23. feb 2018 Presseklip

Finansministeren indvier økologisk biogasanlæg i Brande

LÆS I DAG: Finansministeren indvier økologisk biogasanlæg i Brande. Tidligere klimaminister vil på tinge igen. Danmark har sjældent sin egen elpris.

Energy Supply:
Finansministeren indvier økologisk biogasanlæg i Brande
Finansminister Kristian Jensen indvier fredag den 2. marts det økologiske biogasanlæg, Nature Energy Månsson, i Brande. Anlægget er det største af sin art i Danmark, skriver Energy Supply.

De særlige ved biogasanlægget i Brande er, at det producerer biogas af økologiske restprodukter. Det fuldt udbyggede anlæg vil kunne producere biogas nok til at opvarme tæt på 4.000 boliger samtidig med, at det kan levere gødning til økologisk dyrkede marker.

- Jeg har i mange år drømt om at udnytte overskydende organisk biomasse fra vores grøntsags- og ægproduktion til grøn energi. Et økologisk biogasanlæg er den mest oplagte løsning. Biogassen kan nemt sendes ud til gaskunderne via gasnettet, og som restprodukt får vi værdifuld økologisk gødning til vores marker, siger direktør Axel Månsson til Energy Supply.

_____

Altinget: 
Tidligere klimaminister vil på tinge igen
Rasmus Helveg Petersen vil igen i Folketinget og denne gang som radikal spidskandidat på Fyn. Det oplyser Altinget.

Ved en urafstemning slog den tidligere minister Camilla Hersom som partiets fynske spidskandidat.

Med de seneste meningsmålinger står Radikale til at et mandat på Fyn.

49-årige Helveg er direktør i Institut for Flerpartisamarbejde og sad i Folketinget fra 2011 til 2015.

Ved valget i 2015 gik Radikale ni mandater tilbage, og det ramte Helveg, der blev slået af Zenia Stampe i kampen om ét radikalt mandat i Sjællands Storkreds.

Rasmus Helveg Petersen var udviklingsminister og senere klima- og energiminister i Helle Thorning-Schmidt-regeringen.

_____

Energy Supply:
Danmark har sjældent sin egen elpris
I 92 procent af 2017 havde Vestdanmark samme elpris som et eller flere nabolande, mens Østdanmark delte elpris med naboerne i 96 procent af året.

Elpriserne i Nordeuropa er tæt forbundne, og Danmark sjældent har sin egen pris på el, skriver Energy Supply på baggrund af en pressemeddelelse fra Energinet.

- Vi er et lille land med stærke elforbindelser til nabolande, der har langt større produktion og forbrug. Derfor spiller det en stor rolle for elprisen, hvad der sker rundt om os, og der er kun få timer om året, hvor vi herhjemme har ”vores egen” elpris, siger Signe Horn Rosted, områdeleder for elmarked i Energinet.

Danmark har sin egen elpris i de få timer, hvor kapaciteten på alle udlandsforbindelser er fuldt udnyttet. Her fastsættes den på udbud og efterspørgsel I Danmark alene. Den danske elpris er ofte mellem markedspriserne i Norden og i Tyskland.

Nyheder

23. feb 2018

Finansministeren indvier økologisk biogasanlæg i Brande

LÆS I DAG: Finansministeren indvier økologisk biogasanlæg i Brande. Tidligere klimaminister vil på tinge igen. Danmark har sjældent sin egen elpris.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

Flere presseklip

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev