01. mar 2018 Presseklip

Fuldt tryk på varmeværkerne

LÆS I DAG: Fuldt tryk på varmeværkerne. Energinet advarer om dansk mangel på gas. Ewii splitter op. Rye Kraftvarmeværk afviser voldsom prisstigning. Varmen tilbage på Fyn.

TV Avisen:
Fuldt tryk på varmeværkerne
Landets godt 400 fjernvarmeanlæg producerer i disse dage fire gange så meget varme som på en gennemsnitsdag. Så der er positivt travlt i hele landet, fortæller vicedirektør i Dansk Fjernvarme, Kim Behnke til TV Avisen.

Også hos Hammel Fjernvarme fortæller direktør Niels Haugaard, at der er travlt.

- Pumperne kører på højtryk. Det er den tid på året, vi får afprøvet, om det hele fungerer, siger han.

På en frostdag, hvor der er minus fem til syv grader, bruger en dansk husstand typisk seks kilowatt timer i stedet for 1,5 på en gennemsnitsdag med ni grader.

_____

EnergiWatch:
Energinet advarer om dansk mangel på gas
Vinde fra Sibirien lammer Nordvesteuropa med isnende kulde, og derfor advarer Energinet om, at Danmark bør fylde sine gaslagre op, skriver EnergiWatch.

Tirsdag aften sendte Energinet en early warning om gasmanglen som den første i en tretrinsraket med efterfølgende alert og siden emergency, hvis ikke der hentes gas til landet. For nærværende risikerer danske gasforbrugere dog ikke at løbe tør.

Den seneste uges tid er europæiske gaspriser steget 50 procent. Hovedårsagen er vinterens ankomst fra øst. Gaslagrene i Storbritannien, Belgien og Frankrig er på laveste niveau siden 2015.

De stigende priser betyder også, at dansk gas sendes til udlandet. Den trafik vil Energinet ændre med varslingen.

- Lige nu er der stor efterspørgsel på gas i Europa. Priserne stiger hurtigt, og prissignalerne trækker gas ud af Danmark. Early warning forbedrer muligheden for at skabe balance i det danske gasmarked, meddeler Energinet.

_____

TV2 Fyn:
Ewii splitter op
Fremover kommer energikoncernen Ewii til at bestå af en forsyningsdel og en kommerciel del. Konsekvensen er, at medarbejdere deles op i to afdelinger. Det skriver TV 2 Fyn.

Den klare adskillelse af Ewii betyder, at de ansatte enten skal udføre helt traditionelle forsynings-opgaver som ansatte i Trefor eller være ansat i koncernens kommercielle selskaber i Ewii regi.

Den skarpe opdeling sker efter, at Lars Bonderup Bjørn er blevet ny administrerende direktør og Jørn Limann er trådt til som bestyrelsesformand.

Elektrikernes tillidsmand Leif B. Kristensen er ikke begejstret for omstruktureringen.

- Man har besluttet, at nu går man tilbage til det, der var, og det ligger i Trefor-regi. Det kan jeg godt være lidt ked af, for ude i det kommercielle marked ligger rigtig mange spændende opgaver for mange forskellige mennesker. Nu bliver det ren vedligeholdelse, og det bliver meget rengøring af stationer og sådan noget, siger Leif B. Kristensen, der også er montør og servicetekniker, til TV 2 Fyn.

_____

Pressemeddelelse:
Rye Kraftvarmeværk afviser voldsom prisstigning
I Gl. Ryes Facebook-gruppe har der været en lang debat om, at voldsomme prisstigninger på fjernvarmen skulle være på vej.

Nu maner bestyrelsesformand for Rye Kraftvarmeværk, Søren Frandsen, til besindelse.

Han medgiver i en pressemeddelelse fra fjernvarmeselskabet, at de mister grundbeløbet fra 2019. Men da de har en varmepumpe, kommer områdets fjernvarmekunder til at nyde godt af den lempelse af elvarmeafgiften, som allerede er bebudet.

- Vi og vores brancheforening er overbevist om, at der vil komme yderligere politiske indgreb, som vil lette de økonomiske udfordringer for værkerne, siger Søren Frandsen og pointerer, at selskabet derudover har sat gang i flere initiativer, der også skal hjælpe på prisen.

- Vi forventer yderligere hjælp fra politikerne, men kan også selv gøre en masse. Vi er fortrøstningsfulde, idet vi nærmer os et optimalt justeret og dimensioneret varmeværk, som i tilgift er stedsegrønt!

_____

Fyens Stiftstidende: 
Varmen tilbage på Fyn
Forbrugere i Odense N, Odense NV, Morud, Søndersø og Vissenbjerg måtte på grund af driftsforstyrrelser hos Fjernvarme Fyn fryse nogle timer på den hundekolde dag i går, skriver Fyens Stiftstidende.

- Der er fuldt tryk på systemet på grund af kulden, så vi har en pumpe på en højtryksledning, som har slået fra, forklarede ledningschef Jesper Nielsen, Fjernvarme Fyn, til avisen.

Onsdag aften vendte varmen tilbage, da Fjernvarme Fyns folk fik pumpen udskiftet.

Forbrugerne i Morud fik varmen tilbage som de sidste. De var i går morges også ramt af et udfald i varmen, der skyldtes en lignende fejl på en anden ledning.

 

Nyheder

01. mar 2018

Fuldt tryk på varmeværkerne

LÆS I DAG: Fuldt tryk på varmeværkerne. Energinet advarer om dansk mangel på gas. Ewii splitter op. Rye Kraftvarmeværk afviser voldsom prisstigning. Varmen tilbage på Fyn.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

Flere presseklip

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev