08. mar 2018 Presseklip

Handel med el er et krejlermarked

LÆS I DAG: Handel med el er et krejlermarked. Kunderne blev lovet 100% grøn strøm – fra atomkraft. Hæder til EnergyLab Nordhavn. Energi Viborg vil se beregninger fra Viborg Fjernvarme. Skiftedag i LOGSTORs bestyrelse. 17.000 liter vand er fosset ud i Løsning.

DR Kontant:
Kunderne blev lovet 100% grøn strøm – fra atomkraft
El-selskabet Ørsted lover mere end de kan holde, når de fortæller de danske forbrugere, at de leverer 100 procent grøn strøm fra danske havmøller.

For reelt får forbrugerne maksimalt 40 procent af deres strøm fra vindkraft, oplyser DR Kontant. Og det har fået energikoncernen Ørsted til at rette teksten på deres hjemmeside og i annoncer på nettet.

- Når du skal kommunikere, har du ikke altid plads til så mange ord, og det er simpelthen det, der er sket i den her sag. Budskabet er, at vi dækker dit forbrug. Vi leverer mere grøn strøm i Danmark, end vores kunder bruger. Det er hovedbudskabet, siger privatkundedirektør i Ørsted, Louise Hahn til DR Kontant og erkender, at der er brug for en præcisering.

_____

DR Kontant:
Handel med el er et krejlermarked
Liberaliseringen af el-markedet skulle medføre et sundt konkurrencemarked. Siden 2003 er antallet af leverandører steget til næsten 100, og ifølge DR Kontakt er kampen om kunderne så hård, at flere selskaber lokker forbrugerne med rabatter, gavekort og løgne.

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt har det øverste ansvar for el-sektoren. På baggrund af DRs oplysninger, vil han nu minde selskaberne om, at kampen om el-kunderne skal foregå på en fair og ordentlig måde.

- Det er selvfølgelig vigtigt, at man overholder de regler, der er, og det vil jeg også sætte mig ned og tage en snak med el-selskaberne om og sikre mig, at det også er sådan. Jeg synes, det er ret vigtigt, når der er en konkurrence, at man gør det på en ordentlig måde, og at selskaberne markedsfører sig ordentligt. Og når man er i telefonkontakt, eller hvad man nu er med forbrugerne, skal man overholde de regler, der er, så det vil jeg sætte mig ned og tage en snak med selskaberne om, så vi sikrer, at reglerne bliver overholdt, siger Lars Chr. Lilleholt (V) til DR Kontant.

Men de aggressive salgsmetoder er blot et af flere problematiske forhold på el-markedet. Et andet er stigende priser og et tredje er selskaber, der lover kunderne, at de får 100 procent grøn strøm, velvidende at det er umuligt.

_____

Energy Supply:
Hæder til EnergyLab Nordhavn
Demonstrationsprojektet EnergyLab Nordhavn vil vise vejen for fremtidens intelligent energisystem – og hædres nu med Energiforum Danmarks Energi- & Miljøpris. Det skriver Energy Supply.

Projektet er født som en del af et byudviklingsprojekt omkring Århusgade i Københavns Nordhavn hvor der ikke kun er ambitioner om kontorer, boliger og byrum – men også om at området kan fungere som storbylaboratorium for udvikling og demonstration af fremtidens energiløsninger.

Det er blevet til det EUDP-støttede forsøgsprojekt ”Energylab Nordhavn”, der har som mål at bruge kvarteret som afsæt for udvikling af løsninger, der vil kunne anvendes i fremtidens bæredygtige, tætbefolkede lavenergi-byer over hele verden. 

Projektet blev tirsdag belønnet med Energiforum Danmarks Energi- & Miljøpris i forbindelse med Energiforum 2018.

EnergyLab Nordhavns mange aktiviteter tæller eksempelvis forsøg med varmelagring i fjernvarmenettet, men også brug af bygningsautomation som et aktivt link mellem bygning og forsyning.

Det gælder blandt andet den ombyggede kornsilo, ”Frihavnstårnet”, hvor boligerne på de tre øverste etager indgår i energisystemet som såkaldte ’prosumers’, der både producerer og forbruger energi.

Energi- og Miljøprisen, der består af et kunstværk og et diplom blev overrakt af Kim Behnke fra Dansk Fjernvarme, Nikolaj Nørregaard fra Dansk Energi og Kim Escherich fra IMB. Prisen er blevet uddelt siden 1984.

_____

Viborg Stifts Folkeblad:
Energi Viborg vil se beregninger fra Viborg Fjernvarme
Formanden for Energi Viborg vil have fakta på bordet Viborg Fjernvarme, der mener, at varmepumper og decentral overskudsvarme er et alternativ til varme fra Apples datacenter.

Energi Viborg leverer varme til Viborg Fjernvarme, der aftager omkring 90 procent af produktionen, der primært er fra naturgas.

- Før vi ser de beregninger, man når frem til, er det jo umuligt at sige noget om, hvorvidt store varmepumper i kombination med overskudsvarme fra en række institutioner og virksomheder i Viborg by er et reelt og brugbart alternativ til de store mængder overskudsvarme, som Apples datacenter kan levere om nogle år, siger Allan Clifford Christensen, formand for det kommunalt ejede Energi Viborg  til Viborg Stifts Folkeblad.

_____

Energy Supply:
Skiftedag i LOGSTORs bestyrelse
Rørproducenten LOGSTOR har netop udpeget Miguel Kohlman som ny bestyrelsesformand for Triton, der ejer virksomheden. Udskiftningen sker, fordi LOGSTOR har investeret 160 millioner kroner i likviditeten, og det har skabt et behov for en styrket bestyrelse i de næste år, oplyser Energy Supply.

Kohlmann har over 30 års erfaring fra erhvervslivet blandt andet fra ledende stillinger i Icopal og Pipelife, og han erstatter Anders Thelin, der har været formand siden 2013. 

_____

Vejle Amts Folkeblad:
17.000 liter vand er fosset ud i Løsning
Løsning Fjernvarme forsøger at lokalisere et eller flere ledningsbrud. Fra morgenstunden var der et vandtab på 17.000 liter, og til sammenligning ligger det normale spild typisk på højst 2.000 liter, skriver Vejle Amts Folkeblad.

- Allerede i går kunne vi se, at det begyndte at stige i en grad, der er unormalt, og ved morgenaflæsningen var vi pludselig i den helt høje ende af, hvad vi har oplevet tidligere. Når der kommer sådan en mængde med sådan en hast, indikerer det, at vi har et brud, der skal tages seriøst, siger driftsleder Esben Legard Iversen, Løsning Fjernvarme.

Han siger til avisen, at det er sandsynligt, at bruddet enten er sket i det gamle ledningsnet eller et jernrør inde i et hus. Så forbrugerne opfordres til at tjekke vandmåleren en ekstra gang og holde øje med, om der er vand i kælderen, eller om gulvvarmen pludselig er ekstra høj, uden at der er skruet op for den.

 

Nyheder

08. mar 2018

Handel med el er et krejlermarked

LÆS I DAG: Handel med el er et krejlermarked. Kunderne blev lovet 100% grøn strøm – fra atomkraft. Hæder til EnergyLab Nordhavn. Energi Viborg vil se beregninger fra Viborg Fjernvarme. Skiftedag i LOGSTORs bestyrelse. 17.000 liter vand er fosset ud i Løsning.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

Flere presseklip

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev