05. mar 2018 Presseklip

Forskere: Vi skal ikke fjerne alle elafgifter

Forskere: Vi skal ikke fjerne alle elafgifter. Økologisk gas varmer i Brande. Brand var varmt fjernvarmevand. 55 tons halm om dagen varmer Stege op. Varmen er på vej tilbage i Sæby. Strandby sætter varmeprisen op. Hillerød fandt stort brud på fjernvarmeledning

EnergiWatch:
Forskere: Vi skal ikke fjerne alle elafgifter
En gruppe forskere i energisystemer og grøn omstilling ved Aalborg Universitet præsenterer i et svar til Dansk Energi (DE), hvilke konsekvenser det vil have  helt at fjerne elafgiften. Det skriver EnergiWatch.

"Vi er enige med DE i, at der bør gøres noget for at fremme såvel store varmepumper i fjernvarmeforsyningen som individuelle varmepumper uden for de kollektive forsyningsområder. Hertil kommer, at vi mener man også bør fjerne tilsvarende barrierer for elektrolyseanlæg. Men vi er kritiske over for de forslag, som DE kommer med i form af at fjerne alle elafgifter og nedprioritere besparelsesindsatsen. Hertil kommer diskussionen om at tillade forrentning af egenkapital i fjernvarmeforsyningen, som vi må forstå, DE også er tilhænger af," lyder det fra Henrik Lund, Brian Vad Mathiesen, Steffen Nielsen, Jakob Zinck Thellufsen og Søren Djørup fra Institut for Energiplanlægning.

Gruppen fremhæver derefter en række sideeffekter, som de mener er uheldige ved elselskabernes brancheorganisations forslag. For eksempel at det vil virke hæmmende på energibesparelser og fjerne den ”sikkerhedsmargin”, der er mellem fjernvarme og individuelle varmepumper.

_____

Kamikposten:
Fornuftige løsninger bliver overset 
Det Miljøøkonomiske Råd over de omkostningseffektive løsninger i deres årlige rapport. Det er konklusionen fra Dansk Fjernvarme på den nyligt offentliggjorte rapport, der giver på løsninger til reduktion af CO2-udslippet udenfor den såkaldte kvotesektor.

– Rådet leverer flere spændende bud på, hvordan vi omkostningseffektivt reducerer CO2-udslippet udenfor kvotesektoren. Men Rådet overser den helt indlysende løsning, nemlig at flytte en del af udslippet udenfor kvoten og ind i den kvoteomfattede fjernvarme, udtaler Rune Moesgaard, der er politisk chef i Dansk Fjernvarme.

Han henviser til, at der i dag er 200 fjernvarmeværker, der er tvunget til at fyre med dyr naturgas, hvoraf de mange mindre værker i dag ligger udenfor kvotesektoren. I følge Kamikposten lyder det, at hvis fjernvarmeværkerne fik lov til selv at vælge, vil de kunne levere et markant bidrag også udenfor kvotesektoren.

_____

Radioavisen:
Økologisk gas varmer i Brande
Omkring 4.000 husstande får fremover varmen fra økologisk biogas i Brande, hvor et nyt biogasanlæg fredag blev indviet af finansminister Kristian Jensen, oplyser Radioavisen

_____

Vejle Amts Folkeblad:
Brand var varmt fjernvarmevand
Søndag middag fik TrekantBrand en melding om brand i en industribygning i Egtved. Det viste sig dog, at det ikke var en brand, men overophedning af vand i tankene ved det nye fjernvarmeværk.

- Der var masser af damp på stedet, som sagtens kunne ligne en røgsky fra en brand. Vi fik kontakt til de ansvarlige for Egtved Fjernvarme, som sørgede for at klare sagen, oplyser Kristian Muller, indsatsleder i Trekantbrand til Vejle Amts Folkeblad.

_____

Sjællandske Medier:
55 tons halm om dagen varmer Stege op
Det har været koldt, og derfor er Stege Fjernvarme oppe på at bruge næsten 55 tons halm om dagen, fortæller formand Jan Hansen. Han lover dog, at kunderne ikke bekymre sig om at løbe tør for varme:

- Vi kører nærmest på højeste omdrejninger lige nu, og bruger cirka 55 tons halm i døgnet. Vi har to kedler, som ikke kører samtidig, men de kører næsten tæt på det maksimale. Men det er også flere år siden, at der har været behov for at sende så meget varme ud, forklarer Jan Hansen.

Jan Hansen melder, at halmleverancerne til spidslasten den seneste uge ikke har været et problem.

_____

Nordjyske Stiftstidende:
Als holder varmen på hestebønner 
Kulden bider også i landsbyen Als ved Hadsund, hvor indbyggerne til gengæld kan varme sig på en særlig form for biomasse fra det lokale fjernvarmeværk.

Fyret, der normalt brænder halm, fodres for tiden med afrens af hestebønner og raps. Dermed bliver det heller ikke nødvendigt at tænde for oliefyret, der står klar i reserve.

_____

Sæby Avis:
Varmen er på vej tilbage i Sæby 
Kulden giver stort varmebehov, men på grund af et sprængt rør har Sæby Varmeværk svært ved at følge med kundernes efterspørgsel i de yderste ender af byen og ledningsnettet.

Varmeværket kan endnu ikke angive tidspunkt for stabil forsyning, da et rør i aftes sprængte læk under værket, der nu har en halv meter vand i kælderen, skriver Sæby Avis.

Værkets folk arbejder på sagen, så varmen bør vende tilbage i løbet af i dag, mandag.

_____

Lokalavisen Frederikshavn:
Strandby sætter varmeprisen op
Strandby Varmeværk skal renovere ledningsnettet, og derfor stiger varmeprisen. Det skriver Lokalavisen Frederikshavn.

KWh-prisen stiger med 4 øre til 35 øre, mens der bliver lagt 3 kroner på den faste afgift, som fremover er 23 kroner pr. kvadratmeter. Abonnementsafgiften øges fra 500 kroner til 600 kroner.

For et standardhus på 130 kvadratmeter svarer prisstigningen til omkring 1.500 kroner om året.

_____

Frederiksborg Amts Avis:
Hillerød fandt stort brud på fjernvarmeledning 
Med hjælp fra forbrugere lykkedes det fredag formiddag i sidste uge for Hillerød Forsyning at lokalisere et større brud på fjernvarmeledningen. Klokken 9 om morgenen sendte forsyningen besked ud til sine brugere om hjælp, og det gav hurtigt pote, fortæller Frederiksborg Amts Avis.

Hillerød Forsyning rykkede ud til cirka ti steder for at se nærmere på mulige lækager, og et sted i midtbyen, på et tag på en ikke nærmere angivet erhvervsbygning nær Slotsarkaderne, var der bid. Det viste sig, at en såkaldt hedeflade på et ventilationsanlæg på taget var sprunget, sandsynligvis på grund af den strenge frost.

- Der har stået vand ud på taget i en kæmpe stråle. Vandet løb også ned gennem nedløbsrør, hvor der hang is ud af, og der er også kommet vandskade i bygningen, siger Kent Unold, der er driftsleder for varme hos Hillerød Forsyning.

Hillerød Forsyning kunne afblæse lækagealarmen midt på dagen.

Nyheder

05. mar 2018

Forskere: Vi skal ikke fjerne alle elafgifter

Forskere: Vi skal ikke fjerne alle elafgifter. Økologisk gas varmer i Brande. Brand var varmt fjernvarmevand. 55 tons halm om dagen varmer Stege op. Varmen er på vej tilbage i Sæby. Strandby sætter varmeprisen op. Hillerød fandt stort brud på fjernvarmeledning

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

Flere presseklip

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev