12. mar 2018 Presseklip

Gaslobby fremlægger ønsker til energiaftale

LÆS I DAG: Gaslobby fremlægger ønsker til energiaftale. Vand og varme stopper samarbejde i Kolind. Solfangeranlæg i vejen for ny gasledning. Roslev får solvarme. AffaldVarme Aarhus lukkede for varmen. Læk fundet i Løsning.

EnergiWatch:
Gaslobby fremlægger ønsker til energiaftale
Midt i januar fremlagde Dansk Fjernvarme 13 anbefalinger til politikerne forud for forhandlinger om en ny energiaftale – nu følger gasselskaberne i Danmark efter med fire konkrete bud til politikerne. Det skriver EnergiWatch.

Gassektoren peger selv på, at deres første anbefaling er langt den vigtigste og mest omfangsrige – nemlig at der skal vedtages ”en national ambition, der erstatte naturgas med grøn gas”. Det skal bidrage til gøre den danske energiforsyning fossilfri.

- Vi synes, at der er behov for at gøre opmærksom på de muligheder, der er i vores gasnet de kommende mange år. Vi har investeret 55 mia. kr. i den infrastruktur, og derfor mener vi, at det ville være ærgerligt at overse muligheden for at erstatte naturgasforbruget med grøn biogas som et led i den grønne omstilling

_____

Ebeltoft Folketidende:
Vand og varme stopper samarbejde i Kolind
Et gammelt samarbejde mellem Kolind Vandværk og Kolind Fjernvarmeværk stopper 1. april 2018. Det skyldes ikke uvenskab, men derimod nye tider og måder at gøre tingene på og som til gengæld fører til nye samarbejdsmuligheder.

- Samarbejdet har altid fungeret upåklageligt og til alle forbrugeres tilfredshed, hvor service, sikkerhed og påpasselighed altid har været nøgleordene. Kriterierne bliver der ikke ændret på, men nye krav specielt på vandværksområdet, betyder større behov for overvågning af anlægget, hvor blandt andet nattevagterne indgår, siger Bent Nielsen, sekretær i Kolind Fjernvarmeværks bestyrelse.

Kolind Fjernvarmeværk har få år siden indgået vagtsamarbejde med fjernvarmeværkerne i Ryomgård og Thorsager. Det betyder, at en driftsleder kan passe alle tre fjernvarmeværker i weekender, ferier og om natten. Men det kan til gengæld ikke samtidig lade sig gøre at passe natte- og weekendvagterne på Kolind Vandværk samtidig.

Kolind Vandværk har derfor indgået aftale med Djurs Vand, som i forvejen servicerer 18 andre vandværker på Djursland.

_____

Nordjyske: 
Solfangeranlæg i vejen for ny gasledning
I Tommerup på Fyn er en forhindring for den kommende Baltic Pipe-gasledning, da Tommerup Bys Fjernvarmeforsyning 32 millioner kroner dyre solfangeranlæg – Fyns største – ligger på tværs af den planlagte linjeføring, skriver Nordjyske.

Anlægget skal gøre den fynske forsyning fri af fossile brændsler og kan ifølge formanden ikke flyttes, selv om Baltic Pipe er planlagt til at skære sig igennem anlægget med netop fossil energi.

Landmænd langs rørledningens planlagt strækning er stærkt imod den. Energinet har derfor kaldt til stormøder i Vejen, i Vissenbjerg og Herlufmagle.

- Det var i bund og grund ikke noget lynch-møde. Alle er fuldstændig klar over, at den gasledning kommer, og at vi skal få det bedst mulige ud af det. Vi prøver at signalere, at vi gerne vil have en god dialog med Energinet, men vi skal jo samtidig repræsentere vores medlemmer, siger Hans Damgaard, formand for Kolding Herreds Landbrugsforening, til Ritzau.

_____

Skive Folkeblad:
Roslev får solvarme
Roslev Fjernvarmeselskab har på en ekstraordinær generalforsamling besluttet, at selskabet skal etablere et solvarmeanlæg med en tilhørende akkumuleringstank til omkring 15 millioner kroner. Det skriver Skive Folkeblad.

Ifølge formand Arne Larsen har alle ikke været lige begejstrede for planerne om at opføre en stor akkumuleringstank i landskabet. Efter en god og lang debat stemte 27 imidlertid for anlægget, mens 15 sagde nej og en stemme var ugyldig. Dermed kan Roslev gå videre med planerne om 12.500 kvadratmeter solpaneler og tilhørende akkumuleringstank.

Solvarmeanlægget betyder, at biobrændselskedlerne kan lukkes ned i tre-fire måneder om året, så værket får god tid til at lave service på anlægget. Desuden kan akkumuleringstanken indgå i den almindelige kedeldrift.

- Med en stor akkumuleringstank kan man køre en mere jævn produktion på kedlerne, og det har både indvirkning på økonomien i den daglige drift, og samtidig forlænges kedlernes levetid, siger Arne Larsen til Skive Folkeblad.

_____

Århus Stiftstidende:
Lukkede for varmen
I Aarhus har en strid om regningen ført til, at der blev lukket for varmen i en ejendom. Formanden i ejerforeningen Birger Bartholomæussen var utilfreds med slutafregningen for regnskabsåret 2016-17. For her stod, at Ejerforeningen skulle betale 20 procent mere end året før. 

- Det forstod jeg ikke. Det var et varmere år end året før, og vi havde lavet flere energi-tiltag, der skulle give os en lavere varmeregning. Der var ingen grund til, at varmeregningen skulle stige. Tværtimod, siger Birger Bartholomæussen til Århus Stiftstidende

Han gjorde dermed indsigelse mundtligt og skriftligt til AffaldVarme Aarhus om, at han ikke ville betale hele varmeregningen og ikke den første acontorate for varmeåret 2017-18. Han mente, den var beregnet ud fra sidste års regning og derfor var for høj. Da rykkerne kom, reagerede han ikke, fordi der står i Dansk Fjernvarmes pjece, at der ikke lukkes for varmen på grund af restancer.

AffaldVarme Aarhus kan ikke udtale sig om den konkrete sag, der nu er indklaget til Energiankenævnet.

_____

Horsens Folkeblad:
Læk fundet i Løsning
Efter et par dage, hvor Løsning Fjernvarme forgæves havde ledt efter et ledningsbrud, lykkedes det endelig at finde det.

Bruddet havde sendt tusinder liter vand ud i et privat hjem, der var under renovering, hvorfor familien var intetanende om problemet, skriver Horsens Folkeblad.

Vandskaderne bliver dækket af forsikringen, og familien skal heller ikke frygte en stor efterregning fra fjernvarmen.

- For os ligger det trods alt i småpengeafdelingen, så vi har besluttet, at spildet hviler på de brede skuldre, siger driftsleder Esben Legard Iversen fra Løsning Fjernvarme.

Nyheder

24. apr 2018

Ny stor havmøllepark bør ligge ved Horns Rev

En kommende havmøllepark bør placeres hvor den producerer mest og hvor efterspørgslen efter strøm er størst, lyder det fra borgmesteren i Esbjerg. Dansk Fjernvarme efterlyser plan for, hvad vi skal bruge den grønne strøm til.

20. apr 2018

Informationsmøde om kommende kraftvarmeudbud

Nyt udbud af el-kapacitet fra kraftvarmeværkerne i Dansk Kraftvarme Kapacitet til elhandlerne er på trapperne.

19. apr 2018 Generalforsamling

Dansk Fjernvarme vælger ny bestyrelse

På en generalforsamling har Dansk Fjernvarme valgt ny bestyrelse. Formand og næstformænd udpeges på kommende bestyrelsesmøde.

18. apr 2018 Energi på toppen

Politikerne: Ny energiaftale skal løse den gordiske knude

Der skal findes løsninger, der sikrer bedre samspil mellem energiteknologierne. Og der skal findes løsning på udfordringen med bortfald af grundbeløb, lød det fra det politiske panel på Energi på Toppen.

18. apr 2018 Energi på toppen

Se billederne: Et stærkt hjemmemarked er afgørende for den danske eksport

Et ambitiøst energiforlig med gode og stabile rammebetingelser for at sikre udviklingen af et stærkt hjemmemarked. Det var det primære ønske fra forsyningsbranchen, der var samlet til Energi på Toppen.

18. apr 2018

Borgmestre til regeringen: Indstil detailstyringen af vores selskaber

I et fælles brev til energi-, forsyning- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt, opfordrer borgmestrene fra landets fem største kommuner, regeringen til at rulle deres planer om regulering og detailstyring af varmesektoren tilbage. Dansk Fjernvarme er helt enig med borgmestrene.

11. apr 2018

Udvikling skal komme alle til gode

Virksomheden Kamstrup har et tæt samarbejde med de danske fjernvarmeselskaber, når det gælder udvikling og innovation. Divisionsdirektør Knud Bonde tvivler på, det kunne lade sig gøre i samme omfang med en kommerciel sektor.

11. apr 2018

Regulering på svensk giver ikke svenske resultater

En 1-til-1 kopiering af den svenske fjernvarmeregulering i Danmark vil ikke give lavere priser for forbrugerne. Der er for store forskelle på de to markeder – ikke mindst på biomassen.

10. apr 2018 Presseklip

Web-TV: Fokus på overskudsvarme i nyt energiudspil

Afgifterne skal reduceres, så overskudsvarmen kan udnyttes. Sådan lyder det fra minister for energi, forsyning og klima, Lars Chr. Lilleholt ved indvielsen af ny varmepumpe i Køge. Se indslag fra indvielsen under artiklen.

22. mar 2018

Permanent afgiftsreduktion vil sikre varmepumper

Størrelsen på den afgiftsreduktion, der er aftalt på elafgiften, er passende, men bør gøres permanent, hvis man vil sikre udbredelse af store varmepumper i fjernvarmen.

22. mar 2018 Konferencer

Billedhjul: Grundbeløb er en bunden opgave

Da Dansk Fjernvarme og Fjernvarmeindustrien holdt Energipolitisk Konference, lovede Folketingets energiordførere en løsning på grundbeløbets bortfald.

23. apr 2018 Navnenyt

25 år med samme formand i Vinderup

Peter Møllnitz har været formand for Vinderup Varmeværk i 25 år.  

19. apr 2018 Navnenyt

Uffe Bro siger farvel som æresmedlem af Dansk Fjernvarme

Efter 25 år som formand takkede Uffe Bro af efter årets generalforsamling og blev hædret som æresmedlem.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

18. apr 2018

Klimarådet opfordrer til at droppe energiafgifter

LÆS I DAG: Klimarådet opfordrer til at droppe energiafgifter. Energieffektivisering er centralt for ny energiaftale. Borgmester forsvarer fælleseje i forsyningen. Fjernvarmen på vej til Vindinge

17. apr 2018 Presseklip

Regeringen klar med "markant sænkelse" af elafgiften

LÆS I DAG: Regeringen klar med »markant sænkelse« af elafgiften. S vil målrette afgiftslettelser. Overskudsvarme kompenserer for grundbeløbet i Grindsted. Minister kritiseres for utydelig grøn udmelding

16. apr 2018 Presseklip

Datacentre vil stå for en tredjedel af elforbruget

LÆS I DAG: Datacentre vil stå for en tredjedel af elforbruget. Forsyningsselskaber lægger lønninger frem. Nordiske lande bør samarbejde om grøn omstilling. Bananer fra skibssammenstød bliver til varme

 

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

18. apr 2018 Navnenyt

Projektleder til DFP

Anita Schultz begynder hos DFP den 1. maj. 

17. apr 2018 Navnenyt

Jørgen Risom til DFP

Jørgen Risom forlader Energistyrelsen og er ny projektchef for DFP. 

17. apr 2018 Navnenyt

Ny direktør for Gudenådalens Energiselskab

Jan Dansbo har overtaget efter Charles Hansen i Bjerringbro.

16. apr 2018 Navnenyt

Ny studentermedhjælper til Dansk Fjernvarme

22-årige Katarina Siebuhr Kristiansen er ny studentermedhjælper i Politisk Økonomisk Sekretariat i København.

11. apr 2018 Navnenyt

Nye medlemmer af SK Forsynings bestyrelse

To nye forbrugerrrepræsentanter i SK Forsynings bestyrelser.

11. apr 2018 Navnenyt

Jens Dall Bentzen fylder 50

Civilingeniør og adm. direktør Jens Dall Bentzen fylder 50 år på onsdag den 18. april.