21. feb 2018 Presseklip

Forbrugere sparede penge på lunt 2017

LÆS I DAG: Halsskov får fjernvarme fra november. Forbrugere sparede penge på lunt 2017. Svendborg til kamp mod utætte rør. Fjernvarmearbejde udfordrer renovationsbiler.

Sjællandske:
Halsskov får fjernvarme fra november
Et spadestik tirsdag markerede godt nyt for borgerne på Halsskov. Formand og næstformand for SK Forsyning tog nemlig det symbolske første spadestik til byggeriet af varmeværk, der fra november i år skal forsyne de første forbrugere på Halsskov med fjernvarme.

- Vi har snakket om fjernvarme på Halsskov i mere end 40 år. Dejligt at vi nu er klar med en CO2-neutral varmeløsning, som vi venter også at tilbyde boligerne omkring Korsør Stadion i 2019 og 2020, hvis der er interessse for det, siger administrerende direktør i SK Forsyning, Henrik Birch til Sjællandske.

Forud for opførelsen af varmeværket er der indgået aftale med Bolig Korsør om, at deres afdelinger på blandt andet Motalavej og Fasanhaven får fjernvarme i stedet for den nuværende naturgas. 

Det samlede bebyggelsesareal bliver på cirka 2600 m2 - omfattende brændselslager, kedelhal, servicearealer og administrationsafsnit samt transportveje. 

_____

Ugeavisen Struer: 
Forbrugere sparede penge på lunt 2017
Som de seneste år var 2017 et mildt år. Trods kold sommer brugte danskerne 12 procent mindre varme på opvarmning end i et normalt år, viser Dansk Fjernvarmes opgørelse over graddage, skriver Ugeavisen Struer.

Dansk Fjernvarmes tekniske konsulent Rasmus Bundegaard Eriksen oplyser, at en familie i et standardhus vil have sparet knap 1.000 kroner på fjernvarmeregningen i 2017. 
Især årets første måneder frem til maj var lunere end normalt. Den milde vinter betød, at varmeværkerne sparede brændsler, da de ikke skulle tænde for spids- og reservelastkedlerne. 
- Sparede penge til brændsler er sparede penge for kunderne, da fjernvarmeselskaberne lever efter nonprofit-regler. Så når fjernvarmeselskaberne bruger færre penge på at lave fjernvarme, end de havde regnet med, så kommer det direkte fjernvarmeforbrugerne til gavn, siger Rasmus Bundegaard Eriksen.

_____

Fyens Stiftstidende:
Svendborg til kamp mod utætte rør
Svendborg Fjernvarme går til kamp mod lækkende varmerør med droner i luften over byen.

- Normalt kører vi ud i biler en gang om året og bruger et håndholdt termisk udstyr, men nu prøver vi som et forsøg at bruge droner, som kan lave målingerne nogle steder, hvor det ellers er svært at komme til, forklarer Carl Madsen, direktør i Svendborg Fjernvarme til Fyens Stiftstidende.

Forsyningsselskabet har 200 kilometer rør i jorden, og dronerne kan måle varmeudstrålingen fra rør, der er utætte. Lige nu taber ledningerne to-seks kubikmeter vand i døgnet, og målet er at det skal bringes tættere på nul.

_____

TV 2/Bornholm:
Fjernvarmearbejde udfordrer renovationsbiler
Fjernvarmen graver i Sandvig på Bornholm, og det gør det vanskeligt for skraldebilerne at komme rundt i byens gader for at hente affald. Derfor har renovationsfirmaet Fugato udsendt en pressemeddelelse til sine kunder, skriver TV 2/Bornholm.

- Opgravning og arbejdende maskiner forhindrer os i at køre i gaderne. Der er ikke plads til at svinge rundt om gadehjørnerne. Vi henter det, vi kan på afhentningstidspunktet, men vi kan desværre ikke komme ind til alle husstande, skriver afdelingsleder i Fugato Hanne Nisbeth i pressemeddelelsen.

Indtil Fugato om en måned kan hente affald som normalt, opfordres borgerne til at benytte affaldscontainere, der bliver opstillet forskellige steder i byen.

 

Nyheder

21. feb 2018

Forbrugere sparede penge på lunt 2017

LÆS I DAG: Halsskov får fjernvarme fra november. Forbrugere sparede penge på lunt 2017. Svendborg til kamp mod utætte rør. Fjernvarmearbejde udfordrer renovationsbiler.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

Flere presseklip

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev