09. mar 2018 Presseklip

S-borgmester bliver chef for forsyning

LÆS I DAG: S-borgmester bliver chef for forsyning. Aabybro får solvarme. Varme rør rydder vejen for sne. Bilist tog strøm og fjernvarme i hele Halsted. Vandet fosser fortsat ud i Løsning.

Altinget:
S-borgmester bliver chef for forsyning
Den socialdemokratiske borgmester i Fredericia, Jacob Bjerregaard, er ny formand for Miljø- og Forsyningsudvalget under KL. Det blev udfaldet efter førstedagen af KL’s Topmøde, der bliver afholdt torsdag og fredag i Aalborg – det fortæller Altinget.

Jacob Bjerregaard afløser Jørn Pedersen – borgmester i Kolding - på formandsposten. Samtidig blev det besluttet at ændre på arbejdsområderne i udvalget, der indtil i går gik under navnet Miljø- og Teknikudvalget.

KL valgte nemlig samtidig at fjerne planlægningselementet fra udvalget. Det bliver i stedet lagt over i et nyt udvalg; Kultur-, Erhverv- og Planudvalget. Udvalget har fået Rebilds borgmester, Leon Sebbelin, fra De Radikale som formand.

Næstformand i Miljø- og Forsyningsudvalget bliver Kenneth Muhs, der er borgmester i Nyborg, mens det bliver Enhedslistens byrådsmedlem fra Svendborg, Jesper Kiel, der indtager næstformandsposten i Kultur-, Erhverv- og Planudvalget.

Helt i toppen er der også sket udskiftning, da Jacob Bundsgaard, borgmester i Aarhus, bliver ny formand for KL. Den hidtidige formand, borgmester Martin Damm fra Kalundborg, er ny viceformand.

_____

Energy Supply:
Aabybro får solvarme
Et 26.200 kvadratmeter stort solvarmeanlæg skal nu opføres ved Aabybro Fjernvarmeværk. Anlægget bliver dermed et af Danmarks ti største. Samtidig opføres en 6.000 kubikmeter akkumuleringstank.

- Vi vil fremover kunne fastholde vores lave varmepris. Det er en direkte konsekvens af, at vi investerer i et solvarmeanlæg. Selv de mest konservative beregningsmodeller giver en stor tocifret millionbesparelse samtidig med, at vi tager et stort skridt i den rigtige retning rent miljømæssigt, siger Torben Stenbroen, driftsleder på Aabybro Fjernvarmeværk, til Energy Supply.

Det er Arcon-Sunmark, der skal stå for opførelsen af anlægget, der kan dække 25 procent af Aabybros varmebehov.

_____

TV2 Fyn:
Varme rør rydder vejen for sne
I Odense var vejene forleden kun ryddet for sne i den ene side.  Årsagen er, at der om vinteren er tryk på fjernvarmerørene – og det er den ekstra store mængde varme, som rørene afgiver, der har fået sneen til at smelte.

Fjernvarme Fyn melder dog, at de ikke har haft utætte rør som følge af frosten. Dog erkender man her, at nyere rørtyper er bedre isoleret i dag end fjernvarmerør for 25 år siden – det kan bare ikke betale sig at lave en udskiftning af dem endnu.

- Det er ligesom på et 20-25 år gammelt parcelhus, hvor det ikke kan betale sig at rive ydervæggene ned for at fylde mere isolering i, forklarer Jacob Storm Rasmussen, forsyningschef i Fjernvarme Fyn til TV2 Fyn

_____

Folketidende:
Bilist tog strøm og fjernvarme i hele Halsted
Hele Halsted by med over 200 indbyggere og Halstedhus Efterskole med 160 elever på Lolland var uden strøm og fjernvarme, efter en bilist i går kørte ind i en lokal transformerstation, der brød i brand, skriver Folketidende.

Brandvæsnet kunne først slukke ilden, da strømmen var afbrudt, og da var branden gået i sig selv.

Uheldsbilisten bakkede ud og forsvandt, men bilen må formodes at bære synlige mærker efter sammenstødet.

Påkørslen stoppede efterskolens varmecentral og halmvarmeværket på Halsted Kloster, som forsyner en del af byen med fjernvarme.

_____

Vejle Amts Folkeblad:
Vandet fosser fortsat ud i Løsning
Det er endnu ikke lykkedes Løsning Fjernvarme at finde frem til det brud, der siden onsdag morgen har fået 700 liter vand til at fosse ud i timen. Men det lykkedes at indsnævre området, hvor bruddet kan være, skriver Vejle Amts Folkeblad.

- Vi har fundet fem veje, der har givet termiske udslag, som vi kigger nærmere på. Vandtabet har stabiliseret sig, men det er fortsat et stort omfang, siger driftsleder Esben Legard Iversen til Vejle Amts Folkeblad.

Han opfordrer borgerne i området til at undersøge deres varmemåler og ringe ind, hvis de har mistanke om at bruddet kan være hos dem.

Nyheder

09. mar 2018

S-borgmester bliver chef for forsyning

LÆS I DAG: S-borgmester bliver chef for forsyning. Aabybro får solvarme. Varme rør rydder vejen for sne. Bilist tog strøm og fjernvarme i hele Halsted. Vandet fosser fortsat ud i Løsning.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

Flere presseklip

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev