27. feb 2018 Presseklip

Lilleholt vil satse på havvind

LÆS I DAG: Lilleholt vil satse på havvind. Mildt år luner hos boligejere. Læk i Haderslev.

Ugeavisen Svendborg:
Mildt år luner hos boligejere
Det har været et mildt år, og det gavner fjernvarmekunderne – ifølge Dansk Fjernvarmes opgørelse over graddage, er der brugt 12 procent mindre på opvarmning i forhold til i et normalt år. Teknisk konsulent hos Dansk Fjernvarme, Rasmus Bundegaard Eriksen oplyser, at en gennemsnitsfamilie i et standardhus på 130 kvadratmeter har sparet knap 1.000 kroner på fjernvarmeregningen i det forløbne år. 

Besparelserne får nu ejendomsmæglerkæden Home til at advare om, at det kan få nogle til at være mindre motiverede for at lav en energirenovering af boligen.

- Men der er faktisk endnu større besparelser i at lægge ekstra isolering på loftet og fylde hulmurene op med ekstra isoleringsmateriale og måske erstatte de gamle termoruder med nye energivenlige, siger Jens Storm, der er ejendomsmægler hos Home i Svendborg til Svendborg Ugeavis.

_____

Børsen:
Lilleholt vil satse på havvind
I et interview med Børsen fortæller energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt lidt om regeringens udspil til en ny energiaftale.

- Jeg er optaget af, at vi får en ambitionsmekanisme ind i energiaftalen, så vi får mulighed for at skrue op for målet. Jeg kan sagtens forestille mig, at vi kommer over 50 procent vedvarende energi i 2030, siger Lars Chr. Lilleholt til Børsen.

Om målet for 50 procent vedvarende energi bliver justeret, afhænger af prisudviklingen. Ifølge ministeren vil regeringen ikke lægge sig fast på, hvor meget vind, sol og biomasse skal bidrage med for at nå målet i 2030, men havvind vil komme til at spille en nøglerolle.

_____

JydskeVestkysten:
Læk i Haderslev
Et enkelt læk stod for halvdelen af spildet, da Haderslev Fjernvarme havde en drone ude og eftersøge lækager på fjernvarmerørene. Det udslip, mener man, har kostet ca. 20.000 kroner om måneden.

Forventningen til fundene er, at fjernvarmeselskabet kan nedbringe vandtabet med yderligere 5-10 kubikmeter per døgn, når det er repareret:

-  Vi afsluttede dronetermograferingen her for to-tre uger siden og har lige i denne uge (uge 8, red.) modtaget de første resultater af det. Resultatet viser, at der er 14 steder, vi skal ud og se nærmere på og umiddelbart en fem-seks steder, hvor der er stor sandsynlighed for, at der er utætheder på vores ledningssystem, bekræfter direktør Morten Hartmann til JydskeVestkysten.

 

Nyheder

27. feb 2018

Lilleholt vil satse på havvind

LÆS I DAG: Lilleholt vil satse på havvind. Mildt år luner hos boligejere. Læk i Haderslev.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

Flere presseklip

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev