15. mar 2018 Presseklip

Minister: Krav er ikke i vejen for varmepumper

LÆS I DAG: Minister: Krav er ikke i vejen for varmepumper. Energinet står fast over for landmænd. Nej til Farum Fjernvarmes biomasseværk. Brande Fjernvarme udvider. Stort ledningstab lukkede for varmen i Vejen.

EnergiWatch:
Minister: Krav er ikke i vejen for varmepumper
Hverken kraftvarmekravet eller kravet om brændselsbinding vil være i vejen for, at decentrale kraftvarmeværker installerer varmepumper. Det slår Energi-, Forsynings- og Klimaminister Lars Chr. Lilleholt fast i et svar til Energiudvalget i Folketinget – det skriver EnergiWatch.

Ifølge ministeren så vil lave priser på el og størrelsen af kraftvarmeanlæggene på de decentrale værker sjældent være en hindring for, at man kan opstille varmepumper i decentrale områder; det vil sige uden for de større byer.

Dansk Fjernvarme mener, at ministerens svar bør føre til, at politikerne én gang for alle tager fat om såvel kraftvarmekravet som brændselsbindingen til naturgas og fjerner dem helt og holdent.

- For hver dag der går, hvor selskaberne er underlagt disse forældede regler om kraftvarmekrav og brændselsbinding, stilles forbrugerne dårligere, hvilket ingen er tjent med. Det er med andre ord svært at finde nogle argumenter for, at vente med at ophæve kravet, siger politisk chef i Dansk Fjernvarme, Rune Moesgaard.

Han peger også på, at ministeren i sit svar slår fast, at kedler med biomasse ikke er lovlige, og det understreger blot yderligere behovet for at få fjernet de lovmæssige krav, da varmepumper ikke nødvendigvis vil være den billigste løsning på alle værker. Nogle værker vil have større gavn af fx biomasse, og derfor skal brændselsbindingen væk.

_____

JydskeVestkysten:
Energinet står fast over for landmænd
Gårdejere i Vejen Kommune er kommet i ”krig” med Energinet i forbindelse med landføringen af Baltic Pipe – den store gasledning mellem Norge og Polen. Den bliver ført lige igennem kommunen, og det har fået landmændene til at stille krav til Energinet – krav, som Energinet afviser.

Det drejer sig om erstatningen til jordejerne, og her er der forskel på, hvilket princip der skal være gældende. Landmændene mener, at man skal følge ”gæsteprincippet”, mens Energinet vil bruge princippet om ”fuld tilstedeværelse”.

Ifølge JydskeVestkysten har det princip været gældende for fx gastransmissionsrørene fra 1980’erne, og det er også det, man bruger i dag, lyder meldingen fra Energinet.

- "Fuld tilstedeværelse" er hidtil anvendt på alle andre gasledninger og elkabler, og det ønsker vi også at benytte her, siger afdelingsleder hos Energinet, Ole Buhl, og uddyber:

- Det er helt legitimt, at landbruget kræver det, men det siger vi nej til. Lodsejere ved et havvindmølleprojekt har krævet det samme, og det kører der nu en retssag om, og så må vi se, hvor den ender.

_____

nytomnordsjaelland.dk:
Nej til Farum Fjernvarmes biomasseværk
Allerød Kommune mener, at en række forhold er i vejen for Farum Fjernvarmes projekt for et nyt biomasseværk i Farremosen ved Lynge og har derfor afslået projektansøgningen.

Farum Fjernvarmes projekt kaldet Vassingerød Energi Park omfatter biomassebaseret varmeproduktionsanlæg med en kapacitet på 16 MW, men den kommunale forvaltning har afvist det, da projektet ”udviser samfundsøkonomisk underskud”, ”de facto medfører udvidelse af produktionskapaciteten”, ”projektforslagets referencescenario ikke er retvisende”, og der er usikkerhed om brændselsvalg, brændselssikkerhed og brændselspriser.

Farum Fjernvarmes ønsker, at kommunen afslutter behandlingen af projektet for nærværende. Administrerende direktør for Farum Fjernvarme, Nighat Kamal, afventer den endelige beslutning i Allerød Byråd.

- Derefter vil vi tage stilling til, hvad vi videre vil foretage os i sagen. Men Farum Fjernvarme er ikke enig i sagens fremstilling, siger Nighat Kamal til Nyt om Nordsjælland.

Allerød Byråds afgørelse i sagen skal offentliggøres til berørte parter, som kan klage til Energiklagenævnet.

_____

JydskeVestkysten:
Stort ledningstab lukkede for varmen i Vejen
Onsdag morgen blev Vejen Varmeværks ledningsnet af ukendt årsag ramt af et stort vandtab på 18 kubikmeter mellem 8 og 9.30, skriver JydskeVestkysten.

Værket lukkede onsdag for varmen i nordbyen for at lokalisere bruddet. Manøvren mislykkedes dog, så varmen vente tilbage gade for gade. Når årsagen til lækken er fundet, vil den blive repareret.

_____

Ikast Avis:
Brande Fjernvarme udvider
I Brande er en stor udvidelse af fjernvarmenettet på vej. 747 ejendomme skal konverteres til fjernvarme. I dag forsynes størstedelen med naturgas.

Projektet er sendt i offentlig høring og forelægges derefter til kommunens Teknik- og Miljøudvalg til godkendelse.

Nyheder

19. apr 2018

Dansk Fjernvarme vælger ny bestyrelse

På en generalforsamling har Dansk Fjernvarme valgt ny bestyrelse. Formand og næstformænd udpeges på kommende bestyrelsesmøde.

18. apr 2018 Energi på toppen

Politikerne: Ny energiaftale skal løse den gordiske knude

Der skal findes løsninger, der sikrer bedre samspil mellem energiteknologierne. Og der skal findes løsning på udfordringen med bortfald af grundbeløb, lød det fra det politiske panel på Energi på Toppen.

18. apr 2018 Energi på toppen

Se billederne: Et stærkt hjemmemarked er afgørende for den danske eksport

Et ambitiøst energiforlig med gode og stabile rammebetingelser for at sikre udviklingen af et stærkt hjemmemarked. Det var det primære ønske fra forsyningsbranchen, der var samlet til Energi på Toppen.

18. apr 2018

Borgmestre til regeringen: Indstil detailstyringen af vores selskaber

I et fælles brev til energi-, forsyning- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt, opfordrer borgmestrene fra landets fem største kommuner, regeringen til at rulle deres planer om regulering og detailstyring af varmesektoren tilbage. Dansk Fjernvarme er helt enig med borgmestrene.

11. apr 2018

Udvikling skal komme alle til gode

Virksomheden Kamstrup har et tæt samarbejde med de danske fjernvarmeselskaber, når det gælder udvikling og innovation. Divisionsdirektør Knud Bonde tvivler på, det kunne lade sig gøre i samme omfang med en kommerciel sektor.

11. apr 2018

ABB: Sverige og Finland kigger mod Danmark

Både det danske og det svenske fjernvarmemarked har sine fordele. Men over tid vil de ligne hinanden mere end de gør i dag, lyder det fra ABB i Danmark.

11. apr 2018

Regulering på svensk giver ikke svenske resultater

En 1-til-1 kopiering af den svenske fjernvarmeregulering i Danmark vil ikke give lavere priser for forbrugerne. Der er for store forskelle på de to markeder – ikke mindst på biomassen.

22. mar 2018

Permanent afgiftsreduktion vil sikre varmepumper

Størrelsen på den afgiftsreduktion, der er aftalt på elafgiften, er passende, men bør gøres permanent, hvis man vil sikre udbredelse af store varmepumper i fjernvarmen.

22. mar 2018 Konferencer

Billedhjul: Grundbeløb er en bunden opgave

Da Dansk Fjernvarme og Fjernvarmeindustrien holdt Energipolitisk Konference, lovede Folketingets energiordførere en løsning på grundbeløbets bortfald.

22. mar 2018

Brian Mikkelsen: Attraktive rammevilkår skal sætte turbo på fjernvarmeeksport

Energi- og fjernvarmesektoren er med til at holde hånden under en stærk industri, og det skal vi værne om og udvikle – det var budskaberne fra erhvervsminister Brian Mikkelsen på Energipolitisk Konference.

22. mar 2018

Danfoss: Vi skal op på en anden klinge

Verden er ved at få øjnene op for fjernvarme, mener Danfoss. Derfor ønsker koncernen, at den næste energiaftale bliver et bredt langtrækkende forlig, så den positive udvikling kan fortsætte.

19. apr 2018 Navnenyt

Uffe Bro siger farvel som æresmedlem af Dansk Fjernvarme

Efter 25 år som formand takkede Uffe Bro af efter årets generalforsamling og blev hædret som æresmedlem.

18. apr 2018 Navnenyt

Projektleder til DFP

Anita Schultz begynder hos DFP den 1. maj. 

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

12. apr 2018 Presseklip

Ny direktør vil gøre Energinet mere udadvendt

LÆS I DAG: Ny direktør vil gøre Energinet mere udadvendt. Fjernvarmen yder et solidt bidrag til VE-målsætning. Fjernvarme i smart cities styres med radioteknologi og ikke wifi. Politikere afviser ny høring om tilslutningspligt.

11. apr 2018 Presseklip

Der er mange ønsker til energiaftalen

LÆS I DAG: Der er mange ønsker til energiaftalen. Biomasse skiller debattører. Beslutning om Viking Link er udsat. Ringkøbing vil bruge mere vindmøllestrøm. Energikonference i Esbjerg med fokus på grøn omstilling. Fjernvarme på vej til Klitmøller.

10. apr 2018 Presseklip

Web-TV: Fabrik udnytter overskudsvarme og mindsker støjen

LÆS I DAG: Fabrik udnytter overskudsvarme og mindsker støjen. Minister: Der er fokus på forskning. Hollandsk firma vil bore efter geotermi på Lolland-Falster.  Ministeren vil have mere grøn strøm. Assens Fjernvarmeværk har fået kommunegaranti. Droner over Dronninglund.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

17. apr 2018 Navnenyt

Jørgen Risom til DFP

Jørgen Risom forlader Energistyrelsen og er ny projektchef for DFP. 

17. apr 2018 Navnenyt

Ny direktør for Gudenådalens Energiselskab

Jan Dansbo har overtaget efter Charles Hansen i Bjerringbro.

16. apr 2018 Navnenyt

Ny studentermedhjælper til Dansk Fjernvarme

22-årige Katarina Siebuhr Kristiansen er ny studentermedhjælper i Politisk Økonomisk Sekretariat i København.

11. apr 2018 Navnenyt

Nye medlemmer af SK Forsynings bestyrelse

To nye forbrugerrrepræsentanter i SK Forsynings bestyrelser.

11. apr 2018 Navnenyt

Jens Dall Bentzen fylder 50

Civilingeniør og adm. direktør Jens Dall Bentzen fylder 50 år på onsdag den 18. april. 

09. apr 2018 Navnenyt

Ny studentermedhjælper i Dansk Fjernvarme

Kristoffer Conrad Hedeman er ny studentermedhjælper i Faglig Afdeling og Energibesparelser.