06. mar 2018 Presseklip

Tysk selskab vil investere i dansk geotermi

LÆS I DAG: Varmepumpe på spildevand i Helsingør. Herning-værket bliver grønnere. Tysk selskab vil investere i dansk geotermi. Biogasanlæg til 200 millioner ved Kolding er ansøgt. Jagt efter brud på nettet.

Ingeniøren:
Tysk selskab vil investere i dansk geotermi 
Budskabet fra en geotermikonference i sidste uge er, at Danmark skal være bedre til at udnytte sin varmeressource i undergrunden. Og det er den tyske energikoncern E.ON med på, for selskabet har i øjeblikket ansøgninger liggende på at udnytte geotermisk varme i den danske undergrund, ligesom det søger om at overtage andres uudnyttede licenser. Eksempelvis ser E.ON muligheder omkring Roskilde, Hilleræd, Aalborg og København.

Tore Harritshøj, adm. direktør i E.ON er dog bevidst om, at geotermi kan have svære kår i Danmark: 

- Geotermi vil have svært ved at konkurrere med fjernvarme på afgiftsfri biomasse, så det er nødvendigt, at geotermi også fritages for energiafgift, ligesom geotermisk varme bør have forrang for varme fra affaldsforbrænding og fossile energikilder, påpeger han overfor Ingeniøren.

_____

Sn.dk:
Varmepumpe på spildevand i Helsingør 
Forsyning Helsingør vil udnytte overskudsvarmen fra spildevand med en stor, kollektiv varmepumpe, skriver Frederiksborg Amts Avis og sn.dk.

En varmepumpe til 8,4 millioner kroner ser kan blive installeret i kommunalt ejede Forsyning Helsingørs renseanlæg ved Helsingør Havn, hvor den eldrevne varmepumpe skal udnytte spildvarmen fra spildevandet.

Pumpen kan ved en effekt på 1 MW producere 8.400 MWh varme årligt. Den kommunale forvaltning vurderer at kunne en halv million årligt i gennemsnit over 20 år.

_____

TV MidtVest:
Herning-værket bliver grønnere
Finansminister Kristian Jensen tog mandag det første spadestik til ombygning af Herningværket.

Værket får etableret et anlæg, der kan reducere forbruget af træflis og træpiller med 20 procent og alligevel levere den samme mængde varme til Herning, Ikast og Sunds som i dag.

- Jeg synes, det er ret stort, for det at få tyve procent mere energi ud af biomassen, det flytter rigtig, rigtig meget. Biomasse er den største vedvarende energikilde, vi har i Danmark i øjeblikket. Det står for 20 procent af vores energiproduktion, forklarer Kristian Jensen til TV Midt Vest.

Anlægget til 200 millioner forventes at stå klart i efteråret 2019.

Se et tv-indslag om ombygningen herunder.

_____

Fredericia Dagblad:
Biogasanlæg til 200 millioner ved Kolding er ansøgt
Energiselskabet Nature Energy og landmænd i Trekantområdets forening for Biomasse-ejere vil investere 200 millioner kroner i et biogasanlæg i Dons ved Kolding. Anlægget får 10-15 ansatte, skriver Fredericia Dagblad.

Nature Energy har søgt Kolding Kommune om lov til at opføre anlægget. Hvis planlægningen forløber problemfrit, kan biogasanlægget tages i brug i 2020.

Anlægget vil kunne håndtere 450.000 ton gylle, lige som madrester og andet organisk affald kan blive tiul biogas.

- Vi søger om lov til at bygge et anlæg, der kan håndtere 600.000 ton. Men det er kun, fordi vi gerne vil have muligheden for at udbygge, hvis det bliver en bragende succes, fortæller Nature Energys kommunikationsdirektør Rasmus Winther.

Anlægget vil producere op mod 17,5 millioner kubikmeter klimavenligt biogas, som kan opvarme 10.000 standardhuse. Anlægget vil reducere udledningen af drivhusgas i Kolding Kommune med 65.000 ton om året.

_____

Hillerød Posten:
Jagt efter brud på nettet 
Natten til fredag opdagede Hillerød Forsyning et større brud på fjernvarmenettet, da selskabet var nødt at hælde ekstra vand på systemet.

- Mistanken om, at der måtte være et brud et eller andet sted, opstod i nat (natten til fredag, red.), da vi pludselig måtte hælde ekstra vand på systemet.  Vores folk kørte rundt i morges, da det blev lyst, for at se, om de selv kunne finde bruddet, men da vi ikke fandt noget mistænkeligt, valgte vi at sende en sms ud til de kunder, der er tilmeldt vores sms-ordning, sagde Søren Støvring til Hillerød Posten. 

En borger kunne fredag formiddag fortælle, at bruddet var sket hos ham.

Nyheder

06. mar 2018

Tysk selskab vil investere i dansk geotermi

LÆS I DAG: Varmepumpe på spildevand i Helsingør. Herning-værket bliver grønnere. Tysk selskab vil investere i dansk geotermi. Biogasanlæg til 200 millioner ved Kolding er ansøgt. Jagt efter brud på nettet.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

Flere presseklip

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev