26. mar 2018 Presseklip

DI: Afgifter på overskudsvarme skal fjernes

LÆS I DAG: DI: Afgifter på overskudsvarme skal fjernes. Minister: Virksomheder skal ikke fyre for fuglene. Boringer efter mulig geotermi i Nordjylland. Brandvæsen har travlt med huller på gasledninger i Horsens.

Avisen.dk:
Afgifter på overskudsvarme skal fjernes
DI Energi har netop analyseret sig frem til, at det vil gavne både virksomheder, forbrugere og klima, hvis den kommende energiaftale vil omlægge afgifterne på energiområdet. De peger på, at der lige nu spildes store mængder overskudsvarme fra virksomheder og kraftværker, fordi afgifter gør, at det økonomisk ikke kan betale sig at bruge den til fjernvarme. Det oplyser Avisen.dk.

Samtidig peger DI på, at det koster fjernvarmekunderne 1,6 milliarder kroner om året.

_____

BT:
Minister: Virksomheder skal ikke fyre for fuglene
Når regeringen efter påske ventes at fremlægge sit energiudspil til en ny energiaftale frem mod 2030, skal problemet med overskudsvarme løses.

Sådan lyder det fra energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt, der håber på at lande en bred aftale på plads.

- Jeg forventer selvfølgelig, at vi kan finde nogle løsninger i forhandlingerne de kommende måneder. Omkring sommerferien vil det være oplagt, at vi når frem til en aftale, siger Lars Chr. Lilleholt til BT.

_____

Nordjyske Stiftstidende:
Boringer efter mulig geotermi i Nordjylland 
To virksomheder har søgt om myndighedstilladelse til at søge efter geotermisk varme i Nordjylland undergrund, blandt andet i Aalborg Kommune, skriver Nordjyske Stiftstidende.

- Geotermi indgår i paletten af mulige teknologier, vi gerne vil arbejde videre med i vores energiforsyning, når vi udfaser kullene på Nordjyllandsværket, siger miljø- og energirådmand Lasse P. N. Olsen, der ikke vil afsløre, hvem, der står bag ansøgningerne.

Ansøgningerne skal i høring i forvaltningerne for by og landskab og for miljø og energi.

Geotermi skal indgå i det miks af grønne energikilder, der skal sikre Aalborg varme fra Nordjyllandsværket, når kul ”gerne i 2028” er byttet ud med vedvarende energi til CO2-fri fjernvarmeproduktionen, som også inkluderer overskudsvarme fra industri og varmelagring.

_____

Århus Stiftstidende:
Brandvæsen har travlt med huller på gasledninger i Horsens
19 gange siden august 2016 er brandvæsenet i Horsens rykket ud til ødelagte gasledninger, skriver Århus Stiftstidende.

Det viser en gennemgang af døgnrapporterne fra Sydøstjyllands Brandvæsen, Horsens Folkeblad har foretaget og kørt sammen med brandvæsenets database. En del af bruddene skyldes arbejdet med nedgravning af fjernvarmerør, som begyndte i 2016.

- Der er ingen tvivl om, at de gasledninger, der er ødelagt over den seneste tid, er ødelagt som følge af gravearbejde i jorden. Det gælder ikke kun gasledninger, men også kabler til internet, tv osv. De fleste af bruddene er sket i forbindelse med nedgravning af fjernvarmen, men der er også private gravere iblandt, siger direktør Dennis Ottosen fra Sydøstjyllands Brandvæsen.

Ved hul på en gasledning går arbejdet på stedet i stå på grund af risiko for gnister, der kan antænde gassen.

Fjernvarme Horsens har selv registreret 13 overgravninger i perioden med 1.750 anlagte stik svarende opgravninger i 0,8 procent af tilfældene. I 2018 er 230 stik lagt og fire ledninger – svarende til 1,7 pct – gravet over, oplyser Stiften.

_____

Vesthimmerlands Avis:
Fusion i Hvam og Aalestrup-Nørager til debat
Der er ekstraordinær generalforsamling i i denne uge i både Hvam og Aalestrup for at få godkendt fusionen mellem områdets to fjernvarmeselskaber.

Formanden for Aalestrup-Nørager Energi A.m.b.a., Søren Hestbæk, oplyser, at det er rigtigt, at varmeprisen i Hvam-Gl. Hvam allerede fra fusionsdagen afregnes efter takstbladet fra Aalestrup-Nørager Energi. 

- Men udover de godt 58.000 kr. til transmissionsledningen, skal forbrugerne i Hvam-Gl. Hvam de første tre et halvt år betale et bidrag til udligning af gæld og afskrivninger m.v.. Det står lidt ”kringlet” i fusionsaftalen, men er forsøgt tydeliggjort i et informationsbrev som er sendt til forbrugerne i Hvam-Gl. Hvam, siger Søren Hestbæk til Vesthimmerlands Avis.

Nyheder

19. apr 2018

Dansk Fjernvarme vælger ny bestyrelse

På en generalforsamling har Dansk Fjernvarme valgt ny bestyrelse. Formand og næstformænd udpeges på kommende bestyrelsesmøde.

18. apr 2018 Energi på toppen

Politikerne: Ny energiaftale skal løse den gordiske knude

Der skal findes løsninger, der sikrer bedre samspil mellem energiteknologierne. Og der skal findes løsning på udfordringen med bortfald af grundbeløb, lød det fra det politiske panel på Energi på Toppen.

18. apr 2018 Energi på toppen

Se billederne: Et stærkt hjemmemarked er afgørende for den danske eksport

Et ambitiøst energiforlig med gode og stabile rammebetingelser for at sikre udviklingen af et stærkt hjemmemarked. Det var det primære ønske fra forsyningsbranchen, der var samlet til Energi på Toppen.

18. apr 2018

Borgmestre til regeringen: Indstil detailstyringen af vores selskaber

I et fælles brev til energi-, forsyning- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt, opfordrer borgmestrene fra landets fem største kommuner, regeringen til at rulle deres planer om regulering og detailstyring af varmesektoren tilbage. Dansk Fjernvarme er helt enig med borgmestrene.

11. apr 2018

Udvikling skal komme alle til gode

Virksomheden Kamstrup har et tæt samarbejde med de danske fjernvarmeselskaber, når det gælder udvikling og innovation. Divisionsdirektør Knud Bonde tvivler på, det kunne lade sig gøre i samme omfang med en kommerciel sektor.

11. apr 2018

ABB: Sverige og Finland kigger mod Danmark

Både det danske og det svenske fjernvarmemarked har sine fordele. Men over tid vil de ligne hinanden mere end de gør i dag, lyder det fra ABB i Danmark.

11. apr 2018

Regulering på svensk giver ikke svenske resultater

En 1-til-1 kopiering af den svenske fjernvarmeregulering i Danmark vil ikke give lavere priser for forbrugerne. Der er for store forskelle på de to markeder – ikke mindst på biomassen.

22. mar 2018

Permanent afgiftsreduktion vil sikre varmepumper

Størrelsen på den afgiftsreduktion, der er aftalt på elafgiften, er passende, men bør gøres permanent, hvis man vil sikre udbredelse af store varmepumper i fjernvarmen.

22. mar 2018 Konferencer

Billedhjul: Grundbeløb er en bunden opgave

Da Dansk Fjernvarme og Fjernvarmeindustrien holdt Energipolitisk Konference, lovede Folketingets energiordførere en løsning på grundbeløbets bortfald.

22. mar 2018

Brian Mikkelsen: Attraktive rammevilkår skal sætte turbo på fjernvarmeeksport

Energi- og fjernvarmesektoren er med til at holde hånden under en stærk industri, og det skal vi værne om og udvikle – det var budskaberne fra erhvervsminister Brian Mikkelsen på Energipolitisk Konference.

22. mar 2018

Danfoss: Vi skal op på en anden klinge

Verden er ved at få øjnene op for fjernvarme, mener Danfoss. Derfor ønsker koncernen, at den næste energiaftale bliver et bredt langtrækkende forlig, så den positive udvikling kan fortsætte.

19. apr 2018 Navnenyt

Uffe Bro siger farvel som æresmedlem af Dansk Fjernvarme

Efter 25 år som formand takkede Uffe Bro af efter årets generalforsamling og blev hædret som æresmedlem.

18. apr 2018 Navnenyt

Projektleder til DFP

Anita Schultz begynder hos DFP den 1. maj. 

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

12. apr 2018 Presseklip

Ny direktør vil gøre Energinet mere udadvendt

LÆS I DAG: Ny direktør vil gøre Energinet mere udadvendt. Fjernvarmen yder et solidt bidrag til VE-målsætning. Fjernvarme i smart cities styres med radioteknologi og ikke wifi. Politikere afviser ny høring om tilslutningspligt.

11. apr 2018 Presseklip

Der er mange ønsker til energiaftalen

LÆS I DAG: Der er mange ønsker til energiaftalen. Biomasse skiller debattører. Beslutning om Viking Link er udsat. Ringkøbing vil bruge mere vindmøllestrøm. Energikonference i Esbjerg med fokus på grøn omstilling. Fjernvarme på vej til Klitmøller.

10. apr 2018 Presseklip

Web-TV: Fabrik udnytter overskudsvarme og mindsker støjen

LÆS I DAG: Fabrik udnytter overskudsvarme og mindsker støjen. Minister: Der er fokus på forskning. Hollandsk firma vil bore efter geotermi på Lolland-Falster.  Ministeren vil have mere grøn strøm. Assens Fjernvarmeværk har fået kommunegaranti. Droner over Dronninglund.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

17. apr 2018 Navnenyt

Jørgen Risom til DFP

Jørgen Risom forlader Energistyrelsen og er ny projektchef for DFP. 

17. apr 2018 Navnenyt

Ny direktør for Gudenådalens Energiselskab

Jan Dansbo har overtaget efter Charles Hansen i Bjerringbro.

16. apr 2018 Navnenyt

Ny studentermedhjælper til Dansk Fjernvarme

22-årige Katarina Siebuhr Kristiansen er ny studentermedhjælper i Politisk Økonomisk Sekretariat i København.

11. apr 2018 Navnenyt

Nye medlemmer af SK Forsynings bestyrelse

To nye forbrugerrrepræsentanter i SK Forsynings bestyrelser.

11. apr 2018 Navnenyt

Jens Dall Bentzen fylder 50

Civilingeniør og adm. direktør Jens Dall Bentzen fylder 50 år på onsdag den 18. april. 

09. apr 2018 Navnenyt

Ny studentermedhjælper i Dansk Fjernvarme

Kristoffer Conrad Hedeman er ny studentermedhjælper i Faglig Afdeling og Energibesparelser.