07. mar 2018 Presseklip

Alternativ til Apple-varme undersøges

LÆS I DAG: Alternativ til Apple-varme undersøges. Kunder venter stadig på penge. Ry Varmeværk vil lukke anlæg. Borgermøde om nærvarme. Kolde radiatorer i Herning. Skive sætter droner ind.

Viborg Stifts Folkeblad
Alternativ til Apple-varme undersøges
Direktør i Viborg Fjernvarme, Morten Abildgaard, fortæller, at varmeselskabet har bedt konsulentfirmaet Niras om at regne på, hvad det koster at bruge overskudsvarme og varmepumper i stedet for at udnytte overskudsvarme fra Apple-projektet, hvor en rørledning er meget dyr at bygge.

- De foreløbige analyser tyder på, at det vil være et godt og formentlig billigere alternativ til både Apple-varmen og til de solpaneler, som Energi Viborg taler om at sætte op, fordi overskudsvarme fra datacentret formentlig ligger fire-fem år ude i fremtiden, siger Morten Abildgaard til Viborg Stifts Folkeblad.

Afgiften fra el til varmepumper er nemlig blevet sat ned, og derfor kan løsningen måske være vand til luft-varmepumper i kombination med overskudsvarme fra virksomhederne i byen i stedet. 

_____

Aarhus Stiftstidende:
Kunder venter stadig på penge 
AffaldVarme i Aarhus holder fortsat på 200 millioner kroner, som selskabet ellers har stillet sine kunder i udsigt, at de får tilbage. Ifølge Aarhus Stiftstidende har AffaldVarme nu holdt på pengene i mere end et år – siden december 2016.

De mange penge er resultatet af en længerevarende tvist, som Aarhus Kommune på vegne af AffaldVarme har haft med Skat, og som AffaldVarme i sidste ende vandt. Da retssagen blev vundet lød udmeldingen fra AffaldVarme, at kunderne snart kunne se frem til at få penge tilbage via lavere priser.

Aarhus Stiftstidende skriver, at det var en dejlig julegave, som AffaldVarme kunne melde ud til sine kunder ”lige før jul 2016, men derefter steg fjernvarmeprisen i 2017, og det skulle blive jul endnu engang og nytår, uden at der skete noget”.

_____

Midtjyllands Avis:
Ry Varmeværk vil lukke anlæg
Fjernvarmeselskabet i Ry regner nu på, om de kan afvikle og lukke to af deres tre varmeværker. Siden Ry Varmeværks nye værk på Bakkelyvej blev udvidet med en ekstra fliskedel og akkumuleringstank, har der ikke været brug for de to gamle værker. Men det skal kunne betale sig, fortæller driftslederen:

- Der er en del udgifter forbundet med at lukke værkerne. Det skyldes dels, at de også spiller en rolle i distributionen af fjernvarmen. Hvis vi afvikler dem, skal vi lave to nye pumpesstationer. Dem vil vi gerne placere et andet sted, hvor de ikke generer nogen, og så andre kan få glæde og gavn af de to grunde, siger driftsleder Flemming Joel Skjødt til Midtjyllands Avis.

Omkostningerne ventes at løbe op i 8-10 millioner kroner, som skal findes ved salg af grundene. Driftslederen slår fast, at det skal være omkostningsneutralt for forbrugerne.

_____

TV 2/FYN:
Ewii vil sponsere mere breddeidræt og mindre elite
Energiselskabet Ewii vil fremover i højere grad bruge sine sponsorkroner på lokal breddeidræt end for eksempel elitesport, skriver TV 2/FYN.

Ewii har nu sponsorater for omkring 11 millioner kroner om året, men det beløb forventes selskabets ledelse at reducere betragteligt i april. Blandt de dyre sponsorater er superligaklubben OB og Royal Arena i København - langt fra Trekantområdet.

- De kommer den lokale breddeidræt til gode, for aftalen med OB og Royal Arena vil være en stor del af reduktionen, siger Ewiis direktør Lars Bonderup Bjørn.

_____

Vejle Amts Folkeblad:
Borgermøde om nærvarme
Med inspiration fraFøns Nærvarme ved Middelfart afholder Hovedkær Lokalråd den 14. marts informationsmøde for alle interesserede om, hvilke muligheder, der er på energiområdet for lokalsamfund, der ikke er koblet på fjernvarme.

Erik Bitch Olsen, formand for Føns Nærvarme vil fortælle om processen bag deres projekt, oplyser Vejle Amts Folkeblad.

Mens maskiningeniør Jakob Worm fra Planenergi vil fortælle om de konkrete muligheder, der eksisterer for en eller flere landsbyer inden for Hovedkær lokalråds område.

_____

Alt om Herning:
Kolde radiatorer i Herning
Et fjernvarmerør sprang i går, tirsdag, læg og gav kolde radiatorer og isnende brusebade i midten af Herning. Problemet blev lokaliseret til Golfvej.

Ved 20-tiden var reparatører i fuld sving med at få styr på nedbruddet med forventning om, at der her til morgen skulle være fjernvarme på normal vis i Herning.

_____

Salling Avis:
Skive sætter droner ind
Skive Fjernvarme tager nu droner i brug for at kunne lokalisere utætte eller dårligt isolerede rør i ledningsnettet ved hjælp af termografi. Det skriver Salling Avis.

Dronen fotograferer ledningsnettet med et særligt varmefølsomt kamera, der tager seks billeder i sekundet. Ved hjælp af termograferingen er det også muligt at se temperaturudsving i de dele af ledningsnettet, hvor det ellers er svært at komme frem.

Det varmefølsomme kamera tager de bedste fotos, når det er mørkt og vejret er koldt og klart.

Skive Fjernvarme har lagt oplysninger på hjemmesiden om, hvornår der flyves med dronen.

 

Nyheder

07. mar 2018

Alternativ til Apple-varme undersøges

LÆS I DAG: Alternativ til Apple-varme undersøges. Kunder venter stadig på penge. Ry Varmeværk vil lukke anlæg. Borgermøde om nærvarme. Kolde radiatorer i Herning. Skive sætter droner ind.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

Flere presseklip

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev