09. mar 2018 Presseklip

S-borgmester bliver chef for forsyning

LÆS I DAG: S-borgmester bliver chef for forsyning. Aabybro får solvarme. Varme rør rydder vejen for sne. Bilist tog strøm og fjernvarme i hele Halsted. Vandet fosser fortsat ud i Løsning.

Altinget:
S-borgmester bliver chef for forsyning
Den socialdemokratiske borgmester i Fredericia, Jacob Bjerregaard, er ny formand for Miljø- og Forsyningsudvalget under KL. Det blev udfaldet efter førstedagen af KL’s Topmøde, der bliver afholdt torsdag og fredag i Aalborg – det fortæller Altinget.

Jacob Bjerregaard afløser Jørn Pedersen – borgmester i Kolding - på formandsposten. Samtidig blev det besluttet at ændre på arbejdsområderne i udvalget, der indtil i går gik under navnet Miljø- og Teknikudvalget.

KL valgte nemlig samtidig at fjerne planlægningselementet fra udvalget. Det bliver i stedet lagt over i et nyt udvalg; Kultur-, Erhverv- og Planudvalget. Udvalget har fået Rebilds borgmester, Leon Sebbelin, fra De Radikale som formand.

Næstformand i Miljø- og Forsyningsudvalget bliver Kenneth Muhs, der er borgmester i Nyborg, mens det bliver Enhedslistens byrådsmedlem fra Svendborg, Jesper Kiel, der indtager næstformandsposten i Kultur-, Erhverv- og Planudvalget.

Helt i toppen er der også sket udskiftning, da Jacob Bundsgaard, borgmester i Aarhus, bliver ny formand for KL. Den hidtidige formand, borgmester Martin Damm fra Kalundborg, er ny viceformand.

_____

Energy Supply:
Aabybro får solvarme
Et 26.200 kvadratmeter stort solvarmeanlæg skal nu opføres ved Aabybro Fjernvarmeværk. Anlægget bliver dermed et af Danmarks ti største. Samtidig opføres en 6.000 kubikmeter akkumuleringstank.

- Vi vil fremover kunne fastholde vores lave varmepris. Det er en direkte konsekvens af, at vi investerer i et solvarmeanlæg. Selv de mest konservative beregningsmodeller giver en stor tocifret millionbesparelse samtidig med, at vi tager et stort skridt i den rigtige retning rent miljømæssigt, siger Torben Stenbroen, driftsleder på Aabybro Fjernvarmeværk, til Energy Supply.

Det er Arcon-Sunmark, der skal stå for opførelsen af anlægget, der kan dække 25 procent af Aabybros varmebehov.

_____

TV2 Fyn:
Varme rør rydder vejen for sne
I Odense var vejene forleden kun ryddet for sne i den ene side.  Årsagen er, at der om vinteren er tryk på fjernvarmerørene – og det er den ekstra store mængde varme, som rørene afgiver, der har fået sneen til at smelte.

Fjernvarme Fyn melder dog, at de ikke har haft utætte rør som følge af frosten. Dog erkender man her, at nyere rørtyper er bedre isoleret i dag end fjernvarmerør for 25 år siden – det kan bare ikke betale sig at lave en udskiftning af dem endnu.

- Det er ligesom på et 20-25 år gammelt parcelhus, hvor det ikke kan betale sig at rive ydervæggene ned for at fylde mere isolering i, forklarer Jacob Storm Rasmussen, forsyningschef i Fjernvarme Fyn til TV2 Fyn

_____

Folketidende:
Bilist tog strøm og fjernvarme i hele Halsted
Hele Halsted by med over 200 indbyggere og Halstedhus Efterskole med 160 elever på Lolland var uden strøm og fjernvarme, efter en bilist i går kørte ind i en lokal transformerstation, der brød i brand, skriver Folketidende.

Brandvæsnet kunne først slukke ilden, da strømmen var afbrudt, og da var branden gået i sig selv.

Uheldsbilisten bakkede ud og forsvandt, men bilen må formodes at bære synlige mærker efter sammenstødet.

Påkørslen stoppede efterskolens varmecentral og halmvarmeværket på Halsted Kloster, som forsyner en del af byen med fjernvarme.

_____

Vejle Amts Folkeblad:
Vandet fosser fortsat ud i Løsning
Det er endnu ikke lykkedes Løsning Fjernvarme at finde frem til det brud, der siden onsdag morgen har fået 700 liter vand til at fosse ud i timen. Men det lykkedes at indsnævre området, hvor bruddet kan være, skriver Vejle Amts Folkeblad.

- Vi har fundet fem veje, der har givet termiske udslag, som vi kigger nærmere på. Vandtabet har stabiliseret sig, men det er fortsat et stort omfang, siger driftsleder Esben Legard Iversen til Vejle Amts Folkeblad.

Han opfordrer borgerne i området til at undersøge deres varmemåler og ringe ind, hvis de har mistanke om at bruddet kan være hos dem.

Nyheder

24. apr 2018

Ny stor havmøllepark bør ligge ved Horns Rev

En kommende havmøllepark bør placeres hvor den producerer mest og hvor efterspørgslen efter strøm er størst, lyder det fra borgmesteren i Esbjerg. Dansk Fjernvarme efterlyser plan for, hvad vi skal bruge den grønne strøm til.

20. apr 2018

Informationsmøde om kommende kraftvarmeudbud

Nyt udbud af el-kapacitet fra kraftvarmeværkerne i Dansk Kraftvarme Kapacitet til elhandlerne er på trapperne.

19. apr 2018 Generalforsamling

Dansk Fjernvarme vælger ny bestyrelse

På en generalforsamling har Dansk Fjernvarme valgt ny bestyrelse. Formand og næstformænd udpeges på kommende bestyrelsesmøde.

18. apr 2018 Energi på toppen

Politikerne: Ny energiaftale skal løse den gordiske knude

Der skal findes løsninger, der sikrer bedre samspil mellem energiteknologierne. Og der skal findes løsning på udfordringen med bortfald af grundbeløb, lød det fra det politiske panel på Energi på Toppen.

18. apr 2018 Energi på toppen

Se billederne: Et stærkt hjemmemarked er afgørende for den danske eksport

Et ambitiøst energiforlig med gode og stabile rammebetingelser for at sikre udviklingen af et stærkt hjemmemarked. Det var det primære ønske fra forsyningsbranchen, der var samlet til Energi på Toppen.

18. apr 2018

Borgmestre til regeringen: Indstil detailstyringen af vores selskaber

I et fælles brev til energi-, forsyning- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt, opfordrer borgmestrene fra landets fem største kommuner, regeringen til at rulle deres planer om regulering og detailstyring af varmesektoren tilbage. Dansk Fjernvarme er helt enig med borgmestrene.

11. apr 2018

Udvikling skal komme alle til gode

Virksomheden Kamstrup har et tæt samarbejde med de danske fjernvarmeselskaber, når det gælder udvikling og innovation. Divisionsdirektør Knud Bonde tvivler på, det kunne lade sig gøre i samme omfang med en kommerciel sektor.

11. apr 2018

Regulering på svensk giver ikke svenske resultater

En 1-til-1 kopiering af den svenske fjernvarmeregulering i Danmark vil ikke give lavere priser for forbrugerne. Der er for store forskelle på de to markeder – ikke mindst på biomassen.

10. apr 2018 Presseklip

Web-TV: Fokus på overskudsvarme i nyt energiudspil

Afgifterne skal reduceres, så overskudsvarmen kan udnyttes. Sådan lyder det fra minister for energi, forsyning og klima, Lars Chr. Lilleholt ved indvielsen af ny varmepumpe i Køge. Se indslag fra indvielsen under artiklen.

22. mar 2018

Permanent afgiftsreduktion vil sikre varmepumper

Størrelsen på den afgiftsreduktion, der er aftalt på elafgiften, er passende, men bør gøres permanent, hvis man vil sikre udbredelse af store varmepumper i fjernvarmen.

22. mar 2018 Konferencer

Billedhjul: Grundbeløb er en bunden opgave

Da Dansk Fjernvarme og Fjernvarmeindustrien holdt Energipolitisk Konference, lovede Folketingets energiordførere en løsning på grundbeløbets bortfald.

23. apr 2018 Navnenyt

25 år med samme formand i Vinderup

Peter Møllnitz har været formand for Vinderup Varmeværk i 25 år.  

19. apr 2018 Navnenyt

Uffe Bro siger farvel som æresmedlem af Dansk Fjernvarme

Efter 25 år som formand takkede Uffe Bro af efter årets generalforsamling og blev hædret som æresmedlem.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

18. apr 2018

Klimarådet opfordrer til at droppe energiafgifter

LÆS I DAG: Klimarådet opfordrer til at droppe energiafgifter. Energieffektivisering er centralt for ny energiaftale. Borgmester forsvarer fælleseje i forsyningen. Fjernvarmen på vej til Vindinge

17. apr 2018 Presseklip

Regeringen klar med "markant sænkelse" af elafgiften

LÆS I DAG: Regeringen klar med »markant sænkelse« af elafgiften. S vil målrette afgiftslettelser. Overskudsvarme kompenserer for grundbeløbet i Grindsted. Minister kritiseres for utydelig grøn udmelding

16. apr 2018 Presseklip

Datacentre vil stå for en tredjedel af elforbruget

LÆS I DAG: Datacentre vil stå for en tredjedel af elforbruget. Forsyningsselskaber lægger lønninger frem. Nordiske lande bør samarbejde om grøn omstilling. Bananer fra skibssammenstød bliver til varme

 

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

18. apr 2018 Navnenyt

Projektleder til DFP

Anita Schultz begynder hos DFP den 1. maj. 

17. apr 2018 Navnenyt

Jørgen Risom til DFP

Jørgen Risom forlader Energistyrelsen og er ny projektchef for DFP. 

17. apr 2018 Navnenyt

Ny direktør for Gudenådalens Energiselskab

Jan Dansbo har overtaget efter Charles Hansen i Bjerringbro.

16. apr 2018 Navnenyt

Ny studentermedhjælper til Dansk Fjernvarme

22-årige Katarina Siebuhr Kristiansen er ny studentermedhjælper i Politisk Økonomisk Sekretariat i København.

11. apr 2018 Navnenyt

Nye medlemmer af SK Forsynings bestyrelse

To nye forbrugerrrepræsentanter i SK Forsynings bestyrelser.

11. apr 2018 Navnenyt

Jens Dall Bentzen fylder 50

Civilingeniør og adm. direktør Jens Dall Bentzen fylder 50 år på onsdag den 18. april.