22. mar 2018 Presseklip

Fjernvarmebranchen: Politisk nøl sparker milliardinvesteringer til hjørne

LÆS I DAG: Fjernvarmebranchen: Politisk nøl sparker milliardinvesteringer til hjørne. Kulden har presset fjernvarmen i Vejle. Viborg-hospital vil være selvforsynende med køl og varme. Russerne kan lamme energiselskaber i vesten.

Jyllands-Posten:
Fjernvarmebranchen: Politisk nøl sparker milliardinvesteringer til hjørne
Siden energiaftalen i 2012 har fjernvarmeindustrien anført af Danfoss, Logstor, ABB og Grundfos og rådgivende ingeniører øget salget med 37 pct, skriver Jyllands-Posten.

I følge Dansk Fjernvarme og Fjernvarmeindustrien har mange fjernvarmeværker investeringsplaner liggende, men de realiseres ikke på grund af de slørede fremtidsudsigter.

- Den usikkerhed, der er skabt om regulering og rammebetingelser, når det handler om skat og afgifter og egentlig økonomisk regulering af fjernvarmen, har været med til at bremse det her op. Der er ingen tvivl om, at det er gået ud over det potentiale, der rent faktisk er for at udvikle fjernvarmen, siger Dansk Fjernvarmes direktør Kim Mortensen til avisen. 

Energiaftalen løber til 2020, men branchens investeringer er ikke nået ud af stedet, siden VLAK-regeringen for halvandet år siden meddelte, at arbejdet med et udspil til en ny energiaftale var i gang. 

Siden ændrede klima-, forsynings- og energiminister Lars Christian Lilleholt tidshorisonten fra ”efteråret” til ”før jul” med ”i starten af det nye år” som det seneste.

_____

Vejle Amts Folkeblad: 
Kulden har presset fjernvarmen i Vejle
De seneste måneders kulde har lagt pres på fjernvarmen i Vejle, hvor værket har kørt på fulde omdrejninger. Ifølge Vejle Amts Folkeblad har Vejle Fjernvarme således været oppe på at levere 70 MW i de koldeste døgn – det 30 procent mere end i samme periode sidste år.

Direktør Jesper Wolsgaard beroliger dog forbrugerne med, at det formentlig ikke vil få den forestående varmeregning til at eksplodere.

- Nej jeg tror ikke, at kunderne behøver frygte en voldsom ekstraregning. Februar og marts har godt nok været kolde, men til gengæld havde vi et meget lunt efterår. Jeg har tjekket mit eget forbrug - og det ser ud til, at det lune efterår udligner den nuværende kulde, siger Jesper Wolsgaard.

Han glæder sig over, at presset på værket ikke har udløst problemer. Vejle Fjernvarme kan levere op til 90 MW, hvis der er brug for det – og det har altså ikke været nødvendigt på trods af kulden de senere måneder.

_____

Energy Supply:
Viborg-hospital vil være selvforsynende med køl og varme
Regionssygehuset i Viborg fyrer store mængder varme, strøm og køl af om året. Hidtil har de udelukkende gjort det med el udefra, men i fremtiden skal sygehuset været selvforsynende på varme og køl – det fortæller Energy Supply.

Det første skridt på den vej er sket med et projekt, hvor en energicentral på sygehuset skal sikre selvforsyningen.

- Ved energirenoveringen får vi lagt varmen over på centralt vand. Vi etablerer en energicentral, som bygges op af det eksisterende hus. Her installeres de varmepumper, der både skal lave varme og køl, forklarer teknisk systemchef Stig Toftebjerg.

Varmepumperne leverer 3,5 MW køl henholdsvis 6 MW varme, og det vil stort set dække sygehusets behov i fremtiden. Formentlig vil det kun, som det også er tilfældet i dag, være om vinteren, at der vil være behov for varme udefra, mener systemchefen, der mener, at fjernvarmenettet fungerer som spids- og reservelast for sygehuset.

_____

Berlingske:
Russerne kan lamme energiselskaber i vesten
Det kan lyde som et plot til en spændingsfilm, men den skulle være god nok. Ifølge amerikanske efterretningskilder er russerne langt med at lægge planer for, hvordan de kan hacke sig ind i energiselskabernes datasystemer for at lamme energiforsyning i de vestlige lande.

Det vil – hvis det sker – have uoverskuelige følger. Ifølge Berlingske er de mange voldsomme orkaner i bl.a. eksempler på, hvad det kan medføre – for ganske som de voldsomme orkaner Katrine og Sandy stort set satte energiforsyningen ud af spillet, vil et hackerangreb kunne gøre det samme.

Og russerne er langt med deres planer. New York Times mener at vide, at der er lagt såkaldte digitale implantater i mange af de amerikanske energiselskabers systemer. Og de venter blot på at blive aktiveret.

- Vi har nu beviser for, at russerne sidder på maskiner, der er forbundet med industriel infrastruktur, som tillader dem effektivt at slukke eller sabotere energiforsyningen«, siger Eric Chien, direktør i IT-sikkerhedsfirmaet Symantec, til The New York Times.

Nyheder

19. apr 2018

Dansk Fjernvarme vælger ny bestyrelse

På en generalforsamling har Dansk Fjernvarme valgt ny bestyrelse. Formand og næstformænd udpeges på kommende bestyrelsesmøde.

18. apr 2018 Energi på toppen

Politikerne: Ny energiaftale skal løse den gordiske knude

Der skal findes løsninger, der sikrer bedre samspil mellem energiteknologierne. Og der skal findes løsning på udfordringen med bortfald af grundbeløb, lød det fra det politiske panel på Energi på Toppen.

18. apr 2018 Energi på toppen

Se billederne: Et stærkt hjemmemarked er afgørende for den danske eksport

Et ambitiøst energiforlig med gode og stabile rammebetingelser for at sikre udviklingen af et stærkt hjemmemarked. Det var det primære ønske fra forsyningsbranchen, der var samlet til Energi på Toppen.

18. apr 2018

Borgmestre til regeringen: Indstil detailstyringen af vores selskaber

I et fælles brev til energi-, forsyning- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt, opfordrer borgmestrene fra landets fem største kommuner, regeringen til at rulle deres planer om regulering og detailstyring af varmesektoren tilbage. Dansk Fjernvarme er helt enig med borgmestrene.

11. apr 2018

Udvikling skal komme alle til gode

Virksomheden Kamstrup har et tæt samarbejde med de danske fjernvarmeselskaber, når det gælder udvikling og innovation. Divisionsdirektør Knud Bonde tvivler på, det kunne lade sig gøre i samme omfang med en kommerciel sektor.

11. apr 2018

ABB: Sverige og Finland kigger mod Danmark

Både det danske og det svenske fjernvarmemarked har sine fordele. Men over tid vil de ligne hinanden mere end de gør i dag, lyder det fra ABB i Danmark.

11. apr 2018

Regulering på svensk giver ikke svenske resultater

En 1-til-1 kopiering af den svenske fjernvarmeregulering i Danmark vil ikke give lavere priser for forbrugerne. Der er for store forskelle på de to markeder – ikke mindst på biomassen.

22. mar 2018

Permanent afgiftsreduktion vil sikre varmepumper

Størrelsen på den afgiftsreduktion, der er aftalt på elafgiften, er passende, men bør gøres permanent, hvis man vil sikre udbredelse af store varmepumper i fjernvarmen.

22. mar 2018 Konferencer

Billedhjul: Grundbeløb er en bunden opgave

Da Dansk Fjernvarme og Fjernvarmeindustrien holdt Energipolitisk Konference, lovede Folketingets energiordførere en løsning på grundbeløbets bortfald.

22. mar 2018

Brian Mikkelsen: Attraktive rammevilkår skal sætte turbo på fjernvarmeeksport

Energi- og fjernvarmesektoren er med til at holde hånden under en stærk industri, og det skal vi værne om og udvikle – det var budskaberne fra erhvervsminister Brian Mikkelsen på Energipolitisk Konference.

22. mar 2018

Danfoss: Vi skal op på en anden klinge

Verden er ved at få øjnene op for fjernvarme, mener Danfoss. Derfor ønsker koncernen, at den næste energiaftale bliver et bredt langtrækkende forlig, så den positive udvikling kan fortsætte.

19. apr 2018 Navnenyt

Uffe Bro siger farvel som æresmedlem af Dansk Fjernvarme

Efter 25 år som formand takkede Uffe Bro af efter årets generalforsamling og blev hædret som æresmedlem.

18. apr 2018 Navnenyt

Projektleder til DFP

Anita Schultz begynder hos DFP den 1. maj. 

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

12. apr 2018 Presseklip

Ny direktør vil gøre Energinet mere udadvendt

LÆS I DAG: Ny direktør vil gøre Energinet mere udadvendt. Fjernvarmen yder et solidt bidrag til VE-målsætning. Fjernvarme i smart cities styres med radioteknologi og ikke wifi. Politikere afviser ny høring om tilslutningspligt.

11. apr 2018 Presseklip

Der er mange ønsker til energiaftalen

LÆS I DAG: Der er mange ønsker til energiaftalen. Biomasse skiller debattører. Beslutning om Viking Link er udsat. Ringkøbing vil bruge mere vindmøllestrøm. Energikonference i Esbjerg med fokus på grøn omstilling. Fjernvarme på vej til Klitmøller.

10. apr 2018 Presseklip

Web-TV: Fabrik udnytter overskudsvarme og mindsker støjen

LÆS I DAG: Fabrik udnytter overskudsvarme og mindsker støjen. Minister: Der er fokus på forskning. Hollandsk firma vil bore efter geotermi på Lolland-Falster.  Ministeren vil have mere grøn strøm. Assens Fjernvarmeværk har fået kommunegaranti. Droner over Dronninglund.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

17. apr 2018 Navnenyt

Jørgen Risom til DFP

Jørgen Risom forlader Energistyrelsen og er ny projektchef for DFP. 

17. apr 2018 Navnenyt

Ny direktør for Gudenådalens Energiselskab

Jan Dansbo har overtaget efter Charles Hansen i Bjerringbro.

16. apr 2018 Navnenyt

Ny studentermedhjælper til Dansk Fjernvarme

22-årige Katarina Siebuhr Kristiansen er ny studentermedhjælper i Politisk Økonomisk Sekretariat i København.

11. apr 2018 Navnenyt

Nye medlemmer af SK Forsynings bestyrelse

To nye forbrugerrrepræsentanter i SK Forsynings bestyrelser.

11. apr 2018 Navnenyt

Jens Dall Bentzen fylder 50

Civilingeniør og adm. direktør Jens Dall Bentzen fylder 50 år på onsdag den 18. april. 

09. apr 2018 Navnenyt

Ny studentermedhjælper i Dansk Fjernvarme

Kristoffer Conrad Hedeman er ny studentermedhjælper i Faglig Afdeling og Energibesparelser.