14. feb 2018 Presseklip

Overskudsvarme fra Bilka bliver fjernvarme

LÆS I DAG: Overskudsvarme fra Bilka bliver fjernvarme. Ny oprydder i Ewii: Pengene skal arbejde for Trekantområdet. Isoplus opgør skaderne af hacking. Nyt solvarmeanlæg foran tidsplanen. Er Nord Stream 2 på vej rundt om Danmark?

Nordjyske Stiftstidende:
Overskudsvarme fra Bilka bliver fjernvarme
Bilka i Aalborg leverer nu også varme til Aalborgs energiforbrugere med rabat på 100 procent, skriver Nordjyske.

Aalborg Varme A/S nyder omkostningsfrit godt af overskudsvarme fra køleanlægget, der driver forretningens flere end 400 kølemontrer.

Ved en større ombygning sidste år installerede Bilka et komplet nyt køleanlæg i samarbejde med Danfoss, så overskudsvarmen ikke som tidligere varmer gråspurvene, men genanvendes til opvarmning af forretningen.

Om sommeren overstiger den varme butikkens behov, så varme svarende til cirka 20 husstandes årsforbrug sendes videre i fjernvarmenettet – uden beregning indtil videre.

Forklaringen er de komplekse afgifter og megen administration, energisektoren er spundet ind i. Vil Bilka have betaling for varmen, ville det blandt andet medføre krav om kompleks indberetning til Energistyrelsen.

- Administrationen vil være så omkostningstung, at det ikke kan svare sig for os at sælge varmen til fjernvarmeselskabet, siger Dansk Supermarked Groups energichef Lars C. Christensen.

(Læs i øvrigt vores egen artikel om aftalen her)

_____

Version2:
Isoplus opgør skaderne af hacking
Isoplus Fjernvarmeteknik blev i januar nedlagt af et ransomware-angreb, hvorefter bagmændene forsøgte at afpresse virksomheden for 5.000 dollars (ca. 30.000 kroner) for at åbne op for de krypterede filer igen. Det afviste Isoplus og anmeldte sagen til politiet.

- Som jeg er informeret er hackerne kommet ind via en slags administratoradgang, vi har haft givet til en underleverandør, fortæller salgsdirektør Bo Olsen i Isoplus til Version2.

Hackerne havde krypteret alt, så selv internetadgangen var nede og intet køb og salg kunne ses eller udføres. Sagen har fået Isoplus til at overveje yderligere it-sikring.

_____

Dagbladet Ringkøbing-Skjern:
Nyt solvarmeanlæg foran tidsplanen
Siden nytår har der været heftig aktivitet hos Lem Varmeværk i Vestjylland.

Værket er i gang med at installere et solvarmeanlæg på 8.140 kvadratmeter, der skal stå klar til sommer.

- Vi er kommet rigtig godt fra start. Vi er faktisk foran tidsplanen, så det passer os jo ganske fint, siger driftsleder på Lem Varmeværk, Michael Ringkøbing, til Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

På grund af hurtigt kommunalt arbejde med at byggetilladelserne er installationen længere end forventet på nuværende tidspunkt.

_____

Jyllands-Posten:
Ny oprydder i Ewii: Pengene skal arbejde for Trekantområdet
Ewiis nye direktør Lars Bonderup Bjørn vil have selskabets formue til at arbejde for Trekantområdet og skære væk i de tvivlsomme investeringer.

Ewii har en solid formue, hvor omkring 2 milliarder kroner er investeret via kapitalforvalteren Blackrock i London.

Men selskabets vedtægter siger, at selskabet skal skabe værdi i Trekantområdet, og derfor er det også her, at pengene fremover vil skulle investeres, lyder det fra direktøren i interviewet.

- Hvis pengene skal være i Ewii, skal de bruges aktivt. Det bliver ikke i 2018, for de skal investeres fornuftigt. Det, jeg har præsenteret for bestyrelsen, er, at vi tager afsæt i kerneområderne; el, vand og varme, siger Lars Bonderup Bjørn i et interview til Jyllands-Posten.

Han afviser i samme omgang, at pengene sendes tilbage til fobrugerne, da det ikke ”skaber værdi i området”.

Det afføder til gengæld kritik fra Foreningen af Slutbrugere af Energi, der mener formuen burde sendes tilbage til elkunderne. 

_____

EnergiWatch:
Nord Stream undersøger mulige ruter uden om Danmark
Som en del af en "sikkerhedsforanstaltning" er Nord Stream 2 i øjeblikket ved at undersøge muligheden for at gå uden om dansk farvand ved at lægge ruten nord om Bornholm.

Konsortiet bag udvidelsen af Nord Stream-gasledningen mellem Rusland og Tyskland kalder undersøgelserne af alternative rutemuligheder for ”en sikkerhedsforanstaltning", der skal muliggøre det kontroversielle gasprojekt, selv hvis Danmark beslutter sig for ikke at godkende den nuværende ruteføring gennem dansk farvand.

- Nord Stream 2 har som en sikkerhedsforanstaltning besluttet at udforske alternative ruter uden om dansk territorialfarvand. På nuværende tidspunkt undersøger Nord Stream 2 i et større område nord for Bornholm for at fastlægge mulige ruter, siger Jens Müller til Børsen ifølge EnergiWatch.

Nyheder

21. feb 2018

Regeringen: Kraftvarmekrav skal væk

I et svar til Dansk Fjernvarme, skriver regeringen, at det er på tide at tage et opgør med kraftvarmekravet. I første omgang for de ikke-kvoteomfattede sektorer, men måske også inden for kvotesektoren. Det vækker begejstring hos Dansk Fjernvarme.

13. feb 2018

Bilka og Aalborg Varme indgår aftale om overskudsvarme

Aalborg Varme indgår aftale med Bilka i Aalborg om at udnytte varehusets overskudsvarme som fjernvarme. Dansk Supermarked Group forærer varmen væk på grund af komplicerede regler og indberetningskrav ved salg af overskudsvarme. 

12. feb 2018

Konkurrenceanalyse: Svensk varme-sammenligning holder ikke

Det svenske fjernvarmemarked, som er liberaliseret og undtaget regulering, bliver i den nyligt offentliggjorte konkurrenceanalyse fremhævet som et forbillede. Men det giver ingen mening at sammenligne to så forskellige markeder, lyder det fra Dansk Fjernvarme.

08. feb 2018 Energi på toppen

Den største gevinst kommer fra fjernvarmen

Professor fra Aalborg Universitet ser ingen grund til at nedsætte elafgiften for de individuelle forbrugere.

08. feb 2018 Energi på toppen

Fri konkurrence kan føre til lukninger af værker

Hvis fjernvarmemarkedet bliver udsat for konkurrence, så vil det kunne føre til lukninger – det er en del af prisen for netop at få den fri konkurrence, lyder det fra hovedforfatter til konkurrenceanalyse.

07. feb 2018 Energi på toppen

Søren Egge: "Analysen starter et forkert sted"

Forud for Energi på Toppen har vi talt med Søren Egge Rasmussen, der er energiordfører i Enhedslisten. Han mener, at der burde være lavet en anden analyse end konkurrenceanalysen.

07. feb 2018 Energi på toppen

Forbrugerrådet Tænk: Miljøomkostninger bør med i prisen

Det er positivt, hvis miljøomkostninger kan kommer med i overvejelserne, når forbrugerne skal vælge opvarmning. Det mener Forbrugerrådet Tænk på baggrund af den konkurrenceanalyse, regeringen har offentliggjort

05. feb 2018

Varmens Dag fejret med åbent hus landet over

Tusindvis af nysgerrige fjernvarmeforbrugere blev søndag klogere på, hvor deres fjernvarme kommer fra, da Varmens Dag blev fejret med åbent hus på værker landet over.

02. feb 2018

Bendt Bendtsen: Nyt bygningsdirektiv nok min vigtigste sag i parlamentet

Med overvældende opbakning blev EUs ministerråd torsdag enige om et nyt bygningsdirektiv. En af hovedarkitekterne bag direktivet er danske Bendt Bendtsen, som Dansk Fjernvarme har talt med. 

02. feb 2018

Flot EU-aftale om energieffektivisering

Bygninger udgør i alt cirka 40 procent af det europæiske energiforbrug. EUs Ministerråd er netop blevet enige om at energieffektivisere både nyt og ældre byggeri.

24. jan 2018

Bæredygtig biomasse central for grøn omstilling i byerne

Den bæredygtige biomasse spiller fortsat en stor rolle i særligt de store byer for den grønne omstilling. Det er budskabet i et indlæg i Altinget i dag. HOFOR og Dansk Fjernvarme fortæller mere.

13. feb 2018 Presseklip

Samarbejde undersøges på Skive-kanten

LÆS I DAG Tre fjernvarmeselskaber ved Skive ønsker fælles varmeproduktion. Dansk Gas Distribution vil trække Vordingborg i Energiklagenævnet. Hellere varmepumper end elvarme. Nærvarme i stedet for brændeovne på Christiania. Kalundborg Forsyning skifter gamle ledninger ud. 

12. feb 2018 Navnenyt

Kommunikationsmedarbejdere i Dansk Fjernvarme fylder rundt

Simone Mørup Kristiansen fylder 30 år den 18. februar og Mikkel Lysgaard 40 år den 21. februar. 

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

12. feb 2018 Presseklip

Billig overskudsvarme på vej i Viborg

LÆS I DAG Varme fra Føtex og hospital bliver til fjernvarme i Viborg - varmepumpe er ønsket. Fjernvarme er på vej til Ørslev. Bedre varmemålere i Hovedgård. 

09. feb 2018 Presseklip

Mange værker bliver presset på økonomien

LÆS I DAG: Mange værker bliver presset på økonomien. Gelsted Fjernvarme står til at miste 4000 kr. pr. kunde. Solen skal opvarme Sønderholm. Verdo åbner afdeling i Polen. Jerslev udvider solvarmeanlæg. For få ønsker fjernvarme i Hastrup.

08. feb 2018 Presseklip

Energiaftalen i 2012 blev et smukt barn

LÆS I DAG: Energiaftalen i 2012 blev et smukt barn. Debat-serie sætter fokus på fremtidens fjernvarme. Ombygning bliver langt billigere end forventet. Brand i Rødbyhavn.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

08. feb 2018 Navnenyt

Ny kaptajn for Caverions projekter

1. februar blev Søren K. Overgaard ny projektdirektør for Caverions teknikentrepriser.

30. jan 2018 Presseklip

CO2-afgift skal med i energiforhandlinger

LÆS I DAG: CO2-afgift skal med i energiforhandlinger. Hedensted har gjort fjernvarmen dobbelt så grøn. Farvel til elproduktion i Grenaa. Droner i luften over Aalborg. Varmens Dag på Skærbækværket.

29. jan 2018 Navnenyt

Margit Ørsted takker af

Margit Ørsted stopper efter 24 år i Frederiksbergs kommunalbestyrelse samt perioder som formand for Frederiksberg Fjernvarme og næstformand i CTR.

25. jan 2018 Navnenyt

Ny salgsdirektør i Verdo

Bo Johansen er ny salgsdirektør for Verdo Energy Systems.

24. jan 2018 Navnenyt

Ny direktør for DFP

Mogens H. Nielsen er ansat som ny direktør i DFP – Dansk Fjernvarmes Projektselskab.

23. jan 2018 Navnenyt

Grøn Energis chefanalytiker fylder 50

Nina Kildegaard Detlefsen fylder 50 år på tirsdag den 30. januar.