12. mar 2018 Presseklip

Gaslobby fremlægger ønsker til energiaftale

LÆS I DAG: Gaslobby fremlægger ønsker til energiaftale. Vand og varme stopper samarbejde i Kolind. Solfangeranlæg i vejen for ny gasledning. Roslev får solvarme. AffaldVarme Aarhus lukkede for varmen. Læk fundet i Løsning.

EnergiWatch:
Gaslobby fremlægger ønsker til energiaftale
Midt i januar fremlagde Dansk Fjernvarme 13 anbefalinger til politikerne forud for forhandlinger om en ny energiaftale – nu følger gasselskaberne i Danmark efter med fire konkrete bud til politikerne. Det skriver EnergiWatch.

Gassektoren peger selv på, at deres første anbefaling er langt den vigtigste og mest omfangsrige – nemlig at der skal vedtages ”en national ambition, der erstatte naturgas med grøn gas”. Det skal bidrage til gøre den danske energiforsyning fossilfri.

- Vi synes, at der er behov for at gøre opmærksom på de muligheder, der er i vores gasnet de kommende mange år. Vi har investeret 55 mia. kr. i den infrastruktur, og derfor mener vi, at det ville være ærgerligt at overse muligheden for at erstatte naturgasforbruget med grøn biogas som et led i den grønne omstilling

_____

Ebeltoft Folketidende:
Vand og varme stopper samarbejde i Kolind
Et gammelt samarbejde mellem Kolind Vandværk og Kolind Fjernvarmeværk stopper 1. april 2018. Det skyldes ikke uvenskab, men derimod nye tider og måder at gøre tingene på og som til gengæld fører til nye samarbejdsmuligheder.

- Samarbejdet har altid fungeret upåklageligt og til alle forbrugeres tilfredshed, hvor service, sikkerhed og påpasselighed altid har været nøgleordene. Kriterierne bliver der ikke ændret på, men nye krav specielt på vandværksområdet, betyder større behov for overvågning af anlægget, hvor blandt andet nattevagterne indgår, siger Bent Nielsen, sekretær i Kolind Fjernvarmeværks bestyrelse.

Kolind Fjernvarmeværk har få år siden indgået vagtsamarbejde med fjernvarmeværkerne i Ryomgård og Thorsager. Det betyder, at en driftsleder kan passe alle tre fjernvarmeværker i weekender, ferier og om natten. Men det kan til gengæld ikke samtidig lade sig gøre at passe natte- og weekendvagterne på Kolind Vandværk samtidig.

Kolind Vandværk har derfor indgået aftale med Djurs Vand, som i forvejen servicerer 18 andre vandværker på Djursland.

_____

Nordjyske: 
Solfangeranlæg i vejen for ny gasledning
I Tommerup på Fyn er en forhindring for den kommende Baltic Pipe-gasledning, da Tommerup Bys Fjernvarmeforsyning 32 millioner kroner dyre solfangeranlæg – Fyns største – ligger på tværs af den planlagte linjeføring, skriver Nordjyske.

Anlægget skal gøre den fynske forsyning fri af fossile brændsler og kan ifølge formanden ikke flyttes, selv om Baltic Pipe er planlagt til at skære sig igennem anlægget med netop fossil energi.

Landmænd langs rørledningens planlagt strækning er stærkt imod den. Energinet har derfor kaldt til stormøder i Vejen, i Vissenbjerg og Herlufmagle.

- Det var i bund og grund ikke noget lynch-møde. Alle er fuldstændig klar over, at den gasledning kommer, og at vi skal få det bedst mulige ud af det. Vi prøver at signalere, at vi gerne vil have en god dialog med Energinet, men vi skal jo samtidig repræsentere vores medlemmer, siger Hans Damgaard, formand for Kolding Herreds Landbrugsforening, til Ritzau.

_____

Skive Folkeblad:
Roslev får solvarme
Roslev Fjernvarmeselskab har på en ekstraordinær generalforsamling besluttet, at selskabet skal etablere et solvarmeanlæg med en tilhørende akkumuleringstank til omkring 15 millioner kroner. Det skriver Skive Folkeblad.

Ifølge formand Arne Larsen har alle ikke været lige begejstrede for planerne om at opføre en stor akkumuleringstank i landskabet. Efter en god og lang debat stemte 27 imidlertid for anlægget, mens 15 sagde nej og en stemme var ugyldig. Dermed kan Roslev gå videre med planerne om 12.500 kvadratmeter solpaneler og tilhørende akkumuleringstank.

Solvarmeanlægget betyder, at biobrændselskedlerne kan lukkes ned i tre-fire måneder om året, så værket får god tid til at lave service på anlægget. Desuden kan akkumuleringstanken indgå i den almindelige kedeldrift.

- Med en stor akkumuleringstank kan man køre en mere jævn produktion på kedlerne, og det har både indvirkning på økonomien i den daglige drift, og samtidig forlænges kedlernes levetid, siger Arne Larsen til Skive Folkeblad.

_____

Århus Stiftstidende:
Lukkede for varmen
I Aarhus har en strid om regningen ført til, at der blev lukket for varmen i en ejendom. Formanden i ejerforeningen Birger Bartholomæussen var utilfreds med slutafregningen for regnskabsåret 2016-17. For her stod, at Ejerforeningen skulle betale 20 procent mere end året før. 

- Det forstod jeg ikke. Det var et varmere år end året før, og vi havde lavet flere energi-tiltag, der skulle give os en lavere varmeregning. Der var ingen grund til, at varmeregningen skulle stige. Tværtimod, siger Birger Bartholomæussen til Århus Stiftstidende

Han gjorde dermed indsigelse mundtligt og skriftligt til AffaldVarme Aarhus om, at han ikke ville betale hele varmeregningen og ikke den første acontorate for varmeåret 2017-18. Han mente, den var beregnet ud fra sidste års regning og derfor var for høj. Da rykkerne kom, reagerede han ikke, fordi der står i Dansk Fjernvarmes pjece, at der ikke lukkes for varmen på grund af restancer.

AffaldVarme Aarhus kan ikke udtale sig om den konkrete sag, der nu er indklaget til Energiankenævnet.

_____

Horsens Folkeblad:
Læk fundet i Løsning
Efter et par dage, hvor Løsning Fjernvarme forgæves havde ledt efter et ledningsbrud, lykkedes det endelig at finde det.

Bruddet havde sendt tusinder liter vand ud i et privat hjem, der var under renovering, hvorfor familien var intetanende om problemet, skriver Horsens Folkeblad.

Vandskaderne bliver dækket af forsikringen, og familien skal heller ikke frygte en stor efterregning fra fjernvarmen.

- For os ligger det trods alt i småpengeafdelingen, så vi har besluttet, at spildet hviler på de brede skuldre, siger driftsleder Esben Legard Iversen fra Løsning Fjernvarme.

Nyheder

12. mar 2018

Gaslobby fremlægger ønsker til energiaftale

LÆS I DAG: Gaslobby fremlægger ønsker til energiaftale. Vand og varme stopper samarbejde i Kolind. Solfangeranlæg i vejen for ny gasledning. Roslev får solvarme. AffaldVarme Aarhus lukkede for varmen. Læk fundet i Løsning.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

Flere presseklip

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev