navnenyt

Jørgen Risom til DFP

Jørgen Risom forlader Energistyrelsen og er ny projektchef for DFP. 

17. apr 2018 Navnenyt

Ny direktør for Gudenådalens Energiselskab

Jan Dansbo har overtaget efter Charles Hansen i Bjerringbro.

16. apr 2018 Navnenyt

Ny studentermedhjælper til Dansk Fjernvarme

22-årige Katarina Siebuhr Kristiansen er ny studentermedhjælper i Politisk Økonomisk Sekretariat i København.

11. apr 2018 Navnenyt

Nye medlemmer af SK Forsynings bestyrelse

To nye forbrugerrrepræsentanter i SK Forsynings bestyrelser.

11. apr 2018 Navnenyt

Jens Dall Bentzen fylder 50

Civilingeniør og adm. direktør Jens Dall Bentzen fylder 50 år på onsdag den 18. april. 

09. apr 2018 Navnenyt

Ny studentermedhjælper i Dansk Fjernvarme

Kristoffer Conrad Hedeman er ny studentermedhjælper i Faglig Afdeling og Energibesparelser.