23. mar 2018 Presseklip

Regeringens energiudspil skal gøre det billigere at være dansker

LÆS I DAG: Regeringens energiudspil skal gøre det billigere at være dansker. Deregulering giver ikke automatisk lavere fjernvarmepriser. Ny rapport taler for besparelser på varmeforbrug. Stagnerende eksport og svagt stigende priser. Ingen ekstraregning trods koldt forår.

Finans.dk:
Regeringens energiudspil skal gøre det billigere at være dansker
Regeringen vil i sit kommende energiudspil gå efter en markant lempelse af elafgiften, der i år forventes at indbringe staten 12,4 mia. kr. Det erfarer Finans fra flere kilder med kendskab til processen.

Regeringen vil ifølge kilderne ikke finansiere tiltaget via en højere bundskat, som man gjorde, da man i 2016 afskaffede PSO-afgiften. I stedet ventes regeringen at bruge løs af råderummet og at rokere rundt på andre grønne afgifter, tilskud og puljer.

De økonomiske vismænd har foreslået at reducere elafgifterne med 4,8 mia. kr., så de kommer ned i niveau med de andre grønne afgifter.

_____

Ingeniøren:
Deregulering giver ikke automatisk lavere fjernvarmepriser
Magasinet Ingeniøren sætter igen fokus på analysen af fjernvarmesektorens konkurrencesituation – også kendt som Konkurrenceanalysen – der blev offentliggjort den 22. december. I en artikel gennemgår magasinet nogle af de centrale punkter – herunder også sammenligningen med det svenske marked og en deregulering af markedet.

Analysen er lavet af en række aktører – herunder også EA Energianalyse – og partner Hans Henrik Lindboe fastholder analysens konklusioner. Det gælder således for den sammenligning med det svenske marked, der er central for en række konklusioner, der lægger op til en markant deregulering af hele markedet.

Netop den sammenligning advarer Dansk Fjernvarme kraftigt imod. Der er meget store forskelle på det danske og det svenske marked, og foreningen giver udtryk for, at man frygter, at det vil give urealistiske forventninger om lavere priser hos politikerne.

Dansk Fjernvarme peger derimod på en række andre løsninger – der også er omtalt i analysen – som vil være langt bedre og mere effektive.

- Forslagene om at lempe brændselsbinding og kraftvarmekrav på værkerne har vi selv stillet, og det er noget, man kan gennemføre med det samme og på den måde hurtigt gøre fjernvarmen billigere mange steder, mens lempelse af tilslutningspligt og forsyningspligt er noget, man skal være virkelig forsigtig med at pille ved, siger direktør Kim Mortensen, der også peger på, at analysen har ret på et andet punkt: 
- Til gengæld er vi glade for rapportens indirekte erkendelse af, at udrulning af benchmark til hele sektoren vil være en katastrofe, siger han. 

_____

Ingeniøren:
Ny rapport taler for besparelser på varmeforbrug
EA Energianalyse har netop lavet en rapport, som kommer frem til, at vi stadig bør spare på varmen i vores boliger.

- Der har været en stor diskussion om, hvorvidt man nu skulle droppe energisparekrav og alt muligt andet. Det analysen siger er, at selv om vi får grøn vedvarende energi som vind og sol, og det bliver meget, meget billigere end i dag, så kan det faktisk alligevel betale sig at spare og sænke varmeforbruget med 31 procent i 2050, siger civilingeniør og partner i EA Energianalyse Hans-Henrik Lindboe til Ingeniøren.

Analysens udgangspunkt er målet om at Danmark senest i 2050 skal være uafhængigt af fossile brændsler i 2050. Konklusionen hviler dog på et par kritiske forudsætninger, bl.a. at cirka en femtedel af den nuværende bygningsmasse vil blive revet ned i løbet af de næste 32 år.

_____

Den Korte Avis:
Stagnerende eksport og svagt stigende priser
Fjernvarmens eksport stagnerer, og varmepriserne stiger marginalt, skriver Den Korte Avis

Dansk Fjernvarmes branchestatistik viser, at fjernvarmevirksomhederne i 2017 eksporterede for milliarder kroner, som er 0,4 procent lavere end året før. Eksporten har dermed de seneste otte år ligget på et meget konstant niveau.

Eksportens niveau skyldes især samspillet mellem effektiv varmeforsyning og sund industri, der i en årrække har opbygget en stærk forsyningskæde i industrien, der forventer mere vækst i sektoren.

Energitilsynets seneste fjernvarmepriser fra udgangen af 2017 viser, at priserne er steget 0,5 i gennemsnit siden 2016. Overordnet er priserne fra 2014 til 2017 faldet 12,9 procent i snit. En standardbolig koster nu i gennemsnit 12.697 kroner om året at opvarme.

_____

Vejle Amts Folkeblad:
Ingen ekstraregning trods koldt forår
Selvom februar og marts har været usædvanlig kolde, vil det ifølge direktør for Vejle Fjernvarme A.M.B.A., Jesper Wolsgaard ikke resultere i, at fjernvarmeforbrugerne i Vejle skal have flere penge op af lommen. Sammenlignet med samme periode sidste år har forbruget været 30 procent højere, skriver Vejle Amts Folkeblad.

- Men jeg tror ikke, at kunderne behøver frygte en voldsom ekstraregning. Februar og marts har godt nok været kolde, men til gengæld havde vi et meget lunt efterår. Jeg har tjekket mit eget forbrug - og det ser ud til, at det lune efterår udligner den nuværende kulde, siger Jesper Wolsgaard til avisen.

Han fortæller, at der flere mandag morgener har været særligt pres på fjernvarmen, fordi netop mandagene har været meget kolde, samtidig med, at mange firmaer skruer ned for varmen i weekenderne.

Nyheder

19. apr 2018

Dansk Fjernvarme vælger ny bestyrelse

På en generalforsamling har Dansk Fjernvarme valgt ny bestyrelse. Formand og næstformænd udpeges på kommende bestyrelsesmøde.

18. apr 2018 Energi på toppen

Politikerne: Ny energiaftale skal løse den gordiske knude

Der skal findes løsninger, der sikrer bedre samspil mellem energiteknologierne. Og der skal findes løsning på udfordringen med bortfald af grundbeløb, lød det fra det politiske panel på Energi på Toppen.

18. apr 2018 Energi på toppen

Se billederne: Et stærkt hjemmemarked er afgørende for den danske eksport

Et ambitiøst energiforlig med gode og stabile rammebetingelser for at sikre udviklingen af et stærkt hjemmemarked. Det var det primære ønske fra forsyningsbranchen, der var samlet til Energi på Toppen.

18. apr 2018

Borgmestre til regeringen: Indstil detailstyringen af vores selskaber

I et fælles brev til energi-, forsyning- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt, opfordrer borgmestrene fra landets fem største kommuner, regeringen til at rulle deres planer om regulering og detailstyring af varmesektoren tilbage. Dansk Fjernvarme er helt enig med borgmestrene.

11. apr 2018

Udvikling skal komme alle til gode

Virksomheden Kamstrup har et tæt samarbejde med de danske fjernvarmeselskaber, når det gælder udvikling og innovation. Divisionsdirektør Knud Bonde tvivler på, det kunne lade sig gøre i samme omfang med en kommerciel sektor.

11. apr 2018

ABB: Sverige og Finland kigger mod Danmark

Både det danske og det svenske fjernvarmemarked har sine fordele. Men over tid vil de ligne hinanden mere end de gør i dag, lyder det fra ABB i Danmark.

11. apr 2018

Regulering på svensk giver ikke svenske resultater

En 1-til-1 kopiering af den svenske fjernvarmeregulering i Danmark vil ikke give lavere priser for forbrugerne. Der er for store forskelle på de to markeder – ikke mindst på biomassen.

22. mar 2018

Permanent afgiftsreduktion vil sikre varmepumper

Størrelsen på den afgiftsreduktion, der er aftalt på elafgiften, er passende, men bør gøres permanent, hvis man vil sikre udbredelse af store varmepumper i fjernvarmen.

22. mar 2018 Konferencer

Billedhjul: Grundbeløb er en bunden opgave

Da Dansk Fjernvarme og Fjernvarmeindustrien holdt Energipolitisk Konference, lovede Folketingets energiordførere en løsning på grundbeløbets bortfald.

22. mar 2018

Brian Mikkelsen: Attraktive rammevilkår skal sætte turbo på fjernvarmeeksport

Energi- og fjernvarmesektoren er med til at holde hånden under en stærk industri, og det skal vi værne om og udvikle – det var budskaberne fra erhvervsminister Brian Mikkelsen på Energipolitisk Konference.

22. mar 2018

Danfoss: Vi skal op på en anden klinge

Verden er ved at få øjnene op for fjernvarme, mener Danfoss. Derfor ønsker koncernen, at den næste energiaftale bliver et bredt langtrækkende forlig, så den positive udvikling kan fortsætte.

19. apr 2018 Navnenyt

Uffe Bro siger farvel som æresmedlem af Dansk Fjernvarme

Efter 25 år som formand takkede Uffe Bro af efter årets generalforsamling og blev hædret som æresmedlem.

18. apr 2018 Navnenyt

Projektleder til DFP

Anita Schultz begynder hos DFP den 1. maj. 

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

12. apr 2018 Presseklip

Ny direktør vil gøre Energinet mere udadvendt

LÆS I DAG: Ny direktør vil gøre Energinet mere udadvendt. Fjernvarmen yder et solidt bidrag til VE-målsætning. Fjernvarme i smart cities styres med radioteknologi og ikke wifi. Politikere afviser ny høring om tilslutningspligt.

11. apr 2018 Presseklip

Der er mange ønsker til energiaftalen

LÆS I DAG: Der er mange ønsker til energiaftalen. Biomasse skiller debattører. Beslutning om Viking Link er udsat. Ringkøbing vil bruge mere vindmøllestrøm. Energikonference i Esbjerg med fokus på grøn omstilling. Fjernvarme på vej til Klitmøller.

10. apr 2018 Presseklip

Web-TV: Fabrik udnytter overskudsvarme og mindsker støjen

LÆS I DAG: Fabrik udnytter overskudsvarme og mindsker støjen. Minister: Der er fokus på forskning. Hollandsk firma vil bore efter geotermi på Lolland-Falster.  Ministeren vil have mere grøn strøm. Assens Fjernvarmeværk har fået kommunegaranti. Droner over Dronninglund.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

17. apr 2018 Navnenyt

Jørgen Risom til DFP

Jørgen Risom forlader Energistyrelsen og er ny projektchef for DFP. 

17. apr 2018 Navnenyt

Ny direktør for Gudenådalens Energiselskab

Jan Dansbo har overtaget efter Charles Hansen i Bjerringbro.

16. apr 2018 Navnenyt

Ny studentermedhjælper til Dansk Fjernvarme

22-årige Katarina Siebuhr Kristiansen er ny studentermedhjælper i Politisk Økonomisk Sekretariat i København.

11. apr 2018 Navnenyt

Nye medlemmer af SK Forsynings bestyrelse

To nye forbrugerrrepræsentanter i SK Forsynings bestyrelser.

11. apr 2018 Navnenyt

Jens Dall Bentzen fylder 50

Civilingeniør og adm. direktør Jens Dall Bentzen fylder 50 år på onsdag den 18. april. 

09. apr 2018 Navnenyt

Ny studentermedhjælper i Dansk Fjernvarme

Kristoffer Conrad Hedeman er ny studentermedhjælper i Faglig Afdeling og Energibesparelser.