02. mar 2018 Presseklip

Dansk Fjernvarme Nedbrud er sjældne

LÆS I DAG: Nedbrud er sjældne. Stadig ti gange så stabile som alt muligt andet. Fjernvarmevand oversvømmer jobcenter. Fyringer hos Bornholms Energi & Forsyning. 

Energy Supply:
Fjernvarmevand oversvømmer jobcenter
Jobcentret på Vestre Havnepromenade i Aalborg har fået en massiv vandskade. Et rør med grønt fjernvarmevand er sprunget læk og har sendt 80-100 grader varmt vand ned igennem hele bygningen.

- Det er da utroligt, at det kan lade sig gøre, og at der var oversvømmelse, når der er så meget frost udenfor. Det var jo noget af en ubehagelig overraskelse, siger Tinna Kjær Poulsen, leder af Jobhuset til Energy Supply.

Det er vand helt ned i kælderen, men det er især de øverste etager, som er hårdt ramt. Jobcentret har 120 medarbejdere – langt de fleste er sendt hjem efter at have reddet, hvad reddes kan. Et par ansatte er dog i gang med at aflyse et par hundrede aftaler med borgere.

_____

Energy Supply:
Fyringer hos Bornholms Energi & Forsyning
20 medarbejdere og ledere står til at miste deres job hos Bornholms Energi & Forsyning. Det skriver Energy Supply.

- Der er flere og tungtvejende grunde til, at vi tager dette skridt. Vi har igennem en periode har haft ubalance i økonomien - især i elnettet - og derudover har vi afsluttet to anlægsopgaver. Begge opgaver har været omfattende og arbejdskrævende, og nu hvor vi er færdige med dem, har vi behov for færre medarbejdere, siger direktør i Bornholms Energi & Forsyning Rasmus Sielemann Christensen til Energy Supply.

Der er tale om så mange afskedigelser, at det berører mere end 10 procent af medarbejderne. Derfor etablerer Bornholms Energi & Forsyning et forhandlingsudvalg med repræsentanter for både ledelsen og medarbejderne, så alle parter får indflydelse på det videre forløb.

_____

Fyns Amts Avis:
Dansk Fjernvarme: Nedbrud er sjældne
Fjernvarmeforbrugere oplever kun nedbrud på forsyningen, vicedirektør i Dansk Fjernvarme Kim Behnke i Fyns Amts Avis.

- For en almindelig fjernvarmekunde sker nedbrud højst en-to gange om året, og det er langt fra sikkert, at man mærker det, forklarer han.
Hertil kommer planlagte afbrydelser ved vedligehold.

_____

Fyns Amtsavis:
- Stadig ti gange så stabile som alt muligt andet
Ledningschef i Fjernvarme Fyn, Jesper Nielsen, mener, at driftssikkerheden i fjernvarmen stadig er enestående trods stort nedbrud på dele af Fyn onsdag, skriver Fyns Amts Avis.

- Vi er også stadig 10 gange så stabile som alt muligt andet. Selv om vi har haft sådan et udfald. Med et gasfyr har du jo udfald cirka en gang om året. Det har vi jo overhovedet ikke. Ikke så det kan mærkes i hvert fald. De, der har et gasfyr, har i princippet heller ikke kunnet varme deres hus ordentligt op i går, fordi de ikke er dimensioneret til så lave temperaturer. Så de har også småfrosset lidt.

_____

Energistyrelsen:
Totals køb af Mærsk Olie og Gas er godkendt
Energistyrelsen godkender franske Totals køb af Mærsk Olie og Gas efter undersøgelse af køberens økonomiske styrke, tekniske formåen og evne til at drive og udvikle Eneretsbevillingen. Det skriver Energistyrelsen på sin hjemmeside.

- Det er glædeligt, at der nu er kommet en ny, stærk aktør ind i Nordsøen, som ser et langsigtet potentiale i udviklingen af området. Total har de nødvendige tekniske og økonomiske muskler til at kunne løfte Mærsks forpligtelser på dansk område. Jeg ser frem til at lære de nye ejere at kende og at høre om deres fremtidsvisioner for olie- og gasindvindingen i den danske del af Nordsøen, siger Energistyrelsens direktør Morten Bæk.

_____

Ingeniøren:
Energinet: Danmark er perfekt til fremtidens energiværker
Frem mod 2035 kommer der mere og mere vind- og solstrøm i det Nordeuropæiske energi­system. Derfor skal kraftværkerne gentænkes som ”energiværker”, der som hovedformål skal omdanne el til andre energiprodukter.

Sådan lyder analysen fra Energinet i selskabets nye rapport ‘Systemperspektiv 2035’.

Tanken om energiværker er ifølge analyse en økonomisk interessant løsning – særligt i Danmark, hvor Energinet peger på det udbredte fjernvarmenet som en stor styrke fordi det kan udnytte overskudsvarmen fra energiværkerne.

Samtidig er Danmark også i pole position til at udnytte et sådant koncept fordi vi har lave elpriser, høj forsyningssikkerhed og en stor andel af grøn strøm, hvilket er noget af det, som også har gjort Danmark til et foretrukket land for virksomheder med datacentre

Rapporten tager udgangspunkt i tre internationale scenarier, hvor de europæiske systemansvarlige selskaber analyserer udviklingen de kommende år i et Europa med skrappe klimamål og faldende priser på sol, vind og effektelektronik. Her ser rapporten på, hvad det kan give af muligheder i Danmark og for det danske energisystem.

 

 

 

Nyheder

02. mar 2018

Dansk Fjernvarme Nedbrud er sjældne

LÆS I DAG: Nedbrud er sjældne. Stadig ti gange så stabile som alt muligt andet. Fjernvarmevand oversvømmer jobcenter. Fyringer hos Bornholms Energi & Forsyning. 

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

Flere presseklip

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev