14. mar 2018 Presseklip

Stockholm bruger overskudsvarme til fjernvarme

LÆS I DAG: Stockholm bruger overskudsvarme til fjernvarme. Dansk pensionsselskab går ind i Nature Energy. Ringsted Fjernvarme gør klar til varmepumpe. 140.000 liter vand tabt. Vandlæk i sommerhusområde ved Hvalpsund. Tårs får nye varmerør. Du kan lease din fjernvarmeveksler.

ComputerWord:
Stockholm bruger overskudsvarme til fjernvarme
Som nogle af de første i verden – måske endda de første i verden – er man i Stockholm klar til at sende overskudsvarme fra et datacenter ud i det lokale fjernvarmenet. Ifølge Computerworld vil overskudsvarmen dække forbruget i omkring 10.000 husstande i Stockholm.

Det er datacenterets operatør, Digiplex, der har indgået aftalen med Stockholm Exergi, der ifølge fjernvarmeselskabet er et skridt mod fossilfri brændstoffer.

- Aftalen er et bevis på, at varmegenvinding til fjernvarmesystemet også er kompatibelt med inddirekte luftkøleteknik og et vigtigt skridt mod vores vision om at bruge overskudsvarme fra datacentre til et mere bæredygtigt samfund, siger Anders Egelrud, CEO for Stockholm Exergi i en pressemeddelelse.

Det fremgår af pressemeddelelsen, at 90 procent af al bebyggelse i Stockholm er tilsluttet fjernvarmenettet, og den svenske hovedstad er angiveligt en af de få byer i verden, hvor varmegenvinding fra datacentre i stor skala er mulig.

_____

Energy Supply:
Dansk pensionsselskab går ind i Nature Energy
Før jul kom det frem at engelske Pioneer Point Partners havde købt de kommercielle aktiviteter i Nature Energy. Nu er ejerkredsen udvidet til også at omfatte både det danske pensionsselskab Sampension og investeringsselskabet Davidson Kempner.

Med den udvidelse og myndighedernes godkendelse er salget af Nature Energy til 1.1 mia. kr. er altså nu en realitet. Hvorledes ejerskabet fordeler sig på de tre investorer oplyses ikke.

Nature Energy er allerede i dag en af Europas største producenter af biogas til gasnettet, og den position skal udnyttes til at erobre markedsandele uden for Danmark. Det er en af grundene til at Sampension har valgt at investere i selskabet.

_____

Dagbladet Ringsted:
Ringsted Fjernvarme gør klar til varmepumpe 
Ringsted Kommune har fyret med halm på kommunens fjernvarmeværker i 35 år, og Ringsted Fjernvarme ønsker at bevare denne tradition med sine halmkedler, der nu suppleres med en eldreven varmepumpe, skriver Dagbladet Ringsted. 

For at mindske brug af naturgas og olie installerer værket den eldrevne varmepumpe, der er god for økonomien og klimaet, på Ringsted Kraftvarmeværk.

Værket vil dog fortsat bruge al den halm, kommunens landmænd kan levere til den gamle kedelbygning, der nu bliver halmlager.

_____

Hedensted og Juelsminde Avis:
140.000 liter vand tabt
Nu er vandtabet gjort op efter to læk på fjernvarmerørene i Hedensted og Løsning. Her fik frosten rørene til at springe læk, og samlet set endte det med tab på den gode side af 140.000 liter vand. 

- Når der kommer sådan en mængde med sådan en hast, indikerer det, at vi har et brud, der skal tages seriøst, sagde driftsleder ved Løsning Fjernvarme Esben Legard Iversen til Hedensted og Juelsminde Avis om de 700 liter vand, der hver time fossede ud af systemet i Løsning. 

Lækket i Hedensted var dog mere end dobbelt så stort et ledningsbrud. Her fossede der 3.000 liter vand ud i timen.

Udgifterne for de mange liter ekstra vand hæfter værkernes medlemmer solidarisk for.

_____

Farsø Avis:
Vandlæk i sommerhusområde ved Hvalpsund
Hvalpsund Vandværk sender hvert døgn 40-50 kubikmeter vand mere ud i ledningsnettet end ellers og har mistanke om en frostsprængning i et sommerhusområde.

- Vi har lokaliseret lækken til Illeris-området, hvor vi normalt sender 10 kubikmeter ud i døgnet, men hvor vi altså for øjeblikket sender 50 kubikmeter ud i døgnet, fortæller formand for Hvalpsund Vandværk, Henning Clausen, der opfordrer alle sommerhusejere i området til at kontrollere deres vandinstallationer, skriver Farsø Avis.

Vandværkets ansatte kører også i området og tjekker vandurene med radioaflæsning. 

_____

Nordjyske: 
Tårs får nye varmerør
Hjørring Kommune har givet grønt lys til, at Tårs Fjernvarmeværk kan optage et lån 7,8 millioner kroner, og dermed kan man nu gå i gang med at skifte varmerørene i det 50 år gamle ledningsnet. Det skriver Nordjyske, der også fortæller, at udskiftningen forventes at vare et par år, da man skifter rørene samtidig med, at Hjørring Vandselskab skifter kloakrør.

Varmeselskabet mener, at udskiftningen af rørene vil føre til et mindre varmetab sammenlignet med i dag, og det skulle gerne munde ud i, at forbrugerne enten skal betale mindre eller kun vil opleve en minimal prisstigning i fremtiden.

De foreløbige opgravninger af rør ved utætheder viser, at der er brug for en generel udskiftning af rørene, lyder det fra formanden.

- Vi kan se, at de rør, vi graver op, er hullede som en si, så ledningsnettet trænger til en udskiftning. Vi bruger mange penge på bare at udskifte et enkelt stykke, og så kan vi ikke vide, om der kommer et brud en meter fra det, vi har udskiftet, siger formand Søren Kallehauge til Nordjyske.

_____

Salling Avis:
Du kan lease din fjernvarmeveksler
Skive Fjernvarme tilbyder både nye og eksisterende forbrugere, at de kan få en leasingaftale på en fjernvarmeveksler.

Leasingprisen for et typisk parcelhus med to strengs anlæg under 250 kvadratmeter er 1.260 kroner om året, som betales sammen med a conto raterne og udgør 140 kroner per rate. Ved større ejendomme beregnes leasingprisen individuelt. 

Nyheder

14. mar 2018

Stockholm bruger overskudsvarme til fjernvarme

LÆS I DAG: Stockholm bruger overskudsvarme til fjernvarme. Dansk pensionsselskab går ind i Nature Energy. Ringsted Fjernvarme gør klar til varmepumpe. 140.000 liter vand tabt. Vandlæk i sommerhusområde ved Hvalpsund. Tårs får nye varmerør. Du kan lease din fjernvarmeveksler.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

Flere presseklip

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev