28. feb 2018 Presseklip

Dansk Fjernvarme til vismænd Fokuser på frit brændselsvalg

LÆS I DAG: Dansk Fjernvarme til vismænd: Fokuser på frit brændselsvalg. Danmark skal hjælpe Ukraine med grønne mål. Forskere blåstempler biogasanlæg. Brud lukker for varmen i Gudhjem

EnergiWatch:
Dansk Fjernvarme til vismænd: Fokuser på frit brændselsvalg
Både bilister og landmænd skal betale mere for deres klimaforurening. Det er nogle af anbefalingerne fra de miljøøkonomiske vismænd, der i dag har fremlagt en rapport om reduktion af CO2-udledning i de ikke-kvote belagte sektorer. De påpeger, at begge parter i dag er underlagt ineffektiv afgiftsregulering, når det kommer til CO2-udledningen – og der kan der flyttes rundt på afgiftstrykket, så en større CO2-reduktion kan ske uden for store økonomiske konsekvenser for de berørte.

Hos Dansk Fjernvarme er man enige med Det Miljøøkonomiske Råd i, at der kan gøres meget mere inden for de ikke-kvotebelagte sektorer. Men man mener, at frit brændselsvalg vil give et bedre udgangspunkt: 

- Vi har i dag små 200 fjernvarmeværker, der er bundet til at fyre med dyr naturgas, hvoraf de mange mindre værker i dag ligger udenfor kvotesektoren. Fjernvarme, der har som mål at blive CO2-neutral i 2030, står allerede overfor en bunden opgave med at smide den fossile energi på porten. Hvis fjernvarmeværkerne fik lov til selv at vælge, hvilken miljøvenlig energiproduktion der er bedst og billigst for dem, vil de kunne levere et markant bidrag også udenfor kvotesektoren, forklarer Rune Moesgaard, politisk chef i Dansk Fjernvarme til EnergiWatch.

_____

Folketidende:
Forskere blåstempler biogasanlæg
Det kan godt betale sig at bruge gylle til at producere fjernvarme i Horslunde på Lolland. Det er konklusionen i en undersøgelse, der er udført af forskere fra RUC, og det var meldingen på et nyligt møde med lokale landmænd og andre interessenter – det fortæller Folketidende.

Ifølge avisen har forskerne undersøgt, hvor store mængder gylle, der er til rådighed fra de lokale landmænd i området, og dernæst har man set på, om der er økonomi i at bruge landmændenes gylle i produktion af fjernvarme på et biolgasanlæg. Og det kan det, mener forskerne.

Den største besparelse vil der være for de husstande, der endnu i dag får deres varme fra deres eget oliefyr – her vil der næsten være tale om en halvering af udgifterne for den enkelte husstand. Men der vil også være en positiv økonomi i forhold til et halmvarmeværk, peger forskerne på.

Det er anslået, at et biogasanlæg ved Horslunde vil kunne modtage op til 130.000 tons gylle fra landmænd inden for en radius af 20 kilometer fra Horslunde, og det vil kunne dække det fremtidige behov.

_____

TV 2/Bornholm:
Brud lukker for varmen i Gudhjem
En del af Gudhjem og Melsted er onsdag morgen uden fjernvarme. Det skriver TV 2/Bornholm.

Bornholms Energi & Forsyning arbejder på at løse problemet og skriver i en pressemeddelelse, at et brud på en fjernvarmeledning har gjort det nødvendigt at lukke for fjernvarmeforsyningen.

_____

EnergiWatch:
Danmark skal hjælpe Ukraine med grønne mål
Ukraine vil være mindre afhængig af russisk naturgas og vil derfor i samarbejde med Danmark øge landets andel af vedvarende energi, skriver EnergiWatch.

Tidligere har Ukraine haft ambition om at nå over 2000 MW vindkraftkapacitet i 2020, men landets økonomiske problemer har betydet, at målet nu er, at 11 procent af landets energi skal være vedvarende energi i 2020, mens andelen skal være 35 procent i 2035.

De mål skal dansk knowhow være med til at realisere. Derfor har Danmarks ambassadør, Ruben Madsen og Ukraines energiminister, Ihor Nasalyk, forlænget det dansk-ukrainske samarbejde, der de kommende år vil styrke rammebetingelser og virkemidler for mere vedvarende energi i Ukraine.

Samtidig vil danske rådgivere påpege, hvordan Ukraine kan energieffektivisere frem mod 2035.

- Vi har skabt en stærk platform for de kommende år, hvor vi vil bistå Ukraine med at forfølge de langsigtede mål for fremme af vedvarende energi og energieffektivitet, siger Morten Bæk, direktør i Energistyrelsen.

Nyheder

28. feb 2018

Dansk Fjernvarme til vismænd Fokuser på frit brændselsvalg

LÆS I DAG: Dansk Fjernvarme til vismænd: Fokuser på frit brændselsvalg. Danmark skal hjælpe Ukraine med grønne mål. Forskere blåstempler biogasanlæg. Brud lukker for varmen i Gudhjem

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

Flere presseklip

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev